Combi revalidatie/trainingsstal, is dat te vinden?

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Supertje

Berichten: 7090
Geregistreerd: 03-10-02
Woonplaats: Hoekse waard

Combi revalidatie/trainingsstal, is dat te vinden?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-02-22 13:32

Ik denk erover op zoek te gaan naar een combinatie van een revalidatie en trainingsstal, maar vraag me af of zoiets te vinden is.
Het gaat om een D-pony ruin, wat het misschien nog iets lastiger maakt dan voor een paard wbt het trainingsgedeelte.

Pony heeft onlangs een griffelbeen breukje opgelopen, gelukkig gunstig (alleen puntje afgebroken en nette breuk) en verder niets beschadigd. Het losse fragmentje is verwijderd en het herstel gaat voorspoedig. Hij is er voor de operatie nauwelijks onregelmatig op geweest, erna voor zover te zien helemaal niet.

Inmiddels zijn we al een aantal weken aan de hand aan het stappen, maar daar beginnen de problemen. Pony is het er niet meer mee eens :+ En ik loop momenteel op krukken vanwege een volledig afgescheurde enkelband en dat werkt dus voor geen meter.
Normaal gesproken wordt de pony gereden door mijn nichtje van bijna 10, en zij stapt hem nu ook aan de hand, wat ik niet ideaal vind. Ik ben er uiteraard bij, maar bijvoorbeeld met de harde wind van afgelopen weekend hebben we wel wat spannende momentjes gehad.
Ook kan ik hem waar we gestald staat niet in een klein paddockje zetten zodra dat weer zou mogen.
Pony zou al vrij snel weer wat onder het zadel mogen gaan doen, maar redelijk jonge wakkere pony met door rust veel te veel energie + klein meisje is wellicht ook niet het meest briljante plan.
Liefst zou ik hem ergens op een geschiktere plek het laatste stukje willen laten revalideren en daarna weer op laten pakken en eventjes doorrijden. Toen we de pony vorig jaar kochten was de bedoeling dat zowel ik als mijn nichtje ermee aan de slag zouden gaan, helaas kreeg ik vrij snel daarna te horen dat ik vanwege medische redenen minimaal een hele tijd niet kan rijden, en met een beetje pech helemaal niet meer. Het is absoluut geen vreselijke pony, maar wel met een ‘mening’, en iemand die de puntjes weer even op de i kan zetten lijkt mij een goed idee. Geprobeerd met een bijrijder, maar iemand voor een pony die hem weer op niveau door kan rijden (M2, Z klaar) is lastig te vinden.

Heel verhaal geworden :+ maar hopelijk heeft iemand een idee of er zoiets als ik zoek bestaat, en wat de eventuele kosten zijn die ik zou kunnen verwachten.
Toevoeging: we zitten zelf in zuid Holland, in die regio zou de voorkeur hebben, maar bij geschiktheid willen we ook wel verder.

Run free Jordy.... 1997 - 2021


N_B_N
Berichten: 1963
Geregistreerd: 03-12-10
Woonplaats: Heijningen

Re: Combi revalidatie/trainingsstal, is dat te vinden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-22 14:05

De eerste die in mij opkomt is Horses in hands. Geen idee van de kosten maar hoor wel hele goede resultaten

Billini❤️❤️

Jessica007
Berichten: 260
Geregistreerd: 09-08-12
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-22 14:35

Informeer eens bij Sandra van den Heuvel van Paardenmensen. Wellicht kan zij wat voor je betekenen. Zij heeft destijds de training van mijn paard ook een paar maanden overgenomen. Ook opgebouwd na een blessure. Ze is heel goed voor de paarden. Echt een aanrader. Ze zit in Ouddorp.

MelissaV

Berichten: 3602
Geregistreerd: 31-05-09

Re: Combi revalidatie/trainingsstal, is dat te vinden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-22 17:08

Lelymare mss

Josien_

Berichten: 8996
Geregistreerd: 12-08-04
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-22 17:22

Laatst bijgewerkt door Josien_ op 23-02-22 17:48, in het totaal 1 keer bewerkt

"Welsh Cobs are like patato chips, you can't have just one!" /3 =:)

jojopaardje

Berichten: 96
Geregistreerd: 24-11-05
Woonplaats: Dordrecht

Re: Combi revalidatie/trainingsstal, is dat te vinden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-22 17:26

De Randhoeve in Dordrecht is ook een revalidatie en training stal
Ik geloof dat Stal de Elzen in Dordrecht ook revalidatie doen en training, maar de Randhoeve heeft ook een behandelruimte, aquatrainer etc.

Iedere dag iets nieuws leren is kennis.....
Iedere dag iets loslaten is wijsheid....

tienus63

Berichten: 11982
Geregistreerd: 09-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-22 17:38

Health4horses in Hollandscheveld biedt dit aan.
Ze gebruiken ook een seawalker in hetbrevalidatie/trainingstraject.

Sorry; over je locatie Zuid-Holland heen gelezen.
Laatst bijgewerkt door tienus63 op 23-02-22 17:43, in het totaal 1 keer bewerkt

#trotsoponzeboeren

Lieser
Berichten: 1475
Geregistreerd: 15-03-21

Re: Combi revalidatie/trainingsstal, is dat te vinden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-22 17:39

Bliss in Leidschendam misschien.

Apacheshadow
Berichten: 887
Geregistreerd: 25-10-08

Re: Combi revalidatie/trainingsstal, is dat te vinden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-22 17:41

Mireille den Hoed

Puc kleine hengst met een groot ego

absque_dubio

Berichten: 7832
Geregistreerd: 19-04-05
Woonplaats: Ik in Leusden, pony’s in Ederveen

Re: Combi revalidatie/trainingsstal, is dat te vinden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-22 17:47

Informeer eens bij monica van ponyopfok Emelwerth https://ponyopfok-emelwerth.nl/ mogelijk kunnen zij wat voor je betekenen en daar staat je pony echt top!

Instagram Milente’s Sportpony’s / Volgtopic Welsh Sportpony’s
Milente’s Passion -Kroon Sport Welsh NWR ZZLicht+10 ponypower!
Milente’s Pretty Perfect -Ster Sport WPBR Z1+1
Milente’s Past & Present

Anoniem

Re: Combi revalidatie/trainingsstal, is dat te vinden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-22 18:08


YintheeJarig
Amadeus <3

Berichten: 4161
Geregistreerd: 16-05-08
Woonplaats: Spijkenisse

Re: Combi revalidatie/trainingsstal, is dat te vinden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-22 03:13

Noor Tanger. Ze zitten inmiddels wel iets verder weg, in Asten (Brabant), maar doen heel veel revalidatietraining.

welshfan97

Berichten: 1989
Geregistreerd: 27-11-11

Re: Combi revalidatie/trainingsstal, is dat te vinden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-22 03:16

Ik weet een stal in Brabant die gespecialiseerd zijn in revalidatie, stuur me maar een PB voor meer info als je interesse zou hebben.

/3

Oakland1990

Berichten: 5977
Geregistreerd: 20-08-04

Re: Combi revalidatie/trainingsstal, is dat te vinden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-22 08:04

King stables in Nuenen

Supertje

Berichten: 7090
Geregistreerd: 03-10-02
Woonplaats: Hoekse waard

Re: Combi revalidatie/trainingsstal, is dat te vinden?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-02-22 17:24

Bedankt voor de tips zover allemaal, ik ga even contact opnemen met een aantal mensen en kijken wat de mogelijkheden zijn.

Qua revalidatie zijn er naar mijn idee niet echt dingen als een aquatrainer oid nodig, vind het een prachtig systeem, maar deze pony is gelukkig niet stuk verder, en hoeft geen intensief of langdurig revalidatie traject in, ergens waar hij lekker weer kan opbouwen moet genoeg zijn. Het was een ongelukkige tik net boven het kopje van het griffelbeentje zonder verdere schade. We hebben laten opereren omdat ik het risico dat er een schiefel zou ontstaan oid zoveel mogelijk weg wilde nemen. De meeste operaties om chipjes te verwijderen zijn spannender dan deze was. Een goed half jaar ervoor is hij op alle punten 100% goedgekeurd, en hij is verder jong (7) en fit. De verwachting is dan ook dat hij er niets aan over houdt, de operatie was meer om problemen te voorkomen en voor sneller herstel.
Na aankomende week de laatste controlefoto en als alles goed is mag hij dan weer rustig aan gaan draven, zo ver zijn we intussen al. Maar aangezien meneertje al praatjes krijgt met stappen en de opties thuis zijn er een meisje van 35 kg mee laten draven of ikzelf op krukken is er een goede kans dat dat niet heel leuk gaat zijn :=

En daarnaast wil ik hem vooral ook weer eventjes goed door laten rijden. De bedoeling was dat naast mijn nichtje ik de pony ook zou rijden, maar wat bij mij een half jaar geleden gewoon een nare nekblessure leek blijkt toch een stuk serieuzer te zijn helaas. En daarbij nu nog een hele nare enkelblessure die ook nog wel even gaat duren. Wanneer, en of ik überhaupt weer op een paard zal zitten is gewoon niet te zeggen. Dat is erg zuur, maar ik heb gelukkig ook heel veel plezier in het begeleiden van mijn nichtje. Ik wil echter wel de beste voorwaarden scheppen voor zowel haar als voor de pony en daarvoor is eventjes ‘resetten’ denk ik een goed idee. Door alle gedoe mbt mijn fysieke problemen, een stal waar de bak gerenoveerd moet worden en daardoor vaak slecht te rijden is, en nu dit griffelbeen breukje, heeft hij een tijd lekker kunnen lanterfanten. Mijn nichtje is in die tijd vrijwel de enige die hem gereden heeft en de dingen waar ze tegenaan liep heeft moeten oplossen. Iets wat ze echt heel goed gedaan heeft, uiteraard wel onder begeleiding (iedere week les en altijd toezicht). Maar er zijn nou eenmaal dingen waar hij bij een meisje van 9 (bijna 10 zoals ze zelf steeds roept) meer mee wegkomt dan bij een meer ervaren ruiter met iets meer overwicht. Hij mag er dus best eventjes aan herinnerd worden dat er serieus gewerkt kan worden zonder ge-eikel onderweg.
Ik wil ze allebei de kans geven om een zo goed mogelijke her-start te maken, en ik ben gewoon niet in staat er zelf op te stappen en te voelen waar mijn nichtje tegenaan loopt.

De reden dat ik liefst ergens in zuid-Holland zoek is dat het fijn zou zijn als ik er na een tijdje ook met mijn nichtje heen kan en ze daar een paar keer begeleid kan worden, want het streven is dat ze samen door kunnen, ze is namelijk hartstikke gek op hem en het is een heel mooi stel. En als dat niet lukt, als deze pony zonder mij als ruiter erbij voor mijn nichtje net iets teveel blijkt gaat hij de verkoop in, ook dan is het fijn als hij weer eventjes op niveau doorgereden is, hoewel ik denk dat het niet lastig is er een liefhebber voor te vinden.
Het is een mega knappe pony met een bijzonder kleurtje en een berg talent, maar wel eentje met wat we liefkozend ‘karakter’ noemen.

Excuus voor wederom het lange verhaal, maar ik ontvang inmiddels berichten naar aanleiding van een topic van mij van vorig jaar met daarin minder leuke opmerkingen, vandaar dat ik mezelf even wil verduidelijken…

Run free Jordy.... 1997 - 2021

ual_95

Berichten: 653
Geregistreerd: 08-04-09

Re: Combi revalidatie/trainingsstal, is dat te vinden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-22 17:38

In Dordrecht heb je de Randhoeve, die beginnen binnenkort met revalidatie. Onder andere een paardenfysio aan huis. Misschien kun je daar eens informeren?

We are not makers of history. We are made by history.

Supertje

Berichten: 7090
Geregistreerd: 03-10-02
Woonplaats: Hoekse waard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-02-22 17:43

ual_95 schreef:
In Dordrecht heb je de Randhoeve, die beginnen binnenkort met revalidatie. Onder andere een paardenfysio aan huis. Misschien kun je daar eens informeren?


Randhoeve vind ik eerlijk gezegd wel behoorlijk aan de prijs, ik hoef niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten, maar ik heb al bij ze geïnformeerd en kreeg 1350 per maand te horen :=

Run free Jordy.... 1997 - 2021

Matheno

Berichten: 7939
Geregistreerd: 06-01-11
Woonplaats: Luttelgeest

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-22 17:44

Laatst bijgewerkt door Matheno op 24-02-22 17:48, in het totaal 1 keer bewerkt

If you could kick the person in the pants responsible for most of your trouble, you wouldn’t sit for a month.
--
[PP] Edje heeft een nieuw baasje! *Updates vanaf pag 13*

ual_95

Berichten: 653
Geregistreerd: 08-04-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-22 17:46

Supertje schreef:
Randhoeve vind ik eerlijk gezegd wel behoorlijk aan de prijs, ik hoef niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten, maar ik heb al bij ze geïnformeerd en kreeg 1350 per maand te horen :=


Hah, ik zie nu dat hij al eerder genoemd is. Dat is inderdaad een (hele) flinke prijs, maar ik denk wel dat je sowieso rekening moet houden met een flinke prijs omdat je én revalidatie, én training en het liefst ook nog in Zuid Holland zoekt.

We are not makers of history. We are made by history.

R_Alexanderr
Berichten: 447
Geregistreerd: 17-07-13

Re: Combi revalidatie/trainingsstal, is dat te vinden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-22 17:58

AK Equilibrium doet dit! Wel wat aan de prijs. Maar enorm goed en hebben echt alles wat nodig zou zijn.

Supertje

Berichten: 7090
Geregistreerd: 03-10-02
Woonplaats: Hoekse waard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-02-22 18:01

ual_95 schreef:
Supertje schreef:
Randhoeve vind ik eerlijk gezegd wel behoorlijk aan de prijs, ik hoef niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten, maar ik heb al bij ze geïnformeerd en kreeg 1350 per maand te horen :=


Hah, ik zie nu dat hij al eerder genoemd is. Dat is inderdaad een (hele) flinke prijs, maar ik denk wel dat je sowieso rekening moet houden met een flinke prijs omdat je én revalidatie, én training en het liefst ook nog in Zuid Holland zoekt.


Ben ik me zeker van bewust hoor :) Maar de Randhoeve is vergeleken met anderen echt flink aan de prijs, zelfs voor deze regio. Wel een schitterende accommodatie. Die 1350 was overigens excl. training nog, dus alleen voor het eerste deel :=

Run free Jordy.... 1997 - 2021

Supertje

Berichten: 7090
Geregistreerd: 03-10-02
Woonplaats: Hoekse waard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-02-22 18:04

R_Alexanderr schreef:
AK Equilibrium doet dit! Wel wat aan de prijs. Maar enorm goed en hebben echt alles wat nodig zou zijn.


Die had ik ook al gevonden, maar die vragen 2250 per maand :+ is zeker aan de prijs, en ik geloof absoluut dat het een geweldige plek is, maar zo fancy hoeft echt niet

Run free Jordy.... 1997 - 2021

Supertje

Berichten: 7090
Geregistreerd: 03-10-02
Woonplaats: Hoekse waard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-02-22 18:05


Run free Jordy.... 1997 - 2021

Matheno

Berichten: 7939
Geregistreerd: 06-01-11
Woonplaats: Luttelgeest

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 10:59


If you could kick the person in the pants responsible for most of your trouble, you wouldn’t sit for a month.
--
[PP] Edje heeft een nieuw baasje! *Updates vanaf pag 13*


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Deniseee96, Westhof en 113 bezoekers