waarom doet mijn paard zo

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
gekke_koei

Berichten: 4425
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: hellevoetsluis

waarom doet mijn paard zo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-08-03 16:11

vandaag had ik weer eens iets. ik ging mijn paard longeren en ja hoor, hij was weer vervelend.
he verschild van dag tot dag of meneer de linkerhand of de rechterhand moeilijk vind.. of stomweg er geen zin in heeft.
zo ook vandaag. links geen probleem, maar rechts kwamen de problemen.
hij weigert zowiezo zijn achterhand er onder te zetten en gaat dan lekker, ondanks de pessoa met het hoofd de lucht in en maar spannen.
ook blijft hij constant rennen en galloperen en als je dan in zijn vorcirkel gaat staan stopt hij, o hij draait gewoon ineens om als je bezigbent.
vandaag had hij wat nieuws. hij dacht ik ga steigeren met de pessoa, dat hele ding stond gespannen en was geen leuk gezicht.
hij ging helemaal door het lint links om rehtsom hij zat helemaal in de knoop met het longeertouw en ik kreeg hem niet te pakken.
na 5 minuten was hij uitgeraast en toen ik hem pakte wilde hij weer aan de kletter. ik heb hem toch zon ram verkocht met de zweep en dat heeft hij gemerkt
hij luisterde perfect, liep geweldig, lekker ontspannen en nageeflijk en die achterhand eronder.
hij neemt me gewoon in de zeik, of er is iets. nouw weet ik dat hij een rot rug heeft, hij wordt binnen kort ook gekraakt, maar volgens mij is dit gewoon in de maling nemen
zo ook met rijden, ik moet hem eerst helemaal verrot meppen met me zweep, nety zo lang tot hij stopt mwt bokken en wat doet hij dan? dan gaat hij nageeflijk lopen en is hij aan me been en luisterd perfect.

waarom moet ik hem eerst helemaal in mekaar slaan voor hij met me wil werken? kan dit niet op een vriendlijke manier?
ik wil er geen sm beest van maken Haha!

kent iemand dit?

rust zacht, mijn lieve willem. we zullen je nooit vergeten.
je blijft voortleven in onze gedachten.
dag, lieve vent 13-6-1988 - 23-11-2007


jihoe
Berichten: 1116
Geregistreerd: 14-08-03
Woonplaats: zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 16:43

aangezien je al aangeeft dat hij problemen heeft met zijn rug, zou je daar dan geen rekening mee houden?
tuurlijk gaat hij netjes lopen als je hem verrot slaat, hij heeft twee keuzes, pijn aan zijn rug hebben en niet geslagen worden of pijn aan zijn rug hebben en wel geslagen worden, begrijpelijk dat hij uiteindelijk voor het eerste kiest.
Zou je de training niet even op een laag pitje zetten en advies vragen aan je kraker?
eerst maar even alle lichamelijke klachten uitsluiten

gekke_koei

Berichten: 4425
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: hellevoetsluis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-08-03 16:56

ik weet dus niet of hij last heeft van zijn rug, maar hij is van de manege geweest en heeft daar vanaf dat hij daar kwam met een kiefer zadel gelopen. niet erg, maar hij kon dus niet tegen het manege werk en is mager gaan worden en toen weer dikker.. anyways, toen ik hem ging leasen zat het zadel dus niet lekker, die klapperde. ik heb een nieuw zadel gehaald, ook eenkiefer en die helemaal op laten vullen, ging goed,maar na 3 maanden zat die ook weer niet goed, begon weer te klapperen. ik heb het zadel er meteen afgehaald en op dit moment ben ik nog steeds op zoek naar een goeie.
ik stuur hem dus naar een kraker omdat ik gewoon zeker wil zijn dat zijn rug in orde komt, voor als er wat mis is.
een verrot slaan is een heel groot woord, ik moet hem gewoon een paar flinke tikken achter mekaar geven, kleine tikkies heeftie na al die jaren manege leren afstompen.
mijn paard is niet elke dag zo, alleen als hij aan het etteren is doet hij zo. je zou verwachten als hij altijd last van de rug had hij het altijd zou doen, maar dat is niet zo.

ook is hij altijs gewend geweest om met de neus in de lucht te lopen, dus zijn rug weg te drukken om wwaarschijnlijk dan de pijn niet te voelen.
en zo'n zware training heeft hij niet.. elke dag 10 minuten longeren en ben daar deze week mee begonnen. hij heeft 2 weken lang lekker in de bak rond mogen hobbelen en ja.. dat vond hij wel lekker en nu hij weer aan het werkt moet wil hij wel eens protesteren.
ik leg er niet voor niets geen zadel op nu, want ik zoek net zo lang door totdat ik wel het juiste zadel gevonden heb, ik laat hem niet weer met een verkeerd zadel lopen, dus dan maar ff een tijd niet rijden.

maar zoals ik al zei, ik weet dus niet of hij rugproblemen heeft, ik zoek gewoon naar mogelijke oorzaken waardoor ik hem beter begrijp.

in het begin dat ik hem had, ik heb hem nu bijna 9 maanden, heeft hij me ook steeds in de maling genomen, met dezelfde streken als nu. dat is weg geweest en sinds hij 'vakantie' heeft gehad doet hij dus weer zo.. vandaar mijn vraag.. neemt hij me weer in de zeik of is het wel iets serieus

rust zacht, mijn lieve willem. we zullen je nooit vergeten.
je blijft voortleven in onze gedachten.
dag, lieve vent 13-6-1988 - 23-11-2007

Estragon

Berichten: 1666
Geregistreerd: 17-05-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 17:04

Heb je hem al eens helemaal na laten kijken door een DA dan??
Ik ben het helemaal met petrabonanza eens dat je hem niet zwaar aan het werk moet zetten en hem eerst helemaal moet laten nakijken voordat je naar de zweep grijpt..

jihoe
Berichten: 1116
Geregistreerd: 14-08-03
Woonplaats: zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 17:17

ik ben blij dat je je vraag nog even toegelicht hebt, maar ik blijf erbij dat je advies moet vragen aan iemand die gespecialiseerd is dus d.a. of kraker. Zodra je zeker weet dat hij nergens pijn heeft kun je hem op zijn donder geven voor zijn gedrag.
deed hij dit ook al op die manege?
het kan ook zijn doordat hij bij jou in een andere (betere) houding moet lopen dan hij voorheen deed dat hem dat gewoon pijn doet aan zijn spieren omdat hij het niet gewend is.lop

gekke_koei

Berichten: 4425
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: hellevoetsluis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-08-03 18:27

op de manege deed hij ook zo ja.
hij wordt nagekeken door een kraker ik krijg morgen het telefoon nr.
hij is inderdaad niet gewend om nageeflijk te lopen, hij heeft een onderhals spier die is zo hard als beton, dus het gaat ook niet zo heel goed. althans ikkrijg het niet voor mekaar.. een ander die er wel eens op rijd wel.
als ik hem met de pessoa longeer, dan longeer ik hem op de lage stand, dus zodat hij zijn hoofd naar voren en omlaag kan bewegen. ik zet hem niet vast, want dat werkt averechts.
maar wat is het nou, zodra hij ook maar iets druk heeft van een hulpteugel met longeren, dan gaat hij al nageeflijk lopen, en dan knabbelt hij ook op het bit en laat hij duidelijk los. iets wat hij met rijden niet doet.
het is niet dat hij er tegen in gaat lopen.
ook als ik hem los longeer, zonder iets, op de nh manier, dat ben ik ook aan het oefenen, loopt hij met zijn hoofd laag, niet altijd, maar over het algemeen wel.
kennelijk is zonder zadel dat een fijne houding voo rhem, terwijl hij met zadel het liefst zijn hoofd in de lucht steekt.
maar ja, kraker komt en zadel wordt vervangen.
ik denk dat ik dan nog maar eensmoet kijken wat het is.
dat longeren wissel ik trouwens af met rijden. en dan rijden zonder zadel, en alleen een beetje stappen met lange teugel.
zoveel last kan hij daar toch niet van hebben, aangezien zijn gedrag helemaal niet laat zien dat hij pijn heeft.
als je op zijn rug drukt, zakt hij ook niet in. hij is er niet overgevoelig op. maar hij heeft wel een ruggegraat die erg uitsteekt en weinig bespiering. dus misschien dat er een wervel verkeerd zit.

rust zacht, mijn lieve willem. we zullen je nooit vergeten.
je blijft voortleven in onze gedachten.
dag, lieve vent 13-6-1988 - 23-11-2007


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers