in zaaien bemesten... tips gevraagt

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
draaakje

Berichten: 4592
Geregistreerd: 16-06-03
Woonplaats: Boekel

in zaaien bemesten... tips gevraagt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-02-04 18:54

hoi,
we hebben een grote wei, hoeveel hec. het is... geen idee, het zijn 6 grote weien bij elkaar op 2 daarvan hebben in de winter paarden gelopen, de ene is aardig kapot, en de ander... valt wel mee, geen blub of zo, die groeit waarschijnlijk wel aan in de zomer.

we moet nu dus die ene wei in gaan zaaien, en over de andere wei(en) de mest gaan uit sprijden die de paarden er op hebben gelecht. (of hoe je het wil noemen)
heeft iemand nog goede tips hoe we dit het beste kunnen gaan doen, moeten we bijv. heel de wij in zaaien of alleen het blub stuk...
er zit nog genoeg zuurstof in de grond, dus daar gaat het niet om, en we hebben genoeg materiaal om in te zaaien en te bemesten.

alle tips zijn welkom!!! (maartjegeelen@hotmail.com)

alvast heel erg bedankt (dit is het eerste jaar dat we het zelf gaan "proberen te" doen)

I'll be with you, I'll be waiting for you,On the other side,And the winds that blow they'll guide you home,Get you through the night,It will all be right
Izzy Khaleesi


Mist

Berichten: 8958
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-04 19:34

1 tip kijk HEEL GOED op de zakken zaad die je koopt of de mengeling ook geschikt is voor paarden. Er zijn zakken in de handel die te veel B Lolitrem bevatten (is een schimmel die toegevoegd is aan graszaad om het tegen ziektes te beschermen) paarden krijgen daar verlammingsverschijnselen van.

In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems. (the book of counted sorrows)

fransje23

Berichten: 7918
Geregistreerd: 09-07-03
Woonplaats: Heiloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-04 21:58

Misschien is het een idee om de wei waar wel paarden op hebben gelopen maar die geen blubberbende is van het voorjaar te rollen zodat de graszoden weer goed aangedrukt zijn. Bij die andere wei is het afhankelijk van hoe het grasstuk erbij ligt. Als dat ook niet al te best is en er staat veel onkruid dan helemaal opnieuw inzaaien anders zou ik alleen het stukgetrapte doen. Let inderdaad op met welk soort graszaad je gebruikt.

Don't marry into an absolute idea. Then if it doesn't work out you can change it. If you are locked into something it limits your learning ability and we can stop thinking. Mark Rashid

[KS-ITP] Spaanse schone van veulen naar (bijna) jaarling
[BEH] Mijn ervaring: RevitaVet bij behandeling peesblessure!

MarijeR

Berichten: 23907
Geregistreerd: 20-08-01
Woonplaats: Onstwedde

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-04 22:09

Wij beginnen altijd met een bodemmonster te laten nemen, kan je aan de hand daarvan beslissen of er nog kalk opgebracht moet worden of niet (bij ons bijna altijd) en dat is handiger om voor het inzaaien te doen en anders kan je het ook op de grasmat aanbrengen.
Verder gebruiken wij verschillende grasmengsels en gaat er ook nog een deel klaver door.

Overigens hebben wij hier een aantal "oude buurmannetjes" die de grond goed kennen en precies weten wat er ieder jaar moet gebeuren voor een perfecte weide.
Zij zeggen gewoon wat ik moet bestellen en dan komt het altijd goed Haha!

De paarden: Dream Team Miniature Horses World & European Champion Miniature Horses
Fotografie: Wildlife Fotografie

draaakje

Berichten: 4592
Geregistreerd: 16-06-03
Woonplaats: Boekel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-02-04 18:34

wouw, bedankt!
ik wist niet dat er gras was waar paarden niet tegen konden!

Knipoog we zouden zowie zo al de weilanden rollen om de mest te versprijden...

ik denk dat we het best alleen de blubber stukken op nieuw moeten inzaaien, en de rest goed bemesten en spoeien, want er zit nog genoeg zuurstof enz. in de grond (naar mijn mening).

Bloos ik heb nu al zo'n beetje een heel shema van hoe het doen moet, maar nu wil ik graag nog even weten wat voor weer het word Haha! als dat eens kon, zou een stuk makkelijker zijn, zo van ok deze maand geen regen, dan kunnen we nu het gras maaien om te hooien Haha!

I'll be with you, I'll be waiting for you,On the other side,And the winds that blow they'll guide you home,Get you through the night,It will all be right
Izzy Khaleesi


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers