Paard aan huis: ideaal?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

 
 
Chubby

Berichten: 12583
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Roosendaal

Paard aan huis: ideaal?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-03 13:54

Hoihoi,

even alvast vooruitlopend op de plannen die vriendje en ik hebben. We kunnen wrs volgend jaar gaan bouwen op eigen grond (grond is er al, maar nu nog betiteld als landbouwgrond: volgend jaar wrs. wel bouwvergunning).
Dat betekent dat we misschien over ongeveer 2 jaar ons eigen huisje hebben, mét voldoende grond om 2 paardjes aan huis te houden (vind dat Chubby minstens 1 vriendje erbij moet hebben dan).
Chubby staat nu op een volpension-manege en da's natuurlijk best luxe... Er zijn hier op bokt vast wel mensen die de overstap eerder hebben gemaakt. Hoe beviel/ bevalt dat?

Groetjes!


Mama van Floris sinds 27 augustus 2011 en Hidde 30 september 2013


Mireille

Berichten: 41958
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 13:59

Wat een leuk idee zeg!
Ik heb geen eigen paard, dus ook niet aan huis, maar het lijkt me super om je paardje aan huis te hebben.

Wat misschien leuker is om inplaats zelf een paardje er bij te nemen de andere stal te verhuren. Staan de paardjes toch lekker samen en kun jij met de huurder samen rijden en leuke dingen doen.

Succes met je plannen, ik hoop voor je dat het allemaal gaat lukken!

Mijn naam is haas.

Incognito! 8-)

Ctal
Berichten: 5668
Geregistreerd: 08-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 14:07

Ik ben weggegaan bij de manege, maar dat was vooral omdat ik t daar echt had gezien, kon het niet vinden met de eigenaresse, en ik wou verder komen, leren rijden.
En we hadden thuis meer dan genoeg land om 2 pony's of meer te houden.Toen had ik er nog maar 1, maar nu is er 1 bijgekomen, omdat alleen ook maar zo alleen is Haha!.
Soms is het wel lastig, je hebt niet meer dat gemak, je moet er zelf voor zorgen dat ze voer krijgen etc. etc.
Maar ik ben heel erg blij dat ze thuis staan, want het heeft grote voordelen.
En imo meer voor dan nadelen.

essie79

Berichten: 3522
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 14:07

Ik ben gewend om de paarden aan huis te houden dus ik weet niet beter.
Ik schat dat je gewoon meer met andere dingen bezig bent.
Als je bv op een stal staat, ga je echt naar je paard toe.
Ben je weer thuis, hoef je geen rekening met hem te houden. Ik houd altijd rekening met mijn paard, terwijl er bij mij thuis zelfs nog iemand thuis is die ten alle tijde bij de paarden kan kijken.

Bijv. Ik wil morgen gaan winkelen.
's ochtends voer ik hem zelf, ga winkelen, vraag aan iemand anders of die hem naar buiten doet tussen de middag, ik moet nog zorgen dat ik op tijd thuis ben zodat ik stal kan uitmesten, paard kan binnendoen en eventueel rijden. Inmiddels is dan de dag wel voorbij.

juval

Berichten: 8754
Geregistreerd: 05-04-03
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 14:19

Ik heb mijn pony ook aan huis gehad. Hij stond samen met een bok. We hadden een kleine paddock waar hij in kon. Om te rijden gingen we naar de manege of naar het park dat vlakbij was.
Een paard/pony aan huis heeft het voordeel dat je een heel goede band kan opbouwen. Je kan er dag en nacht bij zijn. Het is heel gezellig. Je hebt alles in eigen beheer en kan doen en laten wat je wilt.

Nadeel is ook dat je dag en nacht de zorg er voor hebt.
Je moet bijvoorbeeld altijd iemand regelen om te voeren enzo als je eens een weekendje weg wilt.
Je moet zelf alle dingen regelen als fourage, en mestafvoer, hoefsmid en dierenarts enzo. Een paard aan huis is best een handenbinder.
Als je paardje in pension staat heb je daar minder omkijken naar.

Als ik nu zou mogen kiezen zou ik toch wel weer een paard aan huis willen hebben.

Siggy

Berichten: 1730
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: de Eifel in Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 14:20

Ik ken het ook niet anders dan dat ze bij huis staan, zoals essie79 zegt ben je er denk ik inderdaad veel meer gespreid over de dag mee bezig. Eigelijk de hele dag door. Ik vind het een heerlijkheid, ik word 's ochtends wakker, kijk uit het raam en 3 paar gespitste oortjes draaien meteen naar mij toe. ( Haha! eten !!!). Ik denk dat je er wel meer werk van hebt: elke dag 3 stallen schoonmaken en weer klaar maken voor de nacht, elke dag paddock schoon maken, voer kopen, hooi/stro regelen, mest afvoer regelen, weides onderhouden en ga zo maar door. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er wel eens de balen van heb, maar toch zou ik niets liever willen dan ze thuis hebben staan, want je kunt wel precies doen wat je wilt en wanneer je wilt.
Een ander nadeel vindt ik dat ik geen "paardemaatje" direkt in de buurt heb, waar ik lekker mee kan rijden. Dat heb je natuurlijk wel als je in een pension stalling staat.

Who can say
where the road goes
where the day flows
- only time

Chubby

Berichten: 12583
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-03 14:25

Hoihoi,

Fairie: het is de bedoeling dat vriendje toch ook een keer gaat leren rijden, al moet hij nog even moed verzamelen. Dan wordt het een paardje voor hem. Daarnaast is het mijn droom om ooit een veulen te fokken van Chubby, die zou dan ook lekker bij ons kunnen blijven...

Ctal: het is juist erg gezellig op de manege. En waarschijnlijk verhuis ik eerst komend voorjaar met een vriendin naar een prive-stal bij haar ouders aan huis. Ons eigen huis gaan we dan in Schoonhoven bouwen, wat een héél eind van hier is, dus Chub moet hoe dan ook verhuizen....

Essie79: ik werk full-time en mijn vriend ook. Ik heb wel het plan om ze een inloopstal te geven, zodat ze zelf kunnen bepalen of ze overdag binnen of buiten willen staan ('s nachts heb ik ze -behalve hartje zomer- liever binnen). Ik wil graag een buitenbak aan huis (dan maar iets minder grasland), zodat ze bij nat weer niet de hele wei kapot lopen. kan dan ook gewoon bij redelijk weer thuis trainen. In de straat is een manege, dus aanspraak én een binnenbak zijn op loopafstand...

desondanks vind ik het wel een grote stap én een hele verantwoordelijkheid, als jullie begrijpen wat ik bedoel... Het klinkt allemaal wel heel ideaal, maar er zijn vast nog nadelen waaraan ik niet heb gedacht?


Mama van Floris sinds 27 augustus 2011 en Hidde 30 september 2013

petraaken
Moderator FA, MD, VS, BEH, DRS

Berichten: 39790
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 14:31

Mijn paarden hebben altijd bij mij aan huis gestaan, dus ook ik weet niet beter. s'morgens opstaan, aankleden en paarden eerst eten geven. Op de middag laat mijn vader ze in de wei en tegen 16.30u ben ik dan opnieuw thuis en kan ik de stallen beginnen uitmesten. (Bij veel regenweer blijven ze binnen). INderdaad moet je wel rekening houden als je eens een dagje weg wilt dat er iemand de dieren eten en drinken geeft ofwel in de wei laat. voor de rest vind ik alleen maar een voordeel dat je zelf kan bepalen wanneer de hoefsmid en dierenarts moeten komen.

Ctal
Berichten: 5668
Geregistreerd: 08-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 14:32

Chubby schreef:
Hoihoi,

Ctal: het is juist erg gezellig op de manege. En waarschijnlijk verhuis ik eerst komend voorjaar met een vriendin naar een prive-stal bij haar ouders aan huis. Ons eigen huis gaan we dan in Schoonhoven bouwen, wat een héél eind van hier is, dus Chub moet hoe dan ook verhuizen....T was bij mij ook wel gezellig, maar alleen de eigenaresse niet, en ik ben sowieso blij dat ze nu thuis staan.
De mest kan nog weleens een probleem zijn.

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 14:36

Wij hebben er heel bewust voor gekozen om het NIET te doen. Ze staan nu op een manege (volpension) en dat bevalt erg goed.
Als we wel een huis hadden genomen waar ze aan huis hadden kunnen staan, hadden we zowiezo al veel meer moeten regelen. Wij werken allebei fulltime, dus overdag was er geen toezicht bij geweest. Dat vind ik al geen prettig idee. De voerbeurten zijn wel aan te passen, als je 's morgens brok en een beste pluk hooi geeft, kun je best weer om 18 uur voeren.
Maar dat toezicht, dat bleef me dwarszitten.
En wat te doen als het paard eens ziek is, of zoals nu bij ons, een peesblessure heeft en meerdere malen per dag kort de box uitmoet (anders wordt ze helemaal krankzinnig), gekoeld moet worden, ingesmeerd, medicijntjes etc?
Dan komt er nog de tijd en moeite bij van het zelf inkopen en opslaan (!!!) van hooi en stro. Kost weer veel ruimte, en een aardig sommetje om voor te schieten als je een bulkpartij laat komen. Komt weer verhoogd brandrisico bij, aantrekken ongedierte, mestafvoer zelf regelen etc etc.
Dan wil je ook nog rijden, dus zul je een bak aan moeten (laten) leggen en erger nog: onderhouden. Lijkt in eerste instantie mee te vallen, tot het gaat vriezen, of je een droge stofzomer krijgt. Dan maar een pomp erbij (ze hebben hier weinig sloten dus zul je grondwater op moeten gaan pompen), sproeiinstallatie.... Iets om de bak te trekken.....

De voordelen lijken me hartstikke fijn, maar ik vond de nadelen zwaarder wegen.

Marengo_82

Berichten: 988
Geregistreerd: 17-11-03
Woonplaats: België, tegen Mechelen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 14:57

Onze paardjes hebben jaren op de manège gestaan. Vorig jaar zijn we verhuisd naar boerderij met 2ha grond aan. paardjes natuurlijk meteen meegenomen.

Ik zie alleen maar voordelen van thuis staan, maar dit zal zijn omdat we geen luxe manège hadden. (niet altijd hooi, tweemaal eten perdag, geen weiden, alleen buitenpiste,...) Bij ons krijgen ze 2x eten, 2x hooi, onze buitenbak is groter als op manège, ...

Toezicht is er bij ons meer als op manège. D'er woonde niemand op manège en ik ben heel veel thuis want ben universiteitsstudentje Haha!

Op manège stond alleen mijn paardje niet in vol pension, we deden zelf de box en zorgde voor het hooi + strooisel omdat dit iets speciaal was door zen erge allergie aan stof. (zelf houtkrullen bevatten voor hem teveel stof)Meer werk is er uiteraard, maar we zijn hier met vier paardenfreaks dus verdelen we het werk. Ik doe zelf 4 dagen op 7 de stal van mijn paard en de pony van mijn zus. Voor het eten s avonds zorg ik ook vaak en hooi geef ik op de middag. En zo heeft iedereen wel een paar taken.

Enkel -punten van thuis in ons geval, misschien zal dit ook voor jou gelden:
* We hadden geen vervoer meer, hebben ons dus paardencamion aangeschaft -> extra kosten
* Als fervente springruiters (geldt vooral voor mijn zus) misten we de springbalken, deze dus ook aangeschaft
* Les nemen is niet meer zo vanzelf sprekend -> Leraar vraagt vaak extra transportkosten of jij moet je verplaatsen
* Het mest dat zich opstapelt

You touched my heart you touched my soul. Goodbye my friend.
~Snifje: 09/07/1989 - 08/06/2005~
~Baloo: 01/04/2004 - 11/02/2006~

essie79

Berichten: 3522
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 15:25

Idd Sonja, toezicht heb ik dan thuis, maar weet zeker dat ik niet lekker op mijn werk zit als er geen toezicht is.

Ook de bak is veel werk, aanleggen valt mee, regelmatig slepen, houtchips moet erbij bij ons.
In de zomer is hij snel mul en dan moet je sproeien, wij hebben een bron laten slaan, moet er nog een pomp bij.
In de winter strooi ik ook zout in de bak, en moet er een pad naar de bak en de wei gestrooid worden, of je staat sneeuw weg te schuiven,
Wij hebben ook de mogelijk om van wei te wisselen, zodat niet een stuk altijd belast word.
Dus een aantal dingen hebben we aan moeten schaffen of hadden we al.
Een tractor, een sleepding Verward , een pomp met bron, stalinrichting..

petraaken
Moderator FA, MD, VS, BEH, DRS

Berichten: 39790
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 15:33

In Nederland is het blijkbaar een gewoonte,wie paarden aan huis heeft, heeft een eigen rijbak. In België is dat niet echt een gewoonte en kost dus ook een bom geld. Veel ruiters die hun paarden aan huis hebben rijden gewoon in de wei of op een stukje van de wei dat speciaal daarvoor afgezet wordt met schrikdraad of zelfs niet afgezet. In de zomer rij ik altijd thuis in de wei (behalve bij heel nat weer) en in de winter ga ik naar een naburige manege.

Tayga

Berichten: 2134
Geregistreerd: 17-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 16:54

Mijn paarden staan twee minuten fietsen en moet ik helemaal zelf verzorgen, telt dat bij aan huis staan Haha! ?
Het heeft eigenlijk als nadeel dat je altijd moet verzorgen en dat je geen rijbak hebt. Mest vind ik niet zown probleem want dat gooien we gewoon over de omheining heen. Bloos! Schijnheilig
Verder heb je wel een echte band met je paard, alleen ga je wel vaker naar je paard zonder echt wat nuttigs te doen Schijnheilig .
En wat ook super lekker is dat je kan doen wat je wilt, wanneer en op welke manier. Knipoog

Luci
Berichten: 916
Geregistreerd: 31-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 17:56

Ik heb die overstap ook gemaakt. Van volpension op een manege in de randstad waar ik alleen maar hoefde te rijden, paard werd buiten/binnen gezet, gevoerd gemest etc en waar ik de beschikking had over een binnenbak naar het platteland. We hebben mijn paard en inmiddels een tweede paard erbij nu aan huis. Zònder alle luxe en met een blubberbak in de winter wat betekend dat ik `s winters als de bak ècht niet meer te rijden is dagelijks met de trailer richting een manege ga. En uiteraard moet ik nu al het werk in en om de stal zelf doen.
En ik kan maar èèn ding zeggen; het is gewèldig! Haha!
We wonen hier nu al weer 8 jaar en ik moet zeggen dat ik het me haast niet meer voor kan stellen dat ik het voeren, buiten zetten ed vroeger zomaar uit handen gaf...
Ik ben als ik niet werk altijd met de paarden bezig, er is hier bijna altijd toezicht, het is lekker kleinschalig, kan rustig trainen zonder haat en nijd om me heen...nee echt, het klinkt stom maar ik kan me de tijd op de manege haast niet meer 'voorstellen'. De band met mijn paard is ook gigantisch veel groter geworden.
Ik kan het iedereen die de mogelijkheid krijgt, aanraden de paarden bij huis te houden!

puntje puntje puntje

Mist

Berichten: 8958
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 21:01

Ik heb al 17 jaar mijn paarden aan huis staan, zou niet anders willen! Ik woon alleen, maar er is genoeg toezicht als ze in de wei staan (heel de straat...alle 5 huizen, houden mijn paarden in de gaten !)
Het is misschien meer geregel ivm mest enzo, maar het is ook een stuk goedkoper. Bovendien, als ze ziek zijn (of bv peesblessure waarbij je 5x perdag been af moet spuiten) is het een stuk handiger.
Ik zou zelf geen oog dicht doen als mijn paarden niet aan huis staan..... er is niemand die ze beter kan verzorgen als ik!!!!

In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems. (the book of counted sorrows)

Twinkelbell

Berichten: 1184
Geregistreerd: 06-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 21:57

Sinds vorig jaar heb ik ook paarden praktisch aan huis staan, 800m bij mn huis vandaan!, wat een hele gewenning! Het heeft zo zn voor en nadelen, vooral omdat er geen stroom en stromend water is. 3x per dag voeren, beweging geven en het reilen en zeilen van het land en onderhoud...

Afgelopen zomer hebben ze bij de boer op het land gestaan, dat scheelde wel heel veel tijd, je bent niets verplicht meer, alleen er komen stallingskosten en vervoerskosten bij, die heb ik nu amper.

Maar 1 ding, er zijn geen regels van de manege/pension waar ik me aan hoef te houden, Eigen baas!

Ook stapelt bij mij het mest zich op... Haha!

Zou het eerlijk gezegd niet meer anders willen!

Veel verzorgingsproducten en supplementen te koop!
Stella vd Lommerweide, elite + sport, Z2 +1! Ruhne van de Smidshof, L2 startgerechtigd!
Vienna Ventus CK haflingers Jeugdkampioen 2009

New-Forest

Berichten: 5463
Geregistreerd: 27-07-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 22:12

Ik ben niet anders gewend Schijnheilig
Maar het is echt ideaal OK dan! Snel eventjes naar de stal lopen om een deken te verwisselen, het kan allemaal OK dan! Haha! Als me pony's gewoon bij een pensionstal hadden gestaan had ik het echt niet gereden met school enzo. Het scheelt echt een hoop tijd, zeer luxe dus Haha! Cool Ook kan je zelf alles uitmaken.. Wat wil je nog meer? Pling Tong uitsteken

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 22:29

Ik heb jaren op een manege of op een pensionstal gestaan. Na 5 jaar zoeken zijn we van Zuid -Holland naar Noord-Holland gegaan. Eigenlijk precies wat we zochten. We hebben van kassen Stallen gemaakt, bak en paddocks aan laten leggen. Land laten omploegen, egaliseren en inzaaien. Aan ons huis hebben we nog haast niks gedaan.
We zitten hier nu 6 jaar. Alles staat wel te koop, omdat het veel te groot is en dat we beide last hebben van onze ruggen. Er is veel onderhoud en als we alles nog moeten doen wat we willen doen, zijn we met 50 jaar, oud, op en versleten. We gaan wat kleiners zoeken in het zuiden van het land of in Belgie. Een klein huisje met ongeveer 5000 meter land hebben we genoeg.

Ik zou niks anders meer willen. Heerlijk!!!! Je kan zelf bepalen hoeveel stro er in de stallen gaat, hoeveel hooi en biks ze krijgen. Hoelang ze buiten staan, met ineens noodweer de paarden en pony's snel binnen zetten. Met niemand rekening houden. We hebben hooi van eigen land, dus weten we de kwaliteit, zelf het merk biks bepalen. Je wintervoorraad hooi en stro berekenen en inslaan. Dekens af doen op juist op doen. Vooral het buiten zijn en je eigen regels bepalen!!!!

Het enige nadeel is, als je een dag weg wil, dat je betrouwbare oppas heb. Vakantie zit er niet in bij ons. Volgend jaar januari gaan we een weekend weg. Oppas is al geregeld. OK dan!

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

CCCCorine

Berichten: 5736
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: Bunschoten-Spakenburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 22:38

Wij hebben altijd paarden aan huis gehad. Op zich was dit heel goed te doen, maar mijn vader had zijn bedrijf aan huis. Er was dus altijd wel iemand thuis.

Voordelen:

- je beslist alles zelf en hoeft met niemand rekening te houden
- je kan voeren zoals je wilt
- de paarden kunnen net zo lang binnen en buiten als je wilt
- je rijd in principe alleen in de bak (tenzij jullie tegelijk gaan rijden natuurlijk)
- geen openings- en sluitingstijden van de stal

Kortom: Alles wat er met je paarden gebeurt, beslis en doe je zelf.

Nadelen:

- als je een dagje weg wilt, moet je altijd voor vervanging zoeken
- idem met vakanties e.d.
- als er iets aan de hand is, moet je het meestal maar zonder hulp zien te redden (voorbeeldje: paard met benen vast in schrikdraad)
- elke dag op tijd opstaan om te voeren (dus ook als het de vorige avond heel laat is geworden), tussen de middag moet er iemand zijn om te voeren en 's avonds laat idem.
- onderhoud stal en bak doe je ook zelf (vergeet vooral het onderhoud van de bodem van de bak niet, slepen e.d.)

Let er ook op dat je aan meer dingen moet denken:

- op tijd voer, stro en hooi bestellen en opslaan (lekker zelf stapelen en sjouwen Haha!)
- mestafvoer moet goed geregeld zijn
- in de winter bij vorst bak begaanbaar houden (op zijn minst een stukje om te wandelen/longeren of als de bodem het toelaat nog los te gooien)
- waterleidingen kunnen bevriezen, dus dan kun je water uit huis naar buiten gaan sjouwen

Ik heb het altijd heel erg leuk gevonden om paarden thuis te hebben, maar ik ben ook erg tevreden over de pensionstalling waar ik nu sta.

Sammie

Berichten: 71641
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 23:00

Aan de ene kant is het handig aan de andere kant niet. Het kan 2 kanten op. Je bent zelf verantwoordelijk, je hoeft niet meer naar de manege want het staat aan huis. Dit kan ehcter ook gemakzucht zijn, ow ze staat in de wei ik rijd maar niet. En het scheelt waar je woont, of je een bak hebt of dat je toch ook fijn buiten kan rijden. Ik weet niet of het de kosten druk, ik denk niet dat het zo veel scheelt. Je moet zelf stro en biks e.d. kopen. Je paard staat zomaar alleen, tenzij je er meerder hebt. Op vakantie gaan is ook niet meer zo makkelijk, op de manege kan je het altijd nog aan iemand vragen om op te passen. Dus ik weet niet waar je nou beter mee bent...

- Offline -

gast981
Berichten: 18214
Geregistreerd: 13-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 23:04

Ik vind het heerlijk om mijn paard op een pensionstal te hebben staan. Als ik een keer niet kan, dan kan ik bellen en komt ie er uit. Altijd op tijd gevoerd, en gemest.

Ik moet er niet aan denken dat ik altijd rekening met een paard wat ik thuis heb staan rekening moet houden. Vind een keertje uitslapen heerlijk, een weekendje weg leuk, en onverwacht aan de andere kant van het land stappen ook. Als je een paard thuis hebt kan dat allemaal niet. Dus ik betaal graag voor een beetje stalling en zorg...........dat geeft mij de vrijheid die ik wil.

Ethelate

Berichten: 19867
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 23:42

Ik had ook de mogelijkheid om vlakbij huis een wei te huren en daar stallen te plaatsen.
Maar om de redene die Sonja noemt, het niet door laten gaan.
Nu alle luxe gewent, binnenbak, buitenbak, er wordt gevoerd, binnen buiten gezet, gemest...alles geregeld, een keer niet kunnen is geen ramp, en altijd gezellig op stal een helpende hand waar nodig is, en toch altijd lekker rustig.

Sommige ezels kunnen enkel over paarden praten

Franca

Berichten: 5745
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: Arabierenland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-03 01:02

Hoe super een paardje aan huis ook lijkt, het is verre van ideaal. Je kunt nooit eens een dagje niet naar je paard gaan en je zult altijd mensen moeten regelen als je weg wilt. Nee hoor....geef mij voorlopig maar lekker volpension-stalletje Lachen

Anita_D

Berichten: 1504
Geregistreerd: 15-11-03
Woonplaats: Lopik

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-03 01:58

Mijn paarden staan ook altijd al thuis, behalve mijn merrie, die heb ik voor ik haar kocht een half jaar op proef gehad op een manege.
Ik vind het heerlijk dat ze thuis staan, als er 1 ziek is kun je er goed op letten, en ik vind het ook lekker om eigen baas te zijn.
Het "nadeel" is , dat we zelf krullen en voer moeten halen en zelf de bak moeten slepen en harken, verder hebben we het hooi van het land.
Wat trouwens wel belangrijk is, is dat mensen van buitenaf je paard regelmatig zien lopen!!!!!
Ik had sinds 2001 geen les meer genomen en trainde mijn paarden verder thuis, dus de enige die ze zien zijn de da voor het enten en de hoefsmid.
Toen de hoefsmid in oktober kwam, viel hem meteen op dat mijn paard wat met zijn achterbenen sleepte.
De volgende dag was de dierenarts er om er naar te kijken en na een bezoek aan Utrecht weet ik nu dat hij het Wobbler syndroom heeft!!
Ik zou het op den duur vast wel gezien hebben dat hij sleepte, maar het enige wat mij achteraf opviel is dat hij wel wat slomer was en weinig rende en bokte.
Zoiets kan er dus zo insluipen en je ziet het niet altijd meteen, omdat je hem elke dag ziet.
Ik ga nu weer les nemen met mijn andere paard, de Wobbler is onder behandeling, maar ik heb wel met een bekende afgesproken dat zij 1 keer per maand even komt kijken hoe mijn paardjes lopen, want een ander herkent het soms toch eerder....


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Em_, Googlebot, mxrthe, nelske164 en 17 bezoekers