tips voor stilstaan?

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
LadyMadonna

Berichten: 58665
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-01 21:09

voor jamaica is het geen probleem om vast te staan, wat wel een probleem is is het stil staan, zodra ik even een andere borstel pak ofzo staat ze gelijk verschrikkelijk te dribbelen.
Ze heeft nog niet gehangen, maar ik zie het er wel van komen op deze manier.
Tips??


Cowgirl

Berichten: 20955
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 21:11

Kijk dat heeft mijn haflinger dus ook.
Ik heb ook heel wat dingen geprobeerd maar niks hielp. Mijn fjord is gelukkig wat rustiger daar in.
Ben benieuwd wat andere te melden hebben.

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903

Sterre

Berichten: 15178
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-01 09:47

Hi Stef,
Ik werk met mijn paarden ook veel vanaf de grond/aan de hand. Dat is een goede manier om direct in te grijpen als je paard niet luistert. Ook mijn Dikke was zo´n draaikont Lachen ; bij ons op de stal hebben we nu 2x een cursus gedaan en inmiddels is gehoorzaamheid bij ons geen probleem meer!
Zo hebben wij het blijven staan en braaf naast je lopen geoefend : Ik werk altijd met een gewoon halster met een zgn. hengstenketting door de ringen (over de neus), Je kan het ook met de trens (met bit en voerlijn, zonder teugels) doen. Je loopt met je paard/pony op een recht stuk,(jij links, paard rechts) z´n hoofd op jou schouderhoogte ; op het moment dat ´ie je voorbij wil lopen, kun je met het kettinkje druk op z´n neus uitoefenen (VOORZICHTIG! je mag hem geen pijn doen, het moet alleen onaangenaam zijn!) kijk je paard hierbij niet aan! paarden reageren heel erg op "lichaamstaal". Kies korte comando´s, die je goed kan "rekken" zoals :staaa, teeerug, scheeerit, teeerab, gaaalop. Als je wilt blijven staan, geef je het comando staaa. Als je paard ook maar één stap verder doet, bestraf je hem, door hem terug te richten,(dan omdraaien, d.w.z. jouw linker schouder aan zijn linker schouder) terwijl je kordaat zegt : teeerug, net zo lang totdat je bemerkt, dat ´ie zich eraan ergert. Bij het ene paard is dat na 3 stappen terug, bij het andere eerst na 10! NIET belonen! Daarna loop je weer vooruit, terwijl je het comando scheeerit zegt. Na een paar passen weer het zelfde: staaa, bij niet luisteren : weer het zelfde, teeerug. Net zo lang totdat je paard bij staaa, meteen blijft staan. Als hij meteen op jou comando blijft staan, dan natuurlijk WEL belonen (door hem op z´n hals te kloppen en lovend tegen hem te praten). Meestal hoef je dit maar een paar keer te doen en je zal merken dat je paard het heel snel door, heeft wat jij van hem wil. De volgende stap is dan de oefening vanuit draf naar stap te doen en zelfs van draf naar staan.
Als dit allemaal funktioneert, zal je merken dat hij ook op de poetsplaats en bij het opzitten bij het comando staaa , naar je luistert. Onze trainster zegt altijd : het moet er voor 110 % ingebakken zijn, zodat je ingeval van nood blij mag zijn als je 80 % bereikt!
Hopenlijk heb je iets van mijn Story begrepen Lachen , het is niet moeilijk, wel erg leuk om te doen, omdat je snel resultaat van je moeite ziet! Het is een oefening die je ook makkelijk tussendoor kan doen (als je je paard van/naar de wei/paddock brengt, enz.).
Het is allemaal een kwestie van dominantie : je moet je paard er toe brengen dat hij jóu als leiddier ziet, jíj bent z´n kudde chef!
Het is een oefening die ik zelf ook altijd nog tussendoor doe; als ik mijn paard naar de wei breng en ik heb de oefening een paar dagen niet gedaan, denkt íe ook altijd dat ´ie het weer kan proberen. Pech gehad... niet met mij Haha! !
Groetjes, Sterre


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Zoe, Antheman, bokker88, chazzie, dandy123, Geryon, Goldwynn, Ianthe, KDonna, M_ontana, maessie, MarliesR, Megane, nowylover, Passieli, Supervixen, Wildgrounds en 61 bezoekers