Welk schrikdraadapparaat kiezen?

Moderators: Coby, balance, Dyonne, Sica, C_arola, Neonlight, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Steentje
Berichten: 4680
Geregistreerd: 24-06-09
Woonplaats: Ja.

Welk schrikdraadapparaat kiezen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-03-21 11:19

Onze Appaloosa 'kleuter' pony heeft bedacht dat het leuk is om op onderzoek uit te gaan buiten de weide. := Ze duwt haar hoofd en borst tussen de drie lintkoorden (die daardoor hun spanning verliezen), vervolgens stapt ze met haar hoeven eroverheen en gaat dan aan de wandel.

Ze is daar al een aantal keren in geslaagd en heeft inmiddels geen respect meer voor de draad. Er moet dus een schrikdraadapparaat komen dat een goede klap stroom geeft en echt voorkomt dat ze überhaupt haar hoofd tussen de draden steekt. Onze Tinker merrie blijft netjes achter de draden, ook als er geen stroom op staat.

Een aantal aandachtspunten;

- Er is geen stroom aanwezig.
- De weide is een zo'n 7500m2 groot.
- De weide ligt behoorlijk afgelegen.
- Het is een zeer zonnige weide.
- Budget is maximaal € 350.

Ik ben aan het kijken naar de Gallagher S20 of S40 solar schrikdraadapparaten. Zouden die voldoende klap geven voor onze pony van 1.10 meter? Heeft iemand ervaring met één van deze apparaten? Of kan iemand een ander schrikdraadapparaat aanraden? :)

tamary

Berichten: 30286
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Re: Welk schrikdraadapparaat kiezen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-21 16:05

1. test je draden, want met zoveel geklooi kan er aardig wat stuk zijn inmiddels.
2. Rotklap stroom, dus de zwaarste klap die je op 12V accu kan krijgen.
3. Zonnepanneel is handig, maar kijk bij een bedrijf voor campers oid en niet de alles in 1 slappe kietelklokjes die Gallagher je verkoopt. Zonnepanelen pakket daar betaal je fors teveel voor in vergelijking met losse onderdelen via elders.
4. tussen november en maart heeft de zon in nederland niet genoeg kracht voor een paneel (ook geen 70-80 watt paneel, wat er hier aan hangt zelfs) met accu systeem, elke 2-4 weken even thuis opladen in die periode dus.
5. De klap van je klok is zo hard als je aarde goed is. Ook een zware klok geeft weinig bij slechte aarde.

Hier hangt inmiddels een flinke klok (maar de omheining is zozo inmiddels, wegens verhuizing op komst is onderhoud geen prio, maar ze blijven waar ze horen).
Hier hangt zo iets : https://www.agrishop.nl/voss-farming-im ... 0volt.html
Maar ouder model, wel zo' forse klap ivm schapen in flexnetten en dus veel draad, maar qua oppervlak heb ik maar iets van 4000m2.