trailerprobleem(onderweg)

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
DMHorses

Berichten: 1760
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Alkmaar

trailerprobleem(onderweg)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-05-03 20:27

Hallo,
Ik zit met nogal een probleem. Mijn paard gaat moeiteloos de trailer op en af en gaat al jaren zonder problemen mee in de trailer. Voorheen gingen we bijna elke week weg en ze vind het ook allemaal prachtig om weg te gaan. Tot vorig jaar oktober, toen zijn we een weekend naar Deurne gegaan en toen begon het gezeik. We konden de trailer die we normaal hadden door omstandigheden niet meenemen en waren genoodzaakt de avond voor we weggingen een trailer te huren. Onderweg hoorden we in de bochten een hoop kabaal komen. Me vader reed zo voorzichtig mogelijk de bochten door maar het kabaal bleef! Steeds al wij gingen kijken stond ze gewoon rechtop, alleen wat bezweet. Zo zijn we toen eigenlijk de gehele heenweg gereden, steeds ff kijken of alles goed was en heeeel voorzichtig. Ook nog gekeken of het hielp als we het stro eruithaalden, maar geen verandering.
Op de terugweg reedt mijn moeder met de auto achter de trailer aan en weer steeds een hoop herrie uit de trailer in de bochten. Ze flikkerde gewoon om! Op de een of andere manier kon ze geen houvast op de bodem vinden(ze staat op ijzers). Bij deze hadden we dus besloten nooit meer die trailer te huren, want in andere trailers had ze hier geen last van. Door verhuizing van stal kan ik helaas niet meer de trailer waarin het wel goed gaat gebruiken.
Nu was ik vandaag samen met een vriendin en haar paardje op wedstrijd en weer steeds een hoop gestommel uit de trailer(hetzelfde probleem).
Ik ben er toen ook ff bij gaan staan en ze flikkert gewoon om in de bochten. Ze flikkert tegen het schot aan en spartelt met haar achterbenen tegen de wand aan. Het is echt een vreselijk gezicht, ben er heel erg van geschrokken. Dit terwijl me vriendin der paardje helemaal nergens last van had!
Herkent iemand dit probleem en weet iemand hoe ik dit op kan lossen?

gr. Dorinda

Dreams can come true DM Safira (Forelock's Shaheen x DM Samara) Born 19 april 2016!!


bassistje

Berichten: 361
Geregistreerd: 31-03-03
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-03 22:54

Probeer anders eens ergens een stuk vloerbedekking op de kop te tikken,Liefst van die ruwe! En leg die in de trailer als je weg moet.
als ze op ijzers staan glijden ze idd erg makkelijk uit en kan me voorstellen dat je je rot schrikt als je zoiets ziet.Wat ook wel eens kan helpen is een flinke laag zaagsel.
succes en ik hoop dat het helpt

FlairS

Berichten: 4737
Geregistreerd: 29-07-02
Woonplaats: Heiloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-03 23:08

Zonder tussenschot gaan rijden(met 1 paard in de trailer).Of met een 1 1/2 paards trailer.Ik ken deze problemen.Ik heb 2 paarden die gaan liggen onderweg.Omdat ze niet in het midden staan als ze in een 2 paards vervoerd worden met tussenschot,kunnen ze hun evenwicht niet bewaren.Ook opletten met 2 paarden in een trailer want die ene van mij heeft het overgenomen van een ander paard en die ene van mij weer aan die andere van mij.

obsession

Berichten: 3383
Geregistreerd: 26-10-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-03 00:04

Ken het probleem ook, Danny is zon lastig geval.
Die kan absoluut niet in een tweepaards, alleen met schot eruit.
in een anderhalfpaards gaat het goed, maar je moet altijd extra voorzichtig met hem zijn.

Vonnie84

Berichten: 6591
Geregistreerd: 16-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-03 02:29

Ik herken dit verhaal dubbel en dwars.

Het vervoeren met trailer ging altijd super. Niets aan de hand. Maar opeens was er ook wat herrie in de bochten. En wij dachten dan altijd: ach ze verzetten de voetjes maar rumoerig.
Maar op een gegeven moment reden we met onze trailer de oprit af. Tweepaards trailer, en ook twee paarden erin. Nou en we waren nog niet op het eind van de oprit en een herrie uit de trailer niet normaal. En heel de trailer bewoog. En ik tegen ons pap: STOP! Nou de paarden langs de weg uitgeladen.
Op de oprit hebben we ze er weer ingezet en m'n zusje was in de trailer gaan staan. En dat paard liep ook gewoon tegen de wand omhoog.

Nou het bleek dus dat hij enktevrees heeft. Oftewel claustrofobie, oftewel bang voor kleine ruimtes. En hij had daarvoor echt nergens last van gehad en ook braaf erop en eraf. Een paard kan trouwens ook wagenziek zijn werd mij ooit verteld, maar dat terzijde.

We zijn met dit paard dus gaan oefenen. (Het andere paard had trouwens nergens last van. En voorheen beide niet, dus het lag niet aan een gladde bodem of zo.) Iemand zij tegen ons: zet ze eens andersom. Dus dat paard aan de linkerkant, i.p.v. de rechterkant neergezet. Iemand anders zei: knip een stuk van het rubber van het tussenschot aan de onderkant eraf, zodat hij breder kan gaan staan met zijn benen. Ook gedaan. Nou na wat geoefen ging het weer hartsikke goed, gelukkig. En konden we weer op pad met de twee paardjes.

Dit is een heel jaar goed gegaan. Totdat we ergens aankwamen, en onze instructrice buiten al stond te wachten. We stapten uit de auto en ze zei: goh hebben jullie maar één paard bij? Ik zeg: nee, thuis 2 ingeladen. En ik dacht: dat heeft ze vast niet goed gezien. En ik kijk over de klep, en warempel, ik zag maar een paard. Nou m'n hart klopte in m'n keel. maar we hadden onderweg ook nix gevoeld of zo.

We deden de klep open, en daar lag meneer op de grond. Met zijn benen onder mijn paard. Eerst mijn paard maar uitgeladen, heel voorzichtig. En daarna het schot opzij gezet, en toen stond meneer ook langzaam op. Ik weet nog goed dat het rijden hartsikke goed ging, dus het was niet dat hij ziek was of zo.

Toen we klaar waren met rijden laaiden we de paarden weer in. En ze stonden nog geen 20 seconden in de trailer of het paard zakte door z'n trillende achterbenen heen. Maar een spuitje Sedalin gegeven en de paarden apart naar huis gebracht. En toen zeiden we: dit dus nooit meer.

Nu hebben we een klein vrachtwagentje en nergens geen last meer van. Gelukkig.

Sorry voor het lange verhaal. maar ik heb het nog zo kort mogelijk vertelt.

Maar ik denk dat je paard ook enktevrees heeft. Dit komt bij redelijk wat paarden voor. En een echte remedi kan ik je niet geven. Behalve een hele ruime plaats in de trailer. Maar het fijnst voor zo'n paard is een vrachtwagen. Maar dit schaf je niet zomaar aan, en al helemaal niet voor één paard, denk ik.

Wat je kunt doen is:
* De paarden andersom zetten. Dus links i.p.v. rechts.
* het tussenschot wat afknippen aan de onderkant, als het van rubber is. Maar het is niet jou trailer, dus wordt denk ik moeilijk.
* geen schot gebruiken tussen twee paarden. Maar alleen als je dat vertrouwd. Wij hebben dat niet gedaan, omdat ik bang was dat er klappen gingen vallen in de trailer.
* Frisse lucht, bijvoorbeeld het raampje open zetten.

Ik denk dus dat het helemaal niets te maken heeft met een te gladde bodem, omdat het andere paard nergens last van heeft. En dan gaat ze niet tegen de wand omhoog lopen, maar glijden.
En ook niet met evenwicht, omdat je paard eerst moeiteloos het ritje trailer af kon leggen. Bovendien kunnen ze zichzelf, wanneer ze het evenwicht verliezen, opvangen aan de schotten.
En het woord: lastig geval vind ik ook wat banketstaaf gekozen. Want een paard loopt niet voor z'n lol tegen de wand omhoog, al zwetend. Een paard is een ruimte en een vlucht dier. En wij zetten hem maar even een een rijdend hokje van 2,5 bij 1,5 of zo? Dus ik vind dat je best eens vanuit een paard zijn positie mag kijken.
Sorry als je het niet zo bedoelde, maar ik wou het toch even gezegd hebben dat het niet altijd het paard zijn schuld is.

[RT-HAW] Supergave rijfoto's van Rongo (AdB manier)
Waarom denkt iedereen dat door die kop maar omlaag te trekken, die rug gelijk ontspant?
Wie een paard zoekt zonder gebreken, kan beter te voet gaan.
Als je twijfelt, doe dan wat het vriendelijkste is.

Guinni

Berichten: 2714
Geregistreerd: 17-01-03
Woonplaats: In een hutje op een berg!

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-03 07:13

Wij hebben dit ook gehad met ons vorige paard, ik vond het altijd supernaar. Dat paard is weleens in de bochten gaan liggen en moesten we stoppen en proberen hem overeind te krijgen.
Een van onze paarden die we nu hebben die heeft ook zo`n soort probleem, hij gaat tegen de zijkant schoppen en leunt tegen het middenschot, dus op zijn vriendje die ernaast staat. Dat is een tijd heel erg geweest, maar nu is het opeens bijna over. Hij stond daarvoor ook altijd doodstil en dat doet hij nu opeens weer.
Zijn vriend had heel veel ervaring met de vrachtwagen, dus die wilde op een begeven ogenblik de trailer niet meer in. Altijd getob, maar dat is nu ook al veel beter, door het vaak met hem te oefenen.
Een goeie oplossing heb ik niet, bij ons hielp het door gewoon vaak met ze te gaan rijden, dan wennen ze eraan!

Trots op mijn held Voltrack, 125 km!!
Wie ben ik
Keep up to date!

DMHorses

Berichten: 1760
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-05-03 10:12

Bedankt voor de reacties. Tja veel oefenen, we gaan bijna elke week wel op concours dus ze staat er regelmatig in... Maar wat mij dus bij mijn paard opvalt is dat ze het alleen doet als er een houten schot in de trailer zit. Bij trailers met rubberen schotten is dit nog nooit gebeurd...
Ik houdt niet van 1,5paards trailers omdat die paarden dan juist zo los staan, ze hebben helemaal geen houvast. Ze heeft nog nooit in een enkelpaards trailer gestaan, misschien dat ik het wel een keer zou kunnen proberen. dan zullen we alleen geen 2 paarden mee kunnen nemen.
Maar als ze echt angst zou hebben dan loopt ze nie de trailer zo op zou ik zegge. Ze loopt er bijna vanzelf in...ze vind het harstikke luek als we op pad gaan....

Dreams can come true DM Safira (Forelock's Shaheen x DM Samara) Born 19 april 2016!!

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-03 18:30

Het kan ook aan de lengte van je trailer liggen of aan de hele combinatie.
Wij hebben bv een lange auto voor een korte trailer staan. Voorheen hadden we een langere trailer en een kortere auto waarbij we dat probleem niet hadden.
Bij een korte trailer (korte dissel) is het moment van door de bochten heengaan, sneller dan bij een langere trailer. Een langere trailer draait blijkbaar langzamer door de bochten. Wij hebben hetzelfde probleem met een korte trailer, met een langere trailer van kennissen (die zelfs smaller is) heeft de ene pony geen probleem.
Het enige wat bij ons op dit moment helpt is; het "foute" paard rechts zetten en stapvoets door de bocht gaan (alleen haakse bochten naar links blijken een probleem)

DMHorses

Berichten: 1760
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-05-03 08:58

ik heb het er even met de staleigenaar over dit probleem gehad en hij herkende het wel. Het kan zijn dat het aan het houten schot ligt, want bij trailers met een rubberen doet ze het niet. Volgens hem moet ik ook gewoon een keer gaan oefenen zonder schot erin, dus dat ga ik maar proberen dan en anders moet ik voor de wedstrijden een trailer huren met een rubberen schot, tis wel duurder maar ik k'heb liever me paard heel.
Weet iemand trouwens of er ook rubberen schotten los te koop zijn? Misschien als ik die zelf kan kopen dat dat ook al wil helpen, dan hoef ik niet te huren.

gr. dorinda

Dreams can come true DM Safira (Forelock's Shaheen x DM Samara) Born 19 april 2016!!

Vonnie84

Berichten: 6591
Geregistreerd: 16-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-03 23:46

MissSol"]
Ik houdt niet van 1,5paards trailers omdat die paarden dan juist zo los staan, ze hebben helemaal geen houvast. Ze heeft nog nooit in een enkelpaards trailer gestaan, misschien dat ik het wel een keer zou kunnen proberen. dan zullen we alleen geen 2 paarden mee kunnen nemen.
[/quote]

Volgens mijn ex gebruiken paarden de schotten helemaal niet om steun op te zoeken, maar ik heb hier ook wel m'n bedenkingen bij. Maar goed.

[quote="MissSol schreef:
Maar als ze echt angst zou hebben dan loopt ze nie de trailer zo op zou ik zegge. Ze loopt er bijna vanzelf in...ze vind het harstikke luek als we op pad gaan....


Ja dat vind ik zelf ook het meest logische. Maar ons paard liep ook altijd netjes de trailer op. En vond, en vind het nog steeds, geweldig om weg te gaan met de trailer.

[RT-HAW] Supergave rijfoto's van Rongo (AdB manier)
Waarom denkt iedereen dat door die kop maar omlaag te trekken, die rug gelijk ontspant?
Wie een paard zoekt zonder gebreken, kan beter te voet gaan.
Als je twijfelt, doe dan wat het vriendelijkste is.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: aniek_joefy, flodske, Jennanne, kiwiwitje, malih, Mandy73_unes, Nachocheese, Ruiter1997, scappa, Tessawodan, xAnthea, Zeeuwsemeid en 48 bezoekers