gezocht goede ervaringen dierenklinieken

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gast746
Berichten: 26887
Geregistreerd: 22-01-02

gezocht goede ervaringen dierenklinieken

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-07-03 11:47

Hoi Bokkers,

Ik ben op zoek naar een goede paardenkliniek.

Voor mij is Moergestel het dichtste bij, omdat ik in Brabant woon. Ik heb echter niet zo veel goede berichten over Moergestel gehoord. Ik ben er zelf 1 keer geweest ivm keuring van een paard. Mijn huidige paard heb ik in de buurt van Hilversum gekeurd en de keuring koste de helft van wat Moergestel destijds in rekening bracht.

Iemand ervaring met de Lingehoeve in Lienden?

Een maand geleden is chronische bronchitis geconstateerd bij mijn paard. Destijds stond hij nog nauwelijks zichtbaar ademend op stal. Nu een antibioticakuur, 2 cortisoninjecties, Sputolynpoeder en nu Bromexinepoeder verder, staat hij duidelijk zwaar ademend op stal.

In die maand heb ik hem overdag buiten en als het te warm is zoals vandaag alleen s'nachts. Ik heb hem niet gereden, wel wat extra beweging gegeven.

Ik baal ervan dat hij nu ineens zichtbaar achteruit gaat. Hoesten doet hij niet.

Ik wil zijn longen laten nakijken en in zijn luchtpijp laten kijken, eventueel een kweek van het slijm dat in zijn longen zit. Ook wil ik een longdrukmeting laten doen.

Help, krijg ik nu ineens een paard waarvan ik dacht dat hij wat had en de veearts op het eerste gezicht dacht dat hij niets mankeerde een chronisch ziek paard? En dat nadat hij een maand lang medicatie heeft gekregen? In plaats van verbetering ineens een totale verslechtering.

Mijn oproep dus, help mij aan een goede paardenarts binnen Brabant die mijn paard de juiste medicatie geeft en de juiste diagnose stelt.


Biepmiep

Berichten: 3272
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 11:49

Met Lienden goede ervaringen, onze haf. is daar ge-euthaniseerd, ze hebben dat goed begeleid, de onderzoeken enz. waren ook daar gedaan.

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 11:58

Someren is echt heel erg goed!!

mijn eigen DA werkt ook veel samen met Someren, en ik ben er eenpaar keer met mn paarden geweestm, 1tje heeft er zelfs een paar dagen moeten staan

maar ze zijn er heel vriendelijk, gaan goed met de paarden om en zijn heel eerlijk over de resultaten van de onderzoeken.

1 minpuntje: destiny was als het aan hun lag afgemaakt, ze stond iid op 3 benen en de foto's zagen er vrij slecht uit, maar ze konde omdat ze al eerder spat had gehad, niet zeggen of dat de echte oorzaak was van haar kreupelheid, ook omdat spat vaak aan 2 kanten voorkomt, dat had ze 4 jaar ervoor gehad, maar als ze het spronggewricht verdoofden liep ze wel stukken beter

ik wilde haar niet in laten slapen en mn eigen DA(werkt dus met hun samen en had me voor verder onderzoek naar someren gestuurd) had ook einig hoop, maar die zei kijk het ff een maand of 2-3 aan, en nu loopt ze gelukkig stukken beter(niet meer te berijden maar heeft geen pijn)

maar verder hebben ze me er altijd super geholpen, en ze waren echt heel eerlijk, mn eigen DA had,medelijden ofzo dnek ik, en zei daarom van kijk het nog ff 2-3 maanden aan

met Quentin hebben ze me heel goed geholpen en ben er inmiddels M2+wp mee, terwijl hij 2 jaar geleden eigenlijk niet meer de sport in zou kunnen

ik zou dus zeker ven naar someren bellen, je probleem voorleggen, dan zullen zij wel zeggen of ze iets vor je kunnen doen

ga iig niet naar Diessen, die wilden destiny al bij de 1e keer spat laten afmaken, terwijl ze daarna dus nog 4 jaar in de sport heeft gelopen!
ben er daarna ook nooit mee geweest, heb toen een andere DA gekregen, die dus met Someren samenwerkt.
En ken hier in de buurt meer mensen die heel tevreden zijn over Someren!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 12:03

En ik hoor juist weer slechte dingen over Someren en weer betere over moergestel Lachen
Ook is Someren duurder

Dus net aan wie jet het vraagt en wat die toevallig mee heeft gemaakt

gabyfedde

Berichten: 11337
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 12:05

De Lingehoeve is erg goed. Heeft 12 dierenartsen, waaronder 4 gespecialiseerd in paarden, dus overhaaste beslissingen in geval van twijfel zullen er nooit worden genomen. Hele mooie kliniek, met alle faciliteiten.
Welke kliniek ook erg goed is is Bokhorst in Kootwijkerbroek. Een stuk verder weg, maar Hilversum is ook niet naast de deur. Die hele kliniek is gericht op paarden en super-professioneel.
Utrecht zou ik persoonlijk niet doen. Afgzien van de lange wachttijden en de vele studenten die je paard onderzoeken (geen rust op stal) is het ook nog eens ontzettend duur èn er gaat vrij vaak wat mis.

Don't dream your life, live your dreams!

SisLeone
Berichten: 2866
Geregistreerd: 17-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 12:35

Lingehoeve is goed. Maar Bokhorst in Kootwijkerbroek ook. Bokhorst zelf en Bas vind ik goed. er werkt ook een vrouw maar die vind ik weer minder. Maar ja in Lingehoeve vind ik ze ook niet allen even goed. In Bosch en Duin zit ook een goede kliniek maar die is wel prijzig.

DAG LIEVE MAMA. I love you and I miss you
28 mei 1941 - 21 januari 2009

Nathalie w

Berichten: 675
Geregistreerd: 05-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 19:03

Als je in brabant woont is De Langstraat in Waalwijk ook dichtbij.
Zie site langstraat.nl

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 18905
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-03 11:50

De lingehoeve zit nu trouwens in Kesteren.

Heb ik goede ervaringen mee. Met Kootwijkerbroek wat minder, die wisten zeker dat mijn mrensmerrie OSD had terwijl later bleek in Kesteren dat ze een rugspier in de knoop had zitten, zie dus na wat training volledig genezen is.

In Kootwijk vindt ik ze ook wat afstandelijk overkomen, zo van jij bent een leek en wij zijn deskundig. Ook liet een van de assistenten mijn pony losschieten waardoor ze ongeveer 15 minuten over het terrein heeft rondgeraced terwijl ik ze er voor gewaarschuwd had dat ze zich soms probeerde los te trekken. Ik kreeg toen te horen dat het aan mij lag en dat ik dus dan geen overwicht had, en 2 minuten later dendert onze merrie los rond.

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo, genoeg is genoeg.
Y; Dag oude man, veel 215 dekens te koop

SisLeone
Berichten: 2866
Geregistreerd: 17-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-03 12:07

Lingehoeve zit nu in Lienden want ze zaten eerst in Kesteren. En zo heeft ieder zijn eigen goede en minder goede ervaringen met een kliniek. Ik heb goede ervaringen met Kootwijkerbroek en niet met Lingehoeve. Volgens de Lingehoeve zou het paard in kwestie beter worden want de hoefbevangenheid viel mee. Diezelfde foto's zijn door verschillende veeartsen bekeken en die waren unaniem dat het niet meer goed kwam. Het hoefbeentje was al bijna door de zool naar buiten gekanteld. Het paard liep ook niet meer. Maar ja Lingehoeve zei dat het goed kwam en dus hebben ze het paard nog even in leven gelaten totdat ze helemaal niet meer overeind kon komen. Met mijn eigen paard ben ik door Kootwijkerbroek heel goed begeleid en uiteindelijk het inslapen hebben ze op een hele prettige manier begeleidt.
Dus tsja... iedereen heeft zijn eigen ervaringen met een kliniek en de een zal meer tevreden zijn dan de ander over eenzelfde kliniek.

DAG LIEVE MAMA. I love you and I miss you
28 mei 1941 - 21 januari 2009

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 18905
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-03 12:26

Klopt zitten nu in Lienden (zat effe te suffen haal die twee plaatsen altijd doorelkaar)

Elke kliniek heeft zijn voors en tegens en elke dierenarts heeft weleens zijn dag niet. Ook in Lienden heb ik mijn voorkeuren voor 2 van de 4 artsen en gelukkig heb ik steeds een afspraak kunnen maken met degene die me het meeste lag.

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo, genoeg is genoeg.
Y; Dag oude man, veel 215 dekens te koop

Vonnie84

Berichten: 6591
Geregistreerd: 16-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 14:12

Renske20 schreef:
Someren is echt heel erg goed!!

mijn eigen DA werkt ook veel samen met Someren, en ik ben er eenpaar keer met mn paarden geweestm, 1tje heeft er zelfs een paar dagen moeten staan

maar ze zijn er heel vriendelijk, gaan goed met de paarden om en zijn heel eerlijk over de resultaten van de onderzoeken.


Ik vind de dierenartsen van Someren alles behalve vriendelijk. Toen ik er was met mijn paard, was de DA 3 paarden tegelijk aan het helpen. Gaf hij die van mij een injectie, ging hij met een ander paard verder.

Ik vind dat echt niet kunnen. Ook hebben ze van kreupelheden echt geen verstand. (en dat heb ik al vaker gehoord)

Bovendien vind ik ze zo ontzettend verwaand en bah. Ik kan hier wel alles opschrijven, maar daar wordt ik zelf ook niet vrolijk van. (ik heb d'r 1 dag stage gelopen en dan hoor je verhalen die echt niet leuk zijn. Met name roddelverhalen over klanten)

Misschien dat ze zo doen omdat ik toevallig maar een particuliertje met paard ben en geen Albert Voorn of wie dan ook, maar ik vind dat een dierenarts daar geen verschil ik mag maken.

Wij zijn nu bij de dierenarts in Asten geweest. Ze kunnen dan geen foto's maken e.d. maar ze zijn tenminste relaxed, vriendelijk, mijn paard is net zoals bonfire en het scheelt bergen in geld.

[RT-HAW] Supergave rijfoto's van Rongo (AdB manier)
Waarom denkt iedereen dat door die kop maar omlaag te trekken, die rug gelijk ontspant?
Wie een paard zoekt zonder gebreken, kan beter te voet gaan.
Als je twijfelt, doe dan wat het vriendelijkste is.

Alvaron

Berichten: 1459
Geregistreerd: 26-03-02
Woonplaats: De Steeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 14:26

Ik heb ook goede ervaringen met de Lingenhoeve, met mijn eigen paard met bronchitis en met het paard van onze pensionhouder dat er geëuthanaseerd is.
Op zich heb ik met Bokhorst goede en minder goede ervaringen. Ik vind 'm (Bokhorst zelf) wat kort door de bocht. Hij is goed met de paarden maar heeft geen geduld voor de eigenaren, tenzij hij je kent en weet dat je er echt wel verstand van hebt.

Endurance: To Finish is To Win!
Alvaron 1.6.1988 - 31.8.2017 Dag lief, ik mis je...

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 14:33

Emmeloord is wel een beetje heel erg ver weg he? (Op pad met de trailer met de trailer moet je toch, maar je kunt het ook overdrijven...)
www.dierenkliniekemmeloord.nl

Ik ben er -helaas- vaak geweest en alleen maar positieve ervaringen en niet alleen maar van mij.

Nulla tenaci invia est via

UK_eef

Berichten: 3933
Geregistreerd: 18-06-03
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 16:22

DIERENKLINIEK IN BODEGRAVEN!! ABSOLUTE TOPPER!

Kleintje

Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 16:23

russel schreef:
Een maand geleden is chronische bronchitis geconstateerd bij mijn paard. Destijds stond hij nog nauwelijks zichtbaar ademend op stal. Nu een antibioticakuur, 2 cortisoninjecties, Sputolynpoeder en nu Bromexinepoeder verder, staat hij duidelijk zwaar ademend op stal.
<knip>
Ik wil zijn longen laten nakijken en in zijn luchtpijp laten kijken, eventueel een kweek van het slijm dat in zijn longen zit. Ook wil ik een longdrukmeting laten doen.

Van Schie in Wassenaar.
Gespecialisseerd in luchtwegproblemen.

Is niet in Brabant, maar wel een erg goede!

Wij mutsen zijn vaak heel erg gesloten....
Het is maar hoe je het opvat...

Ik wil graag even de groeten doen aan iedereen die dit leest!

Sabiy

Berichten: 740
Geregistreerd: 05-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 16:29

Voor zover ik weet ik van Schie gespecialiseerd in Orthopedie (botten, pezen, ed. oftewel benen), wel een HEEL goede arts trouwens !
voor je luchtwegproblemen zou ik je de Universiteit Diergeneeskunde in Gent (Merelbeke) willen aanraden, VEEL beter dan Utrecht, zeer aardige en bekwame artsen, en niet zo prijzig als de NL-se klinieken. Afstand is goed te doen (toch ?)

Kleintje

Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 16:30

Ben destijds naar Van Schie gegaan omdat hij zo ontzettend goed is met luchtwegproblemen. Moet zeggen dat ik er echt ontzettend goed ben geholpen en dat alles erg goed werd uitgelegd.

Maar ik geloof dat de oude Van Schie er niet meer actief werkt

Wij mutsen zijn vaak heel erg gesloten....
Het is maar hoe je het opvat...

Ik wil graag even de groeten doen aan iedereen die dit leest!

Lielle

Berichten: 65039
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 16:31

Ik heb ook prima ervaringen met de Lingehoeve. Ze hebben Raimaer er doorgesleept in maart, en dat was kantje boord.

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 18:42

Vonnie84"]
[quote="Renske20 schreef:
Someren is echt heel erg goed!!

mijn eigen DA werkt ook veel samen met Someren, en ik ben er eenpaar keer met mn paarden geweestm, 1tje heeft er zelfs een paar dagen moeten staan

maar ze zijn er heel vriendelijk, gaan goed met de paarden om en zijn heel eerlijk over de resultaten van de onderzoeken.


Ik vind de dierenartsen van Someren alles behalve vriendelijk. Toen ik er was met mijn paard, was de DA 3 paarden tegelijk aan het helpen. Gaf hij die van mij een injectie, ging hij met een ander paard verder.

Ik vind dat echt niet kunnen. Ook hebben ze van kreupelheden echt geen verstand. (en dat heb ik al vaker gehoord)

Bovendien vind ik ze zo ontzettend verwaand en bah. Ik kan hier wel alles opschrijven, maar daar wordt ik zelf ook niet vrolijk van. (ik heb d'r 1 dag stage gelopen en dan hoor je verhalen die echt niet leuk zijn. Met name roddelverhalen over klanten)

Misschien dat ze zo doen omdat ik toevallig maar een particuliertje met paard ben en geen Albert Voorn of wie dan ook, maar ik vind dat een dierenarts daar geen verschil ik mag maken.

Wij zijn nu bij de dierenarts in Asten geweest. Ze kunnen dan geen foto's maken e.d. maar ze zijn tenminste relaxed, vriendelijk, mijn paard is net zoals bonfire en het scheelt bergen in geld.
[/quote]

echjt waar? dat heb ik met mijn paardjes nog nooit meegemaakt daar!

wel als ze bv stukje voor stukje het been verdoofden, dat ze dan tijdens het inwerken van de verdoving ff naar een ander gingen, maar ze waren echt superaardig

behalve 1 man die destiny meteen in wilde laten slapen, terwijl ze nu dus heel goed is opgeknapt en lekker in de wei loopt te rennen&spelen

hoop dat ik voorlopig niet naar een grote kliniek toe hoef te gaan
mn eigen DA kan foto's maken enzo, maar bv een scan van de pezen kan hij niet zelf maken, en hij werkt samen met someren, dus ga ik dan automatisch naar someren voor verder onderzoek

mocht het ooit weer nodig zijn ga ik toch ff verder kijken als ik meer slechte verhalen erover hoor.

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

Gast746
Berichten: 26887
Geregistreerd: 22-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-07-03 21:53

Ik heb de stap genomen en een afspraak in Bodegraven gemaakt. Ik kan morgen al terecht. We zullen zien.
Het is wel 83 km!

Ritjes op de vrachtwagen is hij nog niet gewend. Net terug van een rit van 3/4 uur. Hij heeft zich goed gedragen maar kwam wel nat van het zweet en trillend van de wagen af. Hopelijk gaat het morgen zonder problemen.

Arm ding, dikke 2 uur op pad.

nygwen
Berichten: 59
Geregistreerd: 22-06-03
Woonplaats: eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 23:30

DAP st`oedenrode vind ik heel fijn 3 ervaren paardenartsen die veel moeite voor je doen

palousa_boy

Berichten: 8304
Geregistreerd: 18-12-02
Woonplaats: Gorre, Frankrijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-03 15:57

naar bodegraven gaan is idd een goede keus Haha!

en tuurlijk geld ook hier dat niet iedereen altijd zijn goede dag heeft...
soms is er wat onoplettendheid.. ook onder stalpersoneel/assistentes..

ik heb hier 3 weken, met veel plezier stage gelopen, mensen zijn erg aardig, ze staan ook goed bekend onder de "elite" ruiters en fokstallen.
komen veel paarden voor fok maar natuurlijk ook voor andere "problemen" zoals kasteraties, gebroken benen, gescheurde pezen en ga zo nog maar even door.

verder hebben ze ook wel nette stallen, meeste paarden staan daar op zaagsel, misschien ook wel prettig voor je paard..

verder aan apperatuur hebben ze ook wel een hoop, zoals pezen scannersen een ründgen apparaat

ook is er een goede hoefsmid aanwezig, maar die hoef je niet te hebben.

nou veel suc6 daar, en ik hoop dat ze er nog wat aan kunen doen.

greetz jef

je leven is meer waard met een bretons trekpaard! :D

palousa_boy @ [HTT] Ons project in Frankrijk

UK_eef

Berichten: 3933
Geregistreerd: 18-06-03
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-03 16:24

veel succes!! bodegraven is top!

duivelintje
Berichten: 510
Geregistreerd: 13-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-03 19:31

utrecht.....
mijn paardje heeft daar gestaan met een gebroken been en werd erg goed behandeld en verzorgd (helaas niet overleefd). het is wel een universitaire kliniek, maar zelfs studenten kwamen vragen hoe het nou met mijn paardje ging. ze hebben dus erg veel belangstelling en er lopen een aantal hele goede artsen rond, gespecialiseerd in grootvee (ze hebben verschillende afdelingen voor kleindieren (honden, katten ed) en voor dieren als paarden, koeien ed.).
mocht er weer iets zijn met een paardje dan ga ik daar zeker weer heen.
ook als je buiten de bezoekuren kom (ivm werk ed) knijpen ze een oogje toe en mocht je iets vreemd vinden dan kan je iemand erbij halen en wordt er gelijk naar gekeken.
vindt het echt toppie daar. OK dan!

Gast746
Berichten: 26887
Geregistreerd: 22-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-07-03 18:43

Bedankt voor al jullie reakties. Ik ben dus in Bodegraven geweest en ik heb er een heel goed gevoel van over gehouden.

Ik moest wel lang wachten, maar het was goed weer en ik heb al die tijd mijn paard daar in het gras laten grazen. Niemand die daar wat van zegt of raar op reageert.

Een hele druk bezochte kliniek, paarden af en aan. Toch hangt er een heel relaxed sfeertje. Je merkt duidelijk dat de artsen alle tijd nemen voor de behandeling van de paarden. Dit houdt dan ook in dat de afspraken uitlopen (1 1/2 uur gewacht), maar als je dan aan de beurt bent, nemen ze net zoveel tijd voor jouw als voor een ander. Alles werd heel goed uitgelegd.

Volgens de arts zitten we nog in de beginperiode van de behandeling, dus hele goede kans dat mijn paard weer helemaal geneest.

Mijn conclusie is dat 85 km rijden voor een kliniek zeker de moeite waard was.

Bodegraven staat op mijn lijstje van goede kliniek!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, Jonii, NinaCharlie, Toekie2 en 33 bezoekers