contract bij verkoop??? Hellup

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Agnes

Berichten: 1994
Geregistreerd: 01-11-02
Woonplaats: Stiens (frl)

contract bij verkoop??? Hellup

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-11-03 11:40

Hoi allemaal,

Wie heeft er ervaring met de verkoop van een paard? Ik weet dat het voor de koper goed is om een contract op te stellen tegen stalgebreken enzo. Maar wat kan ik als verkoper opstellen zodat ik geen risico's loop? Stel dat de nieuwe koper hem losgooit bij andere paarden en hij krijgt een schop en daardoor een peesblessure om maar wat te noemen? Uiteraard is het ook van beide zijden een kwestie van vertrouwen. Mede om dit uit te sluiten wil ik al geen proeftijd doen. En natuurlijk omdat ik in die tijd ook andere kijkers heb. Heeft iemand goede tips of een voorbeeld?


juval

Berichten: 8762
Geregistreerd: 05-04-03
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-03 11:49

wil de koper geen veterinaire keuring laten doen? dat zou ik zeker in het contract laten opnemen. Dat het paard dat je verkoopt naar jou weten goed gezond is. Datum van overdracht, de prijs, naam en gegevens van koper en verkoper moeten er in.
Ik heb toen ik mijn paard verkocht ook een regeltje erin gezet dat de koper bij evt. verkoop van het paard het eerst aan mij aanbiedt. En indien dit binnen 1 jaar gebeurd dat het tegen dezelfde prijs is als waarvoor ik hem verkocht.
Ik weet eigenlijk niet hoeveel juridische waarde zo'n contract heeft, het is inderdaad ook een kwestie van vertrouwen.
succes ermee

joelledsr

Berichten: 1614
Geregistreerd: 09-05-03
Woonplaats: ergens ver weg...

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-03 11:58

Bij het sluiten van een contract is de juridische waarde gewoon geldig als de handtekeningen van beide partijen eronder staan. Zorg dat er geen onduidelijkheden zijn, dus leg eventueel alles wat een beetje onduidelijk is uit, dan kun je je altijd beroepen op wat er in het contract staat. Wat wil je precies uitsluiten met het contract?
Je kan bijv. het rapport van de DA erbij sluiten en daar dan over zeggen dat je voor verdere kwalen e.d niet verantwoordelijk bent en dat dat dus de koper is.
Hopelijk begrijp je mijn verhaal,
veel succes

Dees

Berichten: 16689
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-03 12:04

Waarom zou je jezelf wilen indekken tegen zgn verhaal van de koper?
als jij particulier bent en spreekt geen proeftijd af, dan hebben de kopers gewoon eigenlijk geen verhaal...
Net als ze kunnen bewijzen dat jij een paard verkocht hebt dat wat mankeerde en jij hebt dat terwijl je het wist, bewust niet verteld. Nou, dat is lastig bewijzen hoor! Als particulier hoef je financieel niet zo bang te zijn, als handelaar is het even andere koek. Maar dan zal je vanuit de vakorganisatie vast wel wat hulp hebben met het contract opstellen.

en eh, proef is hartstikke leuk voor de koper, maar ook bij jou thuis kan de koper het paard uitproberen en/of bestuderen toch? Ik geef mijn paard ook niet op proef mee, of ik moet de persoon in kwestie kennen.

joelledsr

Berichten: 1614
Geregistreerd: 09-05-03
Woonplaats: ergens ver weg...

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-03 12:40

Wat je sowieso altijd kunt doen is alles wat je eventueel kunt bewaren aan papieren, bewaren, dus Mail uitprinten en bewaren, het is nl je bewijsmateriaal, het geen moeite maar altijd handig.

Agnes

Berichten: 1994
Geregistreerd: 01-11-02
Woonplaats: Stiens (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-11-03 13:09

Dank jullie wel voor de reacties! Mailtjes heb ik gelukkig nog bewaard, die zal ik inderdaad maar even uitprinten. Ach, ik zie ook wel hoe het loopt. Ze lijken me heeeel eerlijk en vooral zijn ze nu al dol op het paard. Dat zal wel loslopen? En wat betreft keuringen, moeten ze zelf maar beslissen of en wat ze willen. Van mij mag alles, als zij het betalen.

Op Marktplaats, heb ik meer dan 500 advertenties actief. Zie link: http://www.marktplaats.nl/verkopers/12778728.html

Barb

Berichten: 11790
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-03 13:22

Als koper heb ik altijd een koopovereenkomst gemaakt en die in tweevoud afgedrukt en door beiden ondertekend. Ik heb 1 paard verkocht, ik heb hierbij niks geregeld want ik ik vind dat het maken van een koopovereenkomst een taak van de koper is.

De koper van Ilet had dus niks op papier gezet, een dag nadat hij weg was had ik ze net zo goed op kunnen bellen en kunnen zeggen dat ik mijn geld wilde. Ik had geen koopovereenkomst getekend of wat dan ook en er stond niemand bij toen zij het geld aan mij betaalden dus er is geen bewijs van betaling. Maar goed, zo ben ik niet maar ja je weet maar nooit of er mensen zijn die wel van dit soort stuntjes uitvoeren.

Jaike G. SPORT Z1+6 / Edou fan 'e Boppelannen SPORT ZZ-L+1 / Tsjikke / Twirre / Blossem

Dressuur instructie of oppas nodig als u een dagje/weekend of week weg gaat: http://www.holidayhorsecare.nl

Amy77
Berichten: 11221
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Op de mooiste plek in Drenthe :)

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-03 13:32

Toen wij onze draver kochten hebben wij wel een zgn koopcontract opgesteld, dit omdat het een maffiakerel was en steeds geld nodig had en dreigde hem uit zijn stal te halen, om naar de slacht te brengen. We kregen zijn papieren er niet bij(word geloof ik bij oude dravers teniet verklaard om te voorkomen dat er verder gekoerst wordt), dus we hebben alles wat voor ons belangrijk was op papier gezet, zodat hij er later niet op terug kon komen. Als jij een goed gevoel over de nieuwe eigenaren hebt, kan je ze eventueel voorstellen een koopcontract te maken. Maar bij een particulier is het naar mijn weten, verkocht=verkocht. Succes

Zelfst. werkende hoefsmid met jaren ervaring (opleiding in Zwolle gevolgd) en veel geduld. Werkzaam in provincie Drenthe, Flevoland en Z- Friesland, van mini's, belgen, hengsten, opfok, gespecialiseerd in gangenpaarden

abby
Berichten: 1626
Geregistreerd: 31-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-03 13:32

toen wij Abby verkochten hebben we samen met de koper een (ver-)koopovereenkomst opgesteld. Ik had een aantal wensen en eisen en zo ook de koper. Uiteindelijk hebben we allebei onze handtekening geplaatst onder een stuk waar we allebei achter stonden. Hoewel ik totaal niet het gevoel had dat de koper mij op wat voor manier zou benadelen of beduvelen en omgekeerd hetzelfde gevoel heerste, waren we het er alletwee over eens dat een en ander maar beter op papier vastgelegd kon zijn.

Toen wij Limonero kochten begin dit jaar heb ik als koper een overeenkomst opgesteld die zonder mankeren door de verkopende partij is getekend. Hierin stonden ondermeer de al mondeling afgesproken proefperiode, de zaken die bij de koop inzaten, eventuele verborgen gebreken die na een bepaalde periode naar boven zouden komen etc. Hoewel mondelinge afspraken als bindend worden gezien, vertrouw ik daar niet helemaal op... Papier met pootjes eronder geeft toch iets meer zekerheid.

Dune

Berichten: 254
Geregistreerd: 16-09-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-03 15:10

Hallo,

Zoals enige van jullie misschien wel weten, bemiddelen wij in de verkoop van Arabische Volbloeds. Wij zijn veel bezig met kopers en verkopers en willen graag werken op basis van vertrouwen, Toch hebben wij hebben standaard kontrakten (wanneer gewenst) die door beide partijen moeten worden ondertekent. Voor zover ik weet zijn deze kontrakten gewoon rechtsgeldig.
Uiteraard kan men punten zowel toevoegen als verwijderen, passend in ieder verhaal. Eigenlijk hebben wij hier nog nooit gedoe mee gehad, als je maar duidelijk bent tegen elkaar.
Succes

MVG
KeBu Arabians,
Mirriam kellerhuis

PROFIEL IS AANGEPAST, NU MET FOTO'S!!!!

Alane

Berichten: 15727
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Munsterland???????

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-03 15:21

Toen ik mijn paard verkocht heb, wilde de koper ook een contract:
Hier stond even globaal in:
Uiteraard namen koper/verkoper.
Het bedrag.
Welk paard (papier/naam, etc)
Dat volgens eer en geweten het paard geen stalgebreken/ondeugden heeft.
Dat het paard gekeurd zou worden (klinisch) en dat bij eventueel afkeuren die kosten voor de verkoper waren. Dat bij afkeuren het paard retour verkoper ging en dat het betaalde bedrag verhoogd met de keuringskosten terug betaald zouden worden aan de verkoper.


We hadden er echter geen termijn ingezet waarbinnen er gekeurd zou worden. Nu was het december toen de merrie weggegaan is en weken nadien slecht weer (sneeuw, regen icm vorst) en kon er niet gekeurd worden...Overmacht dus.
Januarie werden we gebeld met de medeling dat de koop definitief was. Tussendoor ook wel veel contact gehad met die mensen (en nu nog af en toe)

Veel kennis is nog geen wijsheid. Wie zich verbeeldt de wijsheid gevonden te hebben, is een dwaas.
Ruzie begint nooit met de eerste zin. Ruzie begint altijd met het antwoord
Communiceren: Zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten

carinev

Berichten: 362
Geregistreerd: 24-09-03
Woonplaats: Antwerpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-03 22:22

Ook ik heb een overeenkomst getekent waarin de kosten van veearts,materiaal, stalkosten,... instaan.
De eigenaar heeft mijn paard 2 maanden later gebracht en ik heb hem toen betaald zonder dat ik daar een bewijs van kreeg.
Wel heb ik zijn papieren en dierenartsboekje en het papier dat door beiden ondertekent is bij de verkoop.
Toch vind ik het raar dat ik geen bewijs van betaling heb.
Stel je voor dat hij mijn paard terug komt halen !!
Kan dat??????

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-03 08:05

Ik heb pas mijn pony verkocht en daarbij een contract opgemaakt. Ik kan het je mailen.

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

DhrMistral

Berichten: 67
Geregistreerd: 01-05-03
Woonplaats: alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-03 08:54

zou je dat contract ook aan mij kunnen mailen, alvast bedankt

We zijn clubkampioen 2004 geworden!!

Agnes

Berichten: 1994
Geregistreerd: 01-11-02
Woonplaats: Stiens (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-03 11:57

Wil je mij het contract ook wel mailen op agnesha07@hotmail.com???? Alvast bedankt.

Groetjes, Agnes[/list]


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Macyy, mavantos, miranda19, mirriejj, Sanniejtjuh en 35 bezoekers