Zadel-dilemma

Moderators: Apple, Coby, petraaken, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bergje75
Berichten: 392
Geregistreerd: 16-07-01
Woonplaats: noord holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-01 22:26

Hallo!

Vorig jaar november heb ik een zadel gekocht voor mijn (4 jarige) paard. Nu is mijn paard behoorlijk gegroeid, en zit het bij de schouders behoorlijk strak (vooral bovenin bij de boog). Verder zit de zadelboog ook al behoorlijk laag bij haar schoft. Ik heb het zadel laten opvullen, maar dat heeft niets geholpen.
Ik wil eigenlijk een nieuw zadel kopen, en dan in 1x een goed zadel dat heel goed ligt en ook heel fijn zit. Dat is dus een hele investering. Nu hoor ik ook dat ik beter nog een tijdje kan wachten omdat mijn paard (nu 5) waarschijnlijk nog wel wat gaat groeien. Maar is dat wel zo?? ? Een krap zadel is toch ook slecht??
Ik kan zelf niet op ieder zadel rijden omdat ik heel erg snel last heb van doorrijden.


Sterre

Berichten: 15178
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-01 02:09

Hi Ody,
Je hebt in ieder geval een ander zadel nodig, omdat je paard zo last kan krijgen van zadeldruk, wat erg pijnlijk voor hem/haar is. Ik weet niet wat voor zadel je hebt, maar bij sommige kan je de kamer wijder laten maken, dat is dan nog een alternatief voor meteen een nieuw zadel. Ik denk dat de zadelmaker, die je zadel opgevuld heeft, je paard toch wel heeft opgemeten ??! Of is je paard -van z´n figuur gezien- daarna erg veranderd? Anders zou ik de zadelmaker gewoon nog een keer bellen en hem vragen of het zadel naar zijn mening nog past, of passend gemaakt kan worden. (meteen er bij zeggen dat je je NU nog geen nieuw zadel kan permiteren, dan merk je aan de reaktie vanzelf wel of ´ie je eventueel gelijk een nieuw zadel wil verkopen, of dat het echt een schlecht passend zadel is!).
Groetjes, Sterre

Nouvel

Berichten: 24669
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-01 08:15

Hoi Cody,

Je kunt ook kijken of je een niet al duur 2e hands zadel kunt kopen wat voor jou en je paard lekker zit. Dan kun je al hij echt is uitgegroeid altijd nog een nieuw zadel kopen. Het is zonde om nu weer een heel nieuw zadel te kopen, want je paard is waarschijnlijk pas over 2 of 3 jaar echt uitegegroeid.

Ik zou als ik jou was niet met een te krap zadel doorrijden, als hij er last van heeft gaat hij ernaar lopen en dat is moeilijk weer goed te krijgen.

Succes!

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-01 08:24

Ik heb wel een zadel op maat laten maken voor mijn 5 jarige en daar zitten extra kussentjes onder om de holte tussen schouder en schoft op te vullen.
Dat was mei dat ik hem kreeg, nu (september) is dat toch inmiddels zover op gaan vullen dat die extra kussentjes kleiner gemaakt moeten worden en met een tijd verder waarschijnlijk helemaal plat.
Het zadel is daarop ook een beetje gemaakt,
de rest zit nog steeds perfect, ook voor mijn achterwerk... hihihi

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

MarijeR

Berichten: 24205
Geregistreerd: 20-08-01
Woonplaats: Onstwedde

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-01 08:26

Ik heb geleerd dat je met een jong paard ieder half jaar je zadel moet laten opvullen omdat door spierontwikkeling de rug erg veranderd.
Maar eerlijk gezegd doe ik dat ook niet hoor. Ik heb 1 zadel op maat laten maken, maar die moet nodig ook weer eens opgevuld worden...

opala

Berichten: 6365
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-01 09:00

er zijn ook zadels die verstelbaar zijn door los verkrijgbare beugels, misschien is dat iets, zowel in leder als kunststof uitvoering

Bettine

Berichten: 8557
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Maasland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-01 09:58

Er zijn ook mensen die gespecialiseerd zijn in dat soort dingen. Dat kan je wel eens bij een ruitersportzaak informeren (of divoza, doe doen het volgens mij ook!)
succes!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Azmay, carika, Siddieqje en 28 bezoekers