De rijpaarden krijgen hun eigen stal met een paddock + tracksysteem en weides, de trekpaarden hetzelfde aan de andere kant. Stal voor de paarden staat er inmiddels, buitenomheining (geel met afmetingen) staan de paaltjes er.

Donkerblauw zijn de vaste omheiningen, die staan al vast omdat die de vaste paddocks worden + een gedeelte met piste afmetingen zodat we in de zomer thuis kunnen trainen.
De lichtblauwe lijntjes zijn de track, maar die staan nog niet vast, in eerste instantie gaan we die eerder voorlopig aanleggen en gewoon koppelen aan de buitendraad of met een draadje ondergronds verbinden.
Nu, de stroomdraad zelf. Hoe minder knoopjes en verbinders hoe beter voor de geleiding. Maar als er eens een grapjas besluit de draad te mollen heb ik ook geen zin dat ze die over gans het stuk kunnen lostrekken.
Welke stukjes zijn er in deze opstelling het interessantst om in een stuk rond te gaan? De ganse buitenkant? het stuk voor de rijpaarden apart van het stuk van de trekpaarden? Kan ik uit een stroomapparaatje in twee richtingen vertrekken, of hebben we twee apparaatjes nodig? Indien twee apparaten, neem ik aan dat die omheiningen elkaar niet mogen aanraken?
Is er in deze een opstelling mogelijk dat ik bepaalde delen kan afsluiten van de stroom ? (idee is dat ze jaarrond op de paddock en de tracks kunnen, in de zomer beperktere weidegang. Ik overweeg om méér tracks aan te leggen zodat ze in de winter bv een stuk track hebben om eens een wandelingetje te gaan doen, en in de zomer alle tracks ter beschikking hebben zodat ze daar ook nog wat grasjes kunnen knabbelen als ze niet op de weide mogen. Al mijn paarden staan goed gevoerd dus hebben zeker geen behoefte aan 24/7 weidegang

We hebben een stroomaanvraag gedaan, moest dat geen mogelijkheid zijn gaan we genoodzaakt zijn om te werken met een zonnepaneel apparaat.
Hoe werken we met eventuele breekpunten? dan vooral in de tracks (als ze in een jolige bui elkaar eens in de draad duwen, we een stukje kapotte draad hebben en geen kapot paard.)