Ben niet tevreden bent met voerbeleid op stal.

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

 
 
misses
Berichten: 59
Geregistreerd: 07-02-04

Ben niet tevreden bent met voerbeleid op stal.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-02-04 19:36

Sorry weer een 'schaduwaccount' teveel bekenden en stalgenootjes op bokt.

Ik heb even een verhaal over de stal waar ik met mijn paard staat wat ik even kwijt moet. Sta er vanaf februari 2002 omdat de oude stal ermee ophield te bestaan.

Mijn paard mag absoluut geen kuilgras en dat heb ik toen meteen aangegeven toen ik er kwam staan. Toen had de eigenaar hem toch een aantal malen plukken kuil gegeven waar ik pas een maand terug achterkwam. In die periode februari 2002 tot aan de weideperiode heeft heeft een stuk of 4 x hele erge koliek gekregen achteraf weet ik dus waarom.

Nou deze winter flikte hij het dus weer om zonder mijn toestemming kuil te voeren i.p.v. hooi terwijl ik deze winter € 10.00 p/mnd extra bijbetaal voor hooi. Ik kwam erachter toen hij in oktober spierbevangenheid had en ik in de pauze van mijn werk bij hem ging kijken uit bezorgdheid. Het is een bejaard paard.
3 dagen achter elkaar trof ik plukken kuil aan in zijn stal terwijl er een grote brief op zijn stal hing .... mag geen kuil en ik hem dus 3 dagen achter elkaar op een normale manier uitlegde waarom hij het niet mag. Hij heeft er zelf bij gestaan toen de da er was en die nog een x extra benadrukte dat hij absoluut geen kuil mag (vanwege diarree en spierbevangenheid). Toen zei ik nog tegen de da nee hoor hij krijgt hooi. Boos!

Nog zoiets hij vergeet heel vaak paarden te voeren. Ik hoor en zie het ook bij andere. Maar die zeggen dan zulke dingen: mijn paard krijgt er niets van als hij een keer niets krijgt (?) en het is hie rgoedkoop en overal is wel wat (geloof ik wel maar toch eten= 1e levensbehoefte samen met beweging) Mijn paard heeft een x in 1 weekend 2 x geen eten gehad. Ik zet zijn biks (en met mij nog meer stalgenoten) daarom in tonnetjes klaar. Heb ik nog een beetje controle. ze krijgen 2 x biks en 3 x hooi/kuil op een dag. dus zet ik 2 bakjes bks neer. Ik kom meestal rond de zelfde tijden zodat ik kan controleren of hij alles heeft gehad en ook gewoon omdat ik dan uit mijn werk meteen doorrijd. Kom ik een keer vroeger of later dan is het weer raak. Gister ben ik in de middag geweest. Kwam ik vanmiddag lag er helemaal geen restje hooi in zijn stal. Omdat hij slecht kauwt (=oud) liggen er altijd restjes soms een hele berg hooi in zijn stal. Dus ik weer even vragen zei hij ja ik ben het vergeten vandaag

Ik heb totaal geen vertrouwen meer in die vent maar hier in de buurt (randstad) kan ik geen andere stal vinden waar ze ook in de winter een uurtje in de paddock kunnen.

Ik zie geen kans om zelf 3 x per dag te voeren.

Weten jullie een oplossing? Verdrietig


Niekoezz

Berichten: 1837
Geregistreerd: 29-01-04
Woonplaats: Venray

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-04 19:50

Zoek dan een andere stal een stuk verder van jou vandaan, of desnoods op een manege. Hier word hij niet goed verzorgt en dat weet je zelf ook best! Zoals ik het hoor moet je echt eennieuwe stal zoeken, je (oude) pony word hier niet jonger op!!

groetjes aniek

Pony's M2-waardig, limburgskampioen L1 en clubkampioen.
Paarden Witchcraft dressuur: L1 + 20 / L2 + 29 / M1 + 8 / springen: B + 1
[size=9]Freire van 0 tot 1 jaar: [KS-ITP] Freire voor het eerst op bokt van 0 tot 1 jaar
Freire tot 1 jaar en 2,5 maand oud: [ITP] Freire weer op bokt! Kennen jullie hem nog?

Estragon

Berichten: 1666
Geregistreerd: 17-05-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-04 19:54

Vind het heel moeilijk.... Maar ik he zelf zoiets dergelijks ook eens aan de hand gehad en wij zijn uiteindelijk weggegaan daar.. Als je het meerdere keren vraagt er meerdere keren op aan dringt en er uiteindelijk meerdere keren ruzie om maakt dat er gewoon niet goed gevoerd wordt dan is op een gegeven moment de maat bij mij vol.. Er gebeurde daar ook andere dingen niet die wel beloofd waren en dat was de eigenaar ook niet aan het verstand te peuteren.. Op een gegeven moment gingen wij niet meer graag naar stal. Dat is voor je paard ook niet leuk.
Wij zijn weggegaan en er nog altijd heel blij om dat we dat gedaan hebben.... Ik weet niet of je hier echt wat aan hebt maar ik zou dus weggaan. Gezondheid van mij paarden gaat boven alles. Dan ga ik zelf maar wat vaker er naartoe om beweging te geven. Liever dat dan dat ze geeneens goed te eten krijgen..

Lovers Estragon & Herlando Lovers

Gracia

Berichten: 2441
Geregistreerd: 15-07-03
Woonplaats: Boskoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-04 19:58

ik weet niet waar je vandaan komt maar bij mij op stal is een paddock waar je zelf jpaard in kunt zetten zolang je maar wil als er maar geen anderen ook in wilolen. als je begrijpt wat ik bedoel. daar voerenb ze kuil maar als dat echt niet kan krijg je hooi.
ik denk dat het het beste is om toch naar een andere stal te gaan. voeren is toch wel iets heel belangrijks en je laat toch wel een heel dierbaarbezit achter aan zo'n pensioneigenaar. ik vind dat dit echt niet kan...

Gracia & Zizora
Een tuigpaard is goud waard!

taverno

Berichten: 4060
Geregistreerd: 29-07-03
Woonplaats: Zoetermeer Tence in Stompwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-04 20:02

Nou, ik ken wel een stal waar ze `s winters buiten staan, inverschillende groepjes in 8 paddocks. Nl . bij ons, het kost wat meer maar je kan het krijgen zoals je het hebben wil.

Het was mijn bedoeling om slapend rijk te worden maar ik kan de slaap niet vatten.
www.staldegroenemeer.nl

Coby
Moderator HTT, VT, HAW

Berichten: 12189
Geregistreerd: 01-07-03
Woonplaats: Jubbega

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-04 20:28

Tsja je hebt het al een paar keer gezegd tegen de staleigenaar en nog wordt er niets aan gedaan. Ik vind het vooral het ´vergeten´van voer een belachelijke actie.. Natuurlijk samen met het negeren van jouw voerverbod op kuil..
Helaas, ik denk dat je al genoeg geprobeerd hebt en toch op zoek moet gaan naar een andere stal. Ik wens je in ieder geval veel succes.

Beter twee paarden op stal dan een leeg halster.

Vakantie!!!!!

Rodi
Berichten: 1201
Geregistreerd: 21-10-03
Woonplaats: Krimpen a/d IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-04 20:43

Hallo,

Heb zo'n soort verhaal ook gehad met mijn paard.
Twee keer per week kwam de dierenarts, heb op een gegeven moment mijn paard weggehaald. Hij staat nu iets verder van huis, maar gaat veel beter met hem. Op deze manege kunnen ze wel voeren wat hij mag hebben gelukkig. Denk dat hier maar 1 oplossing voor is en dat is verhuizen. Zulk soort mensen zullen helaas nooit veranderen en zijn geen paardenmensen in mijn ogen. Snap niet hoe je kan vergeten een paard te voeren en al helemaal niet om het verkeerde te voeren...

Succes ermee.

Groetjes Marcia

boemel

Berichten: 2767
Geregistreerd: 13-12-01
Woonplaats: Azewijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-04 20:48

Je hebt je best gedaan om het duidelijk aan hun te makken. Sterker nog het is meer dan duidelijk dat je paard absoluut geen kuil mag!
Misschien helpt het nog als je je eens heel boos maakt, maar het is waarschijnlijk de beste oplossing om te vertrekken en dus wat anders te zoeken.

Het is volledig onterecht dat ze zo met je paard omgaan. Maar vaak als zo laks zijn, blijft het zo en moet jezelf het onderspit delven.

M1+10

Suzan1

Berichten: 1506
Geregistreerd: 10-02-03
Woonplaats: Aan de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-04 20:56

er is maar 1 oplossing: weggaan daar. Het verandert toch niet, wat je ook zegt -maar daar was je al achter-Het welzijn van jouw paard moet voorop staan. Er zijn genoeg andere stallen bij jou in de buurt waar wel rekening wordt gehouden met het voeren. Succes! Knipoog

soesie

Berichten: 399
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-04 00:03

Ik zou ook weggaan daar.Je zou er nog slapeloze nachten van krijgen.En volgens mij kun je beter wat meer betalen aan een goede pensionhouder, dan om de haverklap je geld uitgeven aan de DA.Om nog maar te zwijgen van wat je paardje moet ondergaan.Ik denk dat het je veel rust zou geven. Succes met je beslissing!

misses
Berichten: 59
Geregistreerd: 07-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-04 21:05

Het is ook een hele moeilijke beslissing omdat er nog meer factoren meespelen. Loop al een jaar vaak sjagerijnig daar rond. dan weer dit dan weer dat. Ben al 2 keer naar andere stallen wezen kijken maar hier in de buurt waren geen stallen waar hij in de winter ook buiten gezet werd. Hij is over de 30 dus dat is heel belangrijk dat hij niet 22 uur per dag binnen staat. Zelf werk ik 40 uur per werk, heb geen verzorger (het paard kan niet meer bereden worden) en ben zelf ook een tikje depri/overspannen door mijn werksituatie. Ook ga ik waarschijnlijk dit jaar verhuizen en ben ik aan het solliciteren. Maar goed mijn paard moet voor gaan want hier worden we beide niet vrolijker op. Probeer de beslissing steeds voor mij uit te schuiven.
Ik sta op een stal met circa 30 paarden. Veel drukker dan ik gewend ben sowieso. Op de vorige stal (die helaas sloot) stonden we met 7 paarden al die paarden en meiden zijn ook meegegaan naar mijn huidige stal. Dat maakt de keuze moeilijker. Wij en onze paarden (allen 22+) kunnen het goed met elkaar vinden. Ik heb afgelopen zomer al gemerkt dat mijn paard zich ook niet ech tmeer kan verdedigen tegen jonge ruinen e.d. Hij word gewoonweg verstoten. De merries waar hij mee stond waren allen 22+ en echt zijn harem. Nu had de boer een jongere ruin er tussen gezet aan het einde van vorig seizoen en daar was ik ook niet echt blij mee. De mijne werd heel de tijd opgejaagd en verstoten van zijn harem. Hij heeft een zwakke achterhand en kan niet hart meer terugknokken.

Hoop dat ik toch snel een stal vind die mij aanspreekt en ik de knoop durf door te hakken. Soms denk ik zelfs eraan om hem in een bejaardentehuis te doen. Puur en alleen om dat ik denk dat ik niet goed genoeg voor hem zorg. Vind gewoon dat hij er in de winter gewoon te weinig uitkomt. Als ik naar een andere pensionstal hier in de omgeving ga (ken ze hier allemaal) dan komt hij er sowieso nog minder lang uit in de winter weet niet of ik daar goed aan doe. Pensionstallen en maneges zijn u eenmaal gericht op paarden die gereden worden. Waar ik nu sta gaat hij bijna iedere dag een uurtje in de paddock voor ik 's-avonds kom. Ik wandel slechts een half uur/3 kwartier met hem op een dag en laat hem een half uur/3 kwartier los. Ik weet het echt niet meer.
Bedankt voor jullie reacties weet ik in ieder geval dat ik mij niet aanstel over het voerbeleid op stal. Iedereen op stal zegt gewoon dat ik mij aanstel en dat er overal wel wat is. Is ook wel zo maar ja ik vind voedsel en beweging gewoon 1e levensbehoefte.

Gracia

Berichten: 2441
Geregistreerd: 15-07-03
Woonplaats: Boskoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-04 22:00

kan je je paardje ook niet meer longeren of laten stappen aan de longe? en is hij makkelijk met andere paarden? ik ken veel stallen waar ze paarden met elkaar in een paddock zetten, dan staan ze toch vrij lang buiten. en soms meerdere keren op een dag. zo gat hety met mijn oude verzorgpony ook. ze gaat met de shetlandertjes los,dan nog met een pony van mijn vriendin en soms met een jaarling... zo zorgen we een beetje voor elkaars paarden...

Gracia & Zizora
Een tuigpaard is goud waard!

misses
Berichten: 59
Geregistreerd: 07-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-04 22:27

op zich is het best een sociaal dier alleen lukt soms de combi met nog een ruin en merrie niet dan wil hij haar beschermen. Maar dat dominante gaat er steeds meer uit omdat hij zelf merkt dat hij zwakker is. Longeren gaat niet meer. Krijgt hij iedere x last van zijn spieren dus mijn da raad het mij af.

ebony

Berichten: 852
Geregistreerd: 28-02-03
Woonplaats: waddinxveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 09:41

hoi,

ik ken je verhaal en zou daar echt weg gaan als jij denk dat hij het aankan ivm zijn leeftijd.ik denk dat hij bij ons op stal goed zal staan en hij krijgt zeker geen kuil als jij zegt dat hij dat niet mag.verder word er echt goed op ze gelet en goed gevoerd.maar ja de keuze is aan jou natuurlijk......kom anders gewoon nog eens kijken!

mijn lieve spirit is naar seren verhuisd.

bakkie

Berichten: 3235
Geregistreerd: 14-12-03
Woonplaats: etten-leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 10:25

Als ik in de buurt had gewoon had ik je wel geholpen zonder te rijden enz knuffelen en poetsen is ook leuk!
Als ik jou was zou ik toch echt weggaan daar het is heel belangrijk dat jou oudje GOED verzorgd wordt en de man luisterd niet naar je kortom hij loopt jou paaed te verzieken hoor!!
Je wil hem toch nog wel een paar jaar????....
Doe wat voor hem het beste is!!!!!
hIJ ZAL JE HEEL ERG DANKBAAR ZIJN!!

misses
Berichten: 59
Geregistreerd: 07-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-02-04 10:48

dank jullie voor de reacties. Weet het ik moet daar weg voor beiden gezondheid. Ik ga even soest bellen op welke plaats hij nu staat en even met mijn moeder overleggen hoe en wat. Moeders weten meestal wel wat te doen. Het vertouwen in de staleigenaar is gewoon weg en weet niet of ik die ooit terugkrijg. Ik ga even hard nadenken.

bakkie

Berichten: 3235
Geregistreerd: 14-12-03
Woonplaats: etten-leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 10:50

Goed zo !!
Laat je ons weten hoe het afloopt???
veel succes!!!
en zoals ik al zei hij zal je dankbaar zijn!

mobick

Berichten: 3263
Geregistreerd: 24-05-02
Woonplaats: Maartensdijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 12:41

misschien is het oplossing om hem in de 'opfok' in frankrijk tedoen?

ebony

Berichten: 852
Geregistreerd: 28-02-03
Woonplaats: waddinxveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 12:42

huh????

mijn lieve spirit is naar seren verhuisd.

ebony

Berichten: 852
Geregistreerd: 28-02-03
Woonplaats: waddinxveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 12:44

gaat hier om een bejaard paardje hoor.....

mijn lieve spirit is naar seren verhuisd.

mobick

Berichten: 3263
Geregistreerd: 24-05-02
Woonplaats: Maartensdijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 12:50

ebony schreef:
gaat hier om een bejaard paardje hoor.....

ja daarom zet ik het ook tussen 'aanhalingstekens'. Je kan veulens, bejaarde paarden maar ook paarden die gewoon een jaartje vakantie nodig hebben, naar Frankrijk brengen. Je betaald hiervoor ongeveer 1000 euro per jaar, exclusief dierenarts en smid kosten. De paarden worden opgehaald... en kunnen daar in de vrij natuur in de kudde lekker vertoefen... nog nooit van gehoord Ebony?

ebony

Berichten: 852
Geregistreerd: 28-02-03
Woonplaats: waddinxveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 12:52

maar ik denk niet dat het zo verstandig is om een paard van 31 daar heen te vervoeren,lijkt me veel te veel eisend voor zijn gezondheid,te veel stress.

mijn lieve spirit is naar seren verhuisd.

mobick

Berichten: 3263
Geregistreerd: 24-05-02
Woonplaats: Maartensdijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 12:53

dat is aan de eigenaar om dat te bepalen. Ergens laten staan waar hij niet goed gevoerd wordt is nog ongezonder...

mobick

Berichten: 3263
Geregistreerd: 24-05-02
Woonplaats: Maartensdijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 12:53

de paarden gaan op een keurige luxe vrachtauto en doen er 8 uur over..... ik geloof niet dat dat zo veel eisend is.

ebony

Berichten: 852
Geregistreerd: 28-02-03
Woonplaats: waddinxveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 12:54

idd dat is aan de eigenaar,maar lijkt me erg onverstandig.had er idd nog nooit van gehoord met bejaarden paarden.

mijn lieve spirit is naar seren verhuisd.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Charat, daanbrego, Demi_Donna, DreamGuide, Eapy, EliseXJoelle, ierusju, Jara, kelly111, Niicolee_, Temeraire, vermeerkaren, Zapje en 29 bezoekers