Hysterisch met uitdoen van bit.

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Fellor
Berichten: 5030
Geregistreerd: 03-04-03

Hysterisch met uitdoen van bit.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-05-04 12:21

Ik heb dus een probleempje. Mijn nieuwe paard is lastig met het indoen van het bit, maar dat komt denk ik door zijn verleden (ook schuw op de neus) Scheve mond . Dit vind ik niet echt een probleem, want met veel geduld doet hij dat wel beter, maar met uitdoen is hij ontzettend bang om zijn mond open te doen om het bit eruit te laten (hij schuimt er verder wel op en tanden zijn in orde). Hij trekt dus keihard zijn kop omhoog en zo blijft het achter zijn voortanden haken en deinst hij ointzettend bang achterui en het duurt echt even voor hij het uit durft te laten gaan. Naar benden lijmen met een snoepie lukt dus niet want dat lust ie allemaal niet zo erg Verward (alleen uit zijn voeremmer) (zo heb ik het mijn toenmalige pony afgeleerd).
Ik heb opzich zoiets van ik doe hem in de stal uit, maar hij wordt ontzettend bang ervan dus wie weet hoe je dit op akn lossen (met gerustellen en boven zijn hoofd aaien en drukken werkt niet (hij is trouwens ook niet kopschuw, want gewoon aaien enzo is allemaal geen probleem)


Morrie

Berichten: 17973
Geregistreerd: 08-07-03
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-04 12:24

zo eentje heb ik er ook een keer gehad, ik gespte het hoofdstel uit elkaar zodat je dat met beleid kan afpakken en dan spuugt ie het bit vanzelf uit.

Hoe oud is ie ook alweer? Morrie heeft erg veel geprotesteerd tegen in- en uitdoen van het bit toen hij aan het wisselen was en toen zijn hengstentanden doorkwamen!

Wil je vlinders in je buik? Duw dan een rups in je kont!

Fellor
Berichten: 5030
Geregistreerd: 03-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-05-04 12:26

smurf schreef:
zo eentje heb ik er ook een keer gehad, ik gespte het hoofdstel uit elkaar zodat je dat met beleid kan afpakken en dan spuugt ie het bit vanzelf uit.

Hoe oud is ie ook alweer? Morrie heeft erg veel geprotesteerd tegen in- en uitdoen van het bit toen hij aan het wisselen was en toen zijn hengstentanden doorkwamen!


Hij is net 5 geworden, maar heb naar zn tanden laten kijken en werd niks gevonden, maar ook omdat ze dan meestal ook lastig zijn op het bit met werken en dat is dus totaal niet zo (superlekker schuimen, kauwen enz.)
Ik heb er trouwens zo'n happy mouith bit in, misschine een idee om een dunner trensje met latex te omwinden zodat het zachter is tegen zijn tanden??

Morrie

Berichten: 17973
Geregistreerd: 08-07-03
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-04 12:54

heb je het bit ook laten zien en passen door degene die het gebit bekeken heeft?

Als je een bit met latex gaat omwinden wordt het snel te dik.
Ik ga mee met iemand die een paard aan het beleren is voor de kar en dat paard heeft zo'n vreselijk dik bit in: een Utrechts stangetje omwonden met latex om het lekker zacht te maken, dat ie z'n mond niet eens dicht kan doen! Het paard doet ook redelijk moeilijk met in- en uitdoen van het bit, maar ja, het is door de instructeur goedgekeurd, dus ik ga er niets van zeggen.....

Je hebt gezien wat voor enorm apparaat Morrie in zijn mond heeft, maar volgens Oosterboer (tandarts) is dit het perfecte bit voor hem.....dus ik neem al het commentaar dat ik altijd overal krijg maar voor lief

Wil je vlinders in je buik? Duw dan een rups in je kont!

Fellor
Berichten: 5030
Geregistreerd: 03-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-05-04 12:58

Maar dat trensje (vandaar al dat ik het zei) is mooi dun, dus als je er niet te veel omheengooit zou het niet op veel dikker uitkomen dan dat bit dat ik nu heb en hij kan zijn mond er prima mee dicht doen en heb met veel noeite gevoeld en zijn tong heeft ook gewoon ruimte. Tis erg lastig hoor, maar ja, we zullen zien of het met de tijd en vetrouwen over gaat.

Mer1980

Berichten: 10698
Geregistreerd: 08-02-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-04 14:03

Wat je kunt proberen is het bit alleen losmaken, je hebt ook hoofdstellen met musketonhaakjes waar je het bit aan kan hangen wellicht is dat een optie. dan doe je het hoofdstel om en af als een halster en het bit apart. succes!

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen? http://www.trouwschip.nl
Bedrijfsuitje, vergaderen of teambuilding?: http://www.zeilschipbounty.nl
Sinds 23-02-2013 mama van Kira!
Sinds 14-12-2016 mama van Kian!

ArwenLune

Berichten: 6667
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-04 14:28

Rowan doet dat ook. Wen je paard er eerst aan dat je een hand achter z'n oren legt en daar heel rustig iets druk op legt. Zorg dat hij dat accepteerd, en doe dan bij het hoofdstel uitdoen een hand daar en haal met je andere hand het hoofdstel over de oren en laat het *heel* langzaam naar beneden zakken. "Laat maar los" zeg ik er altijd bij.
Meestal schrikken ze omdat het bit in ene tegen de achterkant van de tanden komt, kop omhoog en dan is het nog veel enger. Sinds ik dit met Rowan doe gaat het veel makkelijker.

"They say the snow on the roof is too heavy; they say the ceiling will cave in. His brains are in terrible danger!"

Robyn

Berichten: 1592
Geregistreerd: 05-08-03
Woonplaats: Naarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-04 14:47

Yesta had dat ook. Als je het hoofdstel al in je handen had liep ze naar achteren met d'r kop omhoog en bleef het bit maar vasthouden. Ze vond het doodeng.
Ik hield haar hoofd altijd vast net boven de neusriem. Dus naast haar hoofd gaan staan met je gezicht in dezelfde richting als haar en je hand onder haar hoofd door net boven de neusriem leggen. (tja het is een beetje lastig uit te leggen.) Natuurlijk wel eerst het hoofdstel losmaken..
Dan schoof ik hem voorzichtig van haar oren af en hield hem stil. Net zolang tot ze haar mond open deed en het bit er vanzelf uit kwam glijden.
In het beging stond ik zo 10 min. Na een tijdje ging het perfect.

Bijna klaar met mijn opleiding!!!

Malibu

Berichten: 4537
Geregistreerd: 31-03-04
Woonplaats: Velsen

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-04 10:12

Mijn vorige pony had daar ook last van, een open plek op haar tong ter grootte van een muntstuk was daar de oorzaak van. Er zaten scherpe randjes aan het middenstuk van de bustrens....

<3 Trotse mamma van Damian Jeremy en Noƫlia <3 , geboren 11 juni 2010 & 2 oktober 2013 :+:
Quincy - Malibu Sundance - A Sundance Sorpreza :+:

Jola

Berichten: 2750
Geregistreerd: 28-01-03
Woonplaats: Kapellen (Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-04 10:20

Kan het zijn dat hij aan het wisselen is en daar last van heeft? Misschien dat hij dat al wel voelt maar dat het nog niet zichtbaar is?
Hij is tenslotte net 5. Lachen

If you stick your head in the sand, you'll get your rear kicked.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _suus19_, Googlebot, xxpetraxx en 27 bezoekers