angst voor het halster

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ellen_vg

Berichten: 133
Geregistreerd: 12-08-03
Woonplaats: turnhout (B)

angst voor het halster

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-03 14:57

heykes, Knipoog ,
ik heb een tweetal weken geleden een paardje van ongeveer een jaar gekocht. Er is nooit mee gewerkt (ze is zelfs in dat jaar niet aangeraakt geweest). Nu dacht ik , om het vertrouwen in mensen op te bouwen laat ik een vriend van mij haar free stylen. Alles gaat goed ze vertoont alle tekenen van onderwerping,....
MAAR.... Verward
Als men haar halster wil nemen geraakt ze in paniek. Zo hebben we dus gemerkt dat toen de vorige eigenaars haar 'halstermak' hebben gemaakt er iets moet gebeurt zijn dat zo eng was dat het een hele diepe indruk heeft achtergelaten. Mijn paardje is erg wantrouwig tov mensen en hangt dus als gevolg erg hard aan mijn ander paard. Wat dan weer als gevolg heeft dat ik niet of moeilijk kan gaan rijden .... Huilen .
Nu weet ik ook dat mijn paardje nog maar een jaartje is dus heb ik er een goed oog in dat alles wel gaat goedkomen en mijn ander paard vind het eens niet erg van eens niet te moeten rijden Haha! !!
Allé als ze vorderingen maakt zal ik het laten weten OK dan! Pling


josien
Berichten: 2554
Geregistreerd: 15-08-03
Woonplaats: Uddel (veluwe)

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-03 17:10

een jong paard zoals je zij een jaar oud is nog echt kind. onderwerping is voor veulens heel normaal. bij een vreemd paard gaat hij ook smekken.
zorg eerst dat hij jouw gaat vertrouwen en dit heeft tijd nodig. tijd en geduld. alles wat vreemd is zal hij in paniek raken. en wat je zij dat hij mischien een nare ervaring heeft gehad met het halster mak meken kan goed. maar dat hoeft voor z'n veulen niet zo veel geweest te zijn. het kan zijn dat er een schik beweging richting hem is gemaakt het hoeft maar klein te wezen. en het is aan jouw om daar achter te komen. zodat je er aan kan gaan werken.

Voor alle info kijk hier http://www.paardenmetplezier.eu

Gezocht boerderij met minimaal 2hec land op de veluwe.

Tayga

Berichten: 2140
Geregistreerd: 17-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-03 20:50

Heb maar flink veel gedult. Bij mijn paardje, dezelfde situatie als bij jou gekocht, had ik toen ze twee jaar was nog moeite met het halster omdoen. Tong uitsteken Veel eten wil ook wel eens helpen Haha! Aan het halster laten ruiken, vervolgens haar neus door het grote gat laten steken om daar wat lekkers te pakken, en dan steeds verder over haar hoofd trekken.
pa, bij mijn paard is het helemaal goed gekomen Haha!
Trouwens nog een tip, ik zou veel mensen bij je paardje laten, die van mij is na drie jaar opvoeding van mij, zo eenkennig als de pest. Op zich niet zo erg maar als je op vakantie gaat ofzo is het best lastig. Of met inrijden Haha! Ze gooide iedereen er binnen dertig seconde eraf, behalve mij, ik mocht er een kwartier opzitten Haha!

ellen_vg

Berichten: 133
Geregistreerd: 12-08-03
Woonplaats: turnhout (B)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-03 18:53

ah en wat gebeurde er na het kwartier?????? Ik heb gewoon veel geduld en weet je wat??? Ik heb haar vandaag (met enigste hulp) al mogen poetsen.
En wat je zegt van dat eenkennig zijn is ook waar, hoor! Ze komt wel snuffelen als er 'vreemde' mense komen, maar schrikt dan meteen terug. Als ik eraan kom mag ik haar al een goede knuffel geven. Dit heeft natuurlijk z'n voor- en nadelen.Mja, ik heb nu aan iemand die ik kan vertrouwen gevraagd of ze mijn paardje deels als verzorgpaard wil nemen, zodat ze al minstens door twee mensen gepoetst,... wordt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aprillia, ClauH, Es_ther, Gloa, GoogleAdsense, haffiefreak, hieltje, joep1970, kiwiwitje, marlies3, Naskur1, nathe, perdjes, petje86, ryukapple en 44 bezoekers