Verhuizen of niet?

Moderators: Nicole288, Coby, Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola

 
 
ikkebenhier
Berichten: 1207
Geregistreerd: 04-01-11

Verhuizen of niet?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-18 12:36

Er moet mij iets van het hart...
Ik sta al 8jaar op een leuke stal. heel erg privé. Bij mensen met een eigen stal, waar ik een box ter beschikking heb gekregen jaren geleden omdat ik prive in een moeilijke situatie zat, en mijn paard moest verhuizen.
De stal is voor mij heel erg luxe met oa binnenbak, stapmolen, weides, wasmachine, solarium, warm water,...
Ik mag ook hun transport gebruiken omdat ik zelf geen vervoer heb en best wel vaak met mijn paard op pad moet.
Ik heb nooit problemen gehad en kon komen wanneer ik wil, kon doen wat ik wil enz...
Het was een beetje dubbel want ik kreeg veel, maar ik deed ook veel terug. De eigenaars konden ook altijd spullen van mij gebruiken ofzo, hoefden ze niet eens te vragen. Ik doe ook veel voor hun: vaak helpen met de paarden (vroeger veel meer dan nu, wegens werk), voeren of de paarden doen als ze weg zijn, s avonds dekens op doen en paarden checken,...

Ik betaal eigenlijk niet in stalgeld, maar koop vaak voer,hooi, supplementen, spullen voor hun paarden ook. Ik heb al heel vaak aangeboden om gewoon maandelijks stalgeld te betalen, maar dat willen ze niet. (oke ik geef wel elke keer een bijdrage als er hooi of stro geleverd wordt).

Nu merk ik dat sinds een aantal maanden (sinds mijn paard geopereerd is), de vrouw mijn paard niet kan verdragen. (dat was vroeger al een beetje zo, maar dan gaf ze gewoon soms een domme opmerking ofzo)
Ze heeft constant commentaar op alles wat ik met mijn paard doe, ze zegt ook steeds dat hij dik en lui is, dat hij alleen maar de hele dag staat te eten, dat hij vervelend is (hij 'hummelt' vaak, zeker als hij mij ziet of als iemand richting het voer gaat ofzo), dat hij alles vies maakt enzo.
Nu moest ik de laatste tijd een paar keer een paar dagen weg voor mijn werk. En elke keer gebeurde er dan iets raar. De eerste keer was ik net een dag weg, of ik kreeg een heel boos bericht dat mijn paard los was in stal en dat mijn zus (die voor hem zorgde) de deur niet dicht gedaan heeft (ze zei dat ze hem echt wel dicht gedaan had, en mijn paard is absoluut geen wegloper), de 2de keer lag er zacht, beschimmeld brood in zijn bak. En de 3de keer moest hij medicatie krijgen, ze was hiervan op de hoogte. En mijn zus vond de zakjes buut dicht in zijn voerbak.
Verder klaagde ze tegen mijn zus dat ik alles naast de vuilbak gooi, dat mijn paard tussendoor vaak mank is, dat ik zand overal achterlaat enzovoort.
Vandaag was ik net 5 min op stal, toen ik een uitbrander kreeg dat ik gisteren avond de hele stal vol zand had gedaan en van de binnenbak door de stal had gelopen en dat er overal zand lag. Dat mijn paard 'met zijn vieze platte zandpoten' de hele stal vies gemaakt had, en dat ik niks opgeveegd op schoongemaakt had. Toen ik zei dat dat nogal raar was dat ik het geweest zou zijn, want dat ik helemaal niet in het zand geweest was, maar buiten op straat was gaan stappen, begon ze dan ineens over iets anders.

Ik zit een beetje met een vervelend gevoel hier over. Want ik sta hier ontzettend graag, het is ook heel dicht bij mij thuis en de stallen in de buurt hebben veel minder kwaliteit en mogelijkheden voor de paarden en ik wil hier ook niet weg. Maar ik stoor me enorm aan al die opmerkingen en die dingen die er gebeurd waren als ik er niet was. Ergens wil ik hem wel verhuizen, maar ik weet dat dat voor mijn paard niet de goede oplossing zou zijn om naar een andere stal te gaan.

Sorry, dit moest mij even van het hart. (sorry voor de lange tekst)
Als iemand tips heeft of ook zo iets heeft meegemaakt, mag gerust gedeeld worden :-)


Merel_Brit

Berichten: 626
Geregistreerd: 13-05-08
Woonplaats: Zuid-Holland

Re: Verhuizen of niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 12:55

Ik zou niet meer met plezier naar mijn paard gaan op deze manier. Ik heb het zelf ook in veel mindere mate meegemaakt en op het moment dat je hoopt dat ze niet op stal zijn als jij naar je paard gaat, gaat er iets niet goed.
Je zou misschien nog met de vrouw kunnen bespreken dat je je een beetje "aangevallen" voelt. Gewoon even je hart op tafel leggen. Soms weten mensen het van zichzelf niet, zit zij slecht in d`r vel, of vindt zij jou inderdaad niet zo leuk meer. Dan weet je in ieder geval waar je staat.
Verhuizen kan dan altijd nog toch?

[o]
"Great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget"
Highness B+10, L1+20, L2+12, M1+16, M2+11, Z1+1

sneeuwpop

Berichten: 4404
Geregistreerd: 19-10-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 12:57

Ik denk dat je je keuze al hebt gemaakt.
Je vertrouwen is weg en dat is nu net het belangrijkste van een plek voor je paard

Zazoe_

Berichten: 261
Geregistreerd: 04-09-10
Woonplaats: West-Vlaanderen

Re: Verhuizen of niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 13:02

Ik zou ook eens een goed gesprek aangaan met de staleigenaar(s). Zoals het nu gaat kan dit niet langer. Mocht ik weten dat iemand naar tegen mijn paard doet, dan trek ik daar de streep. Liever dat iemand naar doet tegen mij, dan tegen mijn paard. Je weet immers nooit wat ze nog meer achter je rug om doen met je paard...

There is no greater love than a girl and her horse. lotje forever

SusanH
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 29677
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 13:03

Wat ik mis in dit verhaal is of jullie het gesprek al eens bent aan gegaan. Dat zou mijn 1e stap zijn. Als daar niks uit komt blijft idd alleen verhuizen over.

Hocus Pocus
Branco

ikkebenhier
Berichten: 1207
Geregistreerd: 04-01-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-18 13:05

sneeuwpop schreef:
Ik denk dat je je keuze al hebt gemaakt.
Je vertrouwen is weg en dat is nu net het belangrijkste van een plek voor je paard


De keuze is helaas nog niet gemaakt. Voor mijn paard wil ik heel erg graag blijven. Hij voelt zich hier echt thuis en ik weet dat hij op een drukkere stal zich niet goed zal voelen.
Hij is ook nog volop in revalidatie dus in deze situatie wil ik hem zeker niet verhuizen.
Verder vind ik de bodem van de bak heel belangrijk, en deze is op de huidige stalling echt top en mag ik zelf slepen als ik wil. De bak op veel stallen in de buurt ligt echt veel te zwaar en te weinig onderhouden.

Verder doe ik hier alles zelf: mesten en strooien, voeder klaar zetten, hooi klaar zetten enzo. Ik weet dat op veel stallen alles volpension is en dat je niet zelf hooi en stro kan/mag geven en dat ze vaak maar 1 type voeder voeren en je geen eigen voer mag geven.

Linde99
Berichten: 851
Geregistreerd: 19-06-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 13:06

In gesprek gaan en kijken of er iets veranderd kan worden. Zo niet dan verhuizen want je moet je prettig kunnen voelen op stal. Bedenk wel dat geen een stal helemaal perfect is en de plek waar je nu staat wel heel dicht in de buurt komt :j

Succes!

www.lindejansen.com
Instructrice Human & Horse in opleiding
Dressuurmatig grondwerk | longeren | werken aan de hand

Saskia9

Berichten: 12294
Geregistreerd: 18-09-03
Woonplaats: Sprang Capelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 13:06

Ik zou gewoon eens vragen of ze het eigenlijk nog wel fijn vind dat je daar op stal loopt, gezien alle dingen die ze tegen je zegt. Gewoon recht op de man, dan kan ze er niet omheen.

Karaat_the_newforest op Instagram

anjali
Berichten: 11236
Geregistreerd: 25-07-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 13:07

Ga vast eens naar alternatieven kijken om een back-up te hebben.Voor het geval dat je ineens een escalerende ruzie zou krijgen.

Maflinger_S
Berichten: 10990
Geregistreerd: 01-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 13:09

Als je er al jaren naar wederzijdse tevredenheid staat en er gebeuren nu ineens dingen terwijl jij niet veranderd bent, is er blijkbaar iets veranderd in het leven van de staleigenaren. Ik zou het gesprek aangaan en dan vooral uit jezelf. Dat je niet snapt wat er aan de hand is en dat je graag duidelijkheid wilt, zodat je eventuele ergernissen kunt voorkomen.

Niet alles is maakbaar
Iemand onderuit halen is niet zo moeilijk, iemand overeind houden daarentegen ...
If you mess with the planet, the planet will mess with you ...
Black and white are just opposite ends of fifty shades of grey
"Keep Buggering On", W. Churchill en Appleman, Leiden, 3 december 2019
"Under a cherry tree there are no strangers", Dalai Lama, Ahoy Rotterdam, 16 september 2018

ikkebenhier
Berichten: 1207
Geregistreerd: 04-01-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-18 13:10

Zazoe en SusanH:
Gesprek ben ik inderdaad nog niet aangegaan, omdat ik weet dat de vrouw nooit de schuld bij zichzelf zal leggen. Mijn zus heeft haar aangesproken over de zakjes medicatie, maar ze zei dat da niet kon, dat mijn zus die zelf er in moet gelegd hebben want dat ze die gegeven heeft.

Normaal ben ik er zelf elke dag, en vaak 2 keer per dag, dus veel kan ze niet met hem doen want ze weet immers ook nooit wanneer ik er zal zijn. Maar de dag dat ik weet dat ze echt iets naar mijn paard gedaan heeft, is het klaar.
Moest er iets gebeurd zijn, zou ik dit ook direct aan mijn paard merken dat hij angstig is ofzo. Maar dat is niet het geval.

Ik denk misschien zit ze in een vervelende periode of zit ze niet goed in haar vel, misschien gedraagt ze zich binnekort weer normaal ofzo.

Askja

Berichten: 5189
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 13:15

Gesprek aangaan en rustig maar heel duidelijk uitleggen dat je haar opmerkingen aangaande je paard erg vervelend en onterecht vindt, en aangeven dat je je afvraagt waar die opmerkingen vandaan komen.

Het lijkt mij persoonlijk een indirecte, nogal kindeachtige manier om aan te geven dat ze eigenlijk van jou en je paard af wil, maar misschien heb ik dat mis. Het komt alleen best nog wel eens voor dat mensen met een prive-stal aanvankelijk een pensionklant met open armen ontvangen, en bij nader inzien toch erg veel moeite hebben met iemand op hun prive-terrein, hun 'koninkrijkje'.
Wat ook niet helpt, is dat er geen duidelijke pensionovereenkomst is, waarbij jij betaalt voor de stalling en gebruik van de faciliteiten. Dat werkt onduidelijkheid en irritatie in de hand. Ik vind ook het vreemd dat zij dat niet wil, het komt een beetje over alsof het dan te officieel wordt en ze bang is eraan vast te zitten. Niet OK.

Dus bij dat gesprek zou ik aangeven dat je een duidelijke overeenkomst wil, waarbij jij gewoon stallingsgeld betaalt, en er geen sprake is van vage onderlinge gunsten/diensten verlenen of spullen uitwisselen. Gewoon een duidelijke, zakelijke overeenkomst, dan weten beide partijen waar ze aan toe zijn.

En als dat gesprek niets oplevert: zsm iets anders zoeken. Dit gaat anders geheid escaleren.

http://www.stalskyjafar.nl
Centered Riding, IJslandse paarden & meer

EmptyWords

Berichten: 9394
Geregistreerd: 27-02-08
Woonplaats: Rheden

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 13:19

De enige eerste stap is het gesprek aangaan. Vanuit jezelf. Dar je merlt dat er wat veranderd en dat je het graag wilt oplossen. Ga het niet over schuld hebben, ga ook niet in discussie en verzand niet in welles-nietus dingen.

Geef gewoon aan dat je het gevoel hebt dat alles wat minder soepel loopt en of zij een idee heeft hoe dat kan. En of jullie dat samen kunnen oplossen? Alleen dan ga je erachter komen wat haar dwars zit

Beauty is as beauty does [o]

[MWS] paardrijden en overgewicht.

ikkebenhier
Berichten: 1207
Geregistreerd: 04-01-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-18 13:35

Askja schreef:
Gesprek aangaan en rustig maar heel duidelijk uitleggen dat je haar opmerkingen aangaande je paard erg vervelend en onterecht vindt, en aangeven dat je je afvraagt waar die opmerkingen vandaan komen.

Het lijkt mij persoonlijk een indirecte, nogal kindeachtige manier om aan te geven dat ze eigenlijk van jou en je paard af wil, maar misschien heb ik dat mis. Het komt alleen best nog wel eens voor dat mensen met een prive-stal aanvankelijk een pensionklant met open armen ontvangen, en bij nader inzien toch erg veel moeite hebben met iemand op hun prive-terrein, hun 'koninkrijkje'.
Wat ook niet helpt, is dat er geen duidelijke pensionovereenkomst is, waarbij jij betaalt voor de stalling en gebruik van de faciliteiten. Dat werkt onduidelijkheid en irritatie in de hand. Ik vind ook het vreemd dat zij dat niet wil, het komt een beetje over alsof het dan te officieel wordt en ze bang is eraan vast te zitten. Niet OK.

Dus bij dat gesprek zou ik aangeven dat je een duidelijke overeenkomst wil, waarbij jij gewoon stallingsgeld betaalt, en er geen sprake is van vage onderlinge gunsten/diensten verlenen of spullen uitwisselen. Gewoon een duidelijke, zakelijke overeenkomst, dan weten beide partijen waar ze aan toe zijn.

En als dat gesprek niets oplevert: zsm iets anders zoeken. Dit gaat anders geheid escaleren.


Een gesprek ga ik zeker proberen, ik weet enkel niet of dat iets gaat uitmaken.
Ik ken haar ondertussen al heel goed. Ik weet dat ze nooit gaat toegeven dat ze mijn paard niet kan verdragen en ze gaat nooit toegeven dat ze mijn paard brood gegeven heeft of die medicatie niet gegeven heeft.
Verder is het erg verwarrend voor mij, want ze koopt ook vaak bv een lick-it voor mijn paard ofzo. En als ik dan weg ben en niet kan komen, stuurt ze mij soms een selfie of een foto van mijn paard.
Verder kunnen we best ook wel vaak lachen en lol maken samen.
Het is gewoon op sommige momenten, miscchien als ze in een slecht humeur is, dat ze van die opmerkingen geeft. Maar daar voel ik mij dus slecht bij.

Stalgeld wil ze niet, omdat ze geen stallen verhuren zegt ze. En voor dat beetje hooi en stro per dag (voer en de rest koop ik zelf) hoeft dat ook niet zegt ze. Ze heeft liever dat ik dan tussendoor de paarden eens voer of van de wei haal of iets doe als zij er niet zijn. Dat helpt hen meer dan als ik ga betalen voor een box. Ik heb vroeger ook maanden voor de stal en hun huis gezorgd als zij in het buitenland waren voor wedstrijden. En voor de thuisblijvende paarden gezorgd. Ik ben daar zo een beetje kind aan huis en heb zowel van de stal als van hun huis de sleutels. Ik mag ook gerust hun huis binnen lopen vooor een koffie ofzo (wat ik uit respect gewoon niet doe) of kan gewoon de sleutel van hun vrachtwagen bij hun binnen nemen (ik vraag het altijd eerst, maar is nooit een probleem).
Ik krijg dus constant tegenstrijdige signalen

SusanH
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 29677
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 13:38

Je hoeft ook alle feiten niet te bespreken. Maar puur vanuit jezelf idd. Geef aan dat jij ervaart dat de sfeer verandert is en dat je dat jammer vindt. Wat emptywords ook aangeeft.

Hocus Pocus
Branco

pmarena

Berichten: 42502
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 13:54

Wat jammer dat je gevoel niet meer zo goed is door deze zaken, ik kan me dat goed voorstellen.

Overigens terwijl ik je verhaal zo lees, herken ik de ergernissen van de staleigenaresse wel heel goed want zulke dingen zeg ik letterlijk ook over de Fjord die met Rena samen achter ons huis staat, en van het gezin van mijn neef is. Met alle respect is dat ook gewoon een lomp, log ding met lompe platpoten die de hele boel verrot ploegen en dat schijt en pist waar die maar staat, sneller dingen kapot of vies maakt, al-tijd zo log in de weg staat te staan en niet even opkrast als je er aan komt met de kruiwagen en meer van dat soort irritante dingen vergeleken met mijn paardje dat veel makkelijker en netter is wat onderhouds-dingetjes betreft. (die heeft uiteraard weer andere zwakke punten :P )

Het enige verschil is: eigenaar van dat beestje is het volledig met me eens dat het een lomp ding is :+
Maar moraal van het verhaal: misschien heeft ze wel een beetje gelijk in wat ze zegt? Dan kan je je best gaan ergeren aan zo'n dier en heeft ze misschien niet zo goed in de gaten dat ze zo negatief doet, en de positieve kanten wat weinig benoemt tov de mindere dingen ;)

Maar goed.

Sowieso is het wel handig als je even op gewoon vriendschappelijke, begripvolle toon aan haar vraagt van hee, vind je het nog wel goed dat *naam paard* hier bij jullie staat? Je lijkt het niet meer zo fijn te vinden. Als je liever hebt dat ik een ander plekje zoek dan kan je het gewoon zeggen hè. Of zijn er dingen die je liever anders wilt zien, hoe kunnen we het leuker voor je maken? :)

En dan niet op een botte of boze toon, maar gewoon heel begripvol want het kan en mag best zo zijn dat je het niet leuk meer vindt.

Maar gezien wat je allemaal voor hen doet en hoe je het verder omschrijft wat ze zegt / zeggen neem ik aan dat ze graag willen dat je blijft. Maar dan is zo'n gesprek zeker goed zodat je even duidelijk krijgt wat ze nu eigenlijk wil, of ze wil dat er dingen veranderen of gewoon...wat het probleem nu eigenlijk is en wat jij / jullie daar aan kunnen doen :)

ikkebenhier
Berichten: 1207
Geregistreerd: 04-01-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-18 14:05

pmarena schreef:
Wat jammer dat je gevoel niet meer zo goed is door deze zaken, ik kan me dat goed voorstellen.

Overigens terwijl ik je verhaal zo lees, herken ik de ergernissen van de staleigenaresse wel heel goed want zulke dingen zeg ik letterlijk ook over de Fjord die met Rena samen achter ons huis staat, en van het gezin van mijn neef is. Met alle respect is dat ook gewoon een lomp, log ding met lompe platpoten die de hele boel verrot ploegen en dat schijt en pist waar die maar staat, sneller dingen kapot of vies maakt, al-tijd zo log in de weg staat te staan en niet even opkrast als je er aan komt met de kruiwagen en meer van dat soort irritante dingen vergeleken met mijn paardje dat veel makkelijker en netter is wat onderhouds-dingetjes betreft. (die heeft uiteraard weer andere zwakke punten :P )

Het enige verschil is: eigenaar van dat beestje is het volledig met me eens dat het een lomp ding is :+
Maar moraal van het verhaal: misschien heeft ze wel een beetje gelijk in wat ze zegt? Dan kan je je best gaan ergeren aan zo'n dier en heeft ze misschien niet zo goed in de gaten dat ze zo negatief doet, en de positieve kanten wat weinig benoemt tov de mindere dingen ;)

Maar goed.

Sowieso is het wel handig als je even op gewoon vriendschappelijke, begripvolle toon aan haar vraagt van hee, vind je het nog wel goed dat *naam paard* hier bij jullie staat? Je lijkt het niet meer zo fijn te vinden. Als je liever hebt dat ik een ander plekje zoek dan kan je het gewoon zeggen hè. Of zijn er dingen die je liever anders wilt zien, hoe kunnen we het leuker voor je maken? :)

En dan niet op een botte of boze toon, maar gewoon heel begripvol want het kan en mag best zo zijn dat je het niet leuk meer vindt.

Maar gezien wat je allemaal voor hen doet en hoe je het verder omschrijft wat ze zegt / zeggen neem ik aan dat ze graag willen dat je blijft. Maar dan is zo'n gesprek zeker goed zodat je even duidelijk krijgt wat ze nu eigenlijk wil, of ze wil dat er dingen veranderen of gewoon...wat het probleem nu eigenlijk is en wat jij / jullie daar aan kunnen doen :)


Ik begrijp helemaal wat je bedoelt!
Mijn paard is gewoon een bwp warmbloedpaard. Hij is wel groot en koel in het hoofd. Met rijden is hij ook rustig en wat koud. Hij is helemaal niet lomp en heeft helemaal geen lompe platte voeten. Maar hij is natuurlijk niet zo hoog in het bloed als hun wedstrijdpaarden en hij is ook niet zo een springtalent zoals hun paarden. Hij is gewoon een leuk allround paard. Maar ik begrijp heel goed wat je wil zeggen hoor.
Verder dan 3 keer per dag een emmertje eten in zijn bak gooien, en zijn hooinet wisselen als die leeg is, hoeft ze ook niet te doen. De rest doe ik allemaal zelf en ik zet alles klaar.

Ik ga zeker met haar eens in gesprek gaan, en vragen of ze het wel nog oke vindt dat hij daar staat. Maar ik ben bijna zeker dat ze gaat zeggen 'ja hoor, waarom denk je dat?' omdat ze niet beseft wat ze allemaal over hem zegt.

Ik denk ook dat ze een beetje jaloers is omdat ik hem heel erg bepamper en veel met hem bezig ben. Zij zijn professioneel met hun stal bezig en hebben meerdere paarden voor de verkoop. Ik heb 1 paard en dit is puur mijn hobby. Ik weet dat ik er veel geld en tijd in steek en dat ik 'maar' een amateur ruiter ben.

pmarena

Berichten: 42502
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 14:07

Ach ze hoeven niet op je neer te kijken toch? Ieder zijn keuze :j

Als ze zegt "ja hoor waarom denk je dat?" dan zou ik gewoon zeggen van nou het valt me op dat je wat meer moppert dan voorheen en ik wil niet dat je je aan ons ergert, het moet wel voor iedereen leuk blijven :) Zijn er soms dingen die je graag anders wilt zien...?

IHN
Berichten: 1642
Geregistreerd: 12-02-11
Woonplaats: Osnabruck

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 14:15

ik lees heel veel aannames: zij zal nooit de schuld bij zichzelf leggen, ik denk dat zij een beetje jaloers is..

laat die eerst eens weg. Die belemmeren je in een open gesprek. Discussies over buut wel of niet gesloten in de bak? geen discussie waard, want dat wordt een strijd.

Geef gewoon aan hoe jij je voelt. Vanuit jezelf dus. Iets van: ik voel me af en toe best rot door de opmerkingen over mijn paard, of door de discussies die de laatste tijd ontstaan. Ik heb het gevoel dat er iets veranderd is tussen ons of dat ik niet meer welkom ben (nou ja, zoiets dan).

en vandaaruit het gesprek verder aangaan...het lijken me best fijne mensen als ze je zo bij hun op stal laten staan in ruil voor klusjes etc. Maar mss speelt er iets anders in hun leven, of is er ongemerkt toch iets in jouw gedrag wat ze in het verkeerde keelgat is geschoten...alleen een gesprek brengt helderheid.

Askja

Berichten: 5189
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 14:37

Sorry hoor pmarena, maar op mij komt het nogal kinderachtig over als je in dergelijke termen spreekt en denkt over een pensionpaard. Hoe lollig misschien ook bedoeld. Ook niet zo netjes richting de eigenaar.

Een paard is zoals hij is. Ik heb hier ook weleens een paard in pension gehad dat vanwege zijn gedrag niet bepaald mijn lieveling was, maar ten eerste laat ik me daar niet over uit richting de eigenaar, althans niet in bovengenoemde bewoordingen, en ten tweede hield ik altijd voor ogen dat dit paard ook een produkt was van zijn opvoeding (als jong paard verwend en niet voldoende gesocialiseerd).

Als het echt de spuigaten uitloopt, in de zin van stelselmatig andere paarden in elkaar meppen, zich misdragen tegenover mensen, of door de omheining breken ondanks voldoende stroom, dan wordt het al iets anders. Dan zou ik daar met de eigenaar over in gesprek gaan en evt als laatste consequentie verzoeken om een andere stal te zoeken.
Idem als pensionklanten zich niet aan afspraken houden, of actief en doelbewust de sfeer bederven (doen ze niet hoor ;) .

In het algemeen vind ik dat je stalling vooral moet regelen en beschouwen als een zakelijke overeenkomst. Ook qua omgang met pensionklanten en hun paarden.
Duidelijke afspraken maken over en weer, en eventuele irritaties en misverstanden bespreken.
Alles informeel houden en niets willen regelen/vastleggen, werkt op termijn gewoon niet.

http://www.stalskyjafar.nl
Centered Riding, IJslandse paarden & meer

pmarena

Berichten: 42502
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 14:55

Ach, wij zijn gewoon eerlijk naar elkaar toe over onze paarden en de rest, en dat werkt al jaren prima :j
Het zou een stuk vervelender zijn als we nooit even zouden mogen ventileren over elkaars paard dat irritant doet :P

Maar daarom zeg ik ook: als je alleen maar moppert over de mindere dingen, dan komt het heel wat rotter over dan als je ook regelmatig de positieve dingen benoemt. Want die heeft elk paard natuurlijk ook. En daarom zeg ik dat ook regelmatig...over die logge platpoot ;)

En het kan dus prima zijn dat de stal eigenaresse het niet zo in de gaten heeft dat ze meer moppert over de minder leuke dingen, dan dat ze zich positief uit over de dingen die ze wel heel fijn vindt.

wend2009

Berichten: 148
Geregistreerd: 07-02-14

Re: Verhuizen of niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 15:00

Het enige wat je kan doen is even in gesprek gaan.
Vragen of alles goed gaat.
Ik vind het een beetje klinken alsof ze meer aan haar hoofd heeft en mopperen kan soms dan op de verkeerde gebeuren.

Askja

Berichten: 5189
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 15:41

Prima pmarena, iedereen heeft uiteraard zijn eigen stijl van communiceren :D
En daar moet ook ruimte voor zijn, een beetje lol onderling. Zolang je maar op 1 lijn zit qua humor en wat je kunt hebben ;)

Maar ... die ruimte is er m.i. pas als de rest goed geregeld is, en er duidelijke afspraken liggen.
Bij de door ts omschreven situatie krijg ik een beetje het idee dat de pensionhoudster alles liefst zo vaag en informeel mogelijk houdt, omdat haar dat beter uitkomt, of misschien omdat ze niet zo zakelijk aangelegd is.
Dat gaat prima zolang alles koek en ei is, maar nu de pensionhoudster blijkbaar minder lekker in haar vel zit, werkt het tegen de ts. Die is 100% afhankelijk van de goodwill van de pensionhoudster, juist omdat ze niets betaalt. Lijkt me een heel ongemakkelijke toestand.

http://www.stalskyjafar.nl
Centered Riding, IJslandse paarden & meer

pmarena

Berichten: 42502
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 15:50

Ook dat kan ik me goed voorstellen. Hier hebben we ook geen harde afspraken over wie / wat / wanneer doet. Enige afspraak die we hebben is dat we allebei een bepaald bedrag per maand in de "spaarpot" van de ponies leggen, waar we alles van betalen.

We weten en zien allebei welk werk er gedaan moet worden, en zo af en toe gooien we een balletje op van zullen we dit of dat kopen / doen / maken / ik ga op vakantie / enz. En eigenlijk gaat dat al heel wat jaren goed.

Wij huren de wei, stal en voorzieningen zijn van ons dus puntje bij paaltje zijn wij de baas. Maar op dat punt zijn we gelukkig nooit terechtgekomen. We zorgen gewoon samen voor de ponies en het hele spul. De ene keer doet de 1 wat meer, de andere keer de ander.

Het zou voor ons in ieder geval niet goed werken als we alles vast zouden leggen want je hebt niet altijd evenveel tijd en veel dingen kan je best een dagje of weekje overslaan.

Kan me ook goed voorstellen dat ze geen geld willen hebben maar het fijner vinden dat TS een helpende hand biedt want dat is natuurlijk ook goud waard als je het werk een beetje kan verdelen :j

En als je geld krijgt voor "pension" dan krijg je sneller de situatie dat er bepaalde verwachtingen en eisen komen, zo van "ik betaal ervoor dus ik moet dit & dat krijgen" en kan me voorstellen dat ze dat niet willen.

Dat is hier eigenlijk ook de insteek: zij zijn absoluut niet onze pensionklanten, maar we leggen samen geld in de spaarpot en doen samen de verzorging. Dat lijkt misschien hetzelfde (want ze betalen voor dit plekje) maar het voelt toch veel prettiger :j

_Lorette_

Berichten: 10379
Geregistreerd: 27-09-04
Woonplaats: Nog net in Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 15:54

Het kan zijn dat ze zelf niet zo lekker in haar vel zit en dat alles haar stoort, waar jij de dupe van bent. Omdat je paard er verder goed staat en hij er op een andere stal waarschijnlijk op achteruit gaat (en jij ook), zou ik het nog even aankijken... Dit neemt niet weg dat dit een erg vervelende situatie is voor jou. Maar je hebt niet meteen een beter alternatief. Probeer even om mogelijk ergernissen te voorkomen, zelfs al is het misschien iets wat je niet hebt gedaan (stel dat er zand voor jouw stal ligt, veeg het dan even op, ook als het van een ander paard is) en kijk of de situatie verbetert. Zo niet, dan na revalidatie een andere stal zoeken. Zo zou ik het doen. Sterkte/succes!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Chasey, Fiero6, Gypsy, mnka, scappa, Whisky00, YandexBot en 11 bezoekers