wie heeft naast werk eigen paardenbedrijf?

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
smout

Berichten: 1264
Geregistreerd: 12-04-02

wie heeft naast werk eigen paardenbedrijf?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-03 09:07

Hoe groot is je bedrijf, hoeje zet je dit op.
Sta je dan ingeschreven bij Kamer van Koophandel.

Ben je gespecialiseerd(dan bedoel ik of alleen zadelmak maken,keuringsklaar,uitbrengen op wedstrijden, fokkerij,lesgeven etc.)

Hoeveel uur werk je ernaast.

Ben aan het onderzoeken of het haalbaar is om naast je werk ook nog een beperkt paardenbedrijf te beginnen.En zou graag informatie willen ontavangen.En van jullie ervaringen willen leren.

leef je droom, droom niet je leven.


juval

Berichten: 8762
Geregistreerd: 05-04-03
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-03 09:41

de eigenaar van de pensionstal waar mijn paard stond had er nog een baan naast. Hij is technisch tekenaar voor de bouw en kan veel thuiswerken vandaar dat hij dan tussendoor ook de paarden in de gaten kan houden.
Hij heeft alleen pensionpaarden, die moet hij dus voeren en in de wei zetten. Voor het uitmesten heeft hij iemand in dienst. Volgens mij is hij ook ingeschreven bij de kvk, want alles ging heel officieel, op de rekeningen voor de stalhuur stond ook btw uitgespecificeerd enzo. Ik weet niet precies hoe hij zijn uren verdeelde, ik geloof dat hij niet in loondienst is maar dat hij freelance zijn andere werk heeft.
Veel succes met je onderzoek, ik hoop dat het je lukt om een bedrijf(je) te kunnen starten.

LadyMadonna

Berichten: 56539
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-03 11:38

Mijn stalhouder werkt naast zijn bedrijf 32 uur. Dat is dus om 5 uur paarden voeren, de ochtend en middag doet zijn vrouw, en als ie rond 5 uur thuis komt weer voeren.
Dit is ook een rede dat het half pension is, omdat hij mesten niet red

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!

FlairS

Berichten: 4737
Geregistreerd: 29-07-02
Woonplaats: Heiloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-03 11:49

Het is vrijwel onmogelijk om een pensionstal of iets dergelijks op te zetten zonder een bedrijf of werk ernaast.Heel veel paardenhouderijen of pensionstallen hebben een eigenaar die naast de paarden ook nog andere inkomsten hebben.Het is een beetje tegenstrijdig want eigenlijk hoor je de hele dag op het bedrijf aanwezig te zijn of in de buurt,want ook op stal is er altijd wat te doen.wij staan met de paarden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Koortje

Berichten: 5274
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Boxtel

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-03 12:25

Bij ons op stal hebben ze ook nog een reeks koeien, en dat zou ook nog wat opleveren.
Verder handelt onze staleigenaar regelmatig in pony`s en Haflingers, weet niet precies hoe of wat eigenlijk...
Op de ene stal waar ik gewerkt heb, hadden ze nog een boel varkens, en op de andere stal waren de paarden erbij gekomen, daar hebben ze een Damwand bedrijf ofzoiets... (Hoffmann)

Mama van Imke ~ 29-01-2012 & Quinten ~ 17-02-2014

smout

Berichten: 1264
Geregistreerd: 12-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-03 21:17

Hoe hebben jullie dit dan geregeld? heb je een eigen bedrijf.

leef je droom, droom niet je leven.

Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-03 02:53

Ik denk dat het heel moeilijk wordt om een pensionstal o.i.d. op te zetten met een baan ernaast en dan heb ik het over de tijd die je eraan kwijt bent.
Ik heb wel een eigen bedrijf(je) geen paardenbedrijf maar ruitersportartikelen en heb 5 paardjes van mijzelf staan.
Daarnaast werk ik 20 uur per week in de avonduren want een dagbaan voor 40 uur pew week heb ik geprobeert maar met het eigen bedrijfje en 5 paardjes is het niet te doen er een fulltime baan naast te hebben.

Als je parttime kan werken is het misschien nog wel te doen, zoals ik nu doe, 20uur per week is goed te doen alleen verdien je meteen een sloot minder geld.....
Als je iets van een pensionstal wil opzetten zou ik als ik jouw was half pension doen, dus zelf uitmesten, scheelt je enorm aan tijd (ik ben voor 5 eigen paardjes een paar uur per dag kwijt aan het uitmesten alleen al) en scheelt ook in de slijtage aan je rug.

Ik zou als ik jouw was gewoon even naar de KvK gaan, daar info vragen wat je allemaal nodig hebt en misschien kan je wel meteen ingeschreven worden.
Dat heb ik met mijn bedrijfje toen ook gedaan, gewoon daar naartoe gegaan (let op, uittreksel v.h. bevolkingsregister en id. en bankafschrift meenemen) info gevraagd en mijn inschrijving werd terplekke geregeld, ook de aanvraag van je btw nr. regelen ze daar voor je.
Succes OK dan!

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......

Wilma1983

Berichten: 1061
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Zeist

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-03 07:35

Wij hebben zelf ook een eigen pensionstal en doen echt alles helemaal zelf! Zelf voeren -en zelf mesten echt alles! Wij staan ingeschreven bij het KVK!! Heb hebben tussen de 30 en 35 paarden staan! Ik heb zelf een fulltime baan maar s´ochtend voordat ik weg ben zorg ik dat de paarden eten hebben en als ik thuis s´middags rond half zes geen ik ze weer brok! In de tussentijd is er altijd wel iemand op het terrein aanwezig! Uiteindelijk is het de bedoeling dat Wilma het terrein overgaat nemen! Is echt mijn wens tot nu toe! Echt lijkt me zo toffffff!

..........................................................


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: cnterpstra, Kabayo en 10 bezoekers