Wat doe je met je paard tijdens je vakantie?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

 
 
Suzan

Berichten: 1581
Geregistreerd: 23-04-01
Woonplaats: Almere

Wat doe je met je paard tijdens je vakantie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-11-03 20:04

Ik ben benieuwd wat mensen die geen vaste bijrijder hebben met hun paard doen als ze op vakantie gaan, zeker in deze tijd van het jaar, als het niet bepaald weide seizoen is.

Ik ga zondag met vakantie. Ik heb momenteel geen vaste bijrijder voor mijn paard, maar ze wordt tijdens mijn afwezigheid door 2 mensen bereden / gelongeerd en ze wordt af ten toe los gegooid door een stalgenoot. Ik heb voor de "thuisblijvers" een schema gemaakt wie welke dag mijn paard beweging geeft en een lijstje met telefoonnummers.

Zijn er nog andere dingen die handig zijn om door te geven / te regelen voor de mensen die mijn paard tijdens mijn afwezigheid verzorgen?
(even voor de duidelijkheid, mijn paard staat in volpension bij een pensionstal, dus voeren en uitmesten wordt gedaan.)

24 juni 2011 Fedde.


Tessya
Berichten: 890
Geregistreerd: 30-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-03 20:52

Bij ons op stal komen ze elke dag (tenzij het echt noodweer is) op de wei, dus dat scheelt een hoop geregel. Ik heb ook geen vaste bijrijder namelijk.
Verder laat ik altijd ook de nummers van dierenarts en hoefsmid achter. En het adres/telefoonnummer waar je zelf te bereiken bent.
En ik wijs meestal een goede vriendin of mijn ouders aan die (als ik niet bereikbaar ben) als er iets ernstigs aan de hand is met mijn paard, beslissingen mogen nemen over een spoedoperatie voor koliek oid.
Dit is gelukkig nog nooit nodig geweest, maar altijd best handig. Zeker als het leven van je paard ervanaf hangt. Staleigenaren willen zo'n beslissing meestal zelf niet graag nemen.

Ethelate

Berichten: 19889
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-03 20:55

Eerst stond Tos op een boerderij, half pension, en reed zijn oude verzorgster (marleen, replika hier) hem in de vakantie. Nu stond hij het laatste half jaar op vol pension, en heeft hij 3 weken rust gehad.
(elke dag weidegang Knipoog )

Sommige ezels kunnen enkel over paarden praten

Imker

Berichten: 17289
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-03 20:57

Imker staat aan huis, maar als ik met vakantie ga, gaat hij naar mijn vriendin. Daar staat hij gezellig tussen de andere paarden (15 ofzo) en wordt hij om de dag gereden of gelongeerd en staat verder overdag in de wei en 's avonds op stal.

Gaat perfect zo!! OK dan!

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

Vanessa

Berichten: 1073
Geregistreerd: 08-03-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-03 21:01

Tja, je kent mijn verhaal. Ik vroeg iemand mijn paard een keer of vier te rijden en deze persoon beloofde dat ook. Kom ik terug.. heeft ze helemaal niet gereden omdat ze geen tijd had!!

Gelukkig heeft de eigenares van het maatje van mijn paard, hem iedere dag in de paddock gezet met zijn maatje en hem regelmatig gelongeerd maar toch.... Ik had het prettig gevonden als hij doorgetraind was in de week dat ik weg was. Nu rij ik al 2 dagen op een kannonnetje die al een paar keer is afgeschoten.....

Volgende keer maar aan een ander vragen!

Suzan

Berichten: 1581
Geregistreerd: 23-04-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-11-03 22:10

Tessya schreef:
En ik wijs meestal een goede vriendin of mijn ouders aan die (als ik niet bereikbaar ben) als er iets ernstigs aan de hand is met mijn paard, beslissingen mogen nemen over een spoedoperatie voor koliek oid.
Dit is gelukkig nog nooit nodig geweest, maar altijd best handig. Zeker als het leven van je paard ervanaf hangt. Staleigenaren willen zo'n beslissing meestal zelf niet graag nemen.


Tja, dat zijn inderdaad geen leuke dingen om over na te denken, maar wel heel verrstandig.

24 juni 2011 Fedde.

Gracia

Berichten: 2441
Geregistreerd: 15-07-03
Woonplaats: Boskoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-03 22:17

in de zomer vakantie gaat mijn paard met een goede vriend mee op vakantie. en in die periode ga ik zelf op vakantie. als mijn beestje niet goed verzorgd word ga ik niet op vakantie....

Gracia & Zizora
Een tuigpaard is goud waard!

Finesse

Berichten: 493
Geregistreerd: 12-11-02
Woonplaats: Sneek

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-03 22:18

Een buurmeisje van ons is meestal wel bereid de paarden te verzorgen als wij er niet zijn. Als we echt voor een lange periode wegzijn, zorgen we ervoor dat er iemand is die op de boerderij (een de beesten) wil passen. Het rijden gebeurt meestal door een vriendin van ons.

casanova

Berichten: 10939
Geregistreerd: 04-11-03
Woonplaats: maassluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-03 22:36

ik ga dus alleen op vakantie in de zomer want dan kunnen ze rustig 8 dagen zonder mij...

er gaat wel een vriendin van mij iedere dag langs.

ik maak me ook eigenlijk wel zorgen als ik zwanger wordt,hoe moet ik dat doen de laatste maanden????

Nieuwe eczeemdekens te koop..voor maar 40 euro

Barb

Berichten: 11793
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-03 22:43

vakantie wat is dat Verward

Jaike G. SPORT Z1+6 / Edou fan 'e Boppelannen SPORT ZZ-L+1 / Tsjikke / Twirre / Blossem

Dressuur instructie of oppas nodig als u een dagje/weekend of week weg gaat: http://www.holidayhorsecare.nl

Bojangles

Berichten: 13704
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-03 22:54

Gewoon niet op vakantie gaan Haha!
En zou ik nu op vakantie gaan, dan kunnen ze lekker in het weiland staan. En dan wil meisje bij mij op stal ze wel verzorgen of rijden, geen probleem Knipoog

Joyce de Vos - Horse Charms Webshop - Horse Agility NL - Painting Pony
Let op wegens tijdgebrek en andere bezigheden, ben ik nauwelijks meer actief op Bokt. Graag niet PB-en, maar mailen voor snel bereik :) Bedankt!

Solide

Berichten: 5481
Geregistreerd: 06-04-03
Woonplaats: Ergens in het zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-03 22:58

Ik heb een hele lieve opa die zoiezo al dagelijks met mijn paard bezig is. Hij zorgt er dus ook voor dat ze dan netjes op tijd gevoerd wordt en in de wei staat (en natuurlijk ook binnen gehaald wordt). Solide staat eigenlijk iedere dag zolang als het licht is buiten. Verder longeerd opa haar dan ook om de dag. Hij vindt het ook hartstikke leuk om te doen gelukkig.

Ik heb ook gewoon super veel geluk met mijn opa. In de zomer heeft een vriendin van me er een keer of 5 even mee gereden. In januari ga ik ook weer op vakantie en dan gaat die vriendin mee, dus die kan dan niet rijden met haar. Op zich niet zo heel erg. Ik weet dat ze in goede handen is bij mijn opa.

Wacht niet op later. Als later iets eerder komt, ben je te laat....

Op het eind van mijn geld hou ik altijd een stuk maand over......

Coby10

Berichten: 1007
Geregistreerd: 29-07-03
Woonplaats: Voorburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 00:06

Ik heb nu wel een bijrijder die in mijn vakanties wel wil rijden, maar toen ik die nog niet had, liet ik mijn paard door mijn instructrice rijden. Is het meteen een weekje training, kan ook geen kwaad Lachen

In de praktijk bleek van de zomer dat het wel leuk was uitgedacht, maar helaas kwam mijn paard na twee dagen kreupel uit zijn box. Mijn instructrice heeft hem toen wel elke dag gewandeld en omdat het elke dag wel beter ging hebben ze de dierenarts er niet bij gehaald. Ik had wel vantevoren expliciet gezegd dat ze die gewoon naar eigen bevind van zaken kon bellen. Maar goed, helaas toen ik terugkwam dus geen lekker extra getraind paard, maar juist een die een week stil had gestaan... Huilen

Het is dus zeker goed om toch wel even afspraken te maken over dierenarts-gebeuren, ook als het om kleinere dingen gaat. En als je paard verzekerd is, is het handig dat ook even door te geven.

Morrie

Berichten: 17974
Geregistreerd: 08-07-03
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 07:44

ik ga niet op vakantie!

Ik heb ervoor gekozen om geen bijrijdsters meer te hebben en de consequentie dus dat ik nooit een dagje weg kan, is mijn eigen keuze! Mijn paard gaat voor mijn eigen pleziertjes!

Wil je vlinders in je buik? Duw dan een rups in je kont!

Suzan

Berichten: 1581
Geregistreerd: 23-04-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-11-03 09:58

smurf schreef:
ik ga niet op vakantie!

Ik heb ervoor gekozen om geen bijrijdsters meer te hebben en de consequentie dus dat ik nooit een dagje weg kan, is mijn eigen keuze! Mijn paard gaat voor mijn eigen pleziertjes!Als je besluit een eigen paard te kopen, hoeft dat toch niet tebetekenen dat je nooit meer op vakantie kan of nooit meer een dagje weg? Verward
Ik denk dat de meeste mensen er hier wel voor zorgen dat je paard niets te kort komt als je zelf een paar dagen niet kan komen. Daar zijn verschillende oplossingen voor en daar ben ik nu benieuwd naar.

Ik betaal liever extra zodat ik weet dat mijn paard niets tekort komt. Tijdens mijn vorige vakantie, toen was ik ruim 2 weken weg, stond mijn paard in training bij Katja. Dat was echt perfect. Mijn paard kwam niets tekort, was in goede handen en werd er alleen maar beter van. Dat is prettig vakantie houden hoor.

24 juni 2011 Fedde.

gaia

Berichten: 1412
Geregistreerd: 13-01-02
Woonplaats: Nootdorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 10:10

Rhona staat op een volpension, dus dat scheelt al een heleboel. De laatste vakantie hebben stalgenoten haar extra buitengezet. Ook hebben zij haar eens meegenomen op een wandeling. Mijn vader heeft ook een keer met haar gewandeld. En hij is nog een paar keer langs geweest.
Ook ik heb geregeld dat mijn ouders belangrijke beslissingen wb koliek oid namen. Wij waren namelijk niet altijd bereikbaar.
Rhona is onze vakantie prima door gekomen!

MariekeR

Berichten: 1233
Geregistreerd: 09-09-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 10:44

smurf schreef:
Ik heb ervoor gekozen om geen bijrijdsters meer te hebben en de consequentie dus dat ik nooit een dagje weg kan, is mijn eigen keuze! Mijn paard gaat voor mijn eigen pleziertjes!


Nou, dat vind ik ook wel een beetje overdreven Knipoog Mijn paard heeft het onwijs naar z'n zin hoor als ik op vakantie ga!
Wietze heeft ook geen bijrijders, maar we gaan gewoon op vakantie (hij staat aan huis). Hij gaat dan naar een boer toe die allerlei pony's/paarden heeft staan. Hij staat dan 's nachts binnen en mag overdag met een paar pony's buiten rondrennen (vorig jaar ging hij steeds met 1 welshje naar buiten). Hij heeft het daar echt onwijs naar z'n zin elk jaar. Er lopen daar veel meiden rond dus hij wordt gewoon af en toe gepoetst. Dat hij een week niet gereden wordt is voor mijn niet zo'n probleem
Hij komt misschien wat gehavend aan (lees= plekjes van het stoeien), maar hij heeft het onwijs naar z'n zin. Aangezien hij normaal alleen staat hier lijkt me dit ook gewoon lekker voor hem elk jaar (1 of 2 keer). Is het voor hem ook een beetje vakantie. *LOL*

Morrie

Berichten: 17974
Geregistreerd: 08-07-03
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 11:42

mijn paard staat bij een boer, staat iedere dag buiten in een groep van 15 ruinen op de wei. Vanaf november staan ze 's nachts binnen.
De boer voert kuil en 's morgens en 's avonds 1/2 kilo brok, in de zomer voert ie niets.
Ik moet er dus sowieso naartoe om te voeren.

Als ik wil dat ie binnen staat 's nachts zal ik hem ook op moeten halen, want mijn paard is niet zo dol op de boer en komt niet en de boer laat hem rustig buiten staan, die gaat er echt niet achteraan!

Ik zou geen moment rust hebben als ik er een dag niet heen zou kunnen en zou niet met plezier op vakantie gaan. Ik heb vandaag een bijeenkomst van het stamboek laten schieten, omdat ik dan alleen vanmorgen naar mijn paard had gekund, en dat is zijn tijd , op de wei, dan ga ik hem niet lastig vallen met borstels en longeerlijnen. Dan zou hij ook naar binnen moeten, omdat hij bezweet zou zijn en de rest van de dag binnen moeten staan. In mijn ogen is dat not done, dus .... ga ik gewoon eind van de middag erheen, haal hem zelf uit de wei, poetsen, longeren en op stal zetten en dat iedere dag weer.
Je hebt een paard of je hebt er geen, is mijn motto!

Wil je vlinders in je buik? Duw dan een rups in je kont!

Arjette

Berichten: 1644
Geregistreerd: 21-02-03
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 11:52

Mijn paard wordt tijdens mijn vakantie altijd verzorgt door een vriendin. Zij rijdt haar dan ook af en toe of gooit haar alleen op de wei. Ik doe dat ook voor haar paard als zij op vakantie gaat en dat gaat prima!!

..If I only could make a deal with God, and get him to swop our places..

Kia: the power to surprise Knipoog Clown

Acilon

Berichten: 1195
Geregistreerd: 14-04-03
Woonplaats: Adegem-oost vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 11:57

mijn pony wordt dan verzorgt door de buurvrouw, heeft zelf veel paarden en zit al 30 jaar in de branche, dus die weet wel wat ze moet doen Knipoog (ook eventueel met belangrijke spoedbeslissingen enzo) we hebben dezefde veearts en hoefsmid, dat scheelt ook een hoop...
en als ik op vakantie ga, krijgt mn pony ook vakantie, eerlijk is eerlijk!!!

sjalalaaaaa

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69606
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 12:03

Bij ons was het een erg ingewikkeld verhaal Haha!. Degene die wij normaal gesproken vroegen voor ons paard heeft nu een eigen paard.

Een paar weken geleden gingen we een week op vakantie, toevallig ook nog gelijk met wat anderen van stal. Dat was dus 2 dagen de een, 3 dagen de ander, dagje die, dagje die. Een heel schema dus Haha!.

Ik had ook op papier de belangrijkste zaken gezet: wie hem welke dag deed, code van het slot van het kastje, waar de zadels lagen en nog wat eigenaardigheden van het paard (kan bijvoorbeeld niet helemaal alleen buiten staan, maar heeft altijd enige supervisie of gezelschap nodig).

Volgende keer als we op vakantie gaan hoop ik het te kunnen regelen met minder mensen. 2 van de mensen die we nu gevraagd hadden wil ik dan voor meer dagen vragen.

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Nouvel

Berichten: 23140
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 12:39

Ik ga bijna nooit op vakantie, en als ik ga is het vaak niet langer dan een paar daagjes...

De laatste keer dat ik wel langer ging heeft Fie bij mijn instructeur gestaan, die reed en verzorgde haar (tegen betaling natuurlijk).

Als ik een paar dagen ga regel ik het meestal met vriendinnen/stalgenoten, en de laatste keer hebben we haar meegenomen en dat beviel ook heel goed! Je bent van niemand afhankelijk en kunt alles lekker zelf doen!
Dus dat is voor herhaling vatbaar!

Fitzroy
Berichten: 17302
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 13:14

Meestal reed mijn instructeur hem, want daar stond hij ook op stal. Als ik over een paar maanden op wintersport ga, wordt hij ook gewoon doorgetraind.
Alleen verleden jaar kerst heeft Nouvel hem gedaan, echt hartstikke fijn van haar OK dan!

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

gomir

Berichten: 23735
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-03 20:25

Ik ga eigenlijk nooit op vakantie en als ik eens weg ben is er altijd wel iemand die mijn beesten even buiten kan gooien(buren, ouders, zusje etc.). Rijden kan ik eventueel aan een vriendin vragen Die heeft het vorig jaar ook 1 keer gedaan toen ik vijf dagen weg was Knipoog (heb de eerste en laatste dag zelf gereden *LOL* ) en mijn zusje kan er ook op gaan zitten

Ik heb wel regelmatig paarden op stal gehad van mensen die op vakantie gingen Ik ben namelijk wat goedkoper dan de gemiddelde prof Lachen

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

Feetje

Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-03 20:31

Niet op vakantie gaan Haha!

Mochten wij dit jaar wel op vakantie gaan heeft ie gewoon lekker vrij Lachen

Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht ;)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: elise t., GoogleAdsense, Googlebot en 17 bezoekers