help! gezocht!

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
marlo
Berichten: 1356
Geregistreerd: 21-03-04

help! gezocht!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-03-04 11:37

Ik ben op zoek naar mensen die mijn paardje kennen van voor dat ik hem kocht, en misschien weten wat er met hem gebeurt is.
hij heet presto, is platenbont bruin, is 1.60m hoog en geboren op 15-06-1997. de fokker is de heer of mevrouw A.J. Linde te zuidwolde (drente)
ik heb hem gekocht junie 2003 van mensen in buitenpost, die mij vertelde dat ze hem moesten verkopen voor een wat ouder vrouwtje uit zeeland. dit vrouwtje zou van hem afgevallen zijn, haar polsen hebben gebroken, en niet meer op hem durven te rijden. Ook zou hij al wel eens een parcourtje hebben gesprongen, en wel eens gedekt hebben (is met zijn vijfde jaar gruind).
omdat hij enorm veel en grote problemen had toen ik hem kocht wil ik heel graag wat meer over zijn verleden te weten komen, want een paard wordt niet zomaar zo!
hij kon niet normaal in het land gezet worden (rende voordat je bij het land was al weg), vervolgens kon je hem niet meer pakken, tenzij je hem ergens heen dreef op opsloot met meerdere mensen. hij vond niks leuk, ales was eng, hij schoot bij het minste of geringste weg, heel bang en gespannen altijd, nooit geinteresseert in anderen, en om over het rijden maar niet te spreken, opzadelen ging goed, maar zodra ik naast hem stond en ook maar dacht aan opstijgen was hij weg, hij raakte helemaal over zijn toeren, gespannen, stond te trillen en te zweten wilde alleen maar weg en er was geen houden aan, als je al in de buurt kwam van zitten (wat me een keer is gelukt) begon hij te bokken enz. dus ik werd meteen weer gelanceerd.
ik heb hem in training gezet, en ik kan nu normaal (in vertrouwde omgeving) opstijgen, zodra ik ergens anders op wil stijgen raakt hij weer gespannen, en ligt het er maar net aan of hij zich weer kan ontspannen op dat moment, of dat he t te erg wordt, en hij weer de benen neemt.
jullie begrijpen dus wel dat ik erg graag zou willen weten wat er is gebeurt want een paard zit niet van nature zo in elkaar.
wie o wie kan me helpen, wie geeft me een tip

alvast bedankt!!


pacster

Berichten: 709
Geregistreerd: 24-04-03
Woonplaats: ruurlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-04 11:40

misschien is het makkelijker om een foto er bij te zetten..?

euhm.. Scheve mond

Eline

Berichten: 73129
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-04 11:42

Heb je een foto of meer informatie over z'n afstamming?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, paardrijmiep en 7 bezoekers