springles vanaf wanneer?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
omarc

Berichten: 98
Geregistreerd: 23-10-03
Woonplaats: in de buurt van Barneveld

springles vanaf wanneer?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-10-03 13:59

Als je nu een jong (3,5 jarige) hebt en je wilt daar volgend jaar in het voorjaar / zomer ermee gaan springen. Niet veel en zwaar, gewoon af en toe een B parcours om ervaring op te doen. Wanneer zouden jullie dan beginnen met springles (van professionele ruiter).

Al begin volgend jaar beginnen met lessen of juist wachten tot je, in het voorjaar/zomer, lekker een B parcoursje rond kan springen en dan met lessen beginnen. Springlessen zijn natuurlijk vaak wat zwaarder dan één parcoursje.
Parcousje is wat losspringen, dan 2 min. parcours rijden en klaar. Springles is natuurlijk meer en vaak dan toch zwaarder. Maar ja, daarentegen is goede begeleiding ook onontbeerlijk. Ik meld er wel bij dat de ruiter in kwestie al wel Z springen is geweest en het opleiden voor een B parcours dus ook makkelijk alleen zou kunnen.

Wat is wijsheid?? Verward

Nu zullen er waarschijnlijk mensen zijn die zeggen dat het veel te vroeg is om te gaan springen, dat het te jong is. Ik heb het over af en toe op concours gaan, niet ieder weekend. Daarbij is het maar een B parcoursje. Dus degene die vinden dat er nog niet gesprongen moet worden, graag niet reageren.


Let_be
Berichten: 7796
Geregistreerd: 25-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 20:19

Springles is niet alleen maar springen, maar ik kreeg ook theorie en moest dus galoppassen tellen, op bepaalde afstand 6 en 10 galopsprongen kunnen rijden, dus je kan echt wel al beginnen mits je een goede lesgever hebt die hier ook aandacht aan geeft....

Savannah (Z2) :):) & Aldate <3 & Giorado :~ !
http://www.horse4u.nl

Tessebes

Berichten: 16930
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 20:47

Ik heb geleerd dat je pas vanaf 4 jaar rustig aan begint met springen. Ik zou dat wedstrijd rijden nog maar een jaartje uitstellen, voor het behoud van je paard.

Anne_GTI

Berichten: 16789
Geregistreerd: 26-09-02
Woonplaats: Kan de rand van Zwollywood zien uit mijn keukenraam, daarom kijk ik liever in de kamer naar buiten

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 22:04

Ik zou juist al in maart ofzo springles nemen. Zo gauw het paard netjes over de benen loopt kan een sprongetje op zijn tijd geen kwaad hoor. Het gaat niet om de hoogte maar gewoon kruisjes etc. springen van een cm of 50 worden ze super handig van en daar heb je alleen maar gemak van met zowel dressuur als springen. Bijkomend voordeel is dat het paard ook oog voor de sprong leert ontwikkelen,(net als de ruiter) juist op dat kleine werk. De hoogte is niet belangrijk. Paarden leren net als mensen door dingen te doen en te herhalen. Door bv. 1x per week te springen rijd je je paard niet aan gort hoor. Als dat wel het geval zou zijn zouden die van mij en van vele anderen allang naar de galemiezen geweest zijn.

favoriet tijdverdrijf overdrijven is ook een vak
hoe sloop je een crosshindernis... nou zo dus
Gaat een ruiter naar de kapper; komt ie weer buiten.... Wat denk je.... Pony weg....

Meisje201
Berichten: 35192
Geregistreerd: 05-09-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-03 16:05

Ik zou zeker nog geen springles nemen.
Zou gewoon nog rustig jaartje wachten.
neem aan dat je je paardje nog neit zo lang geleden hebt ingereden (aangezien de leeftijd)
Is jong ding, je kan het paardje beter eerste gewoon helemaal laten wennen aan het rijden. lekker dressuren en naar buiten af en toe.
Ook zo nu en dan een sprongetje opzetten, maar met springles zou ik nog even wachten als ik jouw was...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 4 bezoekers