Moderators: Coby, balance, Dyonne, Sica, C_arola, Neonlight, Firelight
BaileyMix schreef:45 minuten, is dat niet aan te fietsen? Hoe vaak ga je er naartoe?
shilady schreef:Ik heb vorig jaar een van mn paardjes verkocht was een jaarling
en zij staat op een opfok waar ze hem gewoon eruit mag halen en dingen ermee mag doen wanneer ze wilt
je moet gewoon goed zoeken...
De meeste pensionstallen laten de paarden niet voldoende buiten en het is juist belangrijk dat een jong groeiend dier veel buiten komt en kan lopen elke dag. Dus ik zou het toch in overweging nemen .
150 is een hele lage prijs voor waar jij zoekt
hier in limburg is dat makkelijk te realiseren maar in bv de stad of randstad een hele moeilijke opgave
daar ben je tussen de 200 of 300 kwijt soms zelfs meer om een paard te stallen....
typ op marktplaats bij stalling en weidegang je postcode in en de afstand die je wenst en kijk is wat daar allemaal uitrold... En hier op bokt word er ook geadverteerd met stallingen...
Batlow schreef:shilady schreef:Kijk anders even voor een goede opfok ....
Dat wilt moeders niet, ze wilt niet dat ik hem eerst 2 jaar niks laat doen en dan in een keer uit het weiland trek en meeneem naar een drukke stal. Ik wil vanaf nu dus alles rustig opbouwen, geen opfok voor mij...
shilady schreef:Wat noem jij veel buiten....
Hoe lang komen de paarden in de winter buiten nadat het weide seizoen afgelopen is...
Anders gewoon accepteren dat je meer betaald maar hem wel lekker dichtbij hebt
als er is iets is ben je snel op stal en het scheelt een hoop tijd aan fietsen
Je zegt dat je ook werkt enzo
ik vermoed dat je ook school hebt ect dan is het handig als hij ergens komt te staan waar er ook veel voor je gedaan word
als je dan een dagje niet kan door werk of school examen dan is het ook geen ramp...
Batlow schreef:Paard komt sowieso in een kudde waar hij ook gestald zal worden, maar nogmaals, ik wil geen opfok. Hij is ook al lang gewend aan halster en touwtje en wandeltje en een poetsje. maar ik wil verder dan dat en ik wil geen paard met 3 jaar uit een weiland trekken en ineens aan het werk gaan.. niet dat ik nu met anderhalfjarige leeftijd wil gaan longeren, nee gewoon bezig zijn met hem, dan zal het straks met zadelmak maken alleen maar makkelijker gaan.
Of het beter is? Mwah, in een kudde op een gewone stal is ook prima. Snap niet waarom het beter zou moeten zijn.
Batlow schreef:shilady schreef:Kijk anders even voor een goede opfok ....
Dat wilt moeders niet, ze wilt niet dat ik hem eerst 2 jaar niks laat doen en dan in een keer uit het weiland trek en meeneem naar een drukke stal. Ik wil vanaf nu dus alles rustig opbouwen, geen opfok voor mij...
Citaat:http://www.sectorraadpaarden.nl/
In het kader van de voorlichtingscampagne ‘Ik zorg goed voor mijn paard! Wat doe jij?' wordt het jonge paard deze maand onder de aandacht gebracht. Het spenen, de voeding, de beweging en het sociaal contact zijn van groot belang voor het verantwoord laten opgroeien van jonge paarden. De campagne informeert paardenhouders via een website, posters en social media over de juiste verzorging van een paard.
Het heeft de voorkeur om veulens geleidelijk, vanaf de leeftijd van minimaal vier tot zes maanden te spenen. Dit sluit aan bij de natuurlijke situatie wat voedingsbehoefte betreft. Op deze leeftijd neemt het veulen naast moedermelk ook ander voer op. Op basis van wetenschappelijk onderzoek wordt geadviseerd de veulens geleidelijk te spenen. Dat wil zeggen dat ze voorafgaand aan het spenen worden bijgevoerd met het voer dat ze na het spenen zullen krijgen (beperkt krachtvoer, voldoende ruwvoer/gras) en dat het veulen regelmatig een steeds langere tijd wordt gescheiden van de merrie. Daarnaast is het van belang dat veulens in groepen van minimaal twee veulens worden opgefokt.
Onderzoek heeft uitgewezen dat veulens in een groep elkaar uitdagen om te bewegen. Hiermee wordt hun fysieke ontwikkeling gestimuleerd. Voldoende beweging en goede voeding vanaf de geboorte is noodzakelijk voor de ontwikkeling van bot- en spierstructuren in de onderste ledematen. Alle veulens worden geboren als sociale dieren. Sociaal gedrag moeten ze echter leren. Dat kunnen ze alleen leren van soortgenoten, liefst van dezelfde leeftijd.
De voorlichtingscampagne is een initiatief van de Sectorraad Paarden en richt zich met de website http://www.voorkompaardenleed.nl op het verbeteren van kennis en het wegnemen van onkunde over paardenwelzijn. Paardenliefhebbers kunnen de actie volgen en delen via Facebook op facebook.com/voorkompaardenleed en Twitter met #voorkompaardenleed. De campagne informeert via een website, posters en social media, paardenhouders over de juiste verzorging van een paard.
De campagne is een vervolg op de Gids voor Goede Praktijken, die sinds vorig jaar een aantal praktische richtlijnen voor paardenwelzijn onder de aandacht brengt. De campagne is in juni van start gegaan met voorlichting over het natuurlijke gedrag van het paard. Deze maand staat de ontwikkeling van het jonge paard centraal, de komende maanden wordt aandacht besteed aan de voeding, de verzorging en de huisvesting van het paard.
Paardenhouders en –eigenaren dragen de verantwoordelijkheid om hun veulens en jonge paarden de juiste zorg te bieden. De richtlijnen benadrukken deze verantwoordelijkheid en lichten tegelijkertijd toe hoe de paardenhouder en –eigenaar het beste voor zijn of haar paard kan zorgen. Paarden zijn bijvoorbeeld sociale dieren en om die reden moet het mogelijk zijn voor een paard om dagelijks sociaal contact te hebben met soortgenoten. Verder is een juiste combinatie van stalling, verzorging en beweging essentieel. Maar ook het tijdig inschakelen van een deskundige is een belangrijk speerpunt.
Batlow schreef:gewoon bezig zijn met hem, dan zal het straks met zadelmak maken alleen maar makkelijker gaan.
Polly schreef:Eeeh beter lezen?
Ik beschrijf de manier waarop ik mijn paard heb gehouden en das volgens mij precies zoals jij het wil doen...
Las al die pro-opfok berichten en wilde je laten weten dat er meer mensen zijn die niet kiezen voor opfok en dat dat niet negatief hoeft te zijn.
Polly schreef:Gelukkig komen ze altijd braaf en vol respect uit de opfok, dat heb ik ook vaak genoeg mis zien gaan.. Misschien is het een idee om de keuze van ts te respecteren?