Wat voor spullen ???

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

 
 
#Ymke#

Berichten: 13859
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-03-01 21:24

Misschien een stomme vraag, met wat voor soort zadel, hoofdstel, peesbeschermers, zweetdeken en kleding rijden jullie?. ik ben niet nieuwsgierig wil gewoon alles graag weten.!!

Ik rij met een Kentouwer Dressuurzadel, zwart 16 1/2 inch , broertje van kieffer. Zwart kieffer hoofdstel ,dikkere neusriem, zwart onderlegd.Met een dubbel gebroken watertrensje.Een zwart /wit onderlegd hoofdstel met zilverkleurige gespjes en een enkel gebroken bustrens. Allebei de hoofdstellen zijn gecombineerd. Verder ligt er onder mijn zadel een schapenbontje,ik heb nog een goedkoop bontje zwart, 5 drs zadeldekjes , 1 x blauw 1 x grijs 1x bordeaux en 2 x wit. . Ik had zwarte peesbeschermers van BR maar die zijn gestolen, rij nu tijdelijk met bandage's. 3 paar bandage's, 1 x grijs 1 x kobalt blauw 1 x donkerblauw. Ik heb een Fleece zweetdeken van Harry's horses, en een badstof zweetdeken kobaltblauw van pagony. Ik rij zelf in de broeken van Eurostar en heb net een nieuwe broek van pikeur met dubbel gestikte kont. Ik rij niet in een speciale paardenjas, daar moet ik nog voor sparen. Ik rij de ene x met mijn Aigle laarzen (ik heb leren besteld, worden op maat gemaakt) en de andere keer met Pikeur stalschoenen en kieffer chaps. Verder heb ik een leren halster van kieffer, een gevoerd grijs halster van Eskadron.Een oud rood halster, een paars/blauw gestreept halster en een blauw halster. Ontzettend veel halstertouwen ( ik denk wel 20) in verschillende kleuren.Een staldeken van Pagony Luxe.Een weidedeken van Rambo ( was echt grrr duur) een zomerdeken van rambo, een winterdeken van Canvas.Zadeldeken van een of ander vaag merk ( voor over het zadel, reeuuuzze handig) Mijn zadeldekjes zijn van passier en van een of ander vaag merk.De rest,zoals longeerlijnen, longeersingels, bijzet,extra teugels is allemaal veels te veel om op te nooemen, daar begin ik dus niet aan... Dit was het wel een beetje....ben gewoon errrrggg benieuwd naar wat iedereen zo'n beetje uitgeeft aan spullen en waar hij/zij op rijdt.

Groetjes Ymke

_________________
Ben niet gek, ik ben een vliegtuig en als je me niet gelooft stap je maar uit!!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: #Ymke# op 2001-03-12 22:01 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: #Ymke# op 2001-03-13 21:56 ]</font>


Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-01 21:40

Ojee komt ie!!!
Ik rijd met een kiefferwien dressuurzadel met daaronder een gelpad op een S&K dekje in verschillende kleuren heb ik die ik heb ook een kieffergelsingel
ik heb nu een merklooshoofdstel wijnrood onderlegt met een enkel gebroken bustrens of dubbelgebroken watertrens (wisselaf) mijn wedstrijd hoofdstel is van kieffer met die koperen passanten etc. daar zit ook een kieffer bit in.
Ik heb cavallo rijbroeken en die met leren kont zijn van horca.
verder heb ik petrie leren laarzen.
Voor heb ik peesbeschermers van BR en achter die lange beschermers van eskadron.
verder een S&K zweetdenken met hals en 2 statiedekens zonder hals. een buccas en een harry's horse regendeken en Harryh. winter en herfstdeken en een rambo winterdeken en nog een merkloze tussendeken.
een atec trailer en euh ook nog een leren kieffer halsetr voor het net.
oja onder mijn neusriem zit ook nog zo'n alfagelpad.
Nou had ik alles geloof ik toch?

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

BartVB
Eigenaar

Berichten: 38888
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-01 21:41

(Heb dit ff naar Paardenspul verplaatst Knipoog)

En eeh, ik heb geen paard, dus ook geen spullen.

Of ja, enige dat ik heb is een heeeeeeel gaaf naambordje voor mezelf Knipoog En een zusje, maar die koopt haar eigen kleding enzo.

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-01 21:51

Springen en dressuur: Veelzijdigheidszadel Kieffer met lang zweetblad (Wien Extra), Zwart Kieffer hoofdstel met gecombineerde neusriem en dubbelgebroken trens, met springen enkel gebroken, zwarte peesbeschermers (Harry's Horse), met springen rubberen springschoenen voor en altijd een zwart bontje en een zwart vierkant chabrak onder m'n "gewone" zadel. Op maat gemaakte leren dressuurlaarzen, rijbroeken van verschillende merken, voorliefde voor Pikeur. Fleecetruien van Intersport. Veiligheidscap.

Zwart westernzadel (merkloos) en zwart one-ear hoofdstel met zwarte splitreins. Zwart hoofdstel met mechanische hackemore met teugeltouwtje. Altijd zwarte 3-in-1 beenbeschermers, rondom. Dikke pad onder het zadel, groen-wit. Ikzelf: spijkerbroek, zwarte cowboylaarzen met westernsporen met glad wieltje, houthakkersblouse van de Boerenbond (Welkoop heet dat hier) met windvanger erin, zwarte wollen cowboyhoed met klein gevlochten leren randje.

Verder heb ik een zweetdeken, zomerdeken, herfstdeken, outdoor-winterdeken en ongevoerde regendeken van Harry's Horse, een herfstdeken van WheaterBeeta en een blauw-wit geblokte waarvan het merk me zo 123 niet te binnen schiet. Sjezes wat een zooi heb je toch bij die beesten he.....
'k Schaam me bijna om het te zeggen, maar dan heb ik de helft van de zooi nog niet genoemd (springteugeltjes, bijzets, slof, verschillende longeerlijnen, longeersingel, vrijheidshalster etc. etc.....)

Oh ja, en een tweepaards veewagen Citroen, waar ik heeeeeeel blij mee ben (was al een tijdje een droom van me, maar pas te realiseren toen Dick ook een paard wilde gaan kopen en dus een 50/50 aandeel in een veewagen wilde steken. Die krengen zijn nl. niet te betalen.) Daar mag ik trouwens gewoon met m'n B-rijbewijs mee rijden, en dan mag ik er "1300 kg paard" in vervoeren. Heb ik dus ruim genoeg aan met 1 KWPN'er en 1 Fjordje.

Sonja.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Sonja op 2001-03-12 21:54 ]</font>

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-01 22:16

ik heb maar een paar dingen nodig om te rijden:
1 paard
1 zadel
1 hoofdstel

En dat is het eigelijk ook alles wat ik heb. Heb nog een paar lichtgevende beendingen, voor als ik in de schemer rijd. Ook nog peesjes en kogeldingesen, maar gebruik ze nooit.
Longeerlijn, bijzetteugels en schoftje.
Een marathonwagen, zelfgebouwd door zwager, een tuig.
Een deken en een vliegendeken die ik ook bijna nooit gebruik. Ligt momenteel over de aardappels.. Verward

Heb niet veel, heb ook niet meer nodig om blij en tevreden te zijn! Ben blij met mijn paardje, ze is sterk, gezond en drachtig! Wat wil ik dan nog meer???

(ook al wilde ik ook wel hondermiljoen verschillende dingetjes, maar vind het zonde als ik het toch niet gebruik)

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-01 23:53

Hahaha leuke vraag, ik heb zoveel zooi! Ik heb 3 grote legerkasten op stal vol met spullen, een kast hier thuis en een schuur vol bij mijn ouders!

Ik heb ongeveer 20 dressuur schabrakken, waarvan ongeveer 7 wit, voor de wedstrijden.

Ik heb Action gelpads en nog 3 paar andere peesbeschermers, Eskadron strijklappen, 3 paar springschoenen (rubber en neopreen). Verder heb ik ongeveer 20 sets bandages in alle kleuren die er bestaan (tot aan knal rose en pimpelpaars toe), onderlappen, grote lappen van eskadron voor vervoer of stal, nog dikkere lappen voor vervoer of stal, 2 sets transport beschermers.

Dekens zoveel..dat wil je niet weten, 3 winterdekens (o.a. Rambo), 3 tussendekens, regendeken, uitrijdeken, 2 wollen dekens, 2 wedstrijd dekens (1 van havens), 2 vliegendekens, 3 zomerdekens...en nog veel meer..

6 hoofdstellen en nog een aantal stukken van hoofdstellen, de mooiste zijn: een Kieffer hoofdstel met wit onderlegde neus- en frontriem, mijn stang en trens hoofdstel (heel duur), ontelbaar veel bitten.

Longeerzooi; gogue, slof, bijzets, longeerlijnen, longeerzwepen, singels, onderlegbontjes...

2 zadels, een oud Kieffer dressuurzadel (bruin) mag op Razinda als die voor het eerst een zadel op krijgt, en een RB zadel (soort Kieffer).
3 poetsdozen (1 voor de wedstrijden met toiletteerspullen)

Halsters zijn niet te tellen, maar ik heb 1 wedstrijd halster en dat is een leren Kieffer halster.

En nog veeeeeeel meer zooi! Ik hoef niet perse spullen van een bepaald merk te hebben als ik het maar mooi en goed vind. Ik heb zo ongelooflijk veel, maar dat is het resultaat van 15 jaar paardrijden.

Voor mezelf heb ik: een Anky rijbroek, een Global rijbroek, wil nog een Anky of Pikeur rijbroek erbij, een Kentucky witte rijbroek, nog 3 andere merken broeken die ik niet vaak draag, heeeeeeel veel paardenjassen, van zomer tot winter (ik geloof een stuk of 6 of 7).

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 00:36

gut, jee zelfs na 4,5 jaar heb ik al heel wat verzameld.
Raven om op te zitten. 3 hoofdstellen waarvan 1 kieffer, 1 bit. 2 longeerlijnen, bijzets, gogue. longeerzweep, 2 dressuurzwepen , x schabrakken, 3 stel beschermers voor en achter, transpoortbeschermers. 3 zweetdekens, waarvan 1 gewonnen. gelpad, x borstels etc. allerlei smeerseltjes. stalapotheek, x halsters,
geen speciale merkefanaat ofzo. broeken van pikeur en eurostar. laarzen van petrie. hoed uit engeland.
en nog veel en veel meer

Yor
Berichten: 1404
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Ik ben een rasechte Leuther...

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 07:55

'k heb niet zo extreeem veel eigenlijk...maargoed heb jino ook pas een jaar ong.
ik heb een kieffer vzh zadel, heeerlijk zadel..zit als gegoten (voor mij dan)
merklooshoofdstel met een witonderlegde gecombineerde neusriem, en een frontriem met diamantjes Misselijk errrug lelijk vind ik zelf, maar heb nog nietecht de kans gehad een andere te kopen, verder heb ik 2 winterdekens van Hyposport, en een hary's horses fleece zweetdeken, voor en achter beschermers van eskadron, 1 paar springschoenn, wit, fel blauw, en groen sjabrak, uhm, oja ik heb een eurostar rijbroek, een zwarte met kunstlerenkont en een donkerblauwe, ik rijd meestal met mijn kipling schoene(ja dat bestaat ook) en chaps,geen idee wat voor merk, en me nordica ski-sokken (lekker belangrijk) uhm verder, oja mijn crafts jas/trui of me lange waxjas..

"Some memories are best forgotten"

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 08:39

Ik dacht nog wel dat ik veel had, dat valt alweer mee.
dressuurzadel Hulsebos
merkloos hoofdstel, merkloze peesbeschermers, paasbeschermers va Imperial, fleecehalsdeken Hypodrama, badstof zweetdeken (geen idee waar die vandaan komt, is volgens mij ook al 10 jaar oud, hij was veel te groot voor mijn moeders fjord dus heb ik hem meegenomen) dunne merkloze fleece uitweetdeken (met zelfgemaakte scheur), winterdeken is de Pagony Ambassador, tussendeken is een canvas van Pagony, dan heb ik nog een soort wei deken die ook in de regen kan van Harry's Horse. Zomerdeken heb ik niet want daar doet Pablo maximaal 2 weken mee en daar heb ik dus even geen zin meer in, hij kan die canvas op want die is maar vrij dun gevoerd en die wei dken kan ook. Mijn laarzen zijn van Equine (divoza). Ik heb een ribbroek van Eurostar, een hogeband van Cotton Naturals (afscheidskadootje van mijn vorige bazin), een katoenen merkloze rijbroek die heerlijk zit en maar 60,- was en een dunne bandplooi van Pikeur (Hypo tentenkamp, tweede broek voor een gulden, de andere broek was helaas met een half jaar al door)
Voor de rest heb ik nog het gewone troepjesspul: longeerlijn, tussenstukje, borstels, stalschoenen, hele oude minichaps, zomerjas van MLW (draag ik eigenlijk altijd want hij is ook waterdicht), en ga zo maar door.
Het duurste was mijn zadel (kado by Mams, een ander krijgt zijn rijbewijs, collegegeld en ik kreeg een zadel).
Voor mijn overige spullen kijk ik vaak heel lang rond tot ik heb wat ik wil hebben. En ik heb ook vaak tweedehands dekens en zadeldekjes heb ik bijna allemaal gehad voor verjaardagen en alleen mijn witte en een groen heb ik zlef gekocht (met korting want toen werkte ik nog in ruitersportzaak).<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Katrien op 2001-03-13 08:43 ]</font>

Sjimmy

Berichten: 17755
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 10:52

Ik heb niet zo'n grote verzameling als de meesten hier, maar ik rij dan ook op een manegepaard. Wel startkaart op Sjors...

wedstrijdspullen:
Zweetdeken (zelfgemaakt, groen)
Beenbeschermers
wit schabrak (Harry's Horse)
bordeaux schabrak (Harry's Horse)
wedstrijd Hoofdstel - zwart met koperkleurige balletjes op frontriem
groene bandages
poetsspullen
Halster+touw (groen met bordeaux)
witte singel
dekensingel
wit singelbontje
Ik rij altijd met het manegezadel, geen flauw idee wat voor zadel het is.

Verder nog
bordeaux schabrak (Harry's Horse)
poetsspullen
veiligheidscap
"ouderwetse" cap
rijjasje (Harry's Horse
eurostar rijbroek - donker paars en donkergroen
ribrijbroek (eurostar) - knalrood
lichtbruine rijbroek met leren kontstuk - merk?!? weet ff niet meer.

Zelf rij ik altijd met chaps en jodpuhrlaarsjes, en op wedstrijden met aiglelaarzen. Maar zodra ik afgestudeerd ben (en een beetje geld vang) wil ik leren laarzen kopen want die aigles zitten voor geen meter.

En zo zijn er nog wel meer wensen, -eigen zadel... (eigen paard.. maar daar heb ik de tijd, het geld en de ruimte niet voor, dus dat is simpelweg niet mogelijk)

Dit was het wel zo'n beetje, leuk om te lezen...

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 12:47

Hi!

Ik ben een van de weinige die niet zoveel heeft..
Maar goed, hier komt mijn lijstJE!

*Stubben vzh zadel
*Zwart hoofdstel met bonfire neusriem
*Zwart met wit onderlegd hoofdstel [Stubben]
*Zwart hoofdstel zonderneusriem
*Frontriemen [zo'n.. ehm.. 14??]
*Zwarte springschoenen
*Zwarte strijklappen [Eskadron]
*Zwarte peesbeschermers [Eskadron]
*Halsverlenger/stiek
*Martingaal
Plingubbelgebrokenbit met koper
*Pessoa-bit
*Rubber bit
*Watertrens
*Bont, zadelvormig dekje
*Zo'n 8 andere dekjes [wit, bordeaux, groen, blauw, geel, rood, nog een groene, en een lichtblauwe]
*Zweetdeken, fleece, Harry's Horse
*Blauw/groene winterdeken, 'k geloof ook Harry's Horse
*Groene winterdeken [ZEEEER onbekend merk]
*Uitrijdeken, blauw
*Gelpad
*Singelhoes
*Bontzitting
*En nog veel meer, maar ik heb geen zin om dat allumaal te typen!


*En.. at last but at least.. NAVY! [Tha super knol]


Ok, dat was 't, greetzz!

MANDY

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

LadyMadonna

Berichten: 58520
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 13:34

ok, hou je vast, komt ie

*Wagentje
*Tuig voor wagentje
*Hoodstel met gekom. neusriem en wit inderlegd front en neusriem
* 2x dressuur teugel, 1x springteugel
* Schabrakjes vierkant 1x groen, 1x wit, 1x rood, 1x bordeaux met naam
* Schabrakjes zadelvorm: 1x zwart, 1x blauw
* Halsters: 1x leer, 2x blauw, 1x groen, 1x rood (veulenhalster)
* Halstertouwen: 1x zwart, 1x geel, 1x groen/zwart, 1x blauw/zwart met paniekhaak, 1x groen (kapot) 1x rood (kapot)
* Zadels 1x zwart vzh merk Kadet, 1x zwart kunstof dressuur thorowgood
* Bitten: 1x enkelgebroken watertrens, 1x enkelgebroken bustrens, 1x dubbelgebroken watertrens, 1x liverpoolstang.
* Dekens: 1x vliegendeken, 1x zelf gemaakte zweetdeken
Dan nog 2x poetsset, een zalfje hier, een antie vlieg spul daar, en spraytje daar, etc...
Rijbroeken: 1 zwart, merkloos (is reserve want hij zit voor geen meter) 1x paars/bordeaux, eurostar corsica
Lange chaps, donkergroen, minichaps zwart, rijlaarzen aigle, 3x engelse sporen, 1 x westernsporen, longeerlijn, bitstukje, longeerzweep, 2x dressuurzweep, springzweep, koetsierszweep, vriegennetje voor aan halster, euhm....
Tja, dat krijg je he, als je altijd allenm bewaart

Marjolein

Berichten: 11331
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 13:56

ik denk dat ik ergens odner aan mag. heb 2 shabrakjes (rood en wit) een hoofdstel gecombineerd met wit onderlegd. poetsspullen. longeer lijn
4 halsters, 3 touwen. 2 knoophalster et 2 touwen erbij. en bij maaike der ponies. ligt nog een oud zadeltje. van varkensleer. wat bedoeld was voor nina. Maar nog nooit gebruikt is, tenminste bij mij en wat dus ook niet gebruikt meer wort (veels te smal voor Ailin) die moet ik nog es een keer doorverkopen.
dan nog 2 rijbroeken een cap en een lange zweep en een heleboel korte zweepjes (maar daar rijdt mn mams meestal mee)
en dan als laatste heb ik nog mn zigeunerkleren. maar die heb ik nooit normaal aan alleen maar bij shows.

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Maaike

Berichten: 11623
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 14:02

ehm ik heb voor shico een hoofdstel met gecombineerde neusriem, helemaal zwart. verder nog 3 dekjes, een zwarte, witte en een donkerblauwe. verder nog een martingaal van nylon achtig spul, heel fijn! ik heb zelf geen zweep, ik jat altijd die van mn broer omdat de mijne een keer tussen de spaken van mn fiets is gekomen (heel slim ik weet t). verder nog 4 rijbroeken (zwart, wit, donkergroen en een donkergroen/blauwe ribbroek)
Naja verder nog wel halsters, die Sabina omheeft is van mij, die van Nina ook en ik heb nog een klein felgroen veulenhalstertje. ehm dat was t denk ik wel...

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

Ineke2


Berichten: 22189
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 14:17

o o wat erg...ik heb ontzettend veel spullen, maar....geen paard!

Komt tie:

1x merkloos zart hoofdstel met gecom. neusriem wit onderlegd.
1x merkloos western hoofdstel (vind ik gewoon ontzettend leuk staan bij Bassie)
2 bitten (een enkel gebroken watertrens en een dubbel gebroken bustrens)
1 winterdeken bordeaux merkloos
1 zweetdeken fleece donkerblauw (harry's horse)
1 zomerdeken (harry's horse)
1 vliegendeken
5 dekjes (2 geruite, 1 donkergroen met naam,1 wit, 1 donkerblauw)
longeerlijn
poetsspullen
2 halsters + touw
zweepjes
sporen
Gelpad voor op het zadel merkloos
peesbeschermers van Eskadron
singel van Kieffer
singelbontje van Eskadron
laarzen van Aigle
thermoboots van BR
glansspray
paardensnoepjes
betadine ect....

Genoeg zo??

Mijn moeder zegt weleens waarom koop je dat allemaal? En wat moet ik nu dan toch voor je verjaardag geven (of sinterklaas ect...) je hebt alles al!!!

Nee mam zeg ik dan niet alles hahaha....

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 14:24

[quote]
Op 2001-03-12 21:51, schreef Sonja:

Oh ja, en een tweepaards veewagen Citroen, waar ik heeeeeeel blij mee ben


Jee, het is maar waar je blij mee bent. Is dat zo'n HY? Die heb ik ook gehad, maar de mijne was echt een vreselijk onding. Na ongeveer 10.000 gulden aan reparaties heb ik hem voor 2500 gulden verkocht. Ik heb echt staan juichen dat hij weg was. Echt elke keer was er wel wat kapot, en reserveonderdelen waren niet meer te krijgen (ik had een diesel, daar zijn er maar 6 van in Nederland).
De jouwe zal waarschijnlijk wel een stuk beter zijn.

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 15:42

Ik heb ondertussen ook al heel wat rommel verzameld:
-leren Petrie laarzen
-2 paar bergschoenen voor bij de stal
-minichaps
-Aigle rijlaarzen mt 39/40**
-3 rijbroeken, Eurostar, Kentucky (is aan vervanging toe) en Mondoni Africa met kunstleren kont (afgelopen zaterdag gekocht, zit heerlijk!)
-cap
-fietshelm (zit veel prettiger als cap, en goedkoper als die nieuwe caps met gleuven)
-dressuurzadel (merk onbekend, 2e hands gekocht)
-4 sjabrakken, waarvan 1 bont
-3 singels (1 koord, 1 katoenen, 1 neopreen)
-2 complete hoofdstellen (met bit)**
-diverse neusriemen (ik rij zonder, vandaar)**
-1 leren halster, 2 katoenen/kunststof
-div. halstertouwen
-4 paar beenbeschermers
-kleine knopspoortjes
-2 longeerlijnen/longeersingel/long.stukje
-2 winterdekens
-1 wollen deken
-diverse borstels
-sinds zaterdag poetsblokje
-Ideal marathontuig
-kar
-menzweep

Er zal vast nog wel iets zijn dat ik ben vergeten. Maar het is zo al een hele lijst.
Bij enkele dingen heb ik** staan, als iemand daarbij belang heeft, ik wil het evt wel kwijt (voor een gering bedrag).

Manon 2

Berichten: 2726
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 15:54

Vinden jullie dit eigenlijk normaal Knipoog??????

Ik rijd twee jaar en bij mij valt het echt wel mee. Ik heb een Stubben dresuurzadel (net gekocht), een merkloos hoofdstel (wil wel graag een nieuwe), peesbeschermers voor van BR, paar dekjes waarvan de duurste 60 piek was, 1 halster (ik ben erg van de weggooi, als ik iets niet gebruik moet het weg) en dat is gewoon van nylon, een winterdeken van Rhino (toch Orri??) en een zomerdeken van Rhino. Een wollen en een fleece zweetdeken, een regendeken, 3 rijbroeken waarvan ik er maar één echt vaak gebruik ( van Eurostar) die draag ik het liefst de hele week (wassen en drogen tussendoor).Laarzen van Petrie en een cap.
Bah toch nog een lijst.

Ben het met Jantina eens: paard zadel en hoofdstel, that's it plus beveiliging

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 21:15

Wil je dit echt weten? Naja, ik heb dus voor vol een zadle (zie foto) en voor Joop ook (een 25 jaar oude Kieffer Aachen AT). Verder ben ik van mening dat ik... Geintje...

Joop: een of ander goedkoop hoofdstelletje, geen peesjes, geen strijklapjes geen dure stufjes, oude sjabrakjes/dekjes, dress zweep. Leren Veroka laarzen (te groot dammit, dat weet ik zeker, ik wil nu nwe!), HS spoortjes enneh, Horka broek, ouwe trui en KK jas..
Vol: Hulsebosch hoofdstelletje, martingaaltje, strijklapjes evt gelpeesjes, zelfde rijbroek jas en trui, enneh... Naja, een gelsingel.

Ik hou het allemaal maar simpel. WE hebben een zooi dekjes en tutjes en frutjes, maar dat wil je toch niet allemaal weten? Onze hele stal en garage liggen vol met 3 beesten.
Voor Herc en Joop een bucas deken (zo'n geweldig waterdicht en winddicht geval, niet kapot te krijgen), voor Vol een Equiline en nog een extra Equiline voor de grote jongens, en dan nog een zooi zweet/onder dekens. Een paar Wheather beetas een paar pagony's enzo (2 van elk, stammen nog uit het Hamara tijdperk). Dan hebben we nog een heleboel hulpteugels (een gogue, een slof en twee martingaaltjes) een longe, een longeerzweep, twee dress zweepjes, een zooi korte zweepjes voor in het bos.
En Joop en Vol hebben een dubb gebr. watertrens. Herc heeft een enk gebr. bustrens en we hebben nog een correctie bitje voor Joop (als hij een identiteits crisis heeft). Verder... Eh wil je de apotheek ook weten? Antiphlogestine, kalmeringsspuiten, msmzalf, mokzalf, oogzalf (voor Joop)... Neee, ik weet het allemaal niet... Sniff...
Oh ja, ik rijd Voltrack meestal met chaps omdat ik anders super last van mijn hiel en achillespees krijg (laarzen zijn echt te groot)..

Laui

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

akerna

Berichten: 3770
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: apeldoorn!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-01 16:28

ik heb niet zo superveel volgens mij.

4 dekjes (1 witte, rode en 2 groene)
zweetdeken
vliegendeken
zweep 2x
cap 2x (1 eigenlijk van mijn ma)
borstels
inmiddels 5 halsters (2 oude en 1 van quinto die nu te klein is en een nieuwe voor quinto en crosby heeft een leren halster.)
wedstrijdkleding
laarzen, maar rij meestal met schoenen.
wel een oud zadel, zonder beugels, maar is eigenlijk van de kinderboerderij
hoofdstel dat ik geleend heb voor de fjord van de kinderboerderij
singel
martingaal
neusbontje
4 bandages.
2 bitten gebroken bustrens en ongebroken watertrens.
dat was het wel zo'n beetje

liever eigenwijs dan helemaal geen zelfvertrouwen!

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-01 18:40

Ik ben nog wat vergeten!!!! Heeellll belangrijk voor straks! Een iniminni klein halstertje! Zoooo schattig, ik heb hem al sinds sinterklaas op mijn kamer hangen.
Voor mijn kleine snoepie straks!

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-01 21:12

hihi ik weet niet eens wat ik allemaal heb,omdat ik maar een paar dingen vaak gebruik en de rest thuis,of in de auto,of op stal ligt.ik zal maar opnoemen wat ik vaak gebruik:tinkerbell
een halster
twee halstertouwen(1 met handvat)
een hoeve krabber
een borstel.

en ik heb drie hoofdstellen,weet niet hoeveel bitten,halsters,touwen enz.teugels,ehmmmmm
oja en voor tink nog twee zweetdekens en haar longeerspul en lange teugels en haar winterdekentje(en die is van s&k,het enige waarvan ik het merk uit me hoofd weet)en nog meer wat ik nu niet te binen schiet

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-01 00:43

tja. Kan niet achterblijven. Vindt het meteen wel eens leuk om te kijken wat ik nu allemaal heb.
-stubben dressuurzadel (bruin)
-stubben veelzeidigheidszadel richting springen (en dat is duidelijk!)(ook bruin)
- dekjes(blauw 2, groen 2, wit 3, beige, geel, zwart)
-zweetdeken, 2 winterdekens, zomerdeken, vliegendeken, zebradeken Lachen
- Drie bitten. Dikke trens, dubbel gebroken aurigan en D trens
-2 hoofdstellen(sjiek nog van Julius) en een van barley nu.(voor Barley met wit onderlegd)
-sprngschoenen, peesbeschermers(2 paar voor buiten en witte voor binnen) en strijklappen achter
-poetskist met inhoud(zachte, harde borstel, rosborstel, haarborstel, andere borstel, glansborstel, hoevebkrabber, hoofdborstel) schaar
-voor in het donker; verlichting, lichtgevende deken, en twee reflectoren om de benen
- drie halsters (een van Julius) leren heb ik pas weggegeven, van barley buiten en voor Barley binnen. (zit wat ruimer omdat ze buiten haar halster afdoet)
-halsband(leren vaststaan)

Voor mezelf
zwarte rijbroek (oud)
2 cavallo rijbroeken en 1 witte cavallo rijbroek allemaal met leren zitvlak,
wedstrijdoutfit
2 paar chaps, leren rijlaarzen, rubberen rijlaarzen(aigle net leer)
-longeersingel,dekensingel
tja dat was het wel een beetje en ik vind dat ik een hele boel heb..

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Iris

Berichten: 2048
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-01 10:29

Uhm wat ik zoal heb:
-Zwart zadel
-2 zwarte hoofdstellen
-leren halster wit halster zwart halster 3 groene 1 rode
-stuk of 5 halster touwen
-poetskist met inhoud
-2 winterdekens zomerdeken zweetdeken vliegendeken
-sjabrakken 2 witte 1 rode 3 groene 2 donker blauwe 1 lichtblauwe 1 geel
-antiklit zadelzeep enz
-longeerzweep en longeerlijn en longeersingel
-thiedeman bijzetteugels
-peesbeschermers
-bandages
-3 rijzwepen, sporen
-rijlaarzen
rijbroeken 2 witte 1 zwarte 2 blauwe 1 bordeauxrode 1 groene en 1 lichtblauwe
-yopurs (of hoe je dat schrijft)
-chaps
-cap
-zadelhoes
-dekensingel

Ik heb mijn verstand niet verloren. Ik heb het zelf weggegeven ~~~ Quote R.W.

ankyy

Berichten: 479
Geregistreerd: 05-01-07
Woonplaats: Thuis

Re: Wat voor spullen ???

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-07 16:50

Misschien een stomme vraag, met wat voor soort zadel, hoofdstel, peesbeschermers, zweetdeken en kleding rijden jullie?. ik ben niet nieuwsgierig wil gewoon alles graag weten.!!

Ik rijd met veelzijdigheidszadel weet niet welk merk, hoofdstel met 1 neusriem weetik het merk ook niet van Verdrietig ,uh roze peesbeschermers en roze dekje, geen zweetdekens krijg ik niet Huilen , uh laarzen (geen leren), handschoentjes, verstelbare cap, paardrijsokjes, paardrij-jas en t-shirtje. Clown zo ik heb mn verhaal weer verteld Tong uitsteken Cool

Orthos; M1+2
Whyoprah; Z1+1


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: meiske1577 en 8 bezoekers