Kraker, fysio of iets anders? (2 problemen)

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
WendyBZ

Berichten: 12709
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Kraker, fysio of iets anders? (2 problemen)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-12-03 19:58

Probleem 1: Rival.
Rival is een vierjarige merrie (draver), ze is als tweejarige en driejarige in training geweest, maar wordt vanwege een kniebanden probleempje geen koerspaard. Als driejarige is ze ook onder het zadel gekomen, wat eerst goed ging. Toen ze een paar maanden onder het zadel was had ze last van haar rug (eerder nooit opgemerkt) ze trok weg als je met je vinger over de ruggegraat ging. Ze sloeg toen ook naar mijn been. Ze is toen drie maanden op rust geweest (niets mee gedaan) en daarna ben ik weer met haar bezig gegaan. Ze kreeg toen op een gegeven moment last van haar schoft: op sommige momenten begint ze met haar schoft te trillen (alsof er een vlieg zit) doet ze haar oren naar achteren en begint ze met haar oren te flapperen (hoofd omhoog). Verward
Haar gangen zijn ook niet helemaal goed, waarschijnlijk heeft dat wel iets te maken met haar kniebanden. Ze stapt heel kort (dribbelt), draaft heeel moeilijk of niet, ze schiet meteen in telgang of tolt, ze galoppeert wel goed en netjes, tempo is ook goed controleerbaar.
Deze zomer hebben we heel veel gelongeerd (ook met slofteugel) wat heel erg heeft geholpen, maar zodra ik erop ging was het mis... Verdrietig Weer met haar schoft, en ze was niet te houden. Ze wordt nu bereden door Maaike (bloemkooltje op bokt) en dat ging eerst goed. Ze loopt nageeflijk, zet haar achterhand eronder en neemt ruime passen. Ze heeft ook maar weinig beenhulpen nodig. Ze is gereden met twee verschillende zadels, op de tweede reageert ze gewoon goed.
Dit weekend was het echter weer helemaal mis, ze slaat weer naar het been. Ze slaat vooral met rechtsachter, en als je op haar buik, (net waar je je kuit hebt liggen zeg maar..) drukt, doet ze ook haar oren plat en probeert ze te slaan.
We hebben geen idee waar dit nou opeens door komt. Ze is niet heel soepel meer, en een beetje te dik (beetje veel Schijnheilig ), heeft dat er misschien iets mee te maken? Wat kan dit zijn, en wat kunnen we er aan doen? Is een kraker een idee of moeten we dan aan een fysio denken? Ik weet het niet meer

Probleem 2: Mi(randa): geschreven door bloemkooltje Haha!
"Mi ligt op dit moment uit de running. Het is mijn welsh K merrie van 7 jaar oud. Afgelopen zomer heeft ze in anderhalve maand tijd heel wat lichamelijke gebreken (2 gigantische wonden, pezen verrekt en later een ernstige bacteriele infectie aan de pees waardoor ze bijna ingeslapen moetst worden) moeten overwinnen. Scheve mond Op dit moment is ze dus aan het herstellen van haar bacteriele infectie aan haar pees. Ze kan gelukkig weer rennen en dollen en noem maar op, maar ze loopt nog steeds niet rad . Ze loopt gedwongen op haar achterhand en scheef. Het is ook maar de vraag of ik ooit weer kan rijden...
Mijn vraag: Is het voor haar ook een idee om er een kraker, fysio of iets dergelijks bij te halen? Niet zo zeer als doel om weer te kunnen rijden, maar meer om haar lekkerder in dr lijf te laten zitten."

In beide gevallen zijn tips very welcome please Lachen


mazzeltje

Berichten: 4507
Geregistreerd: 12-05-03
Woonplaats: Leersum; Latoy in Amerongen, Jip aan het Leersumse Veld en Door in de opfok in Doornspijk!

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 20:59

zou ik zeker doen, zowel een osteopaat en een stresspointtherapeut kan ik je aanraden, www.spierproblemen.nl
Laatst bijgewerkt door mazzeltje op 17-12-03 21:06, in het totaal 1 keer bewerkt

Officieel veterinair homeopaat, http://www.dierenhomeopaat.com
Jip is klasse 4, CEI** en heeft 2477,7 km op de teller!!! Latoy geniet van haar pensioen (na 1148,5 goedgekeurde wedstrijdkilometers!!!)

josien
Berichten: 2554
Geregistreerd: 15-08-03
Woonplaats: Uddel (veluwe)

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 21:04

Het eerste herken ik. In de schoft komen de zenuwen bij elkaar. Op het moment dat deze in verdrukking komen. Gaat het paard eerst trillen en met de oren flapperen. Later kan hij er nog sterkere problemen door krijgen.
Ik ken een paard, dat altijd met een te smalle zadel kamer is gereden. Dit paard kan alleen zijn benen en zijn hoofd een beetje normaal bewegen. De rest is hij als een plank. Ik ben met dit paard ongeveer 3 maanden bezig geweest. Veel fysio oefeningen en veel los werken. Na die drie maanden waar ik ongeveer 1x in de week met hem werkte. Was hij al zo ver vooruit gegaan dat hij zich weer aardig normaal kon bewegen. Maar door deze manier van trainen kwamen de zenuwen weer terug, waardoor de schoft weer breder werd. En het paard dus weer last kreeg van zijn schoft met het zadel.

Van de pony, geef haar nog wat tijd. En ga dan vooral grond oefeningen doen met haar. Ze ontziet haar been nog, waardoor ze zo gaat lopen. Je moet precies het punt hebben waar haar been weer goed is, en ze nog niet scheef staat uit gewoonte. Waarscheinlijk als je haar recht wil richten. Zou ze in het begin het been blijven ontzien. Het is gewoon een gewoonte geworden.
Dus ik zou zeggen laat haar eerst lekker los warm lopen. En ga haar dan stukje voor stukje vragen zich recht te stellen. Dit kan door grondwerk, of aan de lange lijnen. Maar let op. Niet te veel druk, hoe meer druk je gebruikt hoe meer ze er tegen in gaat. En hoe meer spanning in haar lijf.

Een kraker lijkt mijn niet zo goed idee. Maar ik moet zeggen dat ik er niet mee bekent ben. Fysio zou wel kunnen.

Voor alle info kijk hier http://www.paardenmetplezier.eu

Gezocht boerderij met minimaal 2hec land op de veluwe.

Banjer
Correspondent

Berichten: 30381
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Bijna ergens anders

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 21:15

ik heb hele goede ervaringen met ostheopathie... nou ja... Banjer dan... Lachen
zeker een aanrader dus.... Lachen

bloemkooltje

Berichten: 2143
Geregistreerd: 18-04-02
Woonplaats: Paterswolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-03 09:08

SmithsGirl schreef:
ik heb hele goede ervaringen met ostheopathie... nou ja... Banjer dan... Lachen
zeker een aanrader dus.... Lachen

wat doet een ostheopaat precies?

*\o/* *\o/*

Banjer
Correspondent

Berichten: 30381
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Bijna ergens anders

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-03 09:41

makkelijk gezegd is dat een gespecialiseerde manueel therapeut... Haha!

De ostheopaat doet eigenlijk alles wat een manueel therapeut ook doet, alleen behandelt de ostheopaat ook de corresponderende organen en punten..... bv. als bij Banjer een gedeelte op de rug is gedaan (net achter het zadel zeg maar), dan worden ook gelijk de nek en de organen in de buik behandeld, "tot rust gebracht".....

hmmm ben erg slecht in uitleggen merk ik al...

bloemkooltje

Berichten: 2143
Geregistreerd: 18-04-02
Woonplaats: Paterswolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-03 09:55

dat slecht uitleggen valt reuze mee hoor Lachen maar masseert een ostheopaar/manueel therapeut ofzo? enne, wat zijn ongeveer de prijzen en de duur van de behandeling? Schijnheilig Lachen

wat voor effect heeft het op Banjer? (vraag vraag Haha!)

*\o/* *\o/*

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-03 09:56

Ik denk dat het heel belangrijk is om het hele paard eens grondig te laten nakijken. Je kunt hem wel 10x laten kraken, als hij zich elke keer opnieuw vastzet doordat hij scheef gaat door die kniebanden bijvoorbeeld, heeft dat kraken dus geen enkele zin. Je moet je dus goed afvragen waar die problemen nou eigenlijk vandaan komen.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

WendyBZ

Berichten: 12709
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-12-03 21:14

Rival compleet na laten kijken is geen optie, heb ik het geld niet voor en mn vader vind het haar niet waard. Dan wordt ze gewoon verkocht Verdrietig Wat Josien zegt klinkt logisch, ik denk dat dat het best kan zijn. Ze reageerde alleen zo goed op het huidige zadel, dat ik dacht dat dat het niet kon zijn... We gaan nu eerst maar weer aan het longeren, zou rijden zonder zadel ook een oplossing zijn? Onder het zadel wordt op het moment toch alleen gestapt...

josien
Berichten: 2554
Geregistreerd: 15-08-03
Woonplaats: Uddel (veluwe)

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-03 22:09

Zonder zadel is heel goed. Het is om de zenuwen weer te ontwikkelen. Als de zadel kamer te smal is, dan lukt dat gewoon niet, omdat het word af gekneld. Een boomloos zadel zal een goed zadel wezen. Maar het is natuurlijk niet zeker dat dat het probleem is.
Probeer maar is of ze gevoelig is op de schoft en rug.

Voor alle info kijk hier http://www.paardenmetplezier.eu

Gezocht boerderij met minimaal 2hec land op de veluwe.

Robyn

Berichten: 1592
Geregistreerd: 05-08-03
Woonplaats: Naarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-03 09:13

Pb Yesta even zij kan je een nummer geven van een gyropractor. Anneke heet ze. Ze heeft meerdere paarden bij ons op stal geholpen. Ook een die al een half jaar stil stond. Ze werkt door heel nederland.

Bijna klaar met mijn opleiding!!!

Kitty

Berichten: 7536
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-03 09:53

Als ik jou was, zou ik beide paarden eens meenemen naar Rodinde.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-03 10:01

Ik zou even bellen met Fysiotherapeute Irmgard Michielsen. (www.fysiotherapie-paard.com) Zij bekijkt het paard ook helemaal, ik heb haar bij mijn merrie gehad en ben er zeer tevreden over.

En anders kun je de osteopaat laten komen, er zit er eentje in Belgie (www.icreo.com, staat ook een beschrijving bij wat osteopathie eigenlijk is) ze komen ook naar Nederland en combineren verschillende bezoeken zodat de voorrijkosten meevallen.

Je suis Charlie.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: crazyy_caro, Dizzy505, Evi84, jeannaa, kwii, lovelance, noor14, Setteli en 28 bezoekers