Schrik op tijdelijk paddockje?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
mandymonica

Berichten: 726
Geregistreerd: 31-05-02

Schrik op tijdelijk paddockje?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-07-03 08:18

Volgende week ga ik voor het eerst naar een wedstrijd waar ik een dag van tevoren al naar het terrein ga, omdat ik anders in de knoei kom met reistijd (érg vroeg opstaan en het idee dat het niet eerlijk is voor m'n paard: op 1 dag 2x 125 km trailer en dan ook nog een endurance-rit lopen).

De "overnachters" mogen op het terrein een paddockje uitzetten voor het paard, een stal huren vond ik geen optie: mijn paard staat de hele zomer dag en nacht buiten, dan laat ik haar niet de nacht voor zo'n rit "opstijven" in een box. Nou heb ik al leuk van die plastic palen gekocht (1,6 meter hoog, plastic met een grondpin en een "stijgbeugel" om ze stevig in de grond de piepen) en een rol schriklint komt er ook, al moest ik wel even slikken toen ik zag wat dat kostte.

Nou heeft mijn pony respect voor het schrikdraad en daarnaast weet ik niet of dit "overnachtingsavontuur" in de toekomst herhaald gaat worden. Het aanschaffen van een schrikapparaat om de boel echt onder stroom te kunnen zetten lijkt me daarom een beetje voorbarig. Daarom ben ik van plan om het schrik maar achterwege te laten, gewoon 3 rijen band spannen en er vanuit gaan dat ze het niet uit gaat proberen.

Hebben jullie hier ervaringen mee? Is het schrik echt nodig op zo'n moment? "Thuis" laat het schrik ook wel eens te wensen over en meestal blijft ze dan ook achter het draadje (1 draadje op borsthoogte) of springt er huizenhoog overheen, op het moment dat een ander paard de hoogte gereduceerd heeft tot een centimeter of 20 (door er fijn overheen te walsen en de paaltjes krom te trekken).

Een lang verhaal, graag jullie commentaar!!

Leef je dromen, droom niet je leven... en sinds ik me dat ben gaan realiseren heb ik mijn wereldpony!
En sinds kort ook nog mijn eigen bedrijf :D
Hulp nodig bij ziekteverzuim?


ArwenLune

Berichten: 6667
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-03 08:51

Als je drie lagen lint hebt (de hoogste op 150cm ongeveer) en je paard heeft er respect voor, dan kan je het wagen. Die van mij kan ook best achter een 'koud' draadje voor een nacht. Als je een uitbreker hebt is het wat anders... En je zit natuurlijk wel op vreemd terrein, dat wil nog wel eens invloed hebben op je paard...

"They say the snow on the roof is too heavy; they say the ceiling will cave in. His brains are in terrible danger!"

Faas

Berichten: 12718
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Steenwijksmoer

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-03 08:59

Wij hebben zo'n tijdelijk paddockje. Gewoon zo'n draagbaar schrikdraadapparaatje kopen. Bij Agradi hebben ze altijd leuke aanbiedingen. Gaat prima.

Succes alvast.

'Paint' it 'Black'

mandymonica

Berichten: 726
Geregistreerd: 31-05-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-07-03 12:18

Ik snap dat dat prima gaat, maar wat kost zo'n ding? Volgens mij gaat het allemaal de 100 euro ruim te boven en dat voor misschien 1 x een overnachting... Beetje zonde. Zijn die dingen misschien ergens te huur of te leen?

Leef je dromen, droom niet je leven... en sinds ik me dat ben gaan realiseren heb ik mijn wereldpony!
En sinds kort ook nog mijn eigen bedrijf :D
Hulp nodig bij ziekteverzuim?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 9 bezoekers