voor Belgjes...

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

 
 
Astragirl

Berichten: 2717
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Westvlaanderen, Belgïe

voor Belgjes...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-01-04 13:56

Enkel voor Belgische bokkers! Clown
Waar hebben jullie je paard vandaan, welk ras is ie, wat kon ie toen en nu, en hoeveel koste hij/zij ongeveer?
Ben daar wel benieuwd naar, dan weet ik waar ik moet gaan ongeveer binnen aantal jaren, en hoeveel ping ping ik moet sparen... Huilen Haha!
daaaggg ps moet toch hopen hé lol

Mijn maantje, mijn sterretje...
Just remember in the winter far beneath the bitter snows
Lies the seed that with the sun’s love, in the spring becomes the rose


Lientje

Berichten: 3891
Geregistreerd: 22-06-01
Woonplaats: Belgie(Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-04 14:03

Ik heb mijn paard gekocht bij een vriend van een jumpingruiter van bij onsop de manege. Toen ik hem kocht was hij drie jaar en enkel voor de verkoop snel snel zadelmak gemaakt, de rest ben ik hem nu aan het leren, heb hem pas van in maart. Het is een BWP'er van Cevin x Feo.
Hij koste 3500 euro, was best goedkoop voor een Feo afstammeling.

Koester je dromen want als ze sterven word je leven als een vogel zonder vleugels
ik heb een Royal Dance veulen: River Dance

surferken42

Berichten: 253
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Brugge/Oostkamp/Hertsberge (belgië, west-vl)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-04 14:04

Een paard kopen valt nog mee,
maar het is het onderhouden da veeeeeeel geld kost.

Nu verder blokken, da ik het kan blijven betalen later.

Keep on riding, maar vergeet
niet van af en toe eens te rusten Knipoog

Astragirl

Berichten: 2717
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Westvlaanderen, Belgïe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-01-04 14:06

waw, mooi paard! kan goed springen zo te zien! heb even stiekem in je profiel gekeken. Lachen maar ik denk dat ik het meer in het dressuurgenre zal zoeken. bedankt!

Mijn maantje, mijn sterretje...
Just remember in the winter far beneath the bitter snows
Lies the seed that with the sun’s love, in the spring becomes the rose

Pocahontas

Berichten: 593
Geregistreerd: 26-12-03
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-04 14:21

ik heb apachee gekocht ,in de ardennen,van een paardemelkery,en ze kostte 850 euro..
ik kwam toevallig die adv. tegen en zag dit als een buitenkansje,omdat de pryzen normaal toch hoger liggen...
nu weet ik niet waar jij naar op zoek bent,maar ik ben tevreden zo..
voor my is ze even mooi als een paardje met bekende ouders...!! Pling

Genial

Berichten: 155
Geregistreerd: 30-12-03
Woonplaats: Meerhout

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-04 15:27

Ik heb geluk gehad, ik werkte op een stoeterij en de man die daar samen met mij werkte zij op een dag: hey dorien ik weet een paardje staan en als ge wilt kunt ge er mee gaan rijden enzo, niemand doet er iets mee en anders moet het naar de slacht. Ex-draver dus ma wel super braaf en lief. Soms moet je dus geluk hebben en kom je je droompaardje toevallig tegen. Ik heb 1000€ betaald met zadel en kopstuk bij. Ik had gelukkig de kans om hem het eerste jaar op de stoeterij te plaatsen voor (maar) 50€ per maand en vorig jaar hebben we zelf een stal gebouwd enzo in de wei van mijn grootouders. Het hangt er allemaal vanaf wat voor paard je wilt en of je hem bij je thuis gaat stallen of op een pensionstal. Een meisje die ik ken heeft haar paard op een pensionstalling staan en moet alles (!!) zelf betalen en nu moet ze dus zaterdagen en zondag snachts (jaja en ze gaat nog naar school ook) gaan werken.... Het is dus niet een van de goedkoopste hobbies maar de ene heeft het geluk om zijn/haar paard aan huis te hebben en de andere niet. Succes verder!

I live in my own little world... But it's okay... They know me here!

petraaken
Moderator FA, MD, VS, BEH, DRS

Berichten: 40020
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-04 15:54

mijn eerste paard een draver hebben wij gekocht via kennissen van ons. Doreth een KWPN merrie aan een handelaar die een paar jaar stallen huurde in een manege waar ik altijd tijdens de winter in die periode ging gaan rijden. Roxette hebben we gekocht als veulen op een stoeterij in de Ardennen waarmee we in contact kwamen op een hengstenshow in 1996 in het Zilveren Spoort in Moorslede. Sultana is een eigen fokproduct uit Roxetten en Ramona is het veulen van 2003 van Sultana.

vanity

Berichten: 3259
Geregistreerd: 25-02-03
Woonplaats: Herentals (BE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-04 16:59

Capuccino heb ik geruild met mijn fjordenmerrie omdat die veels te sterk was voor mij. Ze stonden beiden te koop voor 2000 euro, dus dat is ongeveer wat ik ervoor betaald heb dan. Foto in profiel.
Capu kwam van een dressuurstal en daarna stond ze een jaar op een manege, waar ze dan weer western bereden werd. Zij is dus een perfect recreatiepaardje, maar ik weet pas sinds maandag dat ze al minstens 15 jaar is, dus veel verder zal ik met haar niet meer komen dan.

Chinouk heb ik nog maar pas en komt van een vriendin van het meisje waar capu van komt. Ze moest dringend weg omdat dat meisje 3 kinderen had en nog 4 andere paarden en haar man vond dat niet zo fijn dat ze zo dikwijls naar de paarden moest enzo. Dus die heb ik maar 600 betaald omdat ze snel naar mij kon komen.
Ze kan naar het schijnt aan de longe,ze is 2 en half, naar dat heb ik nog niet geprobeerd want ze is ziek momenteel en ik laat ze eerst terug helemaal op krachten komen. Ze wordt deze zomer ingereden als ik nog niet te dik ben dan.

Mullo komt van hier op bokt. Die wilde blijkbaar ook niet echt een baasje vinden en was al naar de markt geweest, die heb ik 400 euro betaald.
Kon niks en nu nog niet, naar hij is dan ook nog geen jaar oud. Hij is wel verkeersmak en stampt niet meer naar mensen, wat hij in het begin wel deed.

Fuji heb ik gered zal ik maar zeggen van de buurman die nog nooit een hoefsmid of veearts had laten komen en die staat terug te koop nu ze is opgeknapt voor 200 euro. Zij kon niks en was nog nooit op straat geweest. Ondertussen heb ik er nog niet op gereden ofzo, ben er ook te groot voor, naar heb ze wel verkeersmak gemaakt.

Fury heb ik ook geruild maar daar was nog een andere pony bij dus daar kan ik geen prijs op plakken! Ze kon voor de kar en onder het zadel, zelfs met kindjes, maar daar is dus niet veel van waar!

trotse mama van 5 kindjes!!!
If you're talking behind my back, you're in a good position to kiss my ass !!

Marengo_82

Berichten: 988
Geregistreerd: 17-11-03
Woonplaats: België, tegen Mechelen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-04 15:13

Onze dier pony's/paarden, drie verschillende types en grootten, heb je een ideetje Knipoog

Marengo heb ik gekocht voor €1225 (ik voelde mij achteraf flink int zak gezet Scheve mond ). Hij is 1m50 schoft, schimmelruin, geen papieren. Hij was 11 en kon eigenlijk niks. Hij was wel zadelmak natuurlijk en ik denk dat hij ooit manègepaard moet geweest zijn. Hij kon niet springen, liep bijna niet aan de teugel, reageerde niet geweldig op het been maar racete daarentegen in galop door de piste. Daarenboven bleek hij nog is allergisch te zijn aan stof en na 6 maanden ontdekte we een zwakte in zijn been. (Gekocht zonder keuring... niet aan te raden ).
We kochten hem over van de manège eigenares, die hem een week eerder op de paardenmarkt van Leuven had gekocht (voor minder geld waarschijnlijk...)
Nu (5jaar en half later) loopt hij perfect aan de teugel, is hij toch iets actiever voor het been, is hij 200% betrouwbaar en verkeersmak, en racet hij niet meer in galop. Verder hebben we hem leren springen.
Hij is al enkele keren eerste geworden op springwedstrijden (60-70-80 cm, vanwege zijn been).

Texas, schimmelruin, gekocht toen hij 10 jaar was, 1m23 schoft, geen papieren, welsh bloed. Typische manègepony, recreatief type, niet echt veel bijgeleerd op 7 jaar, omdat hij is blijven lessen lopen tot afgelopen jaar. Koste toen €700, ook gekocht van zelfde manège eigenaresse zonder keuring maar wel een perfecte gezondheid! (ik hou hout vast...)

Kali, vosruin, gekocht op 5jarige leeftijd, 1m83 schoft, Sbs (=Waalse BWP Knipoog ). Gekocht bij fokstal in de Ardennen. Was eigenlijk alleen zadelmak en had vrij leren springen met prikkeldraad rond baren om benen op te heffen. Verdrietig Kon daardoor wel in draf over 1m40 zonder baar te raken, maar had verder GEEN vertrouwen. Enorm vooruitgegaan op 4 jaar, kent nu heel veel dressuur (vraag mij niet wat zijn niveau is Bloos ) en springt parcours van 1m20 (maar kan zeker en vast meer!) Volledig betrouwbaar en verkeersmak. Heeft ong €3000 gekost.

You touched my heart you touched my soul. Goodbye my friend.
~Snifje: 09/07/1989 - 08/06/2005~
~Baloo: 01/04/2004 - 11/02/2006~

Babbelkous

Berichten: 2620
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Prov. Antwerpen (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-04 17:33

Zal het eens navragen Knipoog

Rosaly

Berichten: 876
Geregistreerd: 05-08-01
Woonplaats: Brasschaat

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-04 19:36

Mijn hengstveulen heb ik 300€ betaald, hij kon niets *duh* Tong uitsteken, heeft geen papieren maar wel een héél speciaal kleurtje, namelijk valk Cool

Mijn merrieveulen heb ik 400€ betaald, zij had ook geen papieren en was een zorgenkindje maar de moeite waard, helaas is ze ondertussen al weer overleden... Scheve mond

Mijn Shethengstje van 1.5 heb ik véél te veel betaald, namelijk 150€, hij kende ook niets, heeft geen papieren, was verschrikkelijk dominant en brak constant uit, nu is het de liefste tutpony die je je kunt indenken OK dan!

Trouwens, als je nog een paardje zoekt, wij hebben er nog wel enkele staan, bijna 3 jarige merries voor rond de 600-700€ Knipoog

Animals are not ours to eat, wear, or experiment on...

Astragirl

Berichten: 2717
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Westvlaanderen, Belgïe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-01-04 21:07

bedankt voor de reacties, intressant om eens allemaal te lezen...Lachen

Mijn maantje, mijn sterretje...
Just remember in the winter far beneath the bitter snows
Lies the seed that with the sun’s love, in the spring becomes the rose

Elke86

Berichten: 2217
Geregistreerd: 05-01-03
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 17:46

Ik heb Montana van bij mensen in Merelbeke. Ik heb voor haar 1000 € betaald, maar zij wast dan ook nog niet opgeleerd natuurlijk.

Montana: L1

Quinzy

Berichten: 3067
Geregistreerd: 22-08-02
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 18:15

Ik heb Sweety (tinker) op de paardenmelkerij in Peer gekocht. Ze was net geimporteerd en bleek niet drachtig te zijn. Ze was ook nog maar 2.5 en kende zelf geen halster. Ze stond in Engeland in zo een hele grote kudde waar niet veel mensen bijkwamen in het *wild*. Ik heb toen voor Sweety nu 3 jaar geleden 1050 euro betaald 52.000 Oude Bef. Het is een prachtige lieve merrie geworden en ik heb er nog nooit spijt van gehad Lachen

www.Dyco.webs.com
Love, Language and Leadership

ponyzotje

Berichten: 6364
Geregistreerd: 21-10-01
Woonplaats: kortrijk, belgië

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 18:52

he aan deze antwoorden heb ik ook veel!!!!
ook bedankt dus van mijnerzij ennuh... *schopke* Haha!
(tis altijd moeilijk de belgen te vinden he Lachen )

Enya - Daya :-)

Idra

Berichten: 6076
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: Kortenaken (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 18:54

Aan mijn antwoord zal je niet veel hebben. Ik heb mijn paard in Spanje gekocht Haha! Het is een Andalusier.

Maar mijn vorig paard (haf) heb ik gekocht als veulen bij een particuliere fokker (via de Koopjeskrant) voor de oude 18 000 Belgische frankskes.

Astragirl

Berichten: 2717
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Westvlaanderen, Belgïe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-01-04 15:02

want als ik namelijk eens rondkijk op sites, kost een degelijk opgeleid paard (b-start klaar) toch minstens 4000 euro. het is dan ook moeilijk om de buitenkansjes te vinden denk ik...

Mijn maantje, mijn sterretje...
Just remember in the winter far beneath the bitter snows
Lies the seed that with the sun’s love, in the spring becomes the rose

Idra

Berichten: 6076
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: Kortenaken (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-04 15:28

Maar naar wta ben je op zoek? Papieren geen papieren? BWP? KWPN? Haflinger? Fjord? Shet? Kleur?
Je kan echt geen prijs plakken op het "gemiddelde paard". Want er bestaat geen gemiddeld paard. Een draver heb je vaak al voor 500 EUR, een volledig geschoolde Andalusier heb je voor 12 000 EUR.

Astragirl

Berichten: 2717
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Westvlaanderen, Belgïe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-04 14:18

op die site (weet niet of ik hem hier mag vermelden) heb je zo'n zoekfunctie, en dan komen alle beschikbare resultaten, en bij dressuurpaarden, alle rassen, kwam het minste op 4000euro, dat bedoel ik... sorry voor onduidelijkheid... Lachen

Mijn maantje, mijn sterretje...
Just remember in the winter far beneath the bitter snows
Lies the seed that with the sun’s love, in the spring becomes the rose

Rijo
Berichten: 2670
Geregistreerd: 19-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-04 14:33

ligt inderdaad aan naar wat je opzoek ben..

Het onderhoud daar moet je mee rekening houden paard aanschaffen is vaak geen probleem

succes

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-04 15:46

Je hebt geluk dat je ook in België woont. Als ik zo op marktplaats of op bokt kijk naar de prijzen van paarden tegenwoordig, dan lijken die mij toch wel veel hoger dan in België. Lachen

Hier heb je voor 150.000 BEF (sorry!) toch al echt een goed dressuurpaard.

De enige zekerheid is dat men van niets zeker is...

caro_vt

Berichten: 3605
Geregistreerd: 02-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-04 15:53

visje, het is natuurlijk te zien wat jij onder 'goed' en 'duur' verstaat.

en het is nog altijd wat de zot wil geven. sommige prijzen zijn ongehoord hoog.

petraaken
Moderator FA, MD, VS, BEH, DRS

Berichten: 40020
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-04 15:57

voor 150.000 bef ga je echt maar een middelmatig paard vinden hoor. voor een goeie moet je al snel naar de 250.000 en zelfs 300.000 bef of meer kijken. in euro's is dat tussen de 6000 en de 8000 euro.

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-04 16:02

Mijn paard was half nog in Belgie te koop

het is een BWP'er Magic owl(bwp) x Eclatant(gelders) geboren in Weelde, gefokt door 2 broers waarvan er in net over de grens in NL woont en de ander dus in Weelde
hij werd dat jaar 5 en was M1 klaar en startgerechtigd, is een chique paard om te zien en 1.71 hoog.

hij was in NL voor 17.500 gulden aangeboden, bijna 8000 euro dus

omdat ik vlak bij een van die broers woon, en zijn zoon bij mij in de straat woont, en ik de sport er mee in zou gaan en ze overtuigd waren dat hij een goed tehuis zou krijgen heb ik hem voor 12.500 gulden gekocht, 5700 euro ongeveer

Dit is nu alweer 4,5 jaar geleden, toen lagen de prijzen(gelukkig) lager dan nu!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

Cemlys

Berichten: 12372
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-04 20:33

je kunt ook heel gemakkelijk paarden die al goed geleerd zijn voor een meer goedkopere prijzen kopen hoor. bij ons op stal staan er geregeld te koop. het paardje waar ik mee rijd is gekocht voor iets meer dan de slachtprijs, ze zag er wel niet uit maar nu blijkt ze toch heel goed in dressuur te zijn en is ze al heel wat bijgekomen en staat ze voor het eerst weer echt geod nu nog wat spieren er bij krijgen. verder is er een goede handelaar in nazareth en ook d'oosterlinck heeft goede paarden staan vaak. elke zomer verhuurt hij zo'n twintigtal paarden aan de rhille in woumen voor de kampen en die paarden lopen meestal verbazend goed. de meeste lopen netjes en zo en zien er ook heel goed uit.

Yesterday is history, tomorrow is mystery, today's a gift, that's why it's called present!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __Elizabeth, Cherellee_ en 46 bezoekers