Dilemma!

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Faline

Berichten: 7142
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Dilemma!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-03 23:30

Ik sta voor een heel erg moeilijke keus, inprencipe mag ik 2 paarden houden/hebben, maar ik weet zelf wel dat dat vanwege mijn aankomende studie niet gaat lukken, dan zou ik 1 van de 2 tekort doen. Bovendien zijn 2 paarden voor mij ook veel duurder, want wat toebehoren betreft moet ik die ook allemaal zelf betalen en dat is niet voor de lol allemaal..
Ik heb dus voor mezelf besloten dat ik 1 paardje wil houden.
Maar zoals jullie misschien al weten moet mijn paard zowiso al weg wegens omstandigheden.
Dan is er natuurlijk nog mijn pony, nu zul je denken, dat kan dan toch mooi, dan hou je 1 beestje over.
Probleem is dat ik graag de wedstrijd-sport in wil en aangezien ik 18 ben moet ik bij de paarden. Mijn pony is een gemiddelde D maat (1.43), voor bij de paarden en om echt iets mee te bereiken is dat natuurlijk vrij klein en de meeste jury's zien toch echt liever paarden in de ring en aangezien ik ook wil gaan springen zou dat niet fair zijn voor mijn pony want die moet dan in verhouding veel hoger springen.
Maar ik wil mijn pony dus liever niet kwijt, ik leef niet in de illusie dat ik denk dat alleen ik goed voor haar kan zorgen, maar ik weet wel dat er maar weinig mensen zijn die, ookal hebben ze de beste bedoelingen, gewoon niet met haar overweg kunnen. En ze kan zo geweldig mooi lopen, het zou zonde zijn als daar niks uit werd gehaald, maar ookal zou ze voor recreatief weg gaan is dat nog niet zo'n probleem, maar wel als ze naar mensen zou gaan die gewoon niet met haar kunnen omgaan. Ze is heel 1 kennig en kiest zelf de mensen uit die ze mag of niet mag.
Mensen die met een grote mond aan komen zetten dat ze het wel even zullen doen, die boort ze finaal de grond in.
Dus ik ben bang dat het lang gaat duren voor ik een thuis voor haar vind wat mij naar de zin is en mensen met wie ze dus goed overweg kan.
En dan nog zou het heel erg moeilijk voor me zijn haar te verkopen, ik heb gewoon zo'n goeie band met haar en ik ben bang dat ik nooit meer zo'n paardje tegenkom als haar.
Ik maar aan de andere kant, als ik een goed tehuis voor haar kon vinden en ik een leuk paardje had gevonden om mee te gaan wedstrijdrijden en met wie ik ook een goeie band kon gaan opbouwen dan had ik dat gedaan.
Maar ik kan ook besluiten haar te houden, maar dan word het met serieus wedstrijdrijden niet veel. En dat is toch iets wat ik al lang heel graag wil.
En ik krijg nu in mijn omgeving vanalles en nog wat te horen, de 1 zegt dat ik nooit een 2e Goldy zal tegenkomen en dus nooit weer met een paard zo'n hechte band zal hebben en de ander zegt, zoek een goed tehuis voor Goldy, koop een leuk wedstrijd paardje want dat is veel beter...
Dus ik hoop dat iemand van bokt mij een advies kan geven over wat ik moet doen..


Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-03 23:41

als je echt iets in de sport wil bereiken, kan je beter een goed paard kopen maar ja als je je pony dan vreselijk gaat missen, ben je ook niet echt blij met je nieuwe paardje denk ik!

waarom moet je paard dat je nu hebt weg?

je kan je pony natuurlijk ook nog door iemand laten leasen ofzo, en dan eventueel bij jou op stal laten staan, dan is ze nog van jou, en zie je haar ook nog

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-03 08:49

Ik ken vreselijk veel mensen die nu nog tranen in hun ogen krijgen als ze vertellen over hun eerste pony die ze destijds hebben verkocht. Denk er dus goed over na.

batje

Berichten: 10386
Geregistreerd: 18-10-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-03 08:56

Ik snap niet zo goed waarom je niet fanatiek wedstrijden met Goldy kan gaan rijden? Ben je te groot voor haar, of gaat dat nog?

Dat sommige jury's het niet op pony's hebben.. tja.. sommigen vinden het juist wel heel leuk dat je je pony lekker houdt. Sommige jury's houden ook niet van schimmels, tuigers, bruine, friezen enz enz. Ik heb echt serieus het idee dat je met een GOEDE pony, net zo ver kan komen als met een paard. Boven het Z wordt het idd een probleem, maar ik ga er even van uit dat je nog niet zo ver bent.

Ik zou je pony dus gewoon houden Lachen


(ik ben trouwens 22 en heb een 4 jarige pony (D maat) Toen ik haar net kocht vonden veel mensen het vreemd dat ik zo'n uk kocht, maar nu ik haar eenmaal rij hoor ik zo vaak dat het helemaal geen vreemd beeld is, en dat we gewoon leuk bij elkaar passen. Uitstraling is al het halve werk Lachen )

Belle comme une Fleur! En dan komt er een tijd van Nixmeerhoeve..
15-07-08 Trotse mama van Daniel *\o/* en Eileen 03-12-2009!

Jurenko

Berichten: 265
Geregistreerd: 29-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-03 09:35

Je zou inderdaad kunnen kijken of je iemand kan vinden die je pony wil leasen en bij jou op stal laten staan.
Als je tevreden blijft na een tijd bied haar dan te koop aan hun. Je weet inmiddels hoe ze met haar omgaan.
Zou je haar niet kunnen aanhouden tijdens je studie. Je kent haar en hoeft daardoor niet super veel tijd in beleren te steken.
Misschien vindt je na afstuderen een goedbetaalde baan en zou je haar erbij kunnen houden met een verzorger/ster of bijrijder of in de lease.

De band met je nieuwe paard is ook voor een groot deel van jou afhankelijk. Als je een ander paard koopt geef het dier de kans, vergelijk hem/haar niet te veel met je eigen pony. Dit paard zal anders van karakter zijn, en heeft zijn eigen sharmes.

Denk goed na over wat je wil, want verkocht is verkocht.

Minne

Berichten: 512
Geregistreerd: 02-11-01
Woonplaats: Gent, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-03 10:25

Ik zou gewoon je pony houden, je houdt duidelijk van haar en het duurt wel even om de band die je nu met haar hebt met een ander paard op te bouwen. Je weet wat je aan haar hebt dus ik zou op zeker spelen.
Als je studie gedaan is kun je alsnog een ander groter paard kopen.

En trouwens, een goede jury beoordeelt je niet op het feit of je op een paard of pony rijdt maar of je proef netjes gereden is.

Ik ben nu officieel Strasser Hoofcare Specialist Student!
*My heart's in overdrive, and you're behind the steering wheel*

Faline

Berichten: 7142
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-03 17:29

Ik wil jullie er ook nog even duidelijk op wijzen dat ik ook graag de kant van het springen op wil, nou is mijn pony wel een goede springer, maar tegen de paarden kan ze nooit op. Ik wil haar inderdaad liever houden, maar ik wil ook heel graag een leuk sportpaardje, waar ik wat sport betreft toch net iets meer aan heb.
Ik ben niet te groot voor mijn pony, ik ben ong 1.60 en mijn pony 1.43. (misschien mag er qua gewicht wel wat af, maar in de lengte ben ik niet te groot)
En ja mijn pony is gewoon een beest apart, ze is een hele mooie pony en ik zie maar heel weinig paarden die voor hun ras net zo mooi zijn als haar, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua karakter en zie ik er toevallig wel een dan is dat meestal wel bekend dat het leuke beestjes zijn en staat er ook een aardige prijs op.. Boos!
Dus het zal nog heel moeilijk worden een goeie keus te maken.

Anne

Berichten: 1367
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-03 17:36

En leasen dan? Daar heb je eigenlijk nog niet op gereageerd! Er zijn zat ouders die wel geld er voor over hebben om hun dochter ( of zoon ) te laten rijden op een 'eigen' paard, maar het zo'n gezeur vinden met op vakantie gaan en de verantwoordelijkheid etc.
Hier in de omgeving is het iig helemaal niet moeilijk om iemand voor een leasepony te vinden!
Zo kan je er zelf af en toe ook nog eens op rijden, komt Goldy uit in de sport ( gewoon bij de pony's als de leaser fanatiek wedstrijden wil gaan rijden ) En kan jij ook je droom waar maken en een leuk sportpaardje kopen!
Door het leasen drukt het wat in de kosten, je raakt Goldy niet kwijt en kan toch springwedstrijden gaan rijden
Klinkt bijna ideaal!

(L)

Xantha

Berichten: 4522
Geregistreerd: 03-04-02
Woonplaats: zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-03 17:42

Anne schreef:
En leasen dan? Daar heb je eigenlijk nog niet op gereageerd! Er zijn zat ouders die wel geld er voor over hebben om hun dochter ( of zoon ) te laten rijden op een 'eigen' paard, maar het zo'n gezeur vinden met op vakantie gaan en de verantwoordelijkheid etc.
Hier in de omgeving is het iig helemaal niet moeilijk om iemand voor een leasepony te vinden!
Zo kan je er zelf af en toe ook nog eens op rijden, komt Goldy uit in de sport ( gewoon bij de pony's als de leaser fanatiek wedstrijden wil gaan rijden ) En kan jij ook je droom waar maken en een leuk sportpaardje kopen!
Door het leasen drukt het wat in de kosten, je raakt Goldy niet kwijt en kan toch springwedstrijden gaan rijden
Klinkt bijna ideaal!

Kijk dit vind ik ook een heel goed idee, is wel iets om over na te denken, toch?

XANTHA

Faline

Berichten: 7142
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-03 18:42

Ja ik heb er al eens eerder over gedacht, ik wil het ook wel, maar mijn ouders stonden er toen niet zo positief tegenover. (ik geloof over ruzies met leasers ed, maar ja als je een goed contract op stelt kan dat ook worden voorkomen.) Ik zal het er nog eens met hun over hebben.

Faline

Berichten: 7142
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-06-03 17:36

Ik heb toch besloten haar te verkopen, maar zolang er niemand is die ik geschikt genoeg voor haar vind blijft ze bij mij.
En ik wil eerst de boel rondom Starlet goed geregeld hebben, die gaat op dit moment voor.
Maar ik moest toch ooit een besluit nemen (zei Lindy vanochtend ookal tegen me ik zit er nu toch al te lang mee te dubben, maar ja het is ook geen makkelijke keuze),over of ik haar moest houden of niet, maar ik weet dat ik er mee kan leven als ze een goed plekje krijgt. Ik wil gewoon graag de sport in en 2 paarden word toch teveel voor mij, ik heb te weinig tijd en dat is dan in het nadeel van 1 van de 2. En als ik een leuk sportpaardje heb zou het dus Goldy zijn die daar het dupe van werd en dat wil ik niet, dat verdient ze niet. Dus ze word verkocht, maar wel aan iemand die ik er 100% mee vertrouw. En zolang die nog niet is opgedoken mag ze nog lekker bij mij blijven.

x_ultimate_x
Berichten: 578
Geregistreerd: 06-06-03
Woonplaats: veghel

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-03 19:47

ik denk dat als je pony eenmaal een tijdje weg is dat dat gemis wel minder wordt, heb je niet toevallig een jonger broertje of zusje die haar kan rijden hoef je haar niet zo te missen, of misschien iemand die op dezelfde stal als jij staat.

sharir

Berichten: 2576
Geregistreerd: 15-02-03
Woonplaats: ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-03 22:17

misschien een verzorgster zoeken die een deel wil betalen... voor een paar vaste dagen in de week.. dan kan jij haar helpen met de pony...

Vasco nog altijd mis ik je
Peline mijn nieuwe topper


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot en 10 bezoekers