*Zucht* hoe maak ik weer zin om te rijden?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
vikki

Berichten: 14251
Geregistreerd: 21-02-01

*Zucht* hoe maak ik weer zin om te rijden?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-01-04 16:19

Ik heb inmiddels al zo'n 5 maanden niet meer echt gereden (als ik 5 keer op mijn meis heb gezeten is het vrees ik veel...)... Begin augustus is mijn zadel gestolen dus toen ben ik min of meer 'verplicht' (Escala vindt zonder zadel bereden worden erg vervelend) op non actief gegaan... inmiddels heb ik sinds een week of 3 weer een zadel (en tegenwoordig ook weer een fantastische bijrijdster, Scaaltje krijgt dus wel beweging hoor) maar ik kan mezelf er niet toe brengen om Escala op te zadelen en eens even lekker te gaan rijden... vooral dat 'lekker' zit ik mee. Ik ben gewoon te moe voor woorden, probeer mijn tijd nu te verdelen tussen mijn fulltime baan, mijn 2 kanjers van paarden (allebei wandelen en aandacht geven lukt nog net, maar ja...dat rijden he...) en mijn lieve vriend die 2 maanden geleden vanuit Australie naar Nederland is geemigreerd... die heeft ook recht op een stukje van mijn tijd natuurlijk. Hier komt nog eens bij dat ik per dag gemiddeld 3,5 uur reistijd kwijt ben om overal te komen... als dat nou wat minderkon zijn... *zucht* wie heeft er goede tips voor me om wat meer energie te krijgen (wintermoe??? ) en om mijn tijd wat beter te kunnen verdelen... ik ben al op zoek naar een huisje wat dichterbij mijn werk en paardjes...


Spetterlover
Berichten: 17862
Geregistreerd: 01-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 16:26

Misschien lekker in het weekend naar je paardjes toe gaan en daar wat tijd doorbrengen ?
Of ehm.. neem je vriend een keer mee naar je paardjes, doe je 2 dingen tegelijk Knipoog
Maak gewoon tijd voor je paarden, ookal is het maar eventjes, misschien gewoon even een stapritje van 10 minuten, dat is al weer een begin
Succes

-

Diana_Mabel

Berichten: 6873
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 16:37

Zo te horen moet je wat schrappen en anders organiseren. Kun je niet je paarden dichter bij huis zetten?

Natuurlijke voeding voor paarden een gezonde basis.
Kruidenmixen en voldoende goed ruwvoer zorgen voor een uitgebalanceerd voermanagement voor het paard.

vikki

Berichten: 14251
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-01-04 16:42

Diana_Mabel schreef:
Zo te horen moet je wat schrappen en anders organiseren. Kun je niet je paarden dichter bij huis zetten?


Helaas kan dat niet want deze woning is maar tijdelijk (gelukkig Haha! ). Ik schrijf me nu ook alleen maar in op woningen die aanzienlijk dichterbij mijn paardjes zijn, maar ja... helaas is het in Amsterdam niet zo makkelijk he... en die reistijd...pfffff, dat ligt aan de gebrekkige 'organisational skills' van het OV... Haha! als ik de ochtend spits bus neem vanaf het huis waar we nu wonen ben ik met een kwartier bij de halte waar ik uitstap voor mijn knollies... maar 's avonds zijn de verbindingen zo bar slecht dat ik er 1.5 uur over doe...ruim... *zucht* misschien toch maar even wennen aan het nieuwe huisje (waar we pas sinds afgelopen maandag wonen...ik slaap echt beroerd, ik ben er ontzettend slecht in om mezelf aan te passen aan nieuwe situaties...) Hmmm, misschien moet ik maar eens kijken of er mensen op stal staan die bij mij in de buurt wonen... misschien kan ik wel een lift bietsen bij iemand... ik zou zo graag wat minder moe zijn, ik ben iig blij dat het bijna weekend is Lachen .

gast361
Berichten: 25879
Geregistreerd: 07-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 16:51

o ik heb dat ook tijden gehad, gelukkig gaat het rijden bij mij nooit vervelen, na een paar dagen krijg ik toch echt de kriebel weer.
Maar dit verhaal klinkt me erg herkenbaar in de oren.
Ik denk dat het bij jou komt omdat je het erg druk hebt, dan heb je er ook zowat geen tijd en ook geen lol meer in, zo was het althans bij mij.
Maar het paardenvirus, gaat bij mij nooit meer over, eens besmet altijd toch????????

Nu zit ik in de ziektewet, (burn out dan weet je wel genoeg en nog wat lastigs)
en ik heb veel meer zin in het rijden!!
We doen het dan wel samen, en zo te horen doe jij dat ook.
Heb je al eens erover negedacht het paard te verkopen?
Hoe je je dat gaat voelen?
En kan je je tijdniet beter indelen zodat je er meer tijd voor hebt, al rijdt je maar 2 keer per week, het paard heeft er ook niks aan als je met tegenzin gaat rijden, ik doe dat ook vast niet meer.(heb het wel gedaan hoor)

Fabienne1
Berichten: 2496
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 17:48

Ik ben de laatste tijd ook erg moe, maar als ik kan rijden heb ik er juist veel zin in. Het is dan ontspannend, ook al lever je dan een inspanning. Wat de anderen ook al zeiden: probeer je reistijd te verkorten, dat scheelt al erg veel.
Gelukkig krijgt je paard al beweging, maar als je er echt geen puf en zin in hebt zou je aan leasen of verkopen kunnen denken. Het is een hobby, dus wel belangrijk dat je het leuk vind!
Om meer zin te krijgen in het rijden kun je eens met iemand anders gaan rijden, een buitenrit gaan maken of eens een video van Anky gaan kijken. Dat werkt bij mij altijd wel Haha!

lovebonney

Berichten: 1862
Geregistreerd: 23-06-03
Woonplaats: Warmenhuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 19:44

ach ja!ik denk dat veel mensen dit herkennen.straks komt de zomer er ook weer aan en dan gaat het wel weer berterder!Succes!+:)+

Miko

Berichten: 1521
Geregistreerd: 02-11-03
Woonplaats: Zaandijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 19:48

Misschien een beetje een stomme reactie, maar zou het niet kunnen zijn dat je vermoeidheid ergens anders aan ligt? Nou klinkt het wel als een heel druk programma en zou mijn eerste reactie zijn (zoals iedereen) dat je misschien je tijd anders moet gaan indelen, maar.... Ik heb zelf een schildklierziekte waar ik lange tijd heel moe door geweest ben (en nog steeds wel een beetje Verdrietig ). Misschien is het een goed idee een tijdje een dagboekje bij te houden, dat je een beetje weet hoe je je op welke momenten voelt en eventueel een verband kunt ontdekken.

Succes... ik hoop dat je snel weer veel plezier krijgt in 't rijden.

Lachen

missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 19:48

ik heb dat ook wel een periode gehad, maar ik lees dat ze haar beweging wel krijgt en ik denk dat het zin vanzelf wel weer komt. rij je meetsal alleen of met anderen? en wat doe je dan?

vikki

Berichten: 14251
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-01-04 09:38

Chica en Fabienne; verkopen komt niet in me op... ik heb echt nog reuze veel plezier in mijn 2 pukken hoor! Lovers Het euvel is op het moment echt alleen dat ik de energie niet heb om te rijden... wandelen en longeren doe ik wel en heb ik ook plezier in... het lijkt wel of de drempel doordat ik zo lang niet heb kunnen rijden (gestolen zadel) gewoon heel hoog is geworden... en ik wil nu toch ook nog wat extra tijd in mijn vriend steken zeg maar... Hij is nu net 2 maandjes in Nederland en heeft natuurlijk nog geen eigen vriendenkring op kunnen bouwen en hij mag ook niet werken... dus zijn dagen zijn vrij lang en saai als ik op het werk ben, laat staan als ik daarna ook nog veel tijd op stal kwijt ben.

Fabienne; met iemand samen gaan rijden of buiten een stapritje maken is misschien wel een goed idee... Dat moest ik maar eens proberen... wellicht dat een videoband van John Slack voor mij werkt... Knipoog

Alexa; het zadel heeft er al regelmatig op gelegen terwijl ik er bij was, maar daar kreeg ik helaas geen zin van... dan dacht ik alleen maar: mooi, Scaaltje wordt lekker gereden, dan heb ik tenminste even tijd om haar stal goed uit te mesten... Haha!

Lovebonney; ik denk eigenlijk dat je gelijk hebt... ik ben totaal geen wintermens, ik heb in de lente en zomer aanzienlijk meer energie.

Miko; misschien is een dagboekje geen slecht idee idd... ik vrees ook dat ik door mijn lange dagen ook bij lange na geen fantastisch eetpatroon heb (in tegendeel, soms sla ik het avondeten over omdat ik zo laat thuis ben en dan te moe ben om nog een vinger op te tillen... hmmm, ik vraag me nu af of ik minder moe zou zijn als ik probeer toch op een of andere wijze op de juiste tijden de juiste maaltijden te eten...)

MissNynke; toen ik nog regelmatig reed stond ik met mijn paardjes bij een boerderij en reed ik eigenlijk bijna altijd alleen... nu staan ze op wennekers en daar is het zo goed als onmogelijk om alleen te rijden... misschien dat dat ook een beetje een drempel is... Scheve mond Meestal uitgebreid poetsen, lekker opzadelen en in mijn uppie in de bak... heerlijk! Haha! Maar ja, je kan niet alles hebben he, nu hebben we het bos om de hoek en een fijne opfokmogelijkheid voor Eclipse en binnenbakken etc.... ik moet alleen nog aan de drukte wennen in de bak...

Zo, beetje een late reactie, maar ik heb voorlopig even geen internet thuis... *snik*


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Andortjuh, BETUWE, emilyslaluna, Lieke_wuiles, miesnaom, Zoe_97 en 28 bezoekers