Wie wil hoefkatrolpaard kopen en correct trainen?

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

 
 
RORE
Berichten: 12
Geregistreerd: 19-11-03

Wie wil hoefkatrolpaard kopen en correct trainen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-03 18:32

k ben 30 jaar en rij 20 jaar recreatief. Mijn grootste droom kwam uit op 20
september dit jaar: ik kocht een paard KWPN van 5 jaar. Ik had hem 3 weken getest en hij was mijn droompaard. Super mooi, jong, braaf, eerlijk, baanvast enz. en ook nog betaalbaar. Te mooi om waar te zijn, zo bleek. Rond 2 oktober begon hij intermitterend te manken, ik vreesde direct hoefkatrol want ik heb hem aan een handelaar gekocht dus was ik bang bedrogen te worden. Veearts (van handelaar) deed keuringsproeven opnieuw, nam foto's en vermoedde blein. Smid was het er niet mee eens. En ik maar wachten op die blein. Hij toonde ze me op foto maar ik zag werkelijk niets en trok met foto's naar Diergeneeskunde in Merelbeke. Foto's bleken waardeloos want overbelicht en ik voelde nattigheid. Afspraak voor mankheidsonderzoek gemaakt. Mijn paardje is 48 u bijna onophoudelijk onderzocht ( buig-en wigproef, alweer, volte, harde en zachte bodem, lage anesthesie, gewrichten verdoofd, röntgen enz). Op röntgen niets te zien, uiteindelijk na ongelofelijk veel moeite slijmbeursonderzoek positief. Diagnose: klinische hoefkatrol zowel links als rechtsvoor.
En toen stortte mijn wereld in. Ik had mijn paard 3 weken, heb er 1 week mee kunnen rijden, meer dan 20000 fr medische en andere kosten. Mijn handelaar wou mij 2/3 van aankoop terugbetalen maar bod gold maar 2 dagen: hij wou er specialist bij en als die behandeling zag zitten zou hij het doen maar als het hopeloos bleek kreeg ik geen euro meer. Heb zijn bod aanvaard maar ben er kapot van, ben mijn paardje kwijt.
Mijn vraag is dus super dringend want mijn paard staat er nog maar is zelfs niet meer van mij. Wie kan en wil paard helpen? Ik vrees dat als hij niet binnen afzienbare tijd verkocht geraakt door handelaar hij in het slachthuis eindigt.

Heb site www.hoefkatrol.com gelezen en blijkt dat Antoine De Bodt (België) verbluffende en vooral duurzame resultaten bereikt door paard en ruiter anders, correct te trainen en zo overbelasting van voorbenen wegneemt, dus ook pijn en ontsteking met als oorzaak overbelasting.

Ik zoek iemand die ervaring heeft met trainingsmethode De Bodt, erin gelooft en die mijn ex-paard wil en (financieel) kan helpen door het te kopen met mijn hulp. Hij staat nog bij handelaar maar mijn naam mag niet vallen. Meer uitleg via PB. Had ik dit paard al een paar jaar gehad, dan zou ik hem zeker niet zo snel verkocht hebben maar ik wist niet dat er mogelijks hulp was, wou mij niet nog meer aan hem hechten en wist ook dat ik mogelijke hulp financieel niet aan kan.
Ik heb er zelf geen enkel belang meer bij, gezien hij niet meer van mij is behalve dat ik niet zal rusten voor ik dit respectvolle, mooie, goede en jonge paard via een andere eigenaar te helpen. De origine kan ik u ook via PB meedelen. Hij doet echt alles, nooit zal ik nog zo'n betrouwbaar paard vinden maar ik sta volledig alleen, zonder steun van mijn man in mijn hobby en dit risico kon ik echt niet nemen.

Als u ook maar denkt hem te kunnen helpen reageer dan aub. Mijn verhaal is echter echt te lang om in één bericht nog meer toch belangrijke informatie te plaatsen. Speel deze info aan zoveel mogelijk misschien-geïnteresseerden door. Ik zou hem zo ongelofelijk graag helpen maar kan het zelf niet, sorry. Heb mij nog nooit zo machteloos/hulpeloos gevoeld, alleen al omdat hij zo een super goed karakter heeft. Dit is zo oneerlijk en onrechtvaardig. Wie kan R (eerste letter van zijn naam) helpen?

1000x dank


Balte

Berichten: 2929
Geregistreerd: 10-05-01
Woonplaats: Hombeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-03 19:09

Ik speel je je tekst even door aan iemand die bij Antoine de Bodt traint.

Alja

Berichten: 20925
Geregistreerd: 05-10-02
Woonplaats: Emmercompas-cuum

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-03 19:20

jemig wat een verhaal..
hoop dát er iemand is die je kan helpen

sterkte Ach gut

ALTIJD AL EENS IJSLANDER WILLEN RIJDEN:
http://www.bokt.nl/markt/ad/437352/alti ... len-rijden

ellenlouise
Berichten: 3775
Geregistreerd: 18-12-02
Woonplaats: In het groene hart van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-03 20:25

Arm paard.

There is no reality, only perception.

Plop
Berichten: 53
Geregistreerd: 15-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-03 11:28

Hoe is het afgelopen?

RORE
Berichten: 12
Geregistreerd: 19-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-11-03 19:47

Het is nog niet afgelopen, via dit forum hebben een paar mensen interesse getoond maar blijkbaar niemand ziet het werkelijk zitten om R te helpen, begrijpelijk maar wel heel jammer. Ik blijf de antwoorden regelmatig bekijken maar had er meer van verwacht, jammer, doodjammer. Wil er nu niemand gewoon een eerlijk mooi paard als gezelschap voor een ander en om af en toe mee te rijden maar niet te zwaar? Prijs bleek voor geïnteresseerden een bezwaar maar dat kan ik niet helpen, hij is niet meer van mij, ik bepaal geen prijs, kan alleen zeggen dat hij het waard is. Voor wie zich interesseert: er wordt 2500 euro voor hem gevraagd. Niet weinig wegens hoefkatrol maar nu toch ook zo vreselijk veel niet voor een jong mooi en vooral eerlijk braaf paard? Let wel, ik begrijp het hoor, anders had ik hem zelf natuurlijk gehouden. Ik hoop nog steeds dat iemand de methode van oa Antoine De Bodt kent en hem op die manier wil rijden. Hoop doet leven zeker, hoewel er toch niet veel meer over blijft.

baudyh

Berichten: 2793
Geregistreerd: 18-11-01
Woonplaats: Dalen,in zuid-oost drenthe.

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 19:56

waarom koop je hem niet gewoon terug en ga je bij antoine lessen.Jij gelooft blijkbaar in dat paard dan is ie dat toch waard.Ik kan je antoine aanbevelen.

Verwacht in 2018, 2 veulens. Een Atleet x Tendens en een Icellie x Sander.

StalDoorstap

Berichten: 6635
Geregistreerd: 19-04-02
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 20:04

Is het paard verzekerd?
omdat tussen weggaan voor de slacht en 2500,- wel een groot verschil zit.......

Deken? Zadel? Paard? Pony?

http://www.staldoorstap.com

Amanda
Hoofd Nieuwsredactie

Berichten: 74536
Geregistreerd: 01-06-01
Woonplaats: Nog heel even in de Hoeksche Waard

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-03 14:16

Ik vind 2500 euro ook wel erg veel voor een paard met hoefkatrol.
Tuurlijk kun je hem met behulp van Antoine weer goed krijgen, maar het zal altijd een zwak plek blijven.
Desondanks vind ik wel dat hij een goed baasje verdient. Helaas heb ik het geld en de tijd niet anders had ik het willen proberen. Ik hb ook een aantal keer les gehad van Antoine en het werkt echt.
Maar voor hoe lang?

≈≈≈ ...paarden zijn de spiegel van onze ziel... ≈≈≈
★ Jim ★ L4+29

Hoe komt het dan toch dat ik zo'n eigenwijs stuk vreten heb? :')
[EJL-ITP] Jim en ik, bijna 10 jaar samen
** Go where you're dreams take you **

CM_

Berichten: 26878
Geregistreerd: 19-04-03
Woonplaats: Stal Niveau Herpen !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-03 14:31

ik hoop voor je dat iemand je kan helpen
maar wees eens eerlijk, wie gaat er geld en tijd aan een (veels te duur) paard spenderen wat ie nog niet eens kent?? als het je eigen paard is wat je al een tijd hebt, dan zul je de mogelijkheden wel benutten om hem beter te maken, maar een paard wat je nog niet kent

die handelaar is dus echt heel slecht, een goede handelaar neemt binnen die tijd echt wel een paard voor hetzelfde geld terug of bied een ander aan!!!
als ik het zo hoor is het beestje bijna beter af bij de slacht, wie weet hoe vaak mensen er nu nog intrappen en hoevaak het beestje op en neer moet reizen om vervolgens op de markt oid te belanden??

RORE
Berichten: 12
Geregistreerd: 19-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-11-03 19:01

Even een paar antwoorden op verschillende reacties hierboven in willekeurige volgorde.

Ja ik geloof in het paard en in Antoine de Bodt.
Maar ja ik twijfel ook hoe lang het helpt en weet dat het een zwakke plek blijft. Dus zal ik nooit voluit durven rijden met hem en ik zou graag in de toekomst een bescheiden jump willen wagen.
Ja de handelaar is slecht wegens te weinig terugbetalen, hij wou me wel een ander geven maar was niets in vgl met R.
Ja het paard zit echt in een sukkelstraatje vandaar mijn oproep.
Nee ik kan hem niet terugkopen omdat ik alleen sta in mijn hobby, geen steun van man of ouders dus zeker geen vertrouwen als ik geld wil investeren in een hoefkatrolpaard. Op die manier kan ik dat ook emotioneel niet aan. Probeer maar eens die onzekerheid rond herstel en duurzaam herstel alleen te verwerken, ik kan het niet of mijn huwelijk gaat naar de knoppen en hoe bezeten ik ook ben van paarden, mijn relatie is mij minstens evenveel waard. Ik heb al geïnformeerd bij Antoine en ik weet het no cure no pay, maar wat als hij hervalt? Het is echt duur hoor en dan weet ik nog de prijs van de stalling daar niet, ik heb geen eigen transport en kan wel veel maar ook niet dagelijks gaan trainen. Dus daarom probeer ik iemand te zoeken die dat wel op zich durft/kan/wil nemen.
Ja hij kost teveel met zijn "handicap" maar ik dacht, dat als die trainingsmethode zo goed werkt, er toch iemand dat bedrag voor hem zou willen geven, want als die paarden met (volgens De Bodt) met bijna 100% zekerheid weer "zo goed als nieuw" worden, is hij het inderdaad waard. Dwz, gezien tot nog toe niemand tot de aankoop overgaat, dat iedereen dezelfde schrik als ik heeft en dat is natuurlijk normaal: hoe lang blijft hij goed en wat mag ik er wel en niet mee doen.
Bovendien had ik hem pas 3 weken en ja hij heeft een grote indruk op me gemaakt maar ik heb er nog niet echt wat dan ook aan gehad behalve kosten, stress, verdriet en pijn. Dat is natuurlijk zijn schuld niet maar dan wordt het wel heel moeilijk om direct nog eens zoveel te investeren. Jullie moeten weten dat ikzelf hem een stuk duurder dan 2500 euro betaald heb hoor. Als ik ermee door zou gaan , wat zal hij me dan niet kosten voor ik er zelf ook maar iets van ontspanning zonder schrik van hervallen aan heb?
Neem het me dan ook aub niet kwalijk als ik zeg dat ik deze situatie echt niet nog eens wil meemaken.
Toch bedankt voor de reacties, hopelijk neemt iemand de uitdaging wel aan, jullie kennen hem inderdaad niet, maar voor wie ervaring heeft met het trainen van een hoefkatrolpaard is hij er qua karakter en schoonheid echt één uit duizend. Meer kan ik niet zeggen.

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-03 19:08

Ik zou eerst de dierenarts die gekeurd heeft aangeven, dan de handelaar....... MEN wat heb jij je laten besodemieteren zeg. Van mij was zon menneke nog even niet af, en zeker de dierenarts niet. Aanpakken die handel, ga met een advocaat praten, laat die even een briefje schrijven waarin hij uitlegt wat eerlijk zaken doen is........ gvd dat je niet woest bent........ het stoom komt uit mijn oren..........

Miko

Berichten: 1521
Geregistreerd: 02-11-03
Woonplaats: Zaandijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-03 19:13

Misschien heb je het allang al geprobeerd of word je heel boos als ik dit zeg, maar als je gelooft in dit paard en het een goede toekomst wilt geven, kun je dan geen lening bij de bank nemen om het te kopen? Voor o'n bedrag kun je altijd wel een lening afsluiten!

Lachen

gast981
Berichten: 18214
Geregistreerd: 13-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-03 19:14

Inderdaad wat Kim zegt : Die handelaar is verplicht dat paard terug te nemen.........verborgen gebrek heet zoiets. Die kerel zou ik werkelijk ik weet niet wat doen!

RORE
Berichten: 12
Geregistreerd: 19-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-11-03 19:30

Weer een paar antwoorden tegelijk:
nee ik ben niet boos maar mijn man gooit me er zo uit als ik hiervoor wil lenen, en nu kan je zeggen trap het af maar ik moet wel realistisch blijven, ben (behalve als het over paarden gaat) gelukkig getrouwd en heb een zoontje van 2.5 jaar en wil hen nu ook niet opgeven. Klinkt soft, ik weet het maar het is wel waar. Dus nee dat kan ik echt niet doen of ik sta er alleen voor en dan kan ik sowieso geen paard meer houden.
Pipo: nee verborgen gebreken kan ik niet inroepen, is maar 9 dagen na aankoop geldig en enkel als je een aankoopbewijs of factuur hebt of zo, maar de meesten weten wel dat dat in de paardewereld meestal zo niet verloopt, tenzij het over miljoenenpaarden gaat, dus dat heb ik niet en bijgevolg geen enkel recht.
Kim: er komt meer dan stoom uit mijn oren, heb zelfs al met advocaat en politie gebeld maar heb geen factuur dus geen bewijs en rekening van dierenkliniek is wel gedateerd dus ook hun verslag maar zelfs die datum is te laat om iets te ondernemen.
De verantwoordelijke veearts is echter nog niet van mij af.
Die heb ik onlangs het verslag opgestuurd omdat hij mij zei dat hij afhankelijk van het verslag mij de kosten die ik hem heb betaald misschien wil terugbetalen dus die bel ik eerstdaags op maar dat is maar een peulschil in vgl met het totaal en daar is R natuurlijk niks mee geholpen. Mijn schoonzus studeert ook bijna af als dierenarts en zij bevestigt net als de advocaat dat ik wettelijk absoluut niks kan ondernemen. Dan heb ik nog geprobeerd om zijn papieren even achter te houden al was het maar om de handelaar ook eens een loer te draaien maar ook dat leverde niks op want ik vernam via anderen dat het hem geen moeite en weinig geld kost om een officieel duplicaat aan te vragen.
Dus beste mensen, ik ben al blij dat jullie ook zoals mij reageren maar ik heb hem echt niet zomaar laten gaan en ook niet zomaar gekocht, ook kenners erbij gehaald maar er was zelfs op radiografie niets te zien dus iedereen bevestigt dat als hij gespoten was, enkel een bloedproef misschien iets had kunnen bewijzen maar ja, dat duurde dan weer drie weken en dan was hij misschien aan iemand anders verkocht en op dat moment wou ik hem natuurlijk niet kwijt aan iemand anders dus daarom, geen bloedproef gedaan, maar op elk ander vlak heb ik hem getest en laten testen hoor. Dus ja, ik ben (op zijn Hollands gezegd) nog nooit zo erg besodemieterd maar die handelaar is daar blijkbaar erg goed in want ik heb hem niet blind geloofd en hang er toch aan voor al mijn moeite, geld en goede wil. Het enige wat ik nu nog kan en ook doe is overal in de paardewereld, te beginnen met België zijn SLECHTE naam verspreiden en anti-reclame maken, heb zijn naam ook al doorgespeeld aan bekende dressuurrechters, dus mensen koop nooit aan Yves Lippens uit Nazareth, België!! En dat gaat echt niet alleen om mij, zo hoorde ik onlangs dat hij een compleet losgeslagen paard (verdoofd) heeft verkocht aan de ouders van en voor een zwaar gehandicapt meisje van 12. Maar ja, dergelijke zaken hoor je natuurlijk pas als je zelf niet meer in zijn buurt bent.
Dus ja, ik ben bijna tot moord in staat maar wil wel niet voor zo'n smerig krapuul in de gevangenis gaan zitten hoor.

Rivendell

Berichten: 5309
Geregistreerd: 04-03-02
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-03 19:34

Het klinkt allemaal heel sneu voor jou en het paard. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat iemand op zo'n beest zit te wachten, zeker niet voor dat bedrag.
De handelaar is heel fout geweest, maar ik zou het loslaten als ik jou was. Dit paard zal altijd een zwakke plek houden.
Klinkt hard, maar er zijn zat goede, gezonde paarden op deze wereld. Een paard als deze heeft geen toekomst. Misschien is het vor hem het beste als hij afgemaakt wordt, voordat hij nog jaren lang met pijn blijft rondlopen.

UPDATED
Rivendell Welsh Ponies

mei 2014:Sardis Purdey x Llwynhywel The President
mei 2014: Rivendell's Reality x Boothsdale Dylan

gast981
Berichten: 18214
Geregistreerd: 13-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-03 20:07

RORE schreef:
Pipo: nee verborgen gebreken kan ik niet inroepen, is maar 9 dagen na aankoop geldig en enkel als je een aankoopbewijs of factuur hebt of zo, maar de meesten weten wel dat dat in de paardewereld meestal zo niet verloopt, tenzij het over miljoenenpaarden gaat, dus dat heb ik niet en bijgevolg geen enkel recht.
.Met verborgen gebreken kun je terugbrengen, geld een half jaar. Als je kan aantonen dat het verborgen gebrek er voor dat half jaar ook al zat kan je zelfs jaren later nog terugbrengen. Ik ken inderdaad maar weinig mensen die met aankooppapieren werken, maar dit is echt aantoonbaar. Tenminste.............in Nederland. En ik heb sterk het gevoel dat je niet uit Nederland komt.

StalDoorstap

Berichten: 6635
Geregistreerd: 19-04-02
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-03 23:08

Geldt de wet consumentenkoop inmiddels ook niet in Belgie?

Deken? Zadel? Paard? Pony?

http://www.staldoorstap.com

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 00:31

gijsenkim schreef:
Ik zou eerst de dierenarts die gekeurd heeft aangeven, dan de handelaar....... MEN wat heb jij je laten besodemieteren zeg. Van mij was zon menneke nog even niet af, en zeker de dierenarts niet. Aanpakken die handel, ga met een advocaat praten, laat die even een briefje schrijven waarin hij uitlegt wat eerlijk zaken doen is........ gvd dat je niet woest bent........ het stoom komt uit mijn oren..........


Dat niet alleen, maar het is ook nog eens zo dat RORE in feite dit paard ook nog eens wil verkopen voor EUR 2.500,=. Dan heeft straks dus iemand dat paard, kreupel en al. En RORE heeft EUR 2.500,=.

RORE, als je dat paard had willen houden, dan had je die restitutie niet moeten accepteren eigenlijk.

In Nederland geldt er een termijn van een half jaar dat een koper de koop ongedaan kan maken vanwege verborgen gebreken. Het is mij niet bekend of dit in België ook zo werkt (de BFR is trouwens al een tijd geleden afgeschaft), of misschien valt een dergelijke regeling wel onder het Europese recht?

En oh ja, dat paard is misschien het best af in de paardenhemel.

Caira
Berichten: 23663
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 08:41

Je wilt dus zelf het risico niet nemen, maar een ander dat risico aanpraten. Als jij vertrouwen hebt dat het paard 100% geneest, moet je hem zelf kopen. Anders kan je niet verwachten dat een ander dat wel doet.

xcynthiax

Berichten: 3319
Geregistreerd: 11-09-03
Woonplaats: hoogvliet

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 09:26

mijn paard heeft ook hoefkatrol aan 1 voorbeen, ik heb nu speciaal beslag met een rubbertje tussen het ijzer en de hoef en ze loopt niet meer kreupel, niet te geloven, maar het is echt zo!!!! ze loopt nu al een paar maanden met dit beslag en ik heb nix meer gemerkt!!! dus, misschien is dit een tip!!

..Romana Utopia.. mijn meissie 4-ever!!
ik zal je nooit vergeten!!!

xcynthiax

Berichten: 3319
Geregistreerd: 11-09-03
Woonplaats: hoogvliet

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 09:26

breng hem niet naar de slacht hoor!!!! mijn paard is ook nog maar 5 jaar en bijna 6 en ik heb het ook niet opgegeven , en nu heb ik het goede resultaat!!!!!

..Romana Utopia.. mijn meissie 4-ever!!
ik zal je nooit vergeten!!!

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 09:30

half jaar is europees beslist......... heeft zij dus ook recht op

xcynthiax

Berichten: 3319
Geregistreerd: 11-09-03
Woonplaats: hoogvliet

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 09:31

gijsenkim schreef:
half jaar is europees beslist......... heeft zij dus ook recht op


wat bedoel je hiermee??

..Romana Utopia.. mijn meissie 4-ever!!
ik zal je nooit vergeten!!!

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 09:39

Dat betekend dat ze het volledige geld terug kan krijgen als ze het paard binnen het halfjaar terugbrengt. En niet alleen 2/3 van het bedrag (en een aanbod dat maar 2 dagen na aankoop geld) terugkrijgen als je het paard terugbrengt.

En wat ik nog het ergste vindt: nu heeft ze geen paard en kan naar haar centen fluiten. Want nu het paard bij de handelaar staat, vrees ik dat je geen poot hebt om op te staan.

Ik hoop dat je een rechtsbijstandsverzekering hebt, en er werk van gaat maken. Persoonlijk had ik met de diagnose klinische HKO niet zo snel opgegeven, ook niet als je het paard maar drie weken hebt. Maar goed, ik ben alleen, en heb niet te maken met man en kinderen.

Je suis Charlie.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Azmay, DanielleVos, haffiefreak, Telpeva en 38 bezoekers