garny95 schreef:ik ben ook benieuwd naar ervaringen ? wordt het gegeten bijv. en van welk soort stro wordt het gemaakt ?
op de site van de producent hippo gold vind u duidelijke info dat het niet alleen tarwestro is, het kan gelijk wat zijn.
HIPPO GOLD KWALITEITSKENMERKEN
Stro staat niet gelijk aan stro. Aangezien Hippo gold honderd procent natuurlijk is ziet het geleverde ligstro er niet altijd hetzelfde uit. Het varieert in leur, grootte en het aantal fijne deeltjes.
Deze variaties zijn het gevolg van de verschillende types stro die gebruikt zijn. Wij verwerken een brede reeks aan strotypes (tarwe, gerst, rogge, enz.) van verschillende afkomst, die we verkrijgen uit verschillende velden, gebieden en microklimatische zones die vaak ver van elkaar verwijdert liggen. Gebieden die slechts 50 tot 100 kilometer van elkaar verwijderd liggen kunnen al significante verschillen ervaren in weer en neerslag. Al deze factoren zorgen voor de verschillen in het uiterlijk van stro van de zelfde soort. Het weer en de bodem vormen de structuur van het stro.
Stro is een broos materiaal om te verwerken. Om die reden kunnen partijen verschillen in hun uiterlijk na frezen en persen. Desondanks is de kwaliteit prima.
We hebben hoge standaarden voor de schone verwerking van de beste strokwaliteit. De belangrijkste factoren die zorgen voor de hoge kwaliteit van Hippo gold zijn schoon, droog stro, volledig afstoffen en thermale verwerking. Hippo gold levert alleen uitstekende kwaliteit.