Ibbel schreef:Alles wat je in plastic verpakt gaat fermenteren. Als het zó droog is dat het echt hooi is (85% droge stofgehalte) lukt dat fermenteren niet goed meer. Hooi is het dan echter óók niet meer als je het dichtsealt, en zodra je een pak openmaakt zal je hetzelfde bederf krijgen. Je kunt hooi wel buiten onder plastic opslaan, maar niet door het dicht te sealen. Er moet juist wel zuurstof bij kunnen blijven komen om geen onvolledige/gedeeltelijke fermentering die je niet wilt, op te wekken.
Als je pakken voordroog te snel beschimmelen en je maakt tóch zelf je hooi/voordroog, ga dan eens op zoek naar een loonwerker die 50-100 kilo pakken kan maken. Om zo te kopen is dat een dure grap, maar in eigen produktie zal het wel betaalbaar blijven.
Sorry maar dit klopt niet. Wij hebben zelf een loonbedrijf en maken onze voordroogbalen ook erg droog omdat dit voor paarden nu eenmaal het mooiste spul is. Deze balen kunnen (mits droog bewaard) zo een maand open liggen.