EK samengesteld

Moderators: Apple, Nicole288, Coby, petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne

 
 
janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-01 08:47

Weet iemand waar de uitslagen staan va het EK junioren samengesteld?? Ik wil graag weten hoe Florinoor heeft gereden. Ze reed nl vroeger altijd op mijn pony.


Merel Blom

Berichten: 1317
Geregistreerd: 21-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-01 22:01

ik geloof iets van 46e.

Haha!

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-01 22:47

op horses staat een berichtje. Ze is 49e of zoiets geworden.
Het paard van Carina Drenth is overleden naar aanleiding van een val. Zelf is ze ook gewond geraakt (botbreuken). Sneu zeg! Ik heb vroeger bij de ponies nog wel tegen haar en haar oudere zus gecrosst en heb die Toby ook wel eens gezien, raar is dat als je dit dan leest. Het leek eerst vrij goed en uiteindelijk is hij onderweg naar de kliniek overleden. Dat is toch zuur??

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

mariska

Berichten: 612
Geregistreerd: 10-06-01
Woonplaats: Maasland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-01 09:53

Ik zag het inderdaad in de krant staan van Carina Drenth en haar paard. Bah zeg. Ze ligt nu nog in het ziekenhuis en mag voorlopig nog niet naar huis (aldus de krant). Zep, heet haar oudere zus toevallig andrea drenth/

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-08-01 10:03

Ik heb Florinoor gisteren gebeld. Dat paard verongelukte voor haar ogen, en het zag er niet echt leuk uit.
Ik hoop dat het snel weer goed komt met carina.

Karin

Berichten: 61922
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-01 10:08

Bah, wat een rotverhaal. Doet me denken aan die jongen van 15 die op het NK SGW van een paar jaar geleden is overleden omdat hij zijn pony bovenop hem kreeg.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-01 13:54

Jep Karin dat is al een aantal jaar geleden toen ik ook nog bij de pony's reed. Dit zijn nare berichten, maarja crossen is niet zonder risico.

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-08-01 14:28

Ja, dat weet ik nog als de dag van gisteren. Peter Braber was dat.
Vreselijk.
Wat vinden jullie nu van SGW? Op zich gebeuren er minder ongelukken met de SGW dan met de dressuur en springsport. Als er alleen wat gebeurt, is het gelijk zo ernstig. Ik heb ook weleens gecrosst, en vond het echt heel leuk. Maar om nu mijn leven te wagen voor een paar boomstammetjes?

Lot

Berichten: 1410
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: MesthoopCity

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-01 14:53

O daar wil ik graag op reageren. Allereerst op dat Florinoor het paard voor haar ogen zag verongelukken. Dat kan niet, want ik heb gehoord van mensen die aanwezig waren dat het paard aan inwendige bloedingen is overleden, en dit zegt de NHS: 'In eerste instantie leek Toby na de val in orde te zijn. Hij stond zelf na 5 seconden weer overeind en is met zijn groom op eigen benen naar de stallen teruggelopen. Zijn toestand verslechterde echter dermate, dat men besloot om het paard naar een gespecialiseerde paardenkliniek te vervoeren. Helaas is het paard tijdens de reis naar de kliniek, waarschijnlijk aan inwendige bloedingen, overleden. '.

Maar ik riskeer wel de gezondheid van mij en mijn paard voor een paar boomstammen, omdat ik sgw de meest complete vorm van paardensport vind, die het dichtste bij de natuur van het paard ligt. Als je ziet wat voor een lol die beesten hebben en hoe 'wakker' de paarden op een cross zijn, dan kan je het nooit paardonvriendelijk noemen. Natuurlijk worden er fouten gemaakt, maar dat is in elke discipline, ook in bijv. de dressuur. Maar sgw-paarden krijgen over het algemeen veel aandacht, veel afwisseling en worden opperdetop verzorgd, lekker het bos in, lekker leuke dingen doen! Als zo eentje dan op 13-jarige leeftijd komt te overlijden is dat heeeeel sneu en vervelend, maar minder sneu en vervelend dan aaaal die manegepaarden die elke dag hun rondjes lopen tot hun 33 ste jaar.
Isse mijn mening.. Haha!

LadyMadonna

Berichten: 58297
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-01 14:56

Citaat:
Op 2001-08-28 15:53, schreef Lot:
O daar wil ik graag op reageren. Allereerst op dat Florinoor het paard voor haar ogen zag verongelukken. Dat kan niet, want ik heb gehoord van mensen die aanwezig waren dat het paard aan inwendige bloedingen is overleden


Het kan toch dat ze de val heeft zien gebeuren? Waarom zou iemand hier over liegen?

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-08-01 14:57

okee, ze heeft hem niet zien verongelukken dan, maar ze keek wel toen hij die klap maakte. Haar moeder keek ook (durft al bijna nooit te kijken). Haar moeder heeft verder niet meer naar de wedstrijd gekeken, durfde ze niet meer. Dusse..sorry dat ik het zo kort opschreef, maar ze stond dus met haar neus op de botsing, en dat was neit echt een leuk gezicht..

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-01 14:58

ja waarom moet iemand hierom liegen?

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

Lot

Berichten: 1410
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: MesthoopCity

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-01 15:00

TUUUUUURLIJK kan dat! Ik bedoel alleen dat het paard niet is verongelukt, dus dat het niet z'n nek brak op de hindernis ofzo en ter plekke stierf, maar dat het in eerste instantie gewoon ok leek maar later aan inwendige bloedingen bezweek.

Merel Blom

Berichten: 1317
Geregistreerd: 21-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-01 22:03

Hoi Bokkers

Ik ben Sanne het zusje van Merel. Ik rij zelf ook samengesteld en rij al heel erg lang met Carina. Ik ken haar ook vrij goed. We rijden al jaren samen in de pony selectie en de laatste twee jaar heb ik met haar ook mee getrained met de junioren. Carina is een goede ruiter en Toby was een goed paard.

Dat Florinoor zegt dat ze het paard heeft zien verongelukken klopt wel een beetje want het is in de cross echt een ontzettend rotgezicht om paard en ruiter ten val te zien komen. En al helemaal in de steeple ( dit is waar het is gebeurt) Want in de steeple maak je veel mee vaart dan in de cross. Het basis tempo ligt veel hoger en de hindernissen zijn hoger en breder. Dat Toby hieraan is overleden is jammer, maar het kan gebeuren en vooral voor Carina vind ik het heel erg , want ze hecht zich altijd heel erg aan haar paarden.

Maar Carina kan er in ieder geval niks aan doen, want in de paarden wereld wordt vol lof over haar gesproken.

Groetjes

Haha!

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-01 07:49

Een beetje over lage boomstammetjes springen tijdens een buitenrit vind ik okee. Maar geen eventing op hoog niveau voor mij, daar zijn mijn paarden me te dierbaar voor.

Merel Blom

Berichten: 1317
Geregistreerd: 21-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-01 16:52

haha pril. mijn paarden zijn mij niet dierbaar, nou goed??

Nou moet je hier eens over na denken:

Bijna alle mensen rijden wel met sporen en of zweep. Bijna alle mensen hebben hun paarden minstens 14 uur per dag in een stal staan van 3,5 bij 3. De meeste mensen ( dressuur of springen) trainen hun paard een uur per dag dressuur , en voor de rest lopen ze een uurtje in het land. Dit is ook allemaal tegen de wil van een paard, dus jij doet iets bij een paard tegen zijn zin in, dus laten we dan niet gaan discussieren over bij wie zijn paard wel of niet dierbaar is.

De paarden die hoog in de sport van SGW lopen, komen er minstens 3 keer per dag eruit, dressuren 3 keer per week, gaan buiten rijden, gaan het land in, de molen in. dus die doen de hele dat verschillende dingen en iedere dag weer verschillende dingen. dus ik denk niet dat een SGW paard het zo slecht heeft, en ik denk zeker niet dat onze SGW paarden niet dierbaar zijn voor mij. mijn paarden worden sjagerijnig als ze geen SGW lopen, dus leuk vinden ze het wel, en daar kleven wel is waar risico's aan, maar het paard heeft in ieder geval een leuk leven gehad en zeker geen saai leven!!!

Haha!

LadyMadonna

Berichten: 58297
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-01 16:55

komen minstens 3x per dag eruit?
Mijn paardjes staat lekker 24 uur buiten.
Ik zou eventing echt nooit durven, tot het moment dat de hindernissen los liggen zal ik er ook niet gaan kijken.
Ik rij geen wedstrijden, stel dat ik wel wedstrijden zou rijden, en dat zou voor mijnpaardjes geen of beperkte weidegang betekenen, nee sorry,d an maar niet

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-01 17:58

Nou nou, voel je je aangesproken merel?

Ik heb toch echt nergens gezegd dat jouw paarden je niet dierbaar zijn hoor.

Maar goed ik zal het even beter uitleggen: Kijk, niemand rijdt paard puur en alleen om het paard een plezier te doen. Je rijdt paard omdat je dat zelf gewoon heel leuk vindt en daarbij (als het goed is) probeer je het je paard zoveel mogelijk naar de zin te maken. Persoonlijk vind ik het rijden van eventing op een hoog niveau een te hoog risico voor mijn paard dat hem wat overkomt. Bij mij is gewoon zo dat op dat moment de veiligheid van mijn paard hoger in het vaandel staat dan mijn eigen plezier. Want let wel, voor je paard hoef je het echt niet te doen. Die staat het allerliefst in de wei. Wat nog niet wil zeggen dat je paard Eventing helemaal niet leuk vindt.

En verder: mijn dressuurpaard loopt de hele dag buiten, we doen buitenritten, springen en dressuren en gaan naar wedstrijden. En ja, dressuur heeft ook risico`s maar dat risico neem ik aan. In Eventing gebeuren naar mijn mening net te veel nare ongelukken om het nog een veilige sport te kunnen noemen. En dan kun je wel zeggen "ja maar mijn paard vind het zo leuk" Tja er zijn zoveel leuke dingen die eigenlijk veel te gevaarlijk zijn. Zoals kleine kinderen met vuur laten spelen.

Death_Squad

Berichten: 2203
Geregistreerd: 19-04-01
Woonplaats: Fysiek: 's-Hertogenbosch Hart: R'dam

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-01 22:06

Tsja daar kan je een ontzettende discussie over beginnen, en dat ik ook al een aantal maal gebeurd.
Maar in principe is SGW niet gevaarlijk, zeker niet gevaarlijker dan bijvoorbeeld autorijden of vliegen, en ook dat gebeurt dagelijks en dan ook op veel grotere schaal.
En dan niet beginnen over dat paarden niet er voor gekozen hebben om SGW of Eventing te gaan doen, je kan mij niet vertellen dat je paard je op je schouder tikt en zegt " Hey baas, zullen we ff een stukje gaan rijden met de trailer" nee daar zet de mens t beest ook in.

En SGW is een sport die risico's met zich meebrengt, maar iedereen, en dus ook echt iedereen die SGW of Eventing rijdt die probeert de risico's te minimaliseren of uit te sluiten.

Maar ook voor mij is SGW/Eventing de meest complete tak van paardensport, maar ook een waar je verstandig en bewust mee bezig moet zijn, en deze gebeurtenis zet je wel aan het denken, maar maar het is niet een reden om ermee te stoppen.

'T is net als het leven, als er iemsnd dood gaat dan herinnert dat je weer aan de betrekkelijkheid van het leven, maar het zorgt er niet voor dat je stopt met leven.

...Nightstalker...

Onbetwist de Landenspecialist bij www.vandenbosch.com !

Lot

Berichten: 1410
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: MesthoopCity

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-01 14:27

Mooi gezegd. En om even te reageren op of je nou voor je eigen lol of dat van het paard rijdt: ik heb geen lol als mijn paard geen lol heeft. Daarom wil ik ook altijd een werklustig type hebben. Ik geniet nergens meer van dan die oren strak naar voren te zien staan en van een paard met een mooi wakker oog. Geweldig! daaromg eneit ik van de sgw: moet je kijken wat een lol de paarden daar hebben in vergelijking tot de paarden om een gemiddelde dressuurwedstrijd. Ik ben voor risicobeperking (en sorry, da's dus juist niet bomen los gaan neerleggen, da's pas link!) en voor strengen medische controles en goede selecties en begeleiding. Absoluut. Maar ik denk wel dat het gemiddelde sgw-paard een veel afwisselender leven heeft dat dichter bij zijn eigen natuur staat dan de meeste dressuur- of manegepaarden. En voor mij is kwaliteit van leven belangrijker dan de duur. Da's een enge uitspraak maar ik bedoel ermee dat mijn paard er niet onder zal lijden als hij 16 wordt ipv 33, maar hij lijdt er wel elke dag onder als zijn leven niet leuk is.

Merel Blom

Berichten: 1317
Geregistreerd: 21-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-01 20:43

en ja Pril, ik voel me indirect wel aangesproken ja. Ik ken Carina Drenth ook heel goed, dus ik kan het allemaal effe niet hebben met gezeik over deze sport. En ik denk dat ik me ook wel aangesproken mag voelen, want je hebt het over het SGW en dat rij ik bij de pony selectie en bij de Junioren selectie, dus ik ben er dagelijks mee bezig, dus ik voel me indirect wel aangesproken ja.

Haha!

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-01 22:57

Prima, voel je je wel aangesproeken. Moet jij weten. Gut gut, wat twee zinnetjes waarin ik mijn eigen MENING uit al niet te weeg kunnen brengen. Maar goed ieder zijn eigen mening. De mijne verander je niet.

Lot

Berichten: 1410
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: MesthoopCity

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-01 09:28

Tja, kan me voorstellen dat je het niet zo bedoeld, kan het me ook voorstellen dat Pril zich aangevallen voelt. Als iemand zegt tegen mij: "IK ga niet crossen want daar zijn mijn paarden MIJ te dierbaar voor" kan je dat makkelijk uitleggen als "voor jou zijn ze kennelijk minder dierbaar." En als je dan heeeel veel om je paardje geeft is dat niet leuk te horen. Maar laten we niet motten, ik wil jullie nog even een hindernis van de cross op Duindigt laten zien: vind ik nou leuk voorbeeld van creativiteit in sgw-sport. Gebruik maken van de natuur:[img]../upload/835/stormschade.gif[/img]

Death_Squad

Berichten: 2203
Geregistreerd: 19-04-01
Woonplaats: Fysiek: 's-Hertogenbosch Hart: R'dam

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-01 10:11

Is dat die omgevallen boom in die eerste lus die door t bos gaat? dat is een errug mooie hindernis.... geloof ik, en heel fijn om te rijden!

...Nightstalker...

Onbetwist de Landenspecialist bij www.vandenbosch.com !

Lot

Berichten: 1410
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: MesthoopCity

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-01 11:47

Yep, tof he!!!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: An1ta, Baticorn, MarliesR, noordje, Whisky00, XXInKA en 25 bezoekers