na half jaar weer trainen?

Moderators: Apple, Nicole288, Coby, petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
haike

Berichten: 13147
Geregistreerd: 06-10-01

na half jaar weer trainen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-12-03 16:18

(staat ook bij rt, weet niet waar het hoort, sorry als het verkeerd staat)

Heyzz

zoals een aantal van jullie wel weten heeft haike een half jaar geleden in de draad gezeten en daarbij haar pees (linksachter) volledig gescheurd. Na een paar weken bleek gelukkig dat ze weer volledig zou kunnen lopen, voor de sport is nog niks bekend. In de wei zie je er niks meer aan. Nu mag ik in de kerstvakantie weer beginnen met trainen, we weten nog niet wat (en of) ze aankan. Nu is mijn vraag hoe ik dit het beste kan aanpakken.

Mijn plan was eerst rustig te gaan stappen met zadel en hoofdstel zodat ze daar weer wat aan kan wennen. Daarna wilde ik eigenlijk rustig een korte tijd in de bak gaan stappen, ik erop en iemand anders ernaast/erbij. Dit wil ik dan langzaam opbouwen naar langere tijd en dan proberen te draven en later galoperen (dit alles kan ze in de wei al). Nu twijfel ik of ik(en zo ja, wanneer) kan beginnen met pasje wijken en schoudervoor/sb. Zelf denk ik dat dit erg belastend is omdat hier de achterhand redelijk voor inspannen, maar van de andere kant, als het goed genezen is moet het kunnen (hetzij het rustig gebeurt en niet te lang). Natuurlijk hangt het ook af van hoe het in de stap gaat, zou ik in de stap een pasje kunnen wijken, schoudervoor/sb of moet de draf en galop vantevoren ook goed lukken? Ik heb nog veel twijfels over hoe ik dit ga aanpakken, dus alle tips zijn welkom.
Ik ben er eigenlijk zeker van dat ik er meteen opga, en niet eerst longeren. Haike was tijdens het longeren geen makkelijke pony en probeerde steeds hard dravend kleine rondjes te maken, iets wat niet bevordelijk is voor een herstellend achterbeen, waar dan natuurlijk veel druk opkomt.

Als iemand tips heeft, heel graag en alvast bedankt. Ook als jullie aanpak heel anders zou zijn en jullie die van mij waardeloos vinden, laat het weten. Ik heb nog niks gedaan en kan alles nog veranderen.


ps. Het wordt nu wel spannend, ben erg benieuwd wat haike nog aankan. Van de ene kant heb ik hartstikke zin om weer op haike te rijden en van de andere kant ben iki bang dat het tegenvalt, dat ze het niet meer aankan, dat ze niets meer snapt van wat ze al geleerd had (M1, bijna M2), dat ik het verpest, dat ik zo gewend ben aan oki dat het niet meer leuk is op haike te rijden (oki is redelijk makkelijk en snapt bijna alles, haike is het tegenovergestelde).
Haike wordt trouwens sowieso verkocht, maar nu nog niet!

Sorry voor het lange verhaal maar hoop dat jullie kunnen helpen!

Baret, L1+32! en L2+26 M1+10 M2+23 Z1+21
Izadina, L1+19 L2+10


Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-03 16:25

Ik zou voorlopig eerst maar eens aan rechtuit denken en niet aan wijken of schouderbinnenwaarts... zie het maar als opnieuw inrijden, dan moeten de pezen ook eerst aansterken voor je verder kunt.
Eerst op het harde stappen en daarna zoals je zelf al aangaf in de bak, maar dan wel met peesbeschermers (kan de profecionals choice westernbeschermers aanbevelen).
En dan gewoon tzt kijken hoe het gaat ze geeft zelf wel aan waar ze aan toe is. Maar probeer jezelf in te houden om te snel te gaan want peesproblemen zijn langdurige kwesties.....
Succes!

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

abby
Berichten: 1630
Geregistreerd: 31-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-03 16:32

Ik zou als ik jou was eens een fysiotherapeut raadplegen. Ik heb op dit moment ook begeleiding van een fysio bij de revalidatie van Meagan en dat is echt heel fijn. Het programma is duidelijk en bij iedere behandeling kijkt ze of er goede verbetering is


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amaniblauw, Barbet, DaniqueM, Dionnevdkaal, Edel_wijs, loesje4600, stoer en 41 bezoekers