kinderboerderij-pony's

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Senja

Berichten: 371
Geregistreerd: 02-04-04
Woonplaats: Kampen

kinderboerderij-pony's

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-04 21:03

Sinds 7 jaar werk ik al op een kinderboerderij met 2 haflingers en een shetlander. Ik rij op een van de haflingers en dat is heel leuk. *LOL* Toch gaat de communicatie steeds stroever en zijn er heel vaak conflicten. De eigenaar denkt namelijk erg veel van pony's te weten en hij maakt stomme fouten. Voorbeeld: Ik ben leuke fysiotherapeutische trucjes aant doen met Lotta OK dan! (die heb ik trouwens van een erkende paardenfysio), komt hij eraan met z'n opmerking: Ik wil niet dat je die pony zo gek laat doen met al die stomme trucjes. Verward ONZIN!! Ookal leg ik het hem uit, hij wil geen commentaar horen over zijn "geweldige" kennis.

Ik rij nu ook op een prive-stal en ik ga nu (helaas Huilen ) bij Lotta weg. Toch vind ik het raar dat zulke problemen ontstaan en mede daarom vertrek ik ook. Hebben jullie ook problemen met pony's op een kinderboerderij? En hoe ervaren/ervaarden jullie dit?


Mireille

Berichten: 41958
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-04 21:14

Opzich heel normaal.

De pony's zijn van die man, die man beslist wat er mee gebeurd dus kan jou ook gewoon zeggen dat je dat soort dingen niet moet doen.

Ik kan je niet zeggen of het goed is voor de pony's of niet wat je doet omdat ik niet weet wat je allemaal precies doet, maar probeer het ook eens vanaf de eigenaar zijn kant te zien.
Dan is het waarschijnlijk al een stuk begrijpelijker.

Mijn naam is haas.

Incognito! 8-)

Ineke2

Berichten: 21033
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-04 21:53

Zo'n erge fout zie ik daar niet van, van de eigenaar. Ik dacht dat hij misschien verkeerd voerde o.i.d. toen je het over stomme fouten had...
Maar het is zijn pony, dus als hij niet wil dat je dat soort oefeningen doet dan moet je gewoon niet doen...

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)

Ineke2

Berichten: 21033
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-04 21:55

Zo'n erge fout zie ik daar niet van, van de eigenaar. Ik dacht dat hij misschien verkeerd voerde o.i.d. toen je het over stomme fouten had...
Maar het is zijn pony, dus als hij niet wil dat je dat soort oefeningen doet dan moet je gewoon niet doen...

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)

foetsie

Berichten: 2311
Geregistreerd: 11-01-04
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-04 22:18

Ik kan het wel een beetje voorstellen.
Misschien dat je beter hem hierbij kon betrekken en vertellen wat het precies inhield.
Werk zelf ook op een kinderboerderij en daar hadden we ook zogenaamd mensen gehad die wel wat van paarden afwisten.....
met het resultaat dat ik het paard helemaal kon heropvoeden omdat deze oa geen zadel en bit meer in wou. Scheve mond

Geniet van het leven, want je leeft maar 1 keer!

Percy
Berichten: 11122
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: Belgiƫ

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-04 08:18

Wat voor trucjes?? Je hebt fysiotherapeutische oefeningen en je hebt "trucjes". Trucjes zou ik een pony op een kinderboerderij ook niet willen leren, kans op ongelukken met kindjes is groot.

En weet jij echt zoveel meer dan de eigenaar? Twee jaar rij-ervaring is niet veel, je zal zelf ook nog heel veel moeten leren dus denk ik niet dat jij in staat bent te beoordelen of de eigenaar er wel of geen verstand van heeft.

Het is jammer dat je nu moet ophouden met verzorgen maar probeer bij je andere verzorgpaarden te luisteren, te kijken en veel op te steken zonder het zelf beter te willen weten anders blijf je tegen deze problemen aanlopen. Een eigen mening hebben is goed, eigenwijs zijn is een ander verhaal Knipoog

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

Senja

Berichten: 371
Geregistreerd: 02-04-04
Woonplaats: Kampen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-04-04 12:24

Sorry, misschien was het voorbeeld een beetje vaag omschreven, maar hier nog een voorbeeld. De eigenaar houdt van geiten en op de oude manier pak je geiten vast aan een poot. Verward De shetlander Wanda die ook daar staat, doet af en toe nog al chaggrijnig en schopt dan als er heel veel kinderen omheen staan. Dan mag hij best een tik hebben. Wat doet de eigenaar: hij pakt de pony bij z'n voorbeen en trekt hem omhoog (net als bij een geit). Nou is een pony geen geit en Wanda werd dus helemaal hysterisch van die reactie van de eigenaar. Ze begon te steigeren en om hem heen te drentelen. Word de eigenaar dus nog bozer en trekt nog harder. Hij denkt dat het gedrag van Wanda zo overgaat. Sorry, maar ik zie die pony helemaal bang worden van hem. Ik vind dat niet echt doordacht optreden van hem, jullie wel? Ik ben misschien eigenwijs, maar die "trucjes" waren idd oefeningen, om de halsspieren te rekken. Echt: niets mis mee. En ik kijk heel veel en leer elke dag, en ook theorie-boeken verslind ik. En 2 jaar rij-ervaring betekent echt alleen het rijden, zonder erbij te vertellen dat ik die 6 jaar dat ik op de kinderboerderij werk, ook al bezig ben met de verzorging van die pony's. Ik heb dus echt wel ervaring in het omgaan met pony's. En veel leren: duh! Dat moet iedereen, ookal rij je al 20 jaar. Leren is echt onophoudelijk. *LOL* Misschien is jullie mening nu een beetje veranderd. Ik zeg neit dat ik altijd alles goed doe (echt niet!), maar ik zie dingen daar die ik niet voor mogelijk houdt. Huilen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 15 bezoekers