Basisentingen en jaarlijkse enting

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Myranda

Berichten: 303
Geregistreerd: 27-08-03
Woonplaats: Gouda

Basisentingen en jaarlijkse enting

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-02-04 18:04

Ik heb m'n startkaart aangevraagt en wil binnenkort gaan starten met mijn paard. Nu ben ik er achter gekomen dat ik niet kan bewijzen dat hij zijn basisentingen heeft gehad en de fokker geemigreerd is naar Verweggistan. Wel is hij ieder jaar in september geent tegen influenza.
Nu las ik op de knhs site dat je paard om mee te mogen doen aan wedstrijden z'n basisenting moet hebben gehad en daarna jaarlijks geent moet zijn.
Als ik m'n paard nu laat enten: 1e basisenting en ik laat hem de 2e basisenting over 21 - 92 dagen geven, moet ik dan daarna ook meteen de jaarlijkse enting laten geven om te mogen starten?
Of is het voldoende om nu de basisenting te hebben, en later dit jaar (als ik al gestart ben, in september als de jaarlijkse enting al op het programma staat) de jaarlijkse enting te doen?

Ik snap dat je paard zijn basisenting gehad moet hebben maar vraag me af of hij meteen daarna zijn jaarlijkse enting (in mijn geval vervroegd) moet hebben, of dat het kan wachten tot de 'normale' enting (in mijn geval in september).

Wat zijn de kosten ongeveer van zo'n basisenting (excl voorrijdkosten)?


_10_

Berichten: 7295
Geregistreerd: 11-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-04 18:58

Wat de kosten zijn weet ik niet precies (verschilt ook heel erg, je kan het bijvoorbeeld met nogmeer mensen laten doen dan kan je de reiskosten vd VA delen)

Wel is het zo dat zodra je paard de basis enting heeft gehad je mag starten, je moet er alleen wel opletten dat de volgende (jaarlijkse) enting binnen het jaar wordt gegeven.
Dus als hij nu zijn basis heeft gehad hoeft hij pas weer volgende jaar februari de volgende. (let wel, de meeste mensen laten hun paard 2x per jaar enten)

Myranda

Berichten: 303
Geregistreerd: 27-08-03
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-02-04 19:10

Dus dan kan ik m nu z'n basisenting laten geven en dan in september weer zijn jaarlijkse enting doen. En ondertussen starten zodra hij zijn 2e enting gehad heeft.
Hij werd eerst ook 2x per jaar geent maar hij kwam niet in contact met andere paarden, stond alleen op de wei Scheve mond dus toen is er besloten om nog maar 1x per jaar te enten.

_10_

Berichten: 7295
Geregistreerd: 11-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-04 19:14

Zo'n basisenting bestaat uit 2 entingen met ik dacht 6 weken tussenpoze.
Daarna zou je dus gewoon mogen starten (de VA kan dit je ook allemaal vertellen). Dan zou je hem prima in september weer kunnen laten enten

Myranda

Berichten: 303
Geregistreerd: 27-08-03
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-02-04 19:51

Ik had het al aan m'n veearts gevraagd maar die man weet niks over regels bij wedstrijdrijden. Toen ik m'n paspoort met chip aan wilde vragen (nu 3 jaar geleden) wist hij ook niet hoe dat werkte. Hij heeft hem gechipt en de rest moest ik maar met het KWPN regelen zei hij. Hij was het paspoort niet bepaald aan het promoten, hij vond t een waardeloos ding en veel te ingewikkeld Bloos! . Vandaar dat ik het ff op bokt vraag.

Honeymoon
Berichten: 595
Geregistreerd: 11-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-04 20:12

Je paard krijgt gewone entingen bij de basisenting.
Hij krijgt eerst de 1e enting, na 6 weken de 2e, de 3e krijgt ie 6 maanden na de 2e, en daarna kan je m gewoon weer ieder jaar enten.
Mijn pony krijgt dinsdag zn 2 enting, daarom weet ik dat.
Het zijn de normale entingen dus ik neem aan dat ze even duur zijn.

Myranda

Berichten: 303
Geregistreerd: 27-08-03
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-02-04 21:49

Dat van een 3e enting, 6 maanden na de 2e enting wist ik niet. Nooit van gehoord zelfs. Of wordt er met een 3e enting de jaarlijkse enting bedoeld?
Een basisenting bestaat uit 2 entingen voor zover ik weet.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ALiuvv, carika, Jessica_1998, JoycexEnya, Lisa__Beau, WildDreams en 37 bezoekers