Dierenarts aansprakelijk stellen, iemand ervaring?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
biepp

Berichten: 1510
Geregistreerd: 17-03-03
Woonplaats: Amsterdam

Dierenarts aansprakelijk stellen, iemand ervaring?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-04-04 18:41

(ik weet niet of dit bij medisch of VMR moet, ik heb nl geen vragen over die ziekte, maar meer over hoe zo'n proces eraan toegaat, anders moet dit topic maar even verplaatst worden Lachen )

Zoals sommigen al weten is mijn paardje vorige week vrijdag gechipt waarbij nogal wat fout is gegaan. Voor het hele verhaal:

[MD] paard ontiegelijk stijf en ziek na chippen?


Nu willen we dus (op aanraden van mijn staleigenaar en de meneer van de verzekering) de dierenarts aansprakelijk stellen.

Maar hoe gaat dit nu eigenlijk in zijn werking?

Morgen komt er zoiezo een andere dierenarts voor een Seccon-opinion (ze komt om half 9 morgenochtend). Maar het is duidelijk dat de dierenarts niet goed (lees:helemaal niet voor en na) ontsmet heeft en het haar niet goed weg geschoren heeft, en dus een (in mijn ogen behoorlijk grove) fout heeft gemaakt, waardoor mijn paardje heel ziek en kreupel is, de DA/medicijn kosten nu de pan uit reizen, en er zelfs een kans is dat ze blijvende schade eraan overhoudt.

Heeft iemand hier ervaringen mee? ik vind het nl allemaal een beetje eng en weet absoluut niet hoe en wat, ik weet nl zeker dat deze dierenarts echt niet (snel) zal toegeven dat hij fout is geweest Scheve mond
Ik zou dus graag willen weten wat er allemaal bij komt kijken enzo.


Vera

Berichten: 12128
Geregistreerd: 10-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-04 19:04

Misschien hebben je ouders een rechtsbijstandsverzekering afgesloten. Als dat zo is dan moet je kontakt opnemen met deze instantie en die kunnen je verder advisren.
Als dit niet het geval is dan zijn er advocaten die gespecialiseerd zijn in paarden/agrarische juridische problemen. Daar kan je je dan het beste tot wenden.

Ik vind het echt ontzttend zielig voor je paardje en ik hoop, ondanks de slechte toestand van nu, dat ze er toch weer snel bovenop is Ach gut

Let horses whisper in your ear and breathe on your heart

Kyona

Berichten: 4768
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Krimpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-04 20:29

Er is een soort veterinair tuchtcollege. Vraag even bij de dierenarts die morgen komt voor de second opinion - als ze het met je eens is. Hoe dat werkt en waar je ze kan bereiken. Wellicht kan de meneer van de verzekering zelf je ook helpen? zij zullen het wel vaker aan de hand gehad hebben.

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-04 21:04


Nulla tenaci invia est via

PeppySan

Berichten: 3054
Geregistreerd: 19-11-02
Woonplaats: Nieuwe Pekela

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-04 21:12

Vraag je rechtsbijstand verzekering van je ouders of ga naar een rechtswinkel. Misschien kunnen die je helpen aan de juiste telefoonnummers.
Als dat soort dingen allemaal niet helpen zou je de publiciteit kunnen zoeken en heel nederland laten weten wat er gebeurd is met jou paard door dat "onschuldige" chippen. Bv ook dat nog, breekijzer, hart van nederland, kat in de zak, enz.
Zor wel dat je foto's maakt zodat je kan laten zien hoe ze eraan toe is en dat de wet dit verplicht wil gaan stellen!
Misschien helpt het om je dierenartsrekeningen te betalen, je maakt dan iig nederland wel attent op het feit dat het allemaal niet zo onschuldig is als het lijkt!

Heel veel sterkte met je paardje en ik hoop dat ze er weer helemaal bovenop komt.

De kracht van de inspanning, zit in de ontspanning!
http://www.paderyranch.nl
www.hunebedtrec.nl

lundi
Berichten: 2383
Geregistreerd: 21-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-04 07:03

In Den Haag is gevestigd het Veterinair Tuchtcollege. Het is een onafhankelijk rechterlijk college, waar u terecht kunt met een klacht over de diergeneeskundige behandeling van uw huisdier, vee of pluimvee. U kunt alleen klagen als uw eigen belangen rechtstreeks worden geschaad, dus als u de eigenaar bent van het behandelde dier of u van het dier bedient.

Over wie kunt u klagen? Over de dierenarts, maar ook over de dierenartsassistent(e). Of over een dierverloskundige of een dierfysiotherapeut. Uw klacht kan gaan over fouten bij het geven of voorschrijven van medicijnen, over een onjuiste behandeling waardoor uw dier schade aan zijn gezondheid lijdt of sterft. Maar ook over een weigering om het dier te behandelen of een weigering om naar het dier toe te komen.

De behandeling van uw klacht door het Veterinair Tuchtcollege leidt er niet toe, dat de dierenarts veroordeeld wordt om aan u een schadevergoeding of smartengeld te betalen. Het Tuchtcollege kan de dierenarts een waarschuwing, berisping of geldboete geven. Het Tuchtcollege kan de dierenarts ook schorsen of hem de bevoegdheid ontzeggen om nog langer als dierenarts te werken. Door een uitspraak van het Tuchtcollege kan wel vast komen te staan, dat de dierenarts een fout gemaakt heeft. Met de uitspraak van het Tuchtcollege in de hand kunt u dus wel een schadevergoeding claimen, zonodig bij de gewone burgerlijke rechter.

Het adres van het Veterinair Tuchtcollege is Postbus 90426 te 2509 LK Den Haag.

Ik heb ook een zaak lopen bij het veterinair tuchtcollege,maar denk niet dat het zo 1 2 3 opgelost is hoor!
Na alle ellende weet je wel of je in je recht staat een zaak aan te spannen tegen de DA!
Ik wens jou en je paard heel erg veel sterkte en ik ben heel benieuwd wat er uit de second opinion komt!
Dikke knuffel voor jullie en liefs Lundi -xxxx-

Kyona

Berichten: 4768
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Krimpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-04 17:57

Wat trouwens ook kan helpen is:
een pittige brief sturen aan de desbetreffende dierenarts en daarin aankondigen dat je 'voornemens bent om stappen richting het Veterinair Tuchtcollege te ondernemen' ...
en dat je hem dan in de gelegenheid stelt om binnen 1 week met een tegenvoorstel te komen (dat je er dan vanaf ziet). Zo heb ik het toen een keer gedaan en dit heeft wel goed geholpen. Ze willen het liefste niet dat je het VT benadert Haha!

biepp

Berichten: 1510
Geregistreerd: 17-03-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-04-04 18:30

Kyona schreef:
Wat trouwens ook kan helpen is:
een pittige brief sturen aan de desbetreffende dierenarts en daarin aankondigen dat je 'voornemens bent om stappen richting het Veterinair Tuchtcollege te ondernemen' ...
en dat je hem dan in de gelegenheid stelt om binnen 1 week met een tegenvoorstel te komen (dat je er dan vanaf ziet). Zo heb ik het toen een keer gedaan en dit heeft wel goed geholpen. Ze willen het liefste niet dat je het VT benadert Haha!ja we gaan het nu (in overleg met de second opinion DA) eerst proberen vriendschappelijk op te lossen omdat ze vandaag zodanig is opgeknapt dat er nog maar een hele kleine kans op blijvend letsel is Lachen maar dat neemt niet weg dat de kosten van de DA ongelovelijk hoog zijn geworden (bijna elke dag moest hij n bezoek brengen) Dus we willen hem benaderen of hij bereidt is die kosten op zich te nemen, het was immers zijn fout...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: mnka, radnah2, Selka, ulaantje, Vleddertje1 en 17 bezoekers