Galop op de hindernis aan...

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-01 13:39

Alhoewel ik niet zo'n held ben in springen, vind ik het af en toe best leuk en spring ongeveer 1 keer in de week.
Een tijd geleden ben ik tijdens het springen samen met paard onderuit gegaan. Ik ben er gelijk weer opgestapt, en weer gesprongen.
Daarna had ik nog een weekje gewacht met springen, want ze liep niet helemaal lekker. Na die tijd had ik zelf best wel weer angst om te gaan springen. Maar na een paar lage sprongetjes, durfde ik toch weer in draf op de hindernis aan. Van mijn instructeur moet ik weer proberen om in een rustige galop erop aan te rijden. Hij heeft een balkje, en galopsprong, nog een balkje, nog een galopsprong en een sprong.
Ik voelde mijn hart al weer in mijn keel bonken, maar ik kwam er zelfverzekert op aan rijden. Ik voelde dat zij tweifelde, en niet ik. dus ik gaf haar een duwtje met mijn spoor. de eerste keer dat ik over de hindernis kwam, raakte ze een balkje. Maar de tweede keer, kwam ze er keihard in galop erop af, en kon ik haar niet stoppen, dus sleurde haar op de volte. Weer kwam ik in een rustige gang erop aan rijden, en net nadat ik over het eerste balkje heen was, zette ze haar versnelling ietsje hoger, waardoor de tweede balkje niet uitkwam, en sprong ze met een noodsprong over de tweede balkje, met als gevolg dat ze tegen de hindernis aan knalde. Ik had mijn maag gelijk al weer vol van het springen, en ging er alleen in draf over, en dat ging goed.

Waarschijnlijk is ze geschrokken de eerste keer dat ze een balkje raakte, maar hoe krijg ik haar in een rustige galop op de hindernis af? Hoe krijgen we beide onze vertrouwen weer terug in elkaar?


Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-01 13:56

Ik zou juist vanuit draf proberen te springen. dus wat drafbalkjes voor de sprong op de grond en dan pas op het allerlaatste moment erover. Mijn paard stormt ook gauw op de hindernis af, maar met die drafbalkjes gat het prima. Het helpt trouwens ook als je af en toe richting hindernis rijdt en dan gewoon voor de hindernis afwenden, op de volte en dan nogmaals. Niet op de automatische piloot en laat maar gaan over die hindernis, maar juist wakker en alert houden!

Kitty

Berichten: 7531
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-01 14:59

Probeer het eens met alleen balkjes. Leg een aantal balkjes op afstand achter elkaar en galoppeer daarover. Als dat goed gaat, kan één van de balkjes vervangen worden door een cavaletti of heel laag kruisje. Weer rustig in galop erover.
Doe dit gewoon in combinatie met dressuurmatig werk. Dus veel voltes en tempowisselingen en heel af en toe even over de balkjes en het kruisje.
Laat het zo.

Pas de volgende keer kun je weer de balkjes neer leggen en daarna weer het kruisje. Als dat goed gaat, kun je hem iets hoger zetten. Maar niet teveel. Probeer eerst zelfvertrouwen te krijgen voordat je echt hoger gaat springen.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bellehorses, Googlebot, Icecrystal, Jessol, marleenA, Myrthe_bz, oblix, plopkoeken, pyrrhus, Venmenoens en 31 bezoekers