Welk bit is het geschiktst ??

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anna_oud

Berichten: 156
Geregistreerd: 15-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-03-01 12:55

Ik wil graag een ander bit kopen voor Origine, eentje die wat zachter inwerkt.

Afbeelding

Fluitbustrens, ik heb gehoord dat die heerlijk is voor een paardenmond, maar denk zelf dat die gaten niet echt confortabel zijn omdat er velletjes (tong bv) in kunnen blijven stekken en dat doet pijn..

Afbeelding

Watertrens Aurigan .23mm
Extra dik. Argentaan zorgt voor een goede mondactiviteit. Maar is die ook lekker in der mond???

IK heb verder niet echt bitten gevonden waarvan ik dacht dat die wel geshikt waren. Wel dacht ik nog aan zon dubbelgebrokken bit, is dat misschien wat?

Groetjes


jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-01 13:29

Ik weet helaas geen antwoord op je vraag......maar hier bij ons is het heel makkelijk om een bit te kopen, je krijgt er namelijk zo een aantal mee om te proberen en als je dan hebt gevonden wat je bevalt (nadat je het hebt uitgeprobeert)dan breng je de rest terug en dan betaal je degene die je bevalt......handig he!!!!

Jacqueline

Ineke2

Berichten: 22210
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-01 16:04

Ik heb een dubbel gebroken bustrens en die is echt zacht. Bassie gaat er ook heel erg op kauwen en ontspannen lopen. Ik rijd niet meer met het manege hoofdstel dat vind ik echt niet meer lekker rijden.

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-01 16:04

Waar rijd je nu mee dan? Een watertrens is vaak wat scherper dan een bustrens. Op een dubbelgebroken loopt mij paard heel goed, daar kunnen ze lekker mee spelen en de druk wordt gelijkmatig verdeeld geloof ik. Hoe dikker het bit hoe zachter ie is. Groetjes van Laura

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-01 20:28

Dubbelgebroken is het meest vriendelijke! Dan krijg je nl. geen "schaarwerking" in het bit, omdat het niet kan "dubbelklappen" in de mond. De druk wordt gelijkmatiger in de mond verdeeld en de meeste paarden lopen er erg lekker op.
Kun je er niet eens wat proberen van stalgenoten/instructeur/ruitersportwinkel etc? Is heel normaal volgens mij!
Succes, Sonja.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-01 21:30

dubbelgebroken bit (met ROND tussenstuk) verdeelt de druk mooi over tong en lagen. Wat Sonja bedoelt is dat een enkel gebroken bit kan klemmen om de kaken, een dubbelgebroken bit kan dat niet.
Bij een watertrens bewegen de ringen door de mondstukken rond, bij een bustrens niet. Een bustrens brengt de beweging direct op het mondstuk, een watertrens niet. Een bustrens is dus vooral stiller bij een stille hand, kortom werkt directer.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: annemieke_88, Bon_ita, Jolynne, Knorretjee, Mandyketting, Sandyislief, Spritely, turtlelito, xSogno en 24 bezoekers