afspraken bijrijden

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Ethelate

Berichten: 19868
Geregistreerd: 02-10-01

afspraken bijrijden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-09-03 22:10

Ik ga misschien een paard bijrijden en vroeg me af wat jullie zoals hebben afgesproken (toendertijd) en of je dat alleen mondeling of ook zwart op wit hebt staan.
Wat als er wat gebeurt tijdens rijden? verstapt zich, kreupel... Wat als er net wat kapot gaat als jij het gebruikt? (en dan heb ik het niet om een klein bedrag wat door jouw toedoen kapot gaat Knipoog )

Hoe hebben jullie dat geregeld?
*en welke belangrijke dingen vergeet ik Knipoog *

Sommige ezels kunnen enkel over paarden praten


gast361
Berichten: 25879
Geregistreerd: 07-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 22:14

ik heb biks geregeld, heb twee bijrijders en vertrouw erop dat het goed gaat...ja een misstapper dat kan ook bij mezelf gebeuren, ik vindt niet dat je je bijrijder daar op aan kan spreken! Je moet wel een vertouwensband opbouwen met die persoon, en dan is het geven en nemen, en tuulijk moeten ze netjes op je spullen zijn, ik vraag in het begin geen bijdrage voor het bijrijden, alleen een vergoeding voor de hoefsmit vroeg ik toen, en als het klikt kan je een bijdrage vragen voor het riijden, maar dan kijk je ook naar wat je er voor krijgt...
Succes Ethelate!

ingvdh

Berichten: 4593
Geregistreerd: 28-09-02
Woonplaats: uitgeest

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 22:21

Ik heb een bijrijder en heb destijds gewoon goede afspraken gemaakt. Niet zwart op wit. Het zijn er maar weining hoor, bellen als je niet kan, als er iets is etc. Omdat ze maar 1 keer in de week komt hoeft ze me niets te betalen, als ze maar wel lest, en dat gebeurd ook!
In principe belt ze me als er wat is, of als ze niet kan. Niets is erger dan te denken dat je paard/pony lekker gereden/vertroeteld wordt die dag en de bijrijder is niet komen opdagen!

Vwb de kosten als iets stuk is, daar moet je wel afspraken over maken, als je goed WA verzekerd bent dan hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Verder ben ik het met Chiqa een dat er wel een vertrouwsband moet ontstaan. Alles kan stuk gaan ook het materiaal en het paard kan zich verstappen. Als je maar wel de eigenaar ervan op de hoogte stelt, dan is er vaak niets aan de hand.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje!

ikkemetwikke

Berichten: 4801
Geregistreerd: 24-06-03
Woonplaats: in 't Zeeuwse

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-03 09:30

ik heb sinds kort voor 2 dagen in de week een bijrijder!
en heb gewoon mondelinge afspraken gemakt:gewoon verantwoordelijk gedragen:bellen als je niet kunt,niet alleen maar vliegen,goed voor de spulletjes zorgen,etc

als ze tijdens het rijden ineens kreupel is,daar kan zij niet zoveel aan doen,dat zou ik ook kunnen hebben!
als ze maar goed zijn voor Mexx!

Serieus genomen worden, of serieus genomen worden, that's the question!

Annetjuh

Berichten: 1065
Geregistreerd: 23-08-03
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-03 10:30

Ik heb twee verzorgfjorden. De eigenaresse heeft er eigenlijk maar 1/2 keer in de week tijd voor. Als zij dan die dag op de een heeft gereden, rij ik die volgende dag op de andere. Zo hebben ze allebei beweging.

Ik heb niet echt vaste afspraken met haar gemaakt. Ik kom wanneer het me uitkomt en dat schrijf ik dan in het schrift. Ik moet natuurlijk niet 1 keer in de maand komen ofzo! Ik kom zo'n 2/3 keer in de week. Soms rijden we dan samen. Gaan we naar het bos ofzo.

Ik gebruik haar borstels, halsters, zadels, hoofdstellen en haar paarden natuurlijk. Ik heb tot nu toe niks kapot gemaakt, maar als ik dat doe, betaal ik het terug. Maar ik rij gewoon gratis, geen bijrijd kosten. Ik heb wel een halster en wat borstels gekocht. Dat is gewoon een soort bedankje.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

supertygetje

Berichten: 2918
Geregistreerd: 24-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-03 10:48

Ik verzorg samen met een ander meisje een haflinger en een shetje. We hebben eigenlijk bijna niks afgesproken. Wij rijden en verzorgen gewoon en de eigenaren voeren e.d. We hoeven niks te betalen ofzo. In principe betalen zij alles, maar wij kopen ook wel eens iets voor de paarden, wat wij dan toch zelf gebruiken (nieuw halster ofzo)...

Tessebes

Berichten: 16934
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 11:02

Ik ben bijrijder en we hebben mondelinge afspraken gemaakt. Het meeste vond ik niet meer dan normaal trouwens. Goed voor het paard en de spulletjes zorgen enzo. De belangrijkste afspraak vond ik; als Okki wat heeft waar de da voor moet komen, dan moet je hem gewoon bellen. Beter een keer teveel de da laten komen, dan een keer te weinig. Ik geval van twijfel eerst mij bellen of de stalhoudster ernaar laten kijken.

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 13:21

Wettelijk gezien blijft de eigenaar van het paard ALTIJD verantwoordelijk, wie er ook op de rug van het paard zit. Zo ook voor alle spullen die gebruikt worden.

Als een teugel breekt is dat vervelend, maar kan ook bij de eigenaar gebeuren. Zo is bv Isabeau al 2x op haar neusriem gaan staan tijdens het wandelen met Mattis. Lijkt me niet meer dan normaal dat ik de kosten dan NIET op Mattis verhaal aangezien het MIJN pony is die deze domme actie heeft. Haha!

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 13:37

ik heb ook een verzorgster, die rijdt verder gratis, maar als ze wel veel buitenritten zou gaan maken en henk zou dus hoefijzers moeten, dan is dta voor haar kosten.
verder is alles in redelijkheid wel aanwezig, mocht ze iets anders willen gebruiken, dan koopt ze dat op eigen kosten, en gebruitk het in overleg met mij...
verder moet ze me vantevoren laten weten via mail dat ze komt,
en ze rijdt in de les mee die ze zelf betaalt...
verder verwacht ik van haar dat ze verantwoordelijk met mn paarden omgaat, en zelf meedenkt....maar dat is wel bijna vanzelfsprekend...
ook wil ik graag dat ze vooraf even meld als ze een vriendin meeneemt,
en verder is alles op eiegen risico....
das hety wel ongeveer...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, cabochon1, carika, Googlebot, kaylee, Sita77, steefvicky, WendyLotte en 42 bezoekers