spenen veulen

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Josée
Berichten: 51
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Bergen op Zoom

spenen veulen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-08-03 15:53

Collega's, ik ben in het trotse bezit van een hengstveulen dat nu 5 maanden oud is en afgespeend moet worden. Hoe kan ik dat het beste doen ? Zonder trauma voor moeder en kind bedoel ik dan. Tips e.d. graag onderbouwd met eigen ervaring, zijn erg welkom. Ik zie er behoorlijk tegen op maar da's meer mijn eigen gevoel natuurlijk.


LadyMadonna

Berichten: 56325
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-03 16:05


Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!

mrie

Berichten: 5990
Geregistreerd: 08-06-03
Woonplaats: Het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-03 18:00

Als je de merrie in haar stal zet, doe je snel voordat het veulen binnen wil gaan de deur dicht en je leid het veulen in de stal ernaast. Het is geen probleem als ze elkaar nog kunnen zien. Na een weekje zet je ze verder uit elkaar en uiteindelijk waar ze elkaar niet meer kunnen zien. Hij zal elke keer dat hij zijn moeder ziet nog wel stampij maken maar dat is niet zo erg. Helemaal trauma loos gaat het aleleen als je vanaf de eerste dan dat ze het veulen had ze al af en toe scheidde en dat gewoon uitbreid.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie