Camera + internet op stal en weide

Moderators: Nicole288, balance, Dyonne, Sica, Neonlight, C_arola, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Dees

Berichten: 19022
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Camera + internet op stal en weide

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-24 16:22

Bokkers met gevoel voor techniek, help mij eens even :o

De situatie: schuur achter op erf staat net te ver weg voor goed Wifi bereik vanuit huis, ook als we Wifi-versterkers gebruiken lukt het niet om goede Wifi in de schuur te krijgen. Een kabel trekken vanuit huis naar de schuur wordt erg lastig vanwege bestrating.
Achter op de schuur is een camera bevestigd (imou bullit) met uitzicht op onze paddock. Kunnen we leuk paardjes mee bespieden via de app op de mobiele telefoon.

We hebben al eerder een Powerline van TP-Link (AV1300) gebruikt, waarop de camera bedraad was aangesloten. Het werkte een tijdje, maar de verbinding was brak en vroeg regelmatig om 'reset', viel soms helemaal weg totdat de TP-Link de geest gaf 6 weken na ingebruikname. Ding teruggestuurd, was niet meer te repareren. Al met al een slechte ervaring dus, durf het eigenlijk niet weer met een powerline te proberen....

Plan is nu een 4G-router in de stal te zetten en de camera hier bedraad op aan te sluiten. Heb de 4G-router al in huis (TP-Link Archer MR600) maar nu moet er nog een simkaartje bij..... En zie ik door de bomen het bos niet meer.

Mijn mobiele telefoon heeft KPN als provider, maar Duo-sim gaat niet werken want ik wil met beide aparaten gewoon tegelijk contact kunnen maken. Bij Vodafone (provider vent) idem dito.
Om te proberen heb ik een simmetje bij Lebara gekocht met 1GB aan data, heb ik nog niet in huis.

Wat ik mij afvraag: kun je een sim-only abonnement wat je normaliter in een mobiele telefoon gebruikt, ook gebruiken bij een 4G-router? Ik las ergens dat je geen 06-nummer simkaartjes mag gebruiken in 4G-routers, dan het echt 097-nummers moeten zijn. Maar als ik dan zoek op MiFi-abonnementen, dan krijg ik gewoon weer kaartjes van providers met belminuten aangeboden. Dat verwart me zo!
En hoe langer je hier op googled, hoe moeilijker het voor me wordt... Help!

Via de powerline was het dataverbruik van de Imou een 1,5GB in een maand, voor 6 weken in totaal was het een 2GB op onze eigen verbindingen. Er is een meekijker, dus ik verwacht zelf per maand 3GB te gaan gebruiken.
Een 3GB abonnement is op zijn meest voordelig al 6 euro per maand (bijv Youfone en Lebara). Dat is dus 2 euro voor 1 GB, met de houdbaarheid van 1 maand. Is het dan niet handiger om een 25GB datakaart bij Bol te kopen voor 50 euro die gewoon 1 jaar geldig is?

Ik las ook ergens dat 4G-routes geen vast IP-adres hebben en dat het daardoor niet handig is om beveligingscamera's hier mee te laten draaien? Maar dan las ik weer ergens anders dat er juist een aanbieder van beveligingscamera's 4G-routers verkoopt voor dit doeleinde. Ik geloof dat ik teveel gelezen heb inmiddels 8)7

Wat zouden jullie doen?
Denk ik nou te moeilijk? Zie ik een betere oplossing over het hoofd?

Help..... :\

Wat als.... de wetenschap wel gelijk heeft?


Sanet

Berichten: 8141
Geregistreerd: 10-10-04
Woonplaats: Fryslan!

Re: Camera + internet op stal en weide

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-24 17:07

Je hebt ook wifi zenders die over grotere afstand van de ene plek naar de andere plek kunnen zenden, point to point access heet dat. Je zendt en vangt dan de wifi op met een soort schoteltje. Dan kun je nog steeds gewoon je eigen internet gebruiken.
Die 2 schoteltjes werken uiteraard het best als ze rechtstreeks naar elkaar wijzen, zonder bomen/muren etc ertussen.

Syb (1997) ZZ-Zwaar+6! | Lyr (2011) Z1+8! | Thyra (2022) | Cyseau (2024)

Dees

Berichten: 19022
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Re: Camera + internet op stal en weide

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-07-24 16:22

:D

Vandaag het Lebara simmetje en de 4G router geplaatst. Het werkt! Blij!

Nu even aankijken hoe lang we doen met de 1GB prepaid. Van daar uit maar even kijken. Denk dat we toch eerst die datakaart bij Bol kopen. Als we daar een jaar mee toekunnen dan is dat goedkoper dan een abonnementje.

Wat als.... de wetenschap wel gelijk heeft?

Duhelo

Berichten: 28703
Geregistreerd: 29-05-03

Re: Camera + internet op stal en weide

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-24 06:53

Heeft er iemand tips voor meerdere camera’s indien er wel stroom is maar geen wifi? (Losliggend land, dus geen woning aanwezig?)
Min 2 camera’s, mss 3 of 4?

Mist

Berichten: 9512
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Re: Camera + internet op stal en weide

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-24 07:17

Reolink heeft camera met zonnepaneel en accu

Voor ts heb ik in vorige huis ook met point to point gewerkt en werkt super!

Dees

Berichten: 19022
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Re: Camera + internet op stal en weide

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-07-24 15:26

Duhelo, op onze 4G router wil ik komende winter nog 1 a 2 camera's aansluiten. Ik doe dat bedraad en de router die we nu hebben, heeft genoeg LAN-poorten.

Router heeft stroom nodig. Er zijn camera's die hun stroomvoorziening uit de datakabel kunnen halen (power over ethernet?). Die van ons kan dat helaas niet, dus ook niet heeft een stekker in het stopcontact.

Wat als.... de wetenschap wel gelijk heeft?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Britta31, Eapy, Marjo84, Muiz, Prince, puppy1128, SemrushBot, Symke en 12 bezoekers