Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne
VogeltjeM schreef:Hier is mijn ervaring nog niet zo positief helaas. Ondanks dat ik onbeperkt hooi voer, vreten mijn paarden dit alsof ze nog nooit zoiets lekkers hebben gezien. En ze pissen er standaard op, komen zelfs speciaal van de andere kant van de track om in de stal te piesen. Gevolg is dat het één vieze bruine drekzooi is. iemand tips?
[ [url=m/e8JjNL.jpg]Afbeelding[/url] ]
Hier heb ik er net een schoon laagje op gelegd, maar na een uur of 4 is dat volledig weg..
manzano schreef:VogeltjeM schreef:Hier is mijn ervaring nog niet zo positief helaas. Ondanks dat ik onbeperkt hooi voer, vreten mijn paarden dit alsof ze nog nooit zoiets lekkers hebben gezien. En ze pissen er standaard op, komen zelfs speciaal van de andere kant van de track om in de stal te piesen. Gevolg is dat het één vieze bruine drekzooi is. iemand tips?
[ [url=m/e8JjNL.jpg]Afbeelding[/url] ]
Hier heb ik er net een schoon laagje op gelegd, maar na een uur of 4 is dat volledig weg..
Maar wat heb je liggen? Lopen wat soorten door elkaar.... Gehakseld koolzaadstro, tarwestro, mix...
ElCid schreef:Wij gebruiken al een hele tijd, nu bijna 3 jaar, gehakseld stro, ook voor ons astmatische paard. Wij vinden het veel prettiger dan vlas omdat het minder scherp en glad is en qua absorptie vergelijkbaar en qua prijs een stuk aangenamer. We kunnen er prima potstallen mee maken en onze paarden eten er dus geen hap van. We hebben ook strokorrels gehad en die werken ook prima maar het steeds nat moeten maken ws een heel gedoe.
Misschien is er ook weer verschil tussen de soorten gehakseld stro?
Muronia schreef:Ik heb sinds vorige week ook deze mix omdat mijn leverancier moeilijk aan vlas kan komen (en dit veel duurder is geworden). Tot nu toe bevalt het wel goed. Inderdaad wat meer volume dan puur vlas en het voelt iets minder scherp aan.
Wintu schreef:Rapsodie (gehakseld koolzaad stro) gaat als vlas ook slecht verkrijgbaar zijn deze winter, volgens mijn leverancier.
Vind het ook minder absorberend dan tarwe stro trouwens.
We mengen het nu gewoon goed.