Ik heb 2 weilanden een voorste wei 2500m2 en achterste wei 3000m2 noemen we ze. De voorste wei hebben de paarden in het begin netjes kaal gegeten en geen problemen mee gehad. Alleen de plekken waar ze mesten stond het gras in het zaad en aten ze niet.
Sinds 2 weken staan ze op de achterste wei, deze wei staat al helemaal in het zaad. Deze heb ik in tegenstelling tot de voorste wei in 4 stukken opgedeeld.
Het 1e stuk heb ik ze zo op gezet en hebben ze alles plat gelopen en eten ze bijna niks. Ik denk dat ik dit gewoon moet gaan maaien en weer opnieuw op moet laten komen.

Nu probeer ik het 2e stuk met strookbegrazing steeds wat te laten afgrazen zodat platlopen niet aan de orde is. Alleen heb ik het idee dat ik het niet helemaal goed doe. Ze blijven enorm lange stengels gras houden die ze plaatstampen en niet meer naar omkijken. Ze krijgen per 2 dagen ongeveer 1,5m gras strook erbij die ongeveer 10 meter lang is.

Na 2 dagen is hier wel veel vanaf maar staan er ook een hoop lange grassen nog tussen. Deze eten ze gewoon niet. Want na 2 dagen die ik de paarden ineens in stal hooi eten of op de track aan de haag eten( ze kunnen vrij kiezen waar ze staan en er is om het perceel een eetbare haag waar ze veel van eten zodra ze dus het gras niet meer interessant vinden.)
Mijn vraag: hoe werkt strookbegrazing precies? Volgens mij is het letterlijk elke keer een strookje toevoegen. Alleen wanneer voeg. Je een strookje toe, als het echt kaal is of toch nog met lange stengels en dan maar accepteren dat ze dat lange alsnog plat stampen?
Of is het uitgebloeide gras het probleem, en kan ik beter de wei maaien(of net het zaad eraf maaien zodat het door kan zaaien oid)
Graag hoor ik tips.