rare fratsen?

Moderators: C_arola, Dyonne, SayaJones, Apple, Coby, petraaken, Nicole288, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Natascha

Berichten: 6473
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-08-01 13:12

nou ik me toch zit te vervelen. Hebben jullie nog leuke verhalen van rare fratsen die jullie paarden wel eens uithalen of uitgehaald hebben. De mijne is nl een echte clown die altijd wel wat nieuws verzint. De rest op stal is altijd zo netjes dat ik me af en toe best wel eens schaam voor z'n maffe streken. Steek maar van wal dus Haha!

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-01 13:24

Heb je even? Haha!

Party!! Pablo heeft laatst een bejaarde man van zijn fiets af gelopen. Hij was bang van een aanhangwagen en die bejaarde man wilde er perse langs fietsen en toen liep Pablo dat mannetje maar omver, heel rustig maar die man viel wel.

Party!! En de kraan in onze stal is ook niet meer. Het halstertouw was los gegan terwijl ik Pablo's staart stond uit te pluizen en toen wilde meneer de kraan even inspecteren en kwam vervolgens met zijn halster er aan vast te zitten. Hij trok zich heel relaxt weer los en toen zat er een gat in de waterleiding.

Party!! Toen hij een halve dag oud was is hij in de vaart gesprongen. Ik dacht dat hij dat never nooit zou doen maar hij nam een aanloopje en sprong Verward

Party!! En met een paar maanden oud is hij over het hek gesprongen om eens buiten de wei te kijken.

Party!! Vroeger zat hij ook heel vaak vast met poetsen, dan kreeg hij het voor elkaar om het touw over zijn kop en dan door zijn mond te trekken en dan zit je vast dus. En dan stond hij gewoon rustig te wachten tot ik hem weer losmaakte. Wel een beetje moeilijk kijkend. Dat deed hij altijd heel rustig terwijl ik het touw al heel kort deed, dan was ik rustig zijn kont ana het poesten en dan keek ik eens naar voren en dan zat hij weer vast.

Party!! Hij heeft ook een keer met zijn ene achterbeen tussen de planken van de buitenbak gezeten omdat hij zo raar bokte. Dat was minder want daar heeft hij nog steeds een litteken van. Ik snap ook niet hoe hij het voor elkaar kreeg maar opeens zat zijn been er tussen en trok hij hem er gauw weer tussen uit maar toen was er wel een flinke schaafwond.

Party!! Met losgooien is hij ook een keer zo hard onderuit gegaan dat zijn achterbenen naar achter lagen (heel eng, heb ik zelf gelukkig niet gezien).

Party!! Op een dag heeft hij mijn bh-bandje heel hard naar achteren getrokken en toen losgelaten. een flinke striem op mijn rug dus.

Manon 2

Berichten: 2726
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-01 13:39

Katrien, vooral om die laatste moest ik erg hard lachen!

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe

Natascha

Berichten: 6473
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-08-01 13:43

Die is inderdaad grappig zeg Haha!
Lois heeft bij z'n vorige eigenaresse een lollie aan het stokje uit d'r mond getrokken.

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

Ineke2
Moderator Algemeen2
No worries, be happy!

Berichten: 22089
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-01 13:52

Over Shadow heb ik nog wel een paar leuke avontuurtjes te vertellen Haha!

Clown Wij gingen met Shadow naar het Kralingse bos wandelen (hij was toen ongeveer een jaar oud en de stal waar ie toen stond was redelijk dichtbij dat bos)
Toen wij een tijdje in het bos wandelden, kwamen wij een man tegen, die een beetje bang was van paarden...en Shadow die ging heel hard hinniken, die man schrok zich te pletter en klom zo de boom in Haha! en Shadow bleef maar hinniken *LOL* Wij lagen helemaal in een deuk!!

Als wij hem loslieten in de buitenbak moest iedereen van stal bij de bak blijven staan, anders ging Shadow liggen en rolde hij zo onder de stang van de buitenbak door Haha! en dan kreeg je hem het eerst volgende uur niet meer te pakken Tong uitsteken (belangrijk detail hij was toen nog hengst Scheve mond\ af en toe ERG lastig dus...)

Toen mijn vriendin en ik een keer gingen wandelen met Shadow, kwamen wij bij een pad waar een grote waterplas op lag waar wij doorheen moesten. (Je kon er niet omheem) en hij dacht echt bekijk het maar, ik wil geen natte voetjes Tong uitsteken Na een paar keer proberen om hem over te halen, gaf ik hem een tikje met het uiteinde van mijn halstertouw, toen zette hij 1 stap, maar mijn vriendin dacht o hij gaat lopen en liep iet harder dan die pony. En toen gaf Shadow haar een harde duw met zijn neus...*plons* toen lag mijn vriendin voorover in die modderplas Haha!

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)

Lisette

Berichten: 2676
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-01 13:54

Wat ik ooit grappig vind van Barbiano. Hij kan soms heel dom kijken en dan een lik over mijn borst geven. Met kleding aan uiteraard. Haha! Ben altijd blij als niemand dat ziet.

Of hinniken naar een merrie en dan zijn 'slurfje' er uit laten hangen. Ons ruintje denkt nog dat hij hengst is.

Als hij uit de wei komt gezellig bij zijn vriending Harona op bezoek gaan. Dan staan ze dus met zijn tweeen in haar stal. En uiteraard gaat er altijd de verkeerde uit
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Lisette op 2001-08-06 12:32 ]</font>

Sandra_H

Berichten: 1650
Geregistreerd: 14-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-01 13:56

Sam loopt onder draadjes door, als er geen spanning op staat tenminste. De ene helft van z'n land was vorige week bemest (met natuurlijke mest) en netjes afgezet. Sam stond steevast aan de bemeste kant als ik aankwam. Hij heeft het ook gepresteerd toen ik erop zat. Dat was wel meer per ongeluk, en stom van mij omdat ik er zo los (zonder hoofdstel) op zat. Maar goed hij heeft het nu dus door, en daar maakt hij grof misbruik van.
Verder maakt ie veters los en ritssluitingen open, heeft hij laatst een keer de klomp van de hoefsmid in 2en gebroken toen hij ineens met al z'n gewicht op z'n voorbeen ging hangen en de smid het niet meer kon houden.
Meer weet ik even niet zo snel eigenlijk. Raar genoeg?

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-01 14:03

Okee clown IJsco Clown <br>

Geniepig idee 1: Laat ik de waterton omgooien op het moment dat mijn baasjes weg willen fietsen bij -5, die ze net gevuld hebben met 5 emmers ijskoud water bij de waterput. Boos!

Geniepig idee 2: Laat ik over het verse hooi heen piesen zodat de rest het niet meer lust en ik lekker alles voor mezelf heb. Misselijk

Geniepig idee 3: Laat ik net doen of ik kreupel ben als we naar les gaan en als we dan omdraaien richting wei weer op een soepel drafje teruggaan. Schijnheilig

Geniepig idee 4: Laat ik me niet tegenhouden door een minuscuul schrikdraadje tussen onze zanderige wei en het sappige gras. Laat ik eronderdoor kruipen. Vork

Geniepig idee 5: Laat ik inbreken in de hooischuur. Laat ik alle hooibalen van de stapel trekken en een enorme puinzooi maken en me verstoppen achter de troep als de baasjes komen. Tong uitsteken

Geniepig idee 6: Laat ik voor de 362785962785678e keer stiekem mijn halster afdoen op mijn mysterieuze manier en laat ik alle voertonnen omgooien in de hoop dat er een deksel af valt. En vervolgens in de enorme ravage lekker op mijn gemak hier en daar een hapje nemen.

Geniepig idee 7 (<b>de ultieme kick!!!</b>): Laat ik tijdens een buitenrit OP MIJN KONT gaan zitten omdat ik een paadje niet in wil. Gewoon relaxt, niet gestressed ofzo, gewoon die achterhand laten zakken, oortjes naar voren en wachten tot we weer naar huis gaan. En vooral mijn baasje negeren die met allerle zielige maniertjes mij overeind probeert te krijgen. Vooral blijven zitten en heel schattig kijken als er voorbijgangers komen... En dan...als er niemand meer is...en mijn baasje rood aangelopen is (van woede?? van inspanning?? van schaamt?? of van alledrie??)relaxt weer opstaan en besluiten TOCH dat ene paadje maar in te gaan....

Dit is nog maar een hele kleine selectie van wat IJsco het afgelopen jaar heeft uitgespookt. Haha!

Natascha

Berichten: 6473
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-08-01 14:04

Zal er maar eens een paar van Lois opzetten.
Haha! als er geen stroom op het draad staat (hoe ie het weet weet ik niet) dan pakt ie het tussen z'n tanden, doet een stapje naar achter en laat het los zodat het een "poing" geluid maakt. Vindt ie leuk want z'n oortjes gaan helemaal naar voren en hij probeert het nog een keer.
Haha! als ik chagrijnig ben gaat ie met z'n kop tussen z'n voorpoten staan, laat z'n bovenlip bungelen en gaat scheel kijken. Daar moet ik altijd heel erg om lachen en dat weet ie precies.
Haha! gaat met z'n poot op een bezem staan wippen totdat de steel omhoog komt. Ik zeg altijd dat ie dat niet mag omdat dat gevaarlijk is en hij heeft ook wel eens de steel tegen z'n neus gehad, maar ging daarna weer vrolijk verder. nu leg ik de bezem VER weg als ik aan het poetsen ben.
Haha! emmers zijn om te slopen, op te staan, op te tillen en weg te gooien en natuurlijk om er een eeuwigheid in te gaan staan likken (er zou maar eens een restje eten in kunnen zitten
Haha! ik dacht laatst dat ie ontdekt had dat ie een mannetje was. Hij liep los en ging staan flikvlooien bij een merrie. Heel lief kijken en dan over de hals likken en frummelen totdat de merrie met d'r ogen dicht stond te genieten (cassanova). Toen ze niet oplette dook ie snel met z'n kop in d'r voerbak.
Dat waren er een paar maar over een poosje weet ik er vast nog veel meer Knipoog

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

vikki

Berichten: 14248
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-01 15:00

Huh...dat Jantina nog niet gereageerd heeft met dat kleine clowntje van haar zeg... Schijnheilig maar eh...rare fratsen??? Escala??? Uhm...nou vooruit, zal eens kijken wat ik nog weet...

*Toen ik haar net had was ik eens lekker aan het rijden, kreeg madam accuut zin om te rollen en zonder het te laten merken (niks eerst ff uitgebreid kuiltje graven...) liet ze zich door de benen zakken en daar lag ze dan...met mij nog op haar rug!!! Moet wel zeggen dat ze toen ook heeeeeeel snel weer opstond... Schijnheilig

*Toen we afgelopen januari van stal verhuisd zijn, had mijn puk al snel door waar de voorraad kuilgras lag...de eerste keer dat mijn bijrijdster lekker had gereden nam madam zodra Petra bij het afzadelen het hoofdstel uit had gedaan dan ook een sprintje naar het kuilgras!!! Haha!

*Staat een hele knappe ruin in het landje naast Escala, en ja, als die lekkere kerel je roept denk je natuurlijk niet aan die bijrijdster die je vast houdt...die sleur je gewoon mee terwijl je in galop naar naar dat lekkere ding toe gaat...

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-01 15:14

Verward (Pinky) Spelen met de palen van de hindernis?! iedere dag vind ik die palen ergens anders in zijn wei Clown

Verward (Mysty) Schrikken van sproeiers en vervolgens dwars over Inge heen lopen

Verward (Rossy) Zo hard bokken dat je onderuit gaat...

Verward (Pinky) Met 1 voet in zn drinkbak gaan staan zodat je beter bij een lekker mals grasje kan

Verward (Marjon) Schrikken van je eigen scheet

Verward (Pinky) Gaan bokken omdat ie onderuit gaat in de gladde longeerbak, zodat hij NOG een keer onderuit gaat.

Verder kom ik nie, moet nog ff nadenken, maar ut zullen er best wel meer geweest zijn Lachen

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-01 16:03

Eehhmm, heb je even de tijd?? Haha! Hier een paar van mijn paard:

- Laats nog, ik ging koeien halen en liep helemaal zonder zadel en halster naar achteren. Gaat die op eens keihard naar voren sjezen en gaat uiteindelijk op z'n rem voor de sloot. Je snapt denk ik wel het gevolg...
- Hij gooit met autobanden naar mensen, ook bezems en ballen zijn favoriet, of stoelen.
- Als het heel warm is heeft die vaak geen zin om mee te gaan, als die mij dan ziet gaat die heel snel met z'n hoofd achter een muurtje staan. Hij heeft nog steeds niet door dat z'n dikke kont erachter vandaan steekt!
- Als ik verdrietig ben gaat die met z'n lipje kroelen door mijn haar. Opeens trekt die dan mijn elastiekje eruit en gaat daar mee spelen. Een manier om mij te laten lachen.
- Hij laat opzettelijk mensen struikelen, of trekt ze aan hun kraag als ze geen aandacht geven.
Hier hou ik het maar voorlopig bij.

Inzicht zonder handeling brengt geen verandering
*zucht*waarom begin ik steeds te laat om tentamens te leren...

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-01 16:12

*LOL* Ik zie IJsco al helemaal op z'n gat zitten *LOL* *proest!*

Hihi, dan valt het met Milena nog wel mee.....

* Mileen probeert in het Amsterdamse Bos kleine meisjes te vertederen door heeeeel schattig onder haar voorpluk uit te kijken, maar als ze dan geaaid wordt, pikt ze ijsjes, snoepjes en chipjes af.

* Als er een "vreemde" op haar rug gaat zitten, stapt ze heel braaf rustig weg, tot er aangedraafd wordt. Dan gaat de turbo-stand aan, oogjes op standje Joepie, oortjes max. naar voren en gaaaaaaan met die banaan. Op het moment dat de ruiter in paniek raakt en HOOOOO roept, zet ze vier poten schrap met haar hoofd omlaag.....

* Leonardo heeft het geflikt toen onze toenmalige bijrijdster een keer een westernlesje gereden had en hij flink gezweet had, om toen hij even stilstond es lekker te gaan rollen. Alleen jammer dat de ruiter en het zadel nog op z'n rug zaten.....

* pasgeleden waren we buiten aan het rijden in het recreatiegebied hier, waar ruiterpaden en fietspaden elkaar regelmatig kruisen. Op 1 pad lag een banketstaaf klein greppeltje, waar onze beide helden niet overheen durfden. Na wat getut en gelach heb ik Milena een aanloopje laten nemen, en sprong ze er een meter hoog overheen. Leonardo (ons springtalent, not...) twijfelde nog even, maar zag toen in dat hij dat ook moest kunnen, nam vanuit stilstand een enorme rotsprong, en landde op het fietspad (waar al 10 minuten geen hond langsgekomen was) recht voor een man op een fiets. Die sprong met een enorme jump van z'n fiets en heeft tien meter verderop uit staan te hijgen van de schrik......

irene

Berichten: 3538
Geregistreerd: 08-06-01
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-01 18:09

Voor de stal van mijn Fjord Orwin zit het knopje van het licht van de stal. Om dat aan te kunnen doen moet je voor zijn staldeur op een trapje staan en je iets uitrekken, dan kun je er net bij
Je staat dan wel precies met je kont voor de stal van Orwin.

Ik geloof niet dat er iemand op stal is die hij nog niet te pakken heeft gehad Haha!

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 07:18

Leroy stond een keer met halster om naast de paddock van Ronald, een hengst. Ronald pakte toen over het hek Leroy bij zijn halster (met zijn tanden) en liet niet meer los! Echt muurvast zaten die kaken op elkaar! Leroy stond daar maar hulpeloos en Ronald had een lol joh *LOL* Uiteindelijk kon ik zijn kaken uit elkaar krijgen en was Leroy weer vrij. Ronald is sowieso erg grappig. Als ie aan het spelen is rent ie keihard van de ene kant van de paddock naar de andere. Springt dan met 4 benen tegelijk heel hoog op in de lucht en terwijl ie nog in de lucht "hangt" draait ie om om dan vervolgens weer keihard terug te racen. Echt, je weet niet wat je ziet! 1 keer deed ie dit onder een lage boomtak, hij springt op en....bam met zijn kop tegen die tak aan *LOL*
Sabine gaat als ze ligt en je krabbelt op haar buik, als een hondje op haar rug liggen met d`r pootje omhoog, ook heel apart.
Vroeger in de winter ging ze altijd over het ijs naar het kippehok om kippevoer te jatten. Ze wist altijd precies wanneer het veilg was om over het ijs te kunnen. Ze schuifelde echt voetje voor voetje, heel voorzichtig.
We hebben een tijdje een shethengstje gehad en die was echt de mafste van de mafste! Als je een deken over je kop trok dan ging ie keihard achter je aan rennen om die deken van je lijf te trekken en te verscheuren. Er stond een keer een groot pluche knuffelpaard in de stal en Moos komt de stal inrennen, ziet de knuffel en denkt "he das een mooie merrie" bedenkt zich geen seconde en springt er bovenop! Kuffelpaard zakte natuurlijk meteen in elkaar en Moos lag met zijn snufferd op de stalvloer. Toen was ie zo beledigd dat ie het knuffelpaard ging verscheuren! Hij was ook een keer met een skippybal aan het ravotten, hij zet zijn twee voorbeentjes erop en die bal begint natuurlijk te rollen. Hij gaat mee en maakt zo een koprol over die bal heen, echt komisch! Bij de tweede poging ontplofte de skippybal en lag ie voor de verandering weer eens met zijn snufferd op de grond.

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 11:29

Hahaha, heeel herkenbaar al die trucs en trics!
Op het moment is DE leukste van alle 3 de dames, met zijn allen onder/ over het stroomdraadje door.
En dan heel braaf laten vangen, keurig netjes in de wei gaan staan en dan als ik me omdraai er weer uit sluipen. En een lol dat ze dan hebben.
Ze zeggen soms dat paarden geen humor hebben, maar Udinde stond me gisteren echt uit te lachen! Extreme duivel

Sja Isolda haar geintje is in de sloot lopen/springen/ vallen, maar net hoe het uitkomt.
Udinde maakt alles los watvast zit, inclusief musketonnen.
En Berber... hmmm.... Ikkan even geen trucs van Berber bedenken. De standaard geintjes, heel hard galoperen en eenbok geven. Of net als Ijsco niet verder willen. Alleen gaat ze niet zitten Haha!

Ik moet vooral lachen om die gekke koppen die ze kunnen trekken als ze wat uitgevreten hebben. Net nog, ze waren ontsnapt enhebben de kuilbult aangevallen. Extreme duivel
Ik dus aan het plakken met vuilniszakken en tape en de dames staan met onschuldige hoofdjes mij aan te kijken. Wij?? Neeeee hoooorrr, het waren kabouters!!! ECHT waaar!
*LOL*

Alice

Berichten: 3136
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Doornenburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 12:19

Het vorige paard van mijn vriendin is een keer op zijn onderlip gaan staan toen hij over de grond aan het snuffelen was!!
Ze lip was een beetje aan het bloeden en hij liet hem ook echt zo zielig slap hangen! Hihi
-Alice-

Nieuwschierig over wat ik heb beleeft in 2 jaar Australië?
Bekijk m'n profiel!!
Of bezoek http://alice23.waarbenjij.nu


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: abbij, Annetje, Carol10, dollyspikkel, Eef93, Lootje1991, MizzMontana, Sterre98, stijntilla en 39 bezoekers