Wat is een : patt parelli pakket ??

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
sflj
Berichten: 5027
Geregistreerd: 19-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-04 15:05

Pat Parelli is iemand die samen met z'n vrouw een thuiscursus doe-het-zelf Natural Horsemanship ontwikkeld heeft. In zo'n pakket zitten naast de door hem ontwikkelde hulpmiddelen zoals halster ,leidtouw en wortelstok een paar videobanden, cassette bandje een stuk of 20 boekjes die je stap voor stap wegwijs maken in zijn trainingsmethode.

Contribute to the scenery - Ride an Appaloosa


sflj
Berichten: 5027
Geregistreerd: 19-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-04 15:23

level 1 is het eerste ,zeg maar "beginners" pakket. Daarin leer je o.a. het vertrouwen en respect van jouw paard te winnen d.m.v. een 7tal spelletjes. Deze spellen zijn een beetje een nabootsing van de spelletjes die paarden met elkaar ,bijv. in de wei, doen. Met Parelli z'n methode leer jij jouw paard beter begrijpen en vooral hoe jij je -volgens hem- zou moeten gedragen zodat jouw paard jou als de leidende figuur ziet en dus voor jou doet zoals hij het ook voor een leidende soortgenoot zou doen.

Het aantal levels is oneindig omdat niemand, zelfs Parelli zelf niet, een paard kan worden. Mensen kunnen natuurlijk nooit precies zo doen als een leidende merrie in een kudde. Zijn doel is om er zo dicht mogelijk bij te komen. (en andere mensen datzelfde te leren.)

Kijk maar eens bij "uit het zadel" op dit forum of gebruik de zoekfunctie. Ik weet zeker dat je dan heel erg veel topics tegenkomt over zijn methode en de voor en tegenstanders ervan.

Contribute to the scenery - Ride an Appaloosa


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Knudd, leanneXXnona, realangie, xzodiena en 15 bezoekers