Trailer op naam zonder rijbewijs?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Fitzroy
Berichten: 17302
Geregistreerd: 11-01-01

Trailer op naam zonder rijbewijs?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-05-04 22:06

Kun je een trailer op iemands naam krijgen zonder dat deze een rijbewijs heeft?
Volgens het trailerbedrijf moet het kenteken van de trailer op naam van iemand komen te staan met een rijbewijs, maar hoe moet dat dan als iemand geen rijbewijs heeft maar wel de trailer op zijn naam wil?
Wie weet hier wat meer van?

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.


Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-04 22:18

http://www.cvah.nl/Algemeen/verkeer.htm
Citaat:
Aanhangwagens die zwaarder zijn dan 750 kg. krijgen voortaan een eigen kenteken. De regeling die dit verplicht stelt, staat in de Staatscourant.Voor nieuwe aanhangwagens gaat de verplichting in op 1 september 2002, voor aanhangers die al in het verkeer zijn wordt een eigen kenteken met ingang van 1 september 2003 verplicht. De aparte kentekenregistratie moet de opsporingsmogelijkheden uitbreiden.Gestolen aanhangers zijn met een eigen kenteken makkelijker te traceren. Ook wordt het eenvoudiger om iemand verantwoordelijk te stellen voor een verwaarloosde, achtergelaten aanhanger. Op basis van chassisnummer en kenteken kan de eigenaar straks worden opgespoord. De aanvraag van een kentekenbewijs gebeurt op het postkantoor of bij de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) in Veendam of Zoetermeer. De procedure is geheel gelijk aan die voor motorvoertuigen. Het is voorlopig alleen nog niet mogelijk aanhangwagens op naam van een voertuigbedrijf (leasemaatschappij) te zetten.


En dat staat dan weer hier in beschreven:

http://www.rdw.nl/ned/03_documenten/bro ... _0807k.pdf

Zoals ik het lees kan het op het postkantoor wel met een geldig Nederlands paspoort + een recent afschrift van de gegevens uit de
basisadministratie persoonsgegevens van de gemeente, maar kan het bij een trailerbedrijf inderdaad alleen met een rijbewijs.

Nulla tenaci invia est via

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 15 bezoekers