Besparingstips

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-10-01 10:23

Paardrijden is een dure hobby, maar er zijn best wel manieren om het iets goedkoper te maken:

* knoflook haal ik niet bij de ruitersportzaak maar bij de hocras of chinese toko

*appelazijn van de reformwinkel of de markt, veel goedkoper

*paard poetsen met sorbo borstels. Kosten bijna niets en je hebt ze van heel hard tot heel zacht, kun je prima mee poetsen!

*oude panty's zijn ideaal om je laarzen mee te poetsen

*halstertouw: stuk touw van de watersportzaak, zelf sluiting er aan splitsen (als je handig bent!) of met een goede knoop.

En zo zijn er vast nog veel meer handige en goedkope dingetjes!

Nulla tenaci invia est via


Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-01 10:26

Zoek even goed naar een goede maar goedkope hoefsmid, zit nogal wat prijsverschil in.

Bespaar niet op poeders en drankjes, deze kunnen vaak helpen voorkomen dat je paard ernstig of langdurig ziek wordt wat tot veel meer hoge kosten leidt.

Wees zuinig op je spullen, dus netjes en schoon houden.

Mar2lin
Berichten: 1833
Geregistreerd: 26-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-01 10:28

zonder zadel rijden, hoef je ook geen zadel te kopen.... grapje Haha! nee hoor tis wel slim ja...

Bijv een slof gewoon van een ZACHT touw nemen, ik heb een stuk touw van een surffplank altijd bij me, is overal voor te gebruiken!!!! Zelf vliegennetjes maken...... schoensmeer (zwarte) om je laarzen mooi zwart te krijgen ivp van de vette spul (laarzenwas) wat niet echt werkt, althans bij mij dan!!!

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-10-01 10:31

Citaat:
Op 2001-10-02 11:26, schreef Cody:
Bespaar niet op poeders en drankjes, deze kunnen vaak helpen voorkomen dat je paard ernstig of langdurig ziek wordt wat tot veel meer hoge kosten leidt.


Bedoel je daarmee dat het niet goed is om knoflook bij de Hocras te halen en appelazijn bij de reformwinkel? T is dezelfde kwaliteit hoor, er staat alleen geen 'paarde-' voor en dat merk je behoorlijk in de prijs!

Nulla tenaci invia est via

Dees

Berichten: 16675
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-01 10:32

Nog goedkoper is helemaal geen knoflook en appelazijn voeren.. is immers ook niet echt nodig.

Wilt u svp niet bezuinigen op de dierenarts....? Dat vind ik wel een kwalijke zaak namelijk. En ook niet op het voer, een dier moet goed eten om gezond te blijven. Moet u bezuinigen omdat u anders het houden van het paard niet meer kunt betalen, wilt u dan zo vriendelijk zijn uw paard te gunnen aan een derde die er financieel beter voor staat...

Zuinig aan is nobel hoor, niets mis mee....
Maar niet ten koste van het paard svp.

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-01 10:33

*LOL* Margreet, ik bedoel dat je wel af en toe eens een poedertje of drankje in huis moet halen voor je paard in plaats van niets. Dus waar dat vandaan komt maakt niet uit. Als het maar werkt toch?
Ik gebruik ipv dure vliegensprays ook een plantenspuit vol azijn en citronella, kost me per plantenspuit ongeveer 3 gulden.

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-10-01 10:44

Gipsy heeft last van stalbenen en appelazijn werkt bij haar erg goed, als het op is en ze krijgt het een paar dagen niet heeft ze gelijk weer dikke benen, overbodig zou ik het dus niet willen noemen....

Tuurlijk wordt er niet bezuinigd op dierenarts (ze is geloof ik wel 6x in de Emmeloord geweest, compleet met foto's, operaties en scans, is echt niet gratis hoor!) of voer, dat lijkt me logisch! Er hoeft echt niet streng bezuinigd te worden om een paard te kunnen houden, maar er zijn gewoon zoveel dingen die een stuk goedkoper kunnen zijn als je een beetje slim inkoopt, daar is toch niets mis mee? Ik vind het altijd een uitdaging om dingen goedkoper te kunnen krijgen! Waarom zoveel betalen als je voor de helft hetzelfde kunt krijgen?

Beetje overtrokken reactie hoor Dees, er gaat hier echt niets ten koste van het paard! Kom gerust een keer langs, kun je zien dat ze er prima bij staat!

Ik vroeg me gewoon af of er mensen waren die nog meer van die goedkope maar handige dingetjes hebben.

Nulla tenaci invia est via

Dees

Berichten: 16675
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-01 10:48

Bedoelde het niet persoonlijk hoor Margreet, wil alleen voorkomen dat het populair wordt om op het houden van een paard te bezuinigen.
Jouw vorbeelden vond ik niet vreemd, zelfs wel handig....Toch, aanzetten tot bezuinigingen kan ook leiden tot vreemde gevallen waarbij wel een paard de dupe kan zijn....
Dat jouw paarden er warmpjes bijstaan is evident! alleen als je werkelijk nadenkt over de verzorging van een paard kom je tot het gebruik van knoflookpoeder en appelazijn Haha!
Sorry als ik ruimte heb gelaten voor jouw om het persoonlijk op te vatten, dat was niet mijn bedoeling. Een ieder die WEL bezuinigt ten koste van zijn paard mag het overigens wel persoonlijk opvatten....

joyce B

Berichten: 14801
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-01 10:50

Citaat:
Op 2001-10-02 11:33, schreef Cody:plantenspuit vol azijn en citronella, kost me per plantenspuit ongeveer 3 gulden.Ik dus ook, maar mijn pony en ik moeten er wel erg van niezen (proesten) Hoe zou dat komen? Door de azijn?

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-01 10:52

Je kan ook alleen NH doen, dan hoef je helemaal geen zadel en hoofdstel te kopen! *LOL*

Nee hoor, maar ik ben het er wel mee eens, op veel dingen kan je besparen. Zoals appelazijn, in de supermarkt lekker goedkoop, maar zodra er een paardenlogo op staat betaal je je opeens scheel. Beetje vaag. Veel dingen kan je gewoon in de supermarkt halen. Maar als er een halstertouw stuk is koop ik toch echt een nieuwe, weet je zeker dat ie stevig is enzo.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-01 10:54

Zou kunnen het is een erg sterkte lucht.
Ik was met IJsco al eens richting bos gereden, compleet ingespoten met dat vliegenspul, komt mijn zus me achterna met haar paard, wist me precies te vinden zo'n 600 meter van het weiland af, midden in de bossen.
Hmmzzzzz *LOL*

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-10-01 10:57

Misverstandje Dees! Ik dacht echt dat je mij zag als een arme sloeber die het echt niet meer kan betalen en dan maar op z'n paard gaat bezuinigen! (ik rij bijzonder zuinig paard: ik betaal helemaal niets! Alleen wat kleine dingetjes eromheen. Ideaal dat bijrijder zijn!)
Tja, je hebt inderdaad van die types die gaan bezuinigen op voer of dierenarts, dat is natuurlijk onzin, wij halen echt niet voor ieder schrammetje de dierenarts erbij, maar als er echt iets is komt 'ie gewoon! Daar wordt absoluut niet op bezuinigd! (een paard als gipsy had bij sommige mensen allang in de frikadellen gezeten hoor!) En toen het zadel niet meer goed paste, kwam er gewoon een nieuwe Daaleman op maat.
Maar er zijn zoveel dingen om het paard heen die best wat goedkoper kunnen zonder aan kwaliteit af te doen! Bijvoorbeeld de sorbo-borstels, echt ideaal zijn die! En geen speciale 'hoevenvetkwast', maar gewoon eentje van de gamma en zo zijn er vast wel meer van die dingen. Vind het gewoon een uitdaging om zo min mogelijk dingen bij de ruitersportzaak te halen, al kun je daar soms gewoon niet omheen.

Nulla tenaci invia est via

Dees

Berichten: 16675
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-01 11:06

Ik gebruik altijd gewone mensen shampoo bij het wassen van staart en beentjes. Spoel het toch meteen weer uit.. die shampoo met zo'n paardenillustratie er op is vaak een heel stuk duurder, en doet hetzelfde.Bij schimmels is de shampoo voor grijsharige mensen van Schwarzkopf een absolute aanrader.
Ook de kruiwagen die ik gebruik komt niet bij Divoza weg, maar gewoon bij de BIG Boss...

Anke

Berichten: 18729
Geregistreerd: 10-05-01
Woonplaats: DL - Havert

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-01 11:24

Bezuinigen.....inderdaad op dure "paarden"middeltjes, je kunt ze vaak in een gewone winkel voor heel wat aantal keer in geld minder krijgen. Appelazijn, kostte geloof ik 29,-(speciaal voor paarden) en in de supermarkt 3 zoveel....wat een verschil he?! Echinaforce helpt ook goed tegen verkoudheid en verminderde weerstand en dit wordt ook nog gedeelte of helemaal vergoed door het ziekenfonds.
Als je echt dringend moet bezuinigen zou ik dat doen op stalling. I.p.v. op een pensionstal bijv. 550,- per maand te betalen, zou ik ergens een wei met stal pachten, dat scheelt vaak bijna de helft.
Ik huur een weitje met stal, 2 boxen en opbergruimte voor 50,- de maand......is niet mis he?! (dat prijs verschil)

Groetjes Anke

Centered Riding instructrice

* Dressuur Menjury *

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-01 12:07

Ik heb zelf vierkante dekjes gemaakt (in de winkel 100 of meer)oude slaapzak,op de markt leuk kleurtje denim,nog wat biesband klaar!
Ook heb ik een hele mooie dunne wollen deken met hals gemaakt voor de tijd dat een wollen van de winkel nog te warm is.
De marktkoopman weet nu nog dat ik diegene ben die 5 meter wol kocht (mooi soepele stof voor een rok misschien ?)Wel voor een speciale prijs want per meter is dan duurder dan de vrij grofgeweven wollen dekens uit de winkel!
Ook heb ik een "boet"deken nagemaakt voor de shet met zomereczeem .Met al deze zelfgemaakte dingen reken ik niet het maakloon.

Our only purpose in life is to Love one another.
.....and if we can't do that try not to hurt each other.
-Dalai Lama

samantha5

Berichten: 4309
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Alphen a/d rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-01 13:51

ik heb een mooie zweetdeken gemaakt van een molton bij de zeeman werkt supper en niet duur met een stuk stof aan de andere kant en klaar ik was voor 30,- klaar moet wel een twee persoons maken

oja nog een vraag hoe doe je dat met een slaapzak??

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-01 20:47

Ik knip uit de slaapzak de maat die ik nodig heb ,knip dan uit die maat de denim (dubbel),stik dit door zodat het binnenin niet gaat schuiven,biesband eromheen en klaar!

Our only purpose in life is to Love one another.
.....and if we can't do that try not to hurt each other.
-Dalai Lama

Pugi

Berichten: 1205
Geregistreerd: 10-06-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-01 21:51

Nog een voordelige tip speciaal voor deze tijd van het jaar: maiskiemolie van de appie heijn voor 3,50 i.p.v.lijnzaadolie van 20,= heeft hetzelfde effect volgens de DA

Natascha

Berichten: 6399
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-01 10:20

ik heb gisteren ook lekker zuinig gedaan. Ben naar de scheepswinkel geweest om touw voor een touwhalster te halen en alle onderdelen voor een pessoa longeer geval (nagemaakt van de echte van een stalgenote)- hij lijkt perfect, ik mis alleen het bontje nog. En 35 gulden voor een touwhalster vind ik ook belachelijk. Voor 2.50 de meter heb je al zeiltouw in allerlei blitse kleurtjes Haha!
Knoflook koop ik altijd bij de macro, scheelt een hoop met de paardenwinkel.

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

angelique

Berichten: 581
Geregistreerd: 30-05-01
Woonplaats: regio rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-01 22:41

wie stuurt me een pbtje over de beschrijving van het maken van een halstertouw???????
thanks....an

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-01 07:19

De beste zweetdekens haal je voor 2.50 bij het Leger des Heils. Dat betaal je daar nl. voor een ouderwetse wollen beddendeken. Maar misschien liggen ze ook nog wel graits bij je oma op zolder. *LOL*

Fitzroy
Berichten: 17293
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-01 07:41

Toch vind ik die dekens niet zo goed werken, Jippie. Ze bleven of slecht zitten of ze werden er nog natter onder.

Wat dachten jullie trouwens van de volgende tip:
van een oud douchegordijn een regendeken maken.

Wassen doe ik trouwens altijd met vloeibare groene zeep, ook een oude tip die ik nog steeds gebruik.

Gelukkig hoef ik er nu niet meer zo op te letten, maar in mijn ponytijd waren alle tips welkom.

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-01 07:44

Ik had laatst ook een zweetdeken gemaakt van een oud deken wat nog op zolder lag, is best te doen.
Ik heb het nageknipt van een deken wat goed paste. Biesje erom en klaar is kees....
Verder nog een vliegennetje zelf gemaakt van strotouwtjes. Is ook best te doen. Ik had alleen de mazzel dat we op dat moment blauwe ipv oranje strotouwtjes hadden. Haha!

:evaw:

My Dominique

Berichten: 5299
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-01 08:23

hoi

ik heb laast nog ff een hooinet geknoopt van oude strotouwtjes, werkt prima. en scheelt je weer een hoop centen

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-01 08:50

ow ja ik heb van de zomer ook nog een vliegenkap /masker nagemaakt van .....horrengaas.Werkt perfekt !

Our only purpose in life is to Love one another.
.....and if we can't do that try not to hurt each other.
-Dalai Lama


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers