6 weken weg, wat te doen met bijrijdpaard?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Imre

Berichten: 12693
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Eelde

6 weken weg, wat te doen met bijrijdpaard?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-03-04 18:21

Ik verktrek aan het einde van deze maand voor 6 weken naar Vlieland om weer bij Stal Edda te gaan werken. Ik heb er erg veel zin in, maar ik weet niet zo goed wat ik met Donja zal doen. Ik rij haar 2 of 3 keer per week recreatief. Afwisselend in het bos en in de bak, verder staat ze in de wei, ik ben de enige die er iets mee doet. Ik zou een vriendin kunnen vragen om haar 1 of 2x in de week te berijden, maar ik kan haar ook 6 weken vrij geven.

Ik heb het er vandaag met haar eigenaar over gehad en het maakt hem niet uit. Hij maakt in de lente/zomer/herfst af en toe een buitenritje met haar als zijn vriendin met haar paard naar buiten gaat. Henk kan nauwelijks rijden en als hij al mee gaat is dit denk ik 1x in de twee weken. Hij zei haar ook wel te willen longeren, dit deed hij ook regelmatig (bijna dagelijks) toen ik haar nog niet bereed. Donja heeft voordat ik haar ging rijden 2 jaar alleen maar af en toe een ritje gemaakt en werd daarnaast dus gelongeerd. Ze is redelijk eenkennig en zal zich niet snel overgeven aan een nieuwe ruiter. Ze gaat niet lopen klieren, maar je moet echt maatjes met haar worden.

Wat zouden jullie aanraden? Lekker op de wei (en af en toe aan het werk gezet worden door haar eigenaar) of laten berijden door iemand anders? Als het nou een wedstrijdpaard was dat 6x in de week getraind wordt zou ik er absoluut iemand anders op zetten, ineens 6 weken rust is dan niet goed, maar dat is ze niet.

Werken aan je houding en zit? Deze gediplomeerde Centered Riding instructeur komt aan huis in Noord-Drenthe en rond Groningen-stad!
>> Blog: http://www.ruiterinevenwicht.nl <<


Kenzo

Berichten: 1303
Geregistreerd: 24-07-03
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 18:25

Als je vriendin haar kan rijden zou ik dat zeker doen. Beweging is goed voor haar ook al is het maar 1 of 2 keer in de week. Het is beter dan niets.

:¨·.·¨:
`·.Kenzo en Givar

lonnie

Berichten: 7845
Geregistreerd: 06-10-03
Woonplaats: Moergestel

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 18:26

mag je haar niet meenemen anders? dat zoou een leuke oplossing zijn voor jullie allebei. anders zou ik haar laten lonegren, dat is beter dan bots 6 weken niks. vooral omdat je dan weet dat als je terugkomt jeeerst weer van alles aan bv conditie op moet bouwen (spreek uit ervaring ben 1x 6 weken zonder mn pony op vakantie gegaan en bij thuiskomst kon ik helemaal opnieuw beginnen)

L1+1 met Luna
Luna, Ciera, Rover, Zwier en Ollie
op 15-10-2010 afscheid genomen van Ollie...rust zacht op de groene weiden manneke!

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 18:27

Tja, hangt ook een beetje van het karakter van het beestje af. Heb zelf op het moment een bijrijder voor mijn bijrijdpaard. Deze merrie moet gewoon regelmatig gereden worden, en dat kon ik haar niet meer bieden, vandaar. Maar vanwege haar karakter, is het niet makkelijk geweest om iemand te vinden. Heb nu iemand die super met haar overweg kan. Maar je moet maar net het geluk hebben dat je iemand vind.....

Eigenlijk heb je dus heel weinig aan mijn antwoord Knipoog
Succes!

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Imre

Berichten: 12693
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Eelde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-03-04 18:30

Meenemen is helaas geen optie. Zou wel leuk zijn Haha!

Dat ik weer rustig aan zal moeten beginnen als ik terug ben realiseer ik me absoluut en dat vind ik niet erg. Henk zal haar af en toe longeren en hopelijk ook af en toe een stapritje met haar maken, dus haar conditie zal redelijk op peil blijven.

Werken aan je houding en zit? Deze gediplomeerde Centered Riding instructeur komt aan huis in Noord-Drenthe en rond Groningen-stad!
>> Blog: http://www.ruiterinevenwicht.nl <<

haffies4ever

Berichten: 126
Geregistreerd: 21-02-04
Woonplaats: In de paardenstal!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 18:34

Hoi! Ik zou de eigenaar haar laten verzorgen en beweging geven voor die 6 weken. Heeft ze ook een beetje vakantie Knipoog .

Haha! Hallooooow Haha!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, joliene, Sica, Silly_Woman en 33 bezoekers