Advies/mening gevraagd

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
sandra1977

Berichten: 1880
Geregistreerd: 02-03-03
Woonplaats: Dedemsvaart

Advies/mening gevraagd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-08-03 00:57

Ik wil graag jullie advies of mening over het volgende,
Ik heb momenteel een heel leuk bijrijdpaardje waar ik puur recreatief mee bezig ben, en waar geen kosten aan verbonden zitten, ja 1x per week 9 euro priveles.
Nu kan ik op een friese merrie gaan rijden van 4 jaar oud. Deze huur ik dan voor 50 euro per maand en kan ik verder als eigen beschouwen. De eigenaar betaald stalling, voer, bekappen, veearts en mest en voert op de dagen dat ik er niet ben. Het is de bedoeling dat ik de merrie verder train en uit ga brengen in de dressuur.
Ik moet minimaal 2 keer per maand priveles nemen van hun instructrice, die rijd Zniveau en dat kost 8 euro per half uur. Als ik het paard eventueel op ijzers wil zetten zijn deze kosten voor mijn eigen rekening.
Verder zijn de uitrijmogelijkheden uitstekend en de facaliteiten bij huis ook. Als ik op concour wil dan brengen zij mij, maar hier zitten wel kosten aan verbonden, hoeveel weet ik niet. (wat zou acceptabel zijn??)
Ik heb zelf geen wedstrijdervaring en wedstrijden rijden met mijn bijrijdpaard zit er niet in. Wel begint de drang naar wedstrijden rijden groter te worden, dit lijkt me erg leuk om te doen.
Wie van jullie kan mij vertellen welke kosten hieraan verbonden zitten (globaal) en of ik dan lid moet worden van een vereniging om te kunnen starten.
Het lijkt me erg leuk om dit te gaan doen, het is wel de bedoeling dat ik mijn huidige bijrijdpaardje er gewoon bij blijf doen.
Wat zouden jullie doen en zijn de eisen en voorwaarden van het leasepaard redelijk?
Zoals ik al zei, lijkt het mij een geweldige kans om zelf een paardje wedstrijdklaar te maken (de basis zit er al in) en om ook zelf wedstrijden te kunnen gaan rijden maar aan de andere kant twijfel ik of het wel een goede overeenkomst zal zijn en of ik het qua tijd allemaal ga redden.
Wie heeft tips of advies wat te doen???!!!

Veni, vidi, vici

Te koop: Eiberweg 38, 7701 VE Dedemsvaart http://www.noordoostwonen.nl/13-b7b5-29 ... s8.twitter


gekke_koei

Berichten: 4425
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: hellevoetsluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-03 05:36

ik vind die eisen eenvoorwaarden wel redlijk ja..
ik leas mijn paard ook alleen betaal ik 345 euro en zijn alle kosten voor mijn rekening. hij is in principe van mij, heb alleen geen koopcontract, dus hij staat niet op mijn naam..

dus dat van jou is natuurlijk een schijntje. en je mag het beesie uitbrengen. een eigen paard hebben is zoveel keer duurder, dus dit is echt een goeie deal. als je je bij rijdpaardje ernogbij kan doen is dat alleen maar mooi meegenomen.
je moet wel lid zijn van een vereniging om wedstrijden te kunnen rijden. danmoet je bij het knhs inschrijven om zo regionaal aan wedsrijden mee te kunnen doen, maar daar kunnen zij je meer over vertellen, moet je maar ff op de site kijken. ik denk dat dekosten voor het rijden naar een concour gewoon de benzine kosten zijn, ik weet niet of ze zelf een trailer hebben... als dat niet zo is moet je daar denk ik een deel van de huur voor betalen.

ik vind dat jehet gewoon moet doen, meestal krijg je zo een kans niet voor een 2e keer en echt dit is niet duur hoor, want je mag het beschouwen als eigen paard.

en hoe moeilijk het ook is, mocht het niet gaan met de kosten, kan je altijd nog zeggenhet lukt niet. je moet voor je zelf gewoon een lijstje maken waarop je alles op een rij zet qua kosten.

maar ik zou het zeker doen

rust zacht, mijn lieve willem. we zullen je nooit vergeten.
je blijft voortleven in onze gedachten.
dag, lieve vent 13-6-1988 - 23-11-2007

Yokie

Berichten: 1708
Geregistreerd: 08-07-03
Woonplaats: Best behoorlijk noordelijk met een dressuurhoed

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-03 07:22

Klinkt goed! Je kan hier veel van leren. Maak wel goede afspraken met de eigenaar (liefst op papier) over met name de kosten. Dat er later geen heibel ontstaat over wie wat moet betalen.

De kosten kan je volgens mij nu redelijk in kaart brengen (zie ook antwoord hierboven), maar houd ook rekening met de aanschafkosten van het wedstrijdtenue. Niet dat dat de doorslag moet geven, trouwens. Is eenmalige investering (ik ga er vanuit dat je zuinig bent op je spullen, hihi).
Oh ja, ook de kosten van het starten moet je meenemen: de startcoupons en inschrijfgelden...

Maar als je de financiele ruimte hebt, zou ik het zeker doen! Veel succes!

Jaffel sprak ooit de wijze woorden:"Hij was not amused dat ik als poesierazzi achter hem aan joeg" Haha!

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-03 08:24

Heb jij de tijd om 3x per dag erheen te gaan om te voeren e.d.?

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Tessebes

Berichten: 16931
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-03 09:21

Als je de tijd en de financiƫle ruimte hebt, zou ik het zeker doen.
Probeer wel de afspraken op schrift te zetten.
Verder zou ik mijn aandacht alleen vestigen op dit paard en het andere paard laten schieten.

sandra1977

Berichten: 1880
Geregistreerd: 02-03-03
Woonplaats: Dedemsvaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-08-03 12:19

Carola : Als ik niet aanwezig ben, hoe ik niet te voeren en te mesten, dat staat ook al in mijn 1ste verhaal, alleen als ik bv 's avonds rij moet ik daarna voeren.
Tessebes : dat andere paardje laat ik niet schieten, daar rij ik ongeveer 2 keer per week op en die heeft mij weer over mijn angst heen geholpen dus die blijf ik gewoon ernaast rijden mocht ik die fries gaan rijden.

Mocht ik het inderdaad doen, dan wil ik de afspraken zowieso op papier hebben, misschien vraag ik wel of ik een maand mag kijken of ik het red, qua tijd en of het klikt met het paard voodat ik een langere overeenkomst aanga.
Wat zijn ongeveer de kosten van startcoupons en inschrijfgelden etc?

Ik ga aankomende week zowieso een keer kijken en dan wil ik alles helder krijgen.

Veni, vidi, vici

Te koop: Eiberweg 38, 7701 VE Dedemsvaart http://www.noordoostwonen.nl/13-b7b5-29 ... s8.twitter

Zabbie
Berichten: 1333
Geregistreerd: 04-01-03
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-03 12:26

Ik heb gedurende 3 jaar een Friese merrie voor een kennis van me uitgebracht op wedstrijden. Ik deed dit kostenloos, alles werd voor me betaald. De eigenaar heeft er uiteindelijk een betere merrie aan overgehouden. Ik denk dat je wel goed met ze moet bespreken wat ze van je verwachten, zijn het erg prestatiegerichte mensen of is het meer voor het plezier. Dat is wel erg belangrijk. Ik kon het op een gegeven moment niet meer opbrengen omdat de eigenaar steeds verantwoording wilde als ik een keerjte niet kon komen trainen of als ik een keer 160 ipv. 165 had behaald. Ik heb toen mijn eigen paard gekocht en de onafhankelijkheid bevalt me een stuk beter.

Kortom : om de kosten zou ik het niet laten, want dat klinkt goed. Maar maak goede afspraken met ze, en het liefste zwart op wit.

voor het eerst sinds jaren "paardloos..." 15-05-2008 een nier van mijn moeder gekregen, voor alle overige nierpatienten die wachten op een donor, mensen : " Don't take your organs to heaven, heaven knows we need them here "...

sandra1977

Berichten: 1880
Geregistreerd: 02-03-03
Woonplaats: Dedemsvaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-08-03 00:06

Even een update. Is een beetje een lang verhaal geworden, sorry.
Ik ben afgelopen dinsdag wezen kijken naar de friese merrie.
Daarvoor was ik even op de Hardenbergse Ruiterdagen en kwam daar een kennis tegen. Die vroeg aan mij of ik nog op zoek was naar een paardje waar ik wedstrijden mee kon gaan rijden. Ik gezegd dat ik dat nog was.
Ze wist nog een paardje, een ruin. L-dressuur en L-springen. De eigenaar was op zoek naar een wat oudere ruiter voor het paard. (de oom eigelijk, zijn neef is de eigenaar maar die mag vanwege een ongeluk niet meer rijden maar wil wel het paard houden)
Ik zou alle vrijheid krijgen, hoefde verder voor het paard niets te betalen alleen de wedstrijdkosten en vervoer regelen, de man heeft geen trailer.
Ik in dilemma omdat ik later op de dag naar die fries zou gaan kijken, maar in ieder geval nummers uitgewisseld.
Gewapend met mijn schoonvader naar de fries op pad. Komen wij daar aan staan die mensen op het punt om weg te gaan, ze was mij helemaal vergeten. Oke, kan gebeuren. De fries op zich was een plaatje om te zien. Ze was van haar zoon, die er vanwege zijn verstandelijke handicap niet op mocht rijden omdat het paard hier te duur voor was maar als ik het paard zou leasen zou hij mij wel moeten helpen met poetsen en uitstappen e.d. Oke, dat was ook nog te doen. Het paard werd via NH gereden, hier moest ik lessen in gaan volgen. De omgeving was rommelig en er liepen een heleboel mensen op het erf met kleine kinderen, kleine crosmotoren die voor de paardenboxen langs schuurde etc. Hier kreeg ik al een onprettig gevoel van, beetje een sekte idee. Zou me 55 euro lease gaan kosten, 18 euro les, 2x per maand, beslag voor de wedstrijden, wedstrijdkosten en vervoerskosten. De vrouw was al tegen mij aan het praten alsof de leaseovereenkomst al rond was. Toen ik aangaf dat ik eerst een keer wilde komen op te rijden om te kijken of het klikte met het paard zat ze me raar aan te kijken en zei dat het paard met iedereen klikte omdat het zo rustig was. Ze eindigde met "heb je nog vragen want ik sta hier nu al weer te lang te praten, ik moet weg." Wanneer kan ik je verwachten, en oh ja, graag vooruit betalen.
Afgesproken dat ik eerst een keer kom rijden voordat ik een beslissing maak.

Vanmorgen bij die ruin wezen kijken, staat in pension op een manege, 2 binnenbakken, ruime buitenbak, springweide etc. Paard mag ik bekijken als eigen, de eigenaar voert, mest en zet hem buiten en verder niets. Als ik wedstrijden wil rijden moet ik deze kosten zelf betalen maar de ijzers betaald hij, ik hoefde maar een gil te geven en hij zou de smit laten komen. Vervoer moet ik wel zelf regelen. Ik hoef geen toestemming te vragen als ik een wedstrijd wil gaan rijden. De ruin is een leuk paardje om te zien, rustig in de omgang. Weet alleen nog niet hoe hij heet, wist de oom van de eigenaar niet, moest hij even een keer de papieren meenemen. Er schijnt een goede afstammeling in te zitten en het paard zou aardig wat potentie moeten hebben met een goede ruiter.

Ik ga dus vanaf vandaag die ruin rijden, heb een goed gevoel bij het paard, de eigenaar en de afspraken. Ga er dinsdag voor de eerste keer op rijden, ben benieuwd................
Misschien kan ik begin volgend jaar mijn eerste wedstrijd wel eens gaan rijden, komt dat er na 15 jaar recreatief paardrijden ook eens van...

Veni, vidi, vici

Te koop: Eiberweg 38, 7701 VE Dedemsvaart http://www.noordoostwonen.nl/13-b7b5-29 ... s8.twitter

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-03 07:50

Wijs besluit! Heel veel succes met je nieuwe bijrijdpaard.

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-03 08:56

Dat klinkt eerlijk gezegd een stuk beter dan die fries. Heel veel plezier met je nieuwe bijrijdpaard.
Heb je nu nog tijd genoeg om dat andere paardje te blijven rijden?

* To Belg, or not to Belg *

sandra1977

Berichten: 1880
Geregistreerd: 02-03-03
Woonplaats: Dedemsvaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-08-03 11:43

Ja, dat zal de tijd even uit moeten wijzen maar ik verwacht hier geen problemen bij. Dat andere paardje rij ik niet zo heel veel in de week, en daar rijd de eigenaar zelf ook nog op en de buurman voor het springen, die krijgt dus regelmatig beweging. Straks zal het wel weer wat minder worden, ze hebben geen bakverlichting en alleen een buitenbak, bij die ruin kan ik bij alle weersomstandigheden rijden door de binnenbak. Ik verwacht dus dat ik mijn tijd goed zal kunnen verdelen.

Veni, vidi, vici

Te koop: Eiberweg 38, 7701 VE Dedemsvaart http://www.noordoostwonen.nl/13-b7b5-29 ... s8.twitter

Alja

Berichten: 20794
Geregistreerd: 05-10-02
Woonplaats: Emmercompas-cuum

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-03 14:39

het klinkt beter met deze ruin dan met de fries, hopen dat het rijden ook een beetje goed gaat...

en weet je la hoe hij heet? Tong uitsteken

ALTIJD AL EENS IJSLANDER WILLEN RIJDEN:
http://www.bokt.nl/markt/ad/437352/alti ... len-rijden

pmarena

Berichten: 34413
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-03 16:12

Die ruin klinkt erg leuk , die Fries is idd wel een tegenvaller ja , althans die mensen waar hij staat.
Zou ik niet meer heen gaan en helemaal afschrijven...

Veel plezier mer de ruin , klinkt erg goed !!!

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm, Biothane teugels in allerlei kleuren. *\o/* Klik hier

sandra1977

Berichten: 1880
Geregistreerd: 02-03-03
Woonplaats: Dedemsvaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-08-03 16:57

De fries heb ik inderdaad afgezegd. En Alja, ik zie de eigenaar dinsdag waarschijnlijk weer, als het goed is weet ik dan hoe het paardje heet.

Veni, vidi, vici

Te koop: Eiberweg 38, 7701 VE Dedemsvaart http://www.noordoostwonen.nl/13-b7b5-29 ... s8.twitter

pmarena

Berichten: 34413
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-03 17:15

Wel grappig dat hij dat niet weet , ook wel een beetje raar eigenlijk dat dat nooit ter sprake is gekomen Lachen

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm, Biothane teugels in allerlei kleuren. *\o/* Klik hier

sandra1977

Berichten: 1880
Geregistreerd: 02-03-03
Woonplaats: Dedemsvaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-08-03 17:31

Tja, hij had het ovr Lodewijk o.i.d. maar dat kon ook maar zo een ander paard zijn. De oom van de eigenaar die hem verzorgd is er erg gek mee en doet de verzorging met liefde maar heeft verder weinig kaas gegeten van het paardengebeuren. Is nog een echte oude boer vanuit de tijd dat vee geen namen kreeg.

Veni, vidi, vici

Te koop: Eiberweg 38, 7701 VE Dedemsvaart http://www.noordoostwonen.nl/13-b7b5-29 ... s8.twitter

sandra1977

Berichten: 1880
Geregistreerd: 02-03-03
Woonplaats: Dedemsvaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-03 23:29

Ik heb vanavond voor de eerste keer op Nielson (zo heet hij dus) gereden. Hij is zo stijf als een plank en vrij aan de bolle kant omdat er de laatste tijd weinig tot niets met hem is gedaan. Op stal is hij erg braaf en lekker rustig. Ook tijdens het rijden was hij rustig, zegt maar niet vooruit te branden. De meiden op stal hadden al gezegd dat de vorige berijdster flink met de sporen in de weer was geweest Boos! (daarom mag ze hem dus ook niet meer rijden.) en zeiden dat ik ze er ook maar aan moest hangen, maar om die reden : daar heb ik geen behoefte aan. Ik wil eerst, eventueel met zweepje, Nielson weer goed op het been laten reageren. Hij heeft noppie conditie, na 20 minuten stap en draf was hij al helemaal munt en bezweet. We gaan eerst samen eens aan zijn conditie werken en aan de respons op het been zonder sporen. Ik heb er een goed gevoel over en we gaan lekker aan de slag met zijn 2en. En misschien volgend jaar wel mijn eerste wedstrijd?!! OK dan!

Veni, vidi, vici

Te koop: Eiberweg 38, 7701 VE Dedemsvaart http://www.noordoostwonen.nl/13-b7b5-29 ... s8.twitter

replika

Berichten: 992
Geregistreerd: 01-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 23:49

Dit klinkt tcoh wel als een ideaal paardje, ook al moet hij nog even weer "opnieuw aan het been geredn worden: Haha!

Quote Jalisco: Zolang er over je geroddeld wordt, zijn ze je nog niet vergeten Haha!

Reppie Lovers


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: eef1991, Googlebot, Jadeleigh263, Myrthe_bz, nannyrana7, sanso en 44 bezoekers