Stoppen met paarden? Of verwennerij?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
YvonneAa
Berichten: 2062
Geregistreerd: 07-08-03
Woonplaats: Maastricht

Stoppen met paarden? Of verwennerij?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-08-03 19:34

Help! Ik heb een probleem Verward

Ik weet niet wat het is, maar ik heb sinds een paar maanden eindelijk bereikt wat ik altijd al wou: super paarden, les, iedere dag rijden, super stallen, ect... Maar toch heb ik een rotgevoel Verward !! Ik weet niet wat het is, maar ik heb helemaal geen zin meer om naar de paarden toe te gaan. Ik ben nu zelfs blij met een dagje 'geen paarden', terwijl dat anders nooit had!! Als ik er eenmaal ben, valt het allemaal wel weer reuze mee. Dan doe ik gewoon het dagelijkse of er niets aan de hand is: rijden, stallen uitmesten, aanvegen, en ga zo maar door. Maar mijn hele 'lust' naar de paarden is verdwenen. Ik heb geen zin meer om er even 'spontaan' heen te gaan. Alleen op de lessen verheug ik me op de een of andere manier. Het lijkt wel of het een verplichting wordt Verward!! Ik wil dit gevoel helemaal niet, want ik wil weer de zin hebben om naar de paarden toe te gaan en dat alles weer 'spontaan' en leuk word!! En de paarden opgeven kan ik ook niet. Ik heb naar jaren zeuren/zeiken/tegenslagen het toch eindelijk bereikt: 'eigen' paarden en les met mijn paard. En het is tevens een deel van mijn leven geworden en na een paar dagen niet rijden mis ik het al heel erg. Maar zo gauw alles weer dagelijks wordt, wordt het weer een verplichting.

Hebben jullie hier ook last van/kennen jullie het gevoel of is het gewoon verwennerij? Ik weet het niet en ik probeer ook altijd weer zo enthousiast mogelijk te zijn maar dat helpt niet meer Verward !! Weet iemand wat dit gevoel is/betekent en wat ik er tegen kan doen? Of heeft iemand dit zelf ook meegemaakt of maakt het misschien zelf nu ook mee?? Zoals ik al zei, ik wil dit gevoel kwijt en raak er behoorlijk van in de war


Sim

Berichten: 31008
Geregistreerd: 08-04-03
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-03 19:59

Jeetje, wat vervelend zeg! Ik vind niet dat je verwend bent ofzo hoor! Absoluut niet. Ik hoop dat dat mij nooit overkomt. Ik heb pas sinds een paar jaar een eigen paard en sinds 1 1/2 jaar 2 paarden terwijl 5 jaar geleden er helemaal geen sprake van een eigen paard kon zijn ivm mijn omstandigheden. Gelukkig ben ik nog elke dag blij met mijn paarden en ga er 2 a 3 keer per dag heen en nooit met tegenzin.
Goh, wat moet dat een rotgevoel zijn voor je!
Maar zoals je zelf al zegt, als je er eenmaal bent valt het allemaal wel weer mee en vind je het wel leuk en je verheugt je zelfs nog op je lessen.
Misschien is het een tip om een bijrijdster te nemen die 3 of 4 dagen per week je paard voor je doet. Zo hoef jij niet meer elke dag en heb je weer "meer" tijd voor andere dingen en als je dan naar je paard gaat heb je er tenminste lol in.
Misschien ervaar je het inderdaad wel als een verplichting om elke dag te moeten gaan (tis ook eigenlijk net een baan!)
Ik hoop voor je dat je er uit komt en een oplossing vindt!

Succes en sterkte,

Simmie

Kytha

Berichten: 14944
Geregistreerd: 23-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-03 20:07

Ik herken een heleboel in je verhaal.. de laatste tijd heb ik het ook helemaal gehad, en ik denk er vaak zat over om er maar helemaal mee te kappen. Ik heb op het moment ook helemaal geen zin om erheen te gaan, laat staan te rijden.
Op het moment krijg ik geen les, (en waarschijnlijk krijg ik dat volgende zomer pas weer) en het gaat ontzettend slecht, en ik durf nog maar amper op m'n pony te stappen..
Ik vind het hartstikke leuk om ermee bezig te zijn, maar tegen het rijden zie ik gewoon op. gevolg; pony blijft in de wei staan, word strontvervelend en ik durf er niet eens meer op.
Op het moment heb ik het dus ook helemaal gehad, en ga ik er alleen heen omdat het mijn 'plicht' is.
Maar wie weet is het gewoon een dipje, en komt het allemaal weer goed. Misschien is het dat in jouw geval ook wel!
Succes!

Wie steeds achter de kudde aanloopt, sjouwt altijd door de stront

spoekie

Berichten: 2307
Geregistreerd: 23-02-03
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-03 20:42

ik heb het ook gehad.......ik ben gewoon toch gegaan en heb ook een paar keer iets anders gedaan: een oefeningetje met het lopen aan een halstertouw (en daarna zonder) en dingen gaan doen die je normaal niet doet......En nu vind ik het weer leuk.

OIk ben soms een beetje raar...Maar wel lekker!O

loontje

Berichten: 2885
Geregistreerd: 03-01-02
Woonplaats: Hoogvliet r'dam

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-03 21:08

Ik heb dat gevoel ook gehad.Op de 1 of andere manier werd het te 1tonig.
Heb veel afwisselende dingen gedaan.Dus wandelen rijden uitgebreid poetsen maar ook de standaard dingen en belangrijke dingen.

Ik denk dat vooral afwisseling je gevoel verdwijnen doet.Denk maar eens aan 1tonig werk dat wordt je ook zat.
Dus ga er lekker voor en veel "spelletjes"verzinnen die je kan doen.

http://glitz4kids.webklik.nl/page/homepage Voor wat unieks op uw kinderfeestje.

loulou

Berichten: 13637
Geregistreerd: 12-09-01
Woonplaats: heesch (brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-03 21:10

ik heb dat elk jaar wel een tijdje. meestal zo tegen het begin van de vakantie. dan ben ik echt blij dat ik ff op vakantie kan en nie elke dag naar m'n paard 'moet'.
dit jaar heb ik ook de week na de vakanie niet zo fanatiek gereden, gewoon omdat ik geen zit had. maar nou heb ik elke dag weer zin om te rijden.
misschien gewoon een tijdje iets minder rijden of idd een bijrijder nemen. of gewoon iets anders gaan doen, springen, buitenrijden oid. gewoon meer afwisseling tijdens het rijden. dat is ook leuk voor je paard.

Shiloh

Berichten: 16820
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-03 21:14

misschien is het slim om een bijrijder/verzorger te nemen. er zijn genoeg mensen die heel graag andere willen helpen met rijden en verzorgen, zo hoef jij niet elke dag, ik kan me namleijk best voorstellen dat als je elke dag hetzelfde moet doen het een echte sleur word, en dat is ook niet goed..

want zo word jij niet vrolijk en daar worden je paarden ook niet vrolijk van

probeer ook inderdaad voor wat afwisseling te zorgen, ga eens iets anders doen dan je gewend bent!

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"

supertygetje

Berichten: 2918
Geregistreerd: 24-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-03 21:15

Ja, zou ik ook zeggen. Zorg dat het afwisselend is. En misschien als je het gewoon toch te veel vind, elke dag gaan, dat je dan inderdaad een bijrijder moet nemen. Want het neemt ook heel veel tijd in beslag en misschien dat je dan dingen niet moet doen omdat je naar je paard 'moet' en dat is dan natuurlijk ook niet stimulerend. Als je dan een bijrijder hebt, heb je weer iets meer tijd en ervaar je het naar je paard gaan meer als mogen dan als moeten... succes in ieder geval!

YvonneAa
Berichten: 2062
Geregistreerd: 07-08-03
Woonplaats: Maastricht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-08-03 21:41

bedankt Lachen!! En ik ben blij dat ik niet de enige ben die een paard ervaart als een 'verplichting' Scheve mond !! En dat ik niet de enige ben met dat gevoel.
Misschien moet ik idd gewoon meer afwisseling nemen, eens kijken of dat helpt!! Ik hoop het wel althans!!

Shiloh

Berichten: 16820
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 06:38

trouwens je kunt van je bijrijder, als die geen geld hoeft te betalen, best vragen om als tegen betaling wat stal werk te doen als uit te mesten, dan hoef jij die vervelende klusjes ook niet altijd meer te doen....

maar zoals ik en andere vooral al hebben gezegd kan afwisseling ook een hoop helpen..

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"

Mowtje
Berichten: 323
Geregistreerd: 05-08-03
Woonplaats: schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 06:56

Ach iedereen heeft het wel eens hoor!! Haha! Er zijn ook massa's mensen die bv op aerobics,voetbal, tennis of wat ook zitten en die dan ook een keertje 'geen zin' hebben Verward . Die gaan dan gewoon niet, maar als je een levend wezen hebt.. die heeft er niet om gevraagd om bij jou op stal te mogen. Das net ff anders. Maar je zei het zelf al, als je er eenmaal bent, en je staat ff te knuffelen met je knol en als je komt en je hoort hem keihard hinniken (wat een stom woord eigenlijk) Lovers dan komt je zin eigenlijk gelijk weer terug. *LOL* Tis ff het jezelf ertoe aanzetten om te gaan OK dan!

YvonneAa
Berichten: 2062
Geregistreerd: 07-08-03
Woonplaats: Maastricht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-03 09:51

ja, dat is wel waar Lachen !! Maar het is tegenwoordig niet 'een keertje' geen zin hebben, maar haast iedere dag Verward !! En daar baal ik zo van ...

ellenlouise
Berichten: 3775
Geregistreerd: 18-12-02
Woonplaats: In het groene hart van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 13:57

Ik ken het helaas ook! Ik wijt het aan het feit dat ik al ruim een jaar met allebei aan het tobben ben en nu al voor de 2e keer moet beslissen om in te laten slapen of niet (eerst de een, die leeft gelukkig nog!!! en nu de ander). Dit heeft - en nog steeds - zoveel stress gegeven dat de lol er aardig af is....... Daarnaast baal ik er ook regelmatig van dat ik ze niet kan huisvesten e.d. zoals ik dat graag zou willen.
Aangezien ze volledig verzorgd worden op de stal waar ze nu staan geef ik mezelf Knipoog 2 of 3 dagen per week vrij. Dat geeft voor je gevoel al zoveel lucht......nu alleen nog leren om me niet meer schuldig te voelen haha.

Ik zou ze verder voor geen goud willen missen en ben altijd blij om ze te zien maar ik ben het gelukkigst als ze zichzelf lekker kunnen vermaken!

Probeer de lat niet te hoog te leggen voor jezelf, het is belangrijk dat je er zelf ook lol inhoudt anders is het voor je paarden ook niet leuk als jij het als een verplichting ziet. Beter 4 of 5 x per week met goede zin er naar toe dan 7 x met tegenzin!

Alhoewel ik moet toegeven dat ik het een luxeprobleem vindt!

YvonneAa
Berichten: 2062
Geregistreerd: 07-08-03
Woonplaats: Maastricht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-03 16:54

bedankt Lachen

Saar4
Berichten: 2197
Geregistreerd: 26-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 17:26

Ik herken het zeker wel. Ik heb er vooral last van als ik een hele drukke dag gehad heb en dan 's avonds laat nog moet. Of als ik meerdere paarden moet rijden. Dan denk ik ook wel eens bleeeegh, weer paarden!
Maar als ik een tijd ( begint al bij een paar dagen hoor) niet gereden heb, begint het toch vreselijk te kriebelen!

xtostarlight

Berichten: 9229
Geregistreerd: 03-02-03
Woonplaats: Best/Boskant

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 19:29

ik herken het jammer genoeg ook. Nu heb ik er gelukkig geen last meer van, maar 2 jaar geleden of zo heb ik het ook gehad. Nooit geen zin om te rijden. Borstelen op zich ging nog, maar ik had gewoon geen zin om te rijden. Naar mn paardje gaan moet wel, ze staat aan huis en ik voer dr dus zelf.
Als ik eenmaal aan het rijden was had ik nergens last van, maar toch was ik blij als ze weer afgezadelt was.
Bij mij is het overgegaan doordat ik toen weer de bossen in durfde, vanaf toen ben ik helemaal overgestapt op buitenrijden. Sindsdien nooit meer last van gehad.

mss helpt dat bij jou ook wel, eerst een paar dagen niet rijden, evt iemand anders laten rijden, zodat de paarden toch beweging hebben. Dan begint het misschien weer te kriebelen.

Bij mij helpte het dus door totaal iets anders te gaan doen, misschien ook iets voor jou?

YvonneAa
Berichten: 2062
Geregistreerd: 07-08-03
Woonplaats: Maastricht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-03 20:26

ik zal het proberen !!

Mowtje
Berichten: 323
Geregistreerd: 05-08-03
Woonplaats: schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 20:35

suc6 ermee gaat helemaal goedkomen hoor Knipoog OK dan!

siko

Berichten: 2159
Geregistreerd: 10-01-03
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 23:05

Misschien is het de overgang van het weer? hihi Haha! Grapje, ik ken die dagen ook, maar bij mij speelt mijn kleine mannetje (luukie) een grote rol. Soms put hij zijn mama zo uit dat ik echt geen zin heb om naar stal te gaan...helaas! En dan is er de volgende dag echt iemand boos opme... Ik hoop voor je dat je eruit komt en dat het snel overgaat. Succes ermee.

I finally found what I was looking for: YOU


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, jazzejam, M_maxx, NoaHD, Pluisje8, Rinkex, SensaHorses, Silly1972, Yltje en 54 bezoekers