Bokt.nl • Deken op het weiland
Pagina 1 van de 1

Deken op het weiland

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-10-17 18:23
door EmmApollo
Hallo allemaal!

Bij deze heb ik na lange tijd nog eens een vraagje, voornamelijk aan de mensen waarbij hun paarden het hele jaar door 24/24 op het weiland staan.

Mijn paard staat dus gedurende het hele jaar buiten (met een goede schuilstal natuurlijk! ;) ) daarnaast rijd ik hem zo'n 4 à 5 keer per week. In de winter is dat natuurlijk niet zo handig met al dat winterhaar... Hij blijft dan veel te lang nat van het zweet... Daarom wil ik liever het winterhaar een beetje beperken. Zijn er nog mensen in dit soort situatie, wat doen jullie ermee? Hebben jullie een deken opliggen, hoeveel gram?

Alvast bedankt!

Emma

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-10-17 18:32
door Art_Ificious
Toen ik de Haflinger van mijn kennis nog trainde scheerde ik de buik en borst zodat die niet te lang nat bleven van zweet. Voor de rest liet ik de vacht zitten. Heb nooit gemerkt dat hij het kouder had ofzo.
Staat tevens ook 24/24 op de wei.


Beetje jachtmodel zeg maar :p
Op deze foto's was hij echter geschoren omdat hij snachts op stal stond en steeds in zijn mest ging liggen die in de dikke vacht bleef plakken. En rijtechnisch fout sowieso dat zadel. Maar ben snel naar boomloos overgestapt.
Afbeelding

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-10-17 18:40
door C_arola
Aangezien hier een centraal topic over loopt waarin je deze vraag kunt stellen [SV] [CENTRAAL] Alle vragen over dekens - deel 4 plaats ik hier een slotje.