Wat te doen..? (verkopen, bijrijder, andere stal?)

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

 
 

Wat lijkt jullie de verstandigste oplossing? (zie hieronder) *uitleg zou fijn zijn*

Op huidige stal blijven staan (Stal A) (tiek houden)
2 (3%)
Naar stal B (tiek houden)
42 (67%)
Naar stal C (tiek houden)
10 (16%)
Tiek verkopen (op welke stal neerzetten tot verkoop? graag hieronder)
8 (12%)

Totaal aantal stemmen: 62


Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Wat te doen..? (verkopen, bijrijder, andere stal?)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-03 22:05

Hai. Het word een lang verhaal denk ik. Heb zelf vaak geen zin om zo'n heel verhaal te lezen, maar ik hoop dat mensen de moeite willen nemen. Ik zit er behoorlijk mee en ben benieuwd naar jullie meningen, ervaringen of ideeen. Alvast bedankt!

Laat ik bij het begin beginnen. Zo'n drie jaar terug kocht ik Tiko (tinker ruin, NU 8 jaar) bij particulier. Oningereden. Nu heb ik in deze drie jaar letterlijk en figuurlijk met vallen en opstaan een redelijk te rijden paard, met een super karakter. Mijn grote droom is om met tiek te starten, om..tja..denk omdat ik gewoon trots ben dat Tiko die 'maar' een tinker is, toch dressuurmatig en vooral springmatig behoorlijk lekker loopt. Dat wil ik laten zien, met hem op wedstrijd gaa nwil ik echt ontzettend graag.


STAL A
Nu zo'n 2 jaar sta ik op mijn huidige stal. Redelijke stal, automatische waterbak, twee keer per dag gevoerd (smiddags doet ik het zelf en zet voer klaar voor de volgende ochtend). Ik mest zelf uit. Twee bakjes bij stal, een spring en dresuurbak en op tien minuten stappen een super ponyclub met binnen en buitenbak en geweldige instructie. Tiek komt echter bijna alleen buiten als ik hem buitenzet. DWZ dat óf ik hem zelf buiten moet zetten, óf dat ik iemand moet regelen. Dat regelen lukt vaak wel, maar toch niet structureel, of mensen houden zich niet aan hun afspraken. In de praktijk staat tiek gemiddeld niet meer dan 1 a 2 uur op het land. Ook is de omheining ontzettend slecht en breekt tiko regelmatig uit, waardoor ik hem ook niet meer buiten mag zetten eigenlijk als ik er zelf niet ben. Hij gaat gewoon overal onder door, en doorheen, staat geen stroom meer op omdat het op sommige stukken met strotouwtjes aan elkaar hangt. Er word al heel lang belooft dat het gemaakt wordt, maar nog niks van gekomen. Er is allen een slang buiten met alleen koud water. stal kost excl. brok 112,50. Ben meestal per maand met brok erbij zo'n 140 euro kwijt.

STAL B
Nu heb ik een tijd terug gekeken bij een stal, voor mij ong. even ver fietsen, een halfuur de andere kant op. Dat is ontzetten mooie stal, ruime(re) box, worden ook twee keer per dag gevoerd, worden wel elke dag buiten gezet in een vast kuddetje (buiten tiek dan nog 3 andere paarden). Deze stal is dus lekker klein en wat netter. Uitrijmogelijkheden zijn veel beter (tegenover Den Treek) maar ponyclub is minder dicht bij, en daar weet ik ook niet van hoe goed deze is. Ook is er een binnen wasplaats met warm en koud water. De bak is beter gedraineerd, maar veel langer bevroren dan de bij mijn huidige stal. Een ander voordeel is dat mijn beste vriendin (NaVy!) er ook staat. Stal kost excl. alles 136 euro, en komt per maand op ruim 200 euro. (moet binnen een week beslissen of ik erheen wil, zijn nog meer gegadigden).
Een reden voor mij om hier niet naar toe te gaan, zou zijn dat ik toch de gezelligheid van een wat drukkere stal, en het feit dat er altijd wel iemand met ervaring is, die spullen te leen heeft ed. Ook ben ik bang dat ik mijn clublessen gigantsich ga missen, want ik ben erg tevreden over de lessen. Wel denk ik dat dit beter is voor Tiko...
Daarentegen sta ik dan wel weer bij mijn lieve vriendin Lovers op stal...


STAL C
Verder is er nog, vlakbij mijn stal nu, een stal. Even duur ong. (137,50) Wordt uitgemest, maar daar staan ze wel op zaagsel (=nadeel, vind ik), en als er wordt uigemest weet je nooit hoe goed dat gedaan word. Verder weet ik over deze stal en de bak ed niet zo heel veel. Wel wordt er gevoerd en gemest, en buitengezet (maar ik geloof ook op basis van onderlinge afspraken, dus weet niet hoe goed dat gaat) . Het voordeel van deze stal en bovenstaande stal boven mijn huidige stal is het feit dat als ik niet kan, ik niet perse hoef, omdat hij wel zijn voer krijgt en dus buitenkomt (al weet ik dat niet 100% zeker bij deze stal).

Nu zit het zo, ik zit (hopelijk Scheve mond ) volgend jaar in mijn examen jaar, waardoor ik minder tijd heb voor tiek. Ook wil ik daarna gaan studeren, en dan moet ik tiko sowieso verkopen. Bovendien kost Tiko mij gewoon ontzettend veel, waardoor ik ook verplicht blijf te werken, wat een beetje ten koste gaat van mijn school. Een bijrijder die wil betalen is opzich een optie, maar in hoevaleken (stal A en C) zijn ze niet of nauwlijks te vinden, omdat daar zoveel paarden rondlopen dat er in feite meer verzorgpaarden zijn, dan bijrijders. Ga ik naar stal B, in leusden, waar wel absoluut meer kans op een bijrijdster is, heb ik dat geld van die bijrijdster wel echt nodig om de huur te betalen, want zonder dat, is het te duur. Ik red het wellicht een paar maanden, maar dan zijn mijn reserves op zeg maar.
Soms denk ik erover tiko te verkopen. Hoeveel tijd heb ik nou helemaal het komende jaar? En mocht ik dan wel gaan studeren, dan lig ik nog een jaar helemaal krom voor hem, terwijl ik hem toch verkoop. Een reden om hem nu alsnog aan te houden is, dat ik nog zoveel met hem wil doen, zoals bijv. starten. Maar bij die dingen blijft het de vraag of dat er uberhaupt ooit van komt, om tijd en financiele redenen. Wel is het zo, dat stel ik doe in mei volgend jaar eindexamen en ga in september pas studeren, dat ik juist in die maanden nog een paar maandjes heerlijk de tijd heb voor Tiek. En ook bestaat er de kans dat ik uitgeloot word voor een studie die ik wil gaan doen, of dat ik toch geen keuze heb kunnen maken en een jaartje ga werken. IS dit het geval, dan heb ik denk ik ontzettende spijt dat ik tiek heb verkocht, want dan had ik toch tijd voor hem gehad en dan is ie weg Verdrietig Mocht ik hem daadwerkelijk verkopen, dan doe ik dat pas NA de zomervakantie. Dan wil ik nog even van hem g genieten.

Maar wat moet ik nou doen? Ik weet het echt niet meer.....
Hoop dat jullie wat tips en meningen kunnen geven...

Tiko is BOKTTINKER 2003!!


Dees

Berichten: 16689
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-03 22:47

Nou, mijn paard bracht ik onder bij stal B...maar mijn beurs is vast iets anders kwa inkomsten dan die van jou.
Als je je tinker wil en kan delen, en dus ook de rekening, is het wellicht mogelijk hem ok aan te houden als je wel gaat studeren. Maar om heel eerlijk te zijn,d at gaat je vast enorm tegenvallen, studeren hoort de meeste tijd in beslag te nemen. En met een goede studie verdien je later makkelijker weer brokjes voor een paard.

Maar de echte beslissing hoef je pas over een jaar te nemen.
ik denk niet dat je de drukte van je 'rommel'pension gaat missen, ook in de nieuwe stal zijn vast wel vrijwillig adviseurs; die zijn namelijk altijd op elke pensionstal te vinden Knipoog. Nog een overweging om naar stal B te gaan; vanuit een nette stal verkoopt het een stuk makkelijker!

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-03 22:54

Tis niet zo dat onze stal echt een vreselijke vuilnisbelt is, maar vooral de omheing stoort mij. Stal B heeft maar 2 andere pension klanten, en zelf een fokmerrie. Daar zou ik dus ook vele vaker alleen zijn. Alleen...als ik het niet kan betalen.... Ik moet nu binnen een week beslissen. Stel ik besluit erheen tegaan, maar kan vervolgens geen bijrijder vinden, dan moet ik daar weer weg, om het maar even hard te zeggen, of ik moet een bijrijder nemen overwie ik misschien niet helemaal te vreden ben omdat ik er perse een nodig heb. Een reden om nu het besluit te nemen om Tiko te verkopen is dat hij volgend jaar natuurlijk weer een jaar ouder is, dat ik over een jaar nog meer aan hem gehecht ben, en dat ik niet weet hoeveel tijd ik uberhaupt voor hem heb dit jaar. Ik blijf bij weze van spreke me dan een heel jaar halfdood wekren voor hem, terwijl ik hem zelf nauwelijks zie zegmaar. Ik weet niet OF dit zo gaat worden, maar ik weet wel dat de kans bestaat.

Ik heb eigenlijk voor mezelf al besloten dat hem aanhouden tijdens mijn studie niet gaat lukken. Als ik mijn eigenpaar alleen in de weekenden kan zien zeg maar...nee dan liever denk ik helemaal verkocht. Vooral omdat zo'n studie al gauw een jaar of 6 duurt.

Bedankt voor de moeite van het lezen van het verhaal, en bedankt voor je reactie!

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Chantal173

Berichten: 1112
Geregistreerd: 29-06-02
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-03 22:55

Als ik had moeten kiezen dan had ik voor stal B gekozen *LOL* .Waarom?Nou ten eerste er is daar een duidelijke afspraak over het buiten zetten.Je hebt daar een goede vriendin.Kosten zijn hoog maar met een verzorger die deelt in de kosten moet dat te doen zijn en je probleem met tijd voor tiek is dan ook opgelost.Een kleine stal betekent niet altijd dat het niet gezellig is,ikzelf ben van een grote stal naar een kleinere gegaan,maar het is daar een stuk gezelliger dan op m'n oude stal.En je zal op z'n minst eens bij de ponyclub kunnen kijken,daar maak je heus wel weer nieuwe vrienden.
Het is gewoon een kwestie van de voordelen en nadelen bij elkaar op te tellen en daaruit een beslissing te nemen(klinkt makkelijker dan het is he Knipoog )
Je noemde ook de mogelijkheid om tiek te verkopen.Ik heb ook opdat punt gestaan en het scheelde ook weinig of hij was weg gegaan.Reden bij mij was ook tijdtekort en een paard met een eigen willetje.Nu heb ik en een nieuwe stal waar je op iedereen kan bouwen,een verzorgster en na een goede opvoeding een lief en werklustig paard.Meer kan ik me niet wensen. Lovers

Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-03 23:20

Ik heb geen enkel optie aangeklikt omdat het mij ook heel erg moeilijk zou zijn om te kiezen.

Stal B heb je je vriendin die je vast wel uit de brand wilt helpen.
Je kan een bijrijdster erbij nemen die je dus uit de brand helpt met de kosten.
Maar eigenlijk zou je dus deze week al zeker moeten zijn dat je die krijgt, anders verhuis je met de tijd voor jan banketstaaf.

Stal A heb je het verder naar je zin, alleen die omheining niet, kan je anders niet voorstellen het zelf te maken?
Als hun zorgen voor de spullen kan jij het ook wel neerzetten lijkt me?
Het is niet ideaal maar als je er graag wilt blijven staan, want stal B is idd vrij prijzig.
Maar als je met een daggie werk uit de brand bent en die eigenaren betalen het, ben je in ieder geval van 1 probleem af toch.

Stal C weet je weinig vanaf, dus kan ik ook niet veel over zeggen.

Wat Tiko betreft moet je toch echt op je eigen gevoel afgaan.
Met een bijrijdster erbij heeft hij genoeg aandacht en beweging.
Alleen vindt jij het de moeite waard om straks idd 6 jaar bijna zonder paard te zitten.
Aan het eind van die 6 jaar is je paard toch 12 en al je plannen voor starten en uitbrengen worden dan toch iets anders want je hebt nu eenmaal een ouder paard.*tegen die tijd dan*

Maar je hebt toch nog alle tijd om daar over na te denken?

Ik zou het eerst proberen met een bijrijdster en desnoods verhuizen naar stal B en dan even aankijken hoe het gaat.
Verkopen kan altijd nog, terugdraaien daarna helaas nooit meer.

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 06:35

Ik zelf zou kiezen voor stal B. Een goede weideregeling vind ik erg belangrijk en mij zou het financieel wel lukken.
Maar die optie lijkt me voor jou niet erg realistisch. Je geeft aan dat je een week hebt om te beslissen. In een week vind je nooit een goede bijrijder, en als je de gok neemt en daarna geen bijrijder kunt vinden moet je er alsnog weg.
Kun je op je huidige stal niet wat mensen zover krijgen dat ze samen met jou bij de pensioneigenaar gaan vragen om fatsoenlijke afrastering? Daarnaast kun je ook met een paar mensen proberen dat iedereen een vaste dag krijgt waarop hij of zij de paarden buiten zet.
Ik ga zelf ook vroeg op om voor schooltijd mijn paard te verzorgen, misschien is dat voor jou op 1 of 2 dagen ook te doen?
Anders zou ik toch echt verder kijken naar een andere stal. Stal C daar weet je niks over, dus misschien moet je daar eerst eens gaan kijken voor meer informatie.

* To Belg, or not to Belg *

Abercrombie

Berichten: 8321
Geregistreerd: 01-05-03
Woonplaats: *******

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 07:45

Ik zou ook voor stal B gaan. En dan de bijrijder functie proberen te laten vervullen door iemand. En als je straks gaat studeren heb je vast ook nog wel ouders waar je misschien mee kan praten?
En inderdaad je lieve vriendinnetje wil vast ook wel een keer op Tiek hobbelen voor je als je niet kan.

Mursey

Berichten: 604
Geregistreerd: 14-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 08:25

Ik moet je heel eerlijk zeggen dat studeren en een eigen paard hebben echt heel erg moeilijk te combineren zijn. Ik heb in die tijd dan ook geen eigen paard gehad, maar reed een manegepaard (ondertussen die van mij) 3 keer per week. En zelfs dat was af en toe moeilijk, maar goed, dan maar wat later mijn bed in. Heb meteen na mijn afstuderen mijn paard gekocht.
Denk dat je jezelf een realistisch beeld moet geven van wat je wilt.
Wil je gaan studeren en daar echt voor gaan om over 4/5 jaar af te studeren, of wil je je paard iedere dag rijden en op wedstrijd gaan? Dit is zowieso heel moeilijk te combineren (nou weet ik niet wat voor opleiding je wil gaan doe, maar HBO of Universitair al helemaal niet te combineren) Of wil je eerst nog een jaar gaan werken (wat ik persoonlijk niet zou doen).
In het eerste geval zou het voor het paard eerlijker zijn om hem te verkopen, tenzij je een betrouwbare bijrijder zou kunnen vinden die hem rijdt op dagen dat jij het te druk hebt. Als je zou gaan werken heb je tijd en geld genoeg voor je paard, dus dan zou ik hem inderdaad ook naar stal B brengen, ondanks dat je dan geen les meer kunt volgen bij de ponyclub.
Verder is het enige nadeel volgens jou van Stal A dat je paard niet buitengezet wordt en de omheining niet deugt. Daar is iets aan te doen lijkt me.
Ik zou mijn paard ook niet zomaar verkopen, zeker als ik zo hoor hoe blij je met hem bent en wat je nog allemaal met hem wilt bereiken.
Praat met de eigenaar van stal A. Kijk of je er samen uit kunt komen wat betreft omheining en buiten zetten. Misschien dat jullie op stal een schema kunnen opstellen (er zijn vast meer mensen die hun paard graag buiten hebben staan) om het buitenzetten van de paarden te regelen.
En zet hier op bokt een berichtje....SERIEUZE BIJRIJDER GEZOCHT....
Kijk wat dat aan reacties oplevert.
Ik zou mijn paard houden, eerst als een gek op zoek gaan naar een serieuze bijrijder, en hem laten staan waar hij staat (mits je iets met de eigenaar kunt regelen wat voor de 60 euro die je nu in de maand bespaart moet dat lukken denk ik Knipoog) en gaan studeren....
Heb je alles in 1... Hoop dat je er uit kunt komen! Heel veel succes...

Back in the saddle Haha! 20-9-2008

Abercrombie

Berichten: 8321
Geregistreerd: 01-05-03
Woonplaats: *******

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 08:30

Je kan ook je paard verhuren?

Voronez
Berichten: 153
Geregistreerd: 13-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 08:39

Stal B lijkt me 't beste voor Tiko, hij heeft weidegang als je 'n keertje niet kunt komen als je het erg druk hebt en staat zo niet de hele dag op stal. Wat voor ruiters kunnen er op Tiko rijden? Moeten ze zeer ervaren zijn of kunnen ze er na 1 jaar manegelessen ook op? Maak alvast in je advertentie heel duidelijk wat je zoekt, dat voorkomt een hoop zinloze reactie's.

Abercrombie

Berichten: 8321
Geregistreerd: 01-05-03
Woonplaats: *******

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 08:47

Ik heb altijd de beste ervaringen meegemaakt met bijrijdsters die je al kent. Of een vriendin van een vriendin. Iemand die in iedergeval wat dichter bij staat dan een volkomen vreemde.
Zijn er misschien wel meiden van de ponyclub die Tiko kunnen bijrijden en met je mee willen naar stal B?

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 08:49

Ik zeg Stal C, want dan kun je ook eens wegblijven en je op je school richten. persoonlijk vind ik zaagsel niet zo'n nadeel, de hoeven blijven er vaak schoner door. heb er zelf namelijk goede ervaringen mee. En als hij toch elke dag buiten wordt gezet dan komt hij wel aan zijn trekken. Je kunt dan ook lid blijven bij de ponyclub. Verkopen kan daarna altijd nog, daar hoef je nu toch niet al over te beslissen?

De hond is de betere mens

nutiagek

Berichten: 2059
Geregistreerd: 15-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 08:54

Ik denk dat stal B het beste omdat hij dan lekker naar buitenkan en je vriendin je kan helpen als iets niet lukt of als jij weg bent jammer natuurlijk van de ponyclub daar weet ik even geen oplossing voor!

Bokkende Fjordenrijder #2
Hobbelende Vosjes Pester #18
Vrijheidsdressuurprater #25

Voronez
Berichten: 153
Geregistreerd: 13-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 09:02

Het is idd jammer v/d ponyclub, maar daar heb je dan toch waarschijnlijk geen tijd meer voor Scheve mond

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 09:04

Ik zou het niet weten, het is echt een moeilijke keuze. Een ding wil ik je wel even vertellen. Ik ben nu bezig met het afronden van mijn HBO-opleiding. Ik heb dex de afgelopen vier jaar goed kunnen rijden en was vaak echt blij met hem. Gewoon om de reden dat ik eens even lekker helemaal kon ontspannen. Ik heb het allemaal aardig gered, al ben ik hem wel om de dag gaan rijden, maar eigenlijk kan ik zeggen dat hij daar alleen maar beter van geworden is (blijer) Ik weet natuurlijk niet of je op kamers gaat of niet. Ik ben gewoon thuis gebleven en het is allemaal goed gekomen. Veel succes met je keuze.

mobick

Berichten: 3263
Geregistreerd: 24-05-02
Woonplaats: Maartensdijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 09:07

Ik zou stal b kiezen, en proberen om een betalende bijrijdster te zoeken. of misschien is het een optie om voor de zomermaanden je paard 2 a 3 maanden op het land te zetten, zodat je er niet altijd naar toe hoeft en dat bespaart dan weer in de kosten, die je weer kunt gebruiken voor de duurdere stal. Moeilijk he!!! Verkopen vind ik echt de allerlaatste optie en kan altijd nog dus waarom zou je eerst niet het andere proberen? Komt tijd komt raad.... succes ermee

Aramat

Berichten: 3169
Geregistreerd: 27-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 09:36

Ik zou ook voor stal B gaan. Tiko kan daar lekker buiten staan en je bent dus niet verplicht om te komen als echt niet kan...
Maar over dat verkopen.. Ga je naar de universiteit? Misschien moet je s mensen vragen die dat doen hoeveel tijd ze er ongeveer aan kwijt zijn. HBO is nl over het algemeen heel veel thuiswerk en weinig verplichte lessen en kan je dus zelf je tijd indelen. Misschien kan je sowieso een jaar gaan werken na je examens, heb ik ook gedaan en had aardig wat geld bij elkaar naar dat jaartje Lachen Zonde als je m zou verkopen...

Ireen_

Berichten: 8250
Geregistreerd: 13-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 10:42

ik zou eerst eens op stal C gaan kijken! misschien is het wel een goede/leuke stal.. anders zou ik stal B kiezen.
als het je niet bevalt, kun je dan nog terug naar stal A? zo ja dan zou ik het zeker gewoon proberen.

Verder zeg je dat je bijna in het eindexamenjaar zit en dat je dan minder tijd zult hebben, bij mij was dat juist helemaal niet zo! het voor-examenjaar was veel zwaarder dan het echte examenjaar.. ik ben tijdens mijn examens zelfs elke dag gewoon naar mijn pony geweest en ik ben met gemiddeld een 7,3 geslaagd! het viel bij mij echt reuze mee allemaal. ik kan dan niet zeggen of dat voor jou ook zo is, maar ik hoor van veel meer mensen dat ze het laatste jaartje erg vonden meevallen.

Dat Tiko volgend jaar 9 is lijkt me geen verschil met verkopen, 8 of 9 jaar dat maakt toch niet zo veel uit?

Ik ga volgend jaar ook studeren, maar ik wil Evita wel houden. Ik zoek ook een leuke verzorgstertje voor haar zodat ze in ieder geval geen aandacht tekort komt.
Bij mij betalen mijn ouders gelukkig nog een heel groot deel, maar ik weet niet of ze dat ook nog doen over 4 jaar bijvoorbeeld.

Voice

Berichten: 919
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: Het leukste dorp van Groningen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 11:11

Hoi,

Ik wil toch ook even een reactie geven Haha! Ik zie mijn paarden al zo lang ik ze heb alleen in het weekend en in de vakantie. Ik hoop dat daar binnenkort verandering in komt, maar dat terzijde. Ik heb ze (mijn Cob van 23 en mijn 3-jarige) bij mense op de boerderij staan, die ervoor zorgen alsof ze van hun zelf zijn (of eigenlijk beter dan voor die van hun zelf Knipoog Hun dochtertje gaat een keer in de week op Voice (de Welsh Cob) naar les en verders loopt ie dagelijks in de wei en hoeft ie dus niet veel te doen. In het weekend ben ik er zelf en doe ik alles zelf. Doordeweeks zetten zij ze buiten (doen ze eigelijk altijd) en mestten zij de stallen. En dan nog betaal ik hier een heel acceptabel bedrag voor.

Er zullen toch wel meer mensen zijn die op die manier paarden van andere mensen in (soort van) pension hebben, zonder er een godsvermogen voor te vragen? Gewoon mensen die er aardigheid aan beleven. Ik denk dan ook meer aan mensen op een boerderij dan aan echte pensionstalling hoor. Is er niet zoiets bij jullie in de buurt? Ik bedoel dus wat minder luxe, maar wel lekker weidegang en wat aandacht voor Tiko?

Ik weet natuurlijk niet of jij wil dat Tiko ook, naast weidegang, nog veel beweging krijgt.

Ik heb zelf gelukkig nooit voor de keuze gestaan om ze weg te doen. Toen ik studeerde was Taliesin er nog niet, dus had ik er een. Maar doordeweeks zag ik hem toch al niet, dus dat maakte niet uit. En tja, financieel gezien had ik ook wel wat hulp van mijn ouders, maar ik woonde ook nog thuis, dus veel kosten had ik zelf ook niet.

Het lijkt mij erg moeilijk, maar ik hoop dat je voor jou de juiste keuze maakt.

Groeten,
Judith

RodeoGirl

Berichten: 2935
Geregistreerd: 24-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 12:04

Ik vind het heel sneu voor jou dat je hem misschien weg moet doen.
Ik kan niet echt kiezen tussen die stallen.
Maar zoals je denk ik al weet...
Als je hem weg moet doen wil ik Tiko wel uitproberen.
Het lijkt me een leuk paardje dat aan al mijn eisen voldoet.
Veel suc6 en hopen dat je een goede keuze maakt.

-xxx-jes Jildau

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 18936
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 12:43

ik zou zelf voor stal B kiezen. Wij hebben ook voor de keuze gestaan en hebben uiteindelijk voor de duurdere stal gekozen waar als je een keer niet kan je zeker weet dat je paard naar buiten gaat en gevoerd wordt enzo. ALs je ziek bent zal iemand anders het voer moeten klaarzetten waar je nu staat. En mensen die zich niet aan hun afspraak houden levert op den duur veel ergernis op.

Een kleinere stal heeft ook een voordeel, het is altijd lekker rustig in de bak.

En wat betreft de ponyclub, kun je misschien met iemand in de trailer meerijden die er ook heen moet.

Een een meebetalende bijrijder is altijd een optie, misschien te regelen via de tinkervereniging of zo. Als je hem verkoopt denk ik dat je er spijt van krijgt, heb je ook in de weekends en vakanties niets meer.

En de kosten van de stalling vallen nog mee, we kunnen hier kiezen tussen 230 en 300 euro aan stalgeld, of echt alles zelf doen en dan 160 euro betalen maar dan ook hooi en stro moeten betalen.

Sterkte met je keuze.

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo, genoeg is genoeg.
Y; Dag oude man, veel 215 dekens te koop

Mariekje

Berichten: 747
Geregistreerd: 28-05-03
Woonplaats: onbekend

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 12:52

Citaat:
STAL B
Nu heb ik een tijd terug gekeken bij een stal, voor mij ong. even ver fietsen, een halfuur de andere kant op. Dat is ontzetten mooie stal, ruime(re) box, worden ook twee keer per dag gevoerd, worden wel elke dag buiten gezet in een vast kuddetje (buiten tiek dan nog 3 andere paarden). Deze stal is dus lekker klein en wat netter. Uitrijmogelijkheden zijn veel beter (tegenover Den Treek) maar ponyclub is minder dicht bij, en daar weet ik ook niet van hoe goed deze is. Ook is er een binnen wasplaats met warm en koud water. De bak is beter gedraineerd, maar veel langer bevroren dan de bij mijn huidige stal. Een ander voordeel is dat mijn beste vriendin (NaVy!) er ook staat. Stal kost excl. alles 136 euro, en komt per maand op ruim 200 euro. (moet binnen een week beslissen of ik erheen wil, zijn nog meer gegadigden).
Een reden voor mij om hier niet naar toe te gaan, zou zijn dat ik toch de gezelligheid van een wat drukkere stal, en het feit dat er altijd wel iemand met ervaring is, die spullen te leen heeft ed. Ook ben ik bang dat ik mijn clublessen gigantsich ga missen, want ik ben erg tevreden over de lessen. Wel denk ik dat dit beter is voor Tiko...
Daarentegen sta ik dan wel weer bij mijn lieve vriendin op stal...


Ik vind het belangrijk dat je paard naar buiten kan en daarom lijkt me deze optie het best. Wat een ander voordeel is, is dat je vriendin er ook staat! Ik zou Tiko niet wegdoen nu je al zoveel met hem hebt bereikt. Misschien kan je inderdaad een verzorgster/huurder/bijrijder nemen die ook betaald. Ik zou hem in ieder geval nog vasthouden en de loting van je studie afwachten. Wellicht krijg je anders spijt zoals je al zegt. Het lijkt me ook heel moeilijk afstand te doen van je paard.

Succes ermee!


snowdon

Berichten: 26227
Geregistreerd: 07-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 12:53

Ik zou ten eerste verder blijven zoeken naar andere mogelijkheden Lachen

Jezelf duidelijk maken dat Tiko alleen in het weekend en op vrije dagen zien ook geen ramp zal zijn, dus eventueel een plaats voor Tiko bij een boer ofzoiets dergelijks kan ook geen kwaad! Dan maar geen (veel) mensen en pony-club. Zolang het goedkoop is en je kan Tiko houden zou ik al tevreden zijn... Na je studie kan je dan weer verder zien, maar houd er wel rekening mee dat hij dan wel minder op niveau zal zijn dan dat je hem nu kan rijden af en toe en dat hij misschien wel een grasbuikje zal kweken en wat spiertjes minder... Als je dat niet wilt, moet je hem echt verkopen... Want studeren aan de universiteit EN een paard op concitie etc houden En werken om het paard te onderhouden gaat niet ( Boos! )

De opties die jij gaf zou ik (op de verkoop na) geen van allen doen. Blijven op deze stal of naar 1 van die andere twee is geen optie als je straks gaat studeren. Tot die tijd zou ik eventueel wel ergens anders heen gaan, vanwege weidegang! Nu verkopen kan natuurlijk ook, maar ik merk aan je dat je dat sowieso niet gaat doen.

In elk geval succes ermee en denk vooral ZELF heel goed na!

sanne83
Berichten: 4399
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 13:16

ik zou voor de stal gaan waar hij buiten gezet wordt, dat is het allerhandigst als je onregelmatig tijd hebt.

Ik zou nog maar even wachten met verkopen, ik zelf ben er ook altijd vanuit gegaan dat als ik eindexamen gedaan had, dat tasja dan verkocht zou worden. Maar dan opeens gebeurt er iets (vind je de perfecte bijrijder) en dan lukt het toch nog. Ik ben zelfs een jaar naar australie geweest! nu studeer ik al bijna een jaar diergeneeskunde (ook niet echt een lalala-studie) en ik woon de hele week in utrecht, maar ik ben zo blij dat ik haar niet verkocht heb. Ik rij zelf altijd vrijdagavond, zaterdag, zondag en maandagochtend en dan pak ik de trein en zit ik vier dagen in utrecht. Ik heb toevallig een geweldige bijrijder voor drie dagen, die nog betaald ook (ok, ze is er nu mee gestopt, maar ik hoop dat ik weer een nieuwe vind....) je kan er zelfs over na denken om je paard mee te nemen naar je studiestad, er zijn genoeg mensen die dat in utrecht hebben gedaan. Ik ben er zelfs heel erg blij mee, dat ik naast alle leuke studentendingen (drie avonden per week uit) ook nog in het weekend lekker kan buitenrijden en ontspannen.
in ieder geval genoeg mogelijkheden en ik zou hem niet verkopen totdat het echt noodzakelijk is, want je weet nooit wat er in anderhalf jaar nog kan gebeuren.

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 16:26

Ik had vanmiddg al een heel verhaal getyped, maar dat was ineens foetsie en toen had ik tentamens. Anyway, ik denk dat ik uiteindelijk voor stal B die is beter dan je huidige stal qua buitenstaan.
Ik kan mijn paard niet verkopen, zij blijft tot haar dood. Ik weet niet welke studie je na je examenjaar wilt doen, maar ik had juist in het examenjaar een luizenleventje in plaats van druk, en ik had toch ook behoorlijk moeite met de beta-kant. Ik heb nog nooit zoveel tijd voor Amanda toen gehad.
Wat betreft de centen, ik heb pas sinds april dit jaar stallingskosten voor haar omdat ik haar naar hier heb gehaald. Ik kan het allemaal net redden, ik krijg een behoorlijk hoog SF wegens mijn ouders en ik leen erbij. Daarnaast werk ik, en krijg ik goed betaald. Ik kan het allemaal hebben, maar ik ontzeg er wel veel voor, ik betaal mijn eigen kamer, Amanda's stalling, en mijn eten en that's it. Ik heb bijna geen geld voor extra dingen, vind ik niet erg want ik kies hiervoor. Kan je geen bijdrage van je ouders krijgen? Of moet je het allemaal zelf dragen?
Wat betreft tijd, het is goed te combineren voor mij, soms kan je een paar dagen niet naar je paard wegens tentamenweek, maar verder valt het met plannen en serieus bezig zijn goed te doen.
Ik zou zeggen, verkoop Tiko niet, zie het een tijd aan, straks zit je op een opleiding waar je alleen maar uit je neus vreet, je banksaldo lekker hoog is en je baalt omdat je Tiko te vroeg hebt verkocht...
Laat je nog even weten wat je doet?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: FrNo, genja, Googlebot, ikbencarmen, Nadiine__x, Varekaj, yza1987 en 53 bezoekers